QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2016 12 03, 18:00)
Jei matysiu, kad elektra per brangu, ar investicija atsiperka greitai, orinuką pasistatysiu, bet man idealus variantas būtų fotovoltinė. Labai tikiuosi ji pigs.
Man įdomu, kaip su kanaliniu oras-oras - ar užtektų oro srauto ir kanalinio galingumo pajungti jį prie rekupo ortakių. Plius zemes silumokaitis pas mus irgi bus.
Man įdomu, kaip su kanaliniu oras-oras - ar užtektų oro srauto ir kanalinio galingumo pajungti jį prie rekupo ortakių. Plius zemes silumokaitis pas mus irgi bus.
As skaiciuoju, kad metu begyje man silumos sildymui ir karstam vandeniui reikes apytiksliai po tiek pat. Todel karstam vandeniui numatytas karsto vandens silumos siurblys su 200-300 litru talpa. Jo galingumas butu 1-2kW, priklausomai nuo oro temperaturos ir srauto. Jame yra imontuuoti ir 1-2kW elektriniai tenai. Labai patenkintas, kad turiu krosni. Uzkurti ja karta metuose kokiai savaitei vienas malonumas. Suprojektuota kaip interjero elementas ir taip, kad apsildytu visa nama. Tiksliau namas suprojektuotas taip, kad krosnis sildytu visa nama.
Rekuperatoriui numatyta dirbti 150m3/h nasumu. 15m3/h/asmeniui mazoka. Su 300m3/val rekuperatoriaus elektros sanaudos dideja dvigubai. Priklausomai nuo pasipriesinimo ortakiuose (tame tarpe ir pozeminiame silumokaityje). Prie 150m3/h reiketu, kad ventiliatoriai sukurtu apie 150Pa slegi.
Ismesti i lauka 150m3/val pasildyto oro prabangu. Todel staysiu karsto vandens silumos siurbli. Jam numatoma daugiau kaip 300m3/val oro poreikis. Todel padarytas dar vienas 150m3/val galios pozeminis oro silumokaitis. Vasara oro paemimas karsto vandens gamybai butu tiesiai is lauko, o patalpu vesinima vykdytu rekuperatorius per abu silumokaicius.
Varianto kaip su ismetamu is rekuperatoriaus oru sildyti i patalpas paduodama ora neradau.