QUOTE(Vilienė @ 2012 12 19, 20:02)
Mačiau ir geresnį, kad nepyktumėt -
ir jums parodysiu teorinis COP gali siekti 11!
Ar aš kalbėjau apie gražius paveiksliukus bei teorinę galimybę?
Jus man parodykite kas parduodama Lietuvoje (ir, be abejo - už priimtiną kainą).
Nepamiršote atsargos? Jei prie -25C krov iz nosa reikia 5kW teks rinktis galingesnį siurblį, jei teoriškai - turėtų užtekti 12-12,5kW, bet toks pasirinkimas būtų labai rizikingas.
Na, gal aš per tiek metų, taip ir neišmokau skaičiuoti. Jus, žinoma, geriau žinote kaip tai daryti.
Galvoju taip: jei namui reikia 5kW prie -23 lauke (iš tikro - 4kW, kadangi atsarga jau įskaičiuota) ir jus tingite gilintis 5 diagramas, tai aš rekomenduočiau rinktis pagal modelio pavadinimą. DAIKIN FTX50 - reiškia, kad jo nominalį galia yra 5kW. (ir ne svarbu, kad jis maksimaliai gali duoti 7.7 kW šilumos, juk 7.7 kW bus prie +6'C lauke ir - kai magistralės ilgis yra 5m).
Pasirinkus tokį įrenginį, jus ne daug prašausite. Praktiškai visą sezoną lauke netoli 0'C, tuomet nuostoliai sudarys tik 2kW. Tuo metu įrenginys sugeba gaminti ~5.3 kW, kuo per akis užtenka ne tik temperatūros palaikimui, bet ir tam, kad, kai reikia - staigiai pakelti patalpų temperatūrą.
Šio įrenginio galios užteks šildyti patalpas iki -17"С . Tad, galima sakyti, kad visą žiema rūpesčių neturėsite. Tam atvejui, jei kokia naktį paspaus didesnis šaltukas - patartina turėti įmontuotą elektros teną, kuris galėtu kompensuoti galios trūkumą,
arba - šiltesnė antklodė.
(šiaip, naktimis labai sveika palaikyti žemesnė temperatūra).
Aišku, galima parinkti įrenginį "su atsarga". Tačiau, automatika vistiek neleis jo įjungti kai bus mažiau -20'C (DAIKINai mažesnėms temperatūroms gaminami tik pagal specužsakymą). Labai reklamuojami Mitsubishi ar Fuji Electric NORDIC išsijungs prie -25'C. Ne vieną kartą per gyvenimą atsitiks taip, kad temperatūra nukris žemiau -25'C... Neturint atsarginio šildytuvo, tą naktį bus visiškai nesvarbų ar jūsų ŠS atsijungs valanda vėliau, ar anksčiau - namas liks be šildymo.
Tad, bet kurio atvejų - šildytuvą turėti patartiną. O toliau spręskite - ar pirkti gerokai brangesnį įrenginį "su atsarga", ar porą naktų pakentėti, kai jei temperatūra nukris iki 18-20'C.