QUOTE(sandra24 @ 2008 01 20, 15:54)
Dziaugiuosi del jusu o kartu ir liudziu,kai paklausau senosios sunelio istorija dabar tavo, tada man iskyla ne vienas klausymas kodel mano MAZIUKUI taip turejo atsitikti reiskia vilties buvo ne mazai ji isgelbeti.kai daktarai mane ramina ir sako, kad geriau jam paciam ir man ,kad jo nera,nes jo gyvenimas metams begant butu be galo sunkus.bet jie nesupranta vieno ,kad su visais sunkumais buciau susitaikius tik svarbu, kad jis butu salia manes...as labai noreciau suzinoti kad man kas nors pasakytu kas del viso sito kaltas,nes nenoriu visa gyvenima gyventi draskoma abejoniu...pamenu paskutini karta, apsilankyma pas musu kardiologa Lankuti-apziurinejo echoskopu ir maciau, kaip jo veido mina keitesi,paklausiau ar kas negerai,jis pasake, kad kaip ir viskas normaliai, bet operacijos metu detas kraujagyslinis protezas jam nepatinka,padare jo nuotrauka nunese operavusiam mano MAZIUKA daktarui Taruciui abu ziurejo i ta nuotrauka ir tylejo atseit viskas normos ribose.kaip veliau issiaiskinau, kad jis buvo pradejes siaureti,ir turbut nereikia sakyti kas nutinka, kai jis visiskai susiaureja.nezinau ar tai jo mirties priezastis, nenorejau daryti skrodimo, nes buvo gaila savo PUPULIO.po operacijos der nebuvo spejes normaliai sugyti pjuvis, tai dar labiau jo kuneli darkyti nenorejau...jeigu nepaslaptis, kodel darete operacijas ne Lietuvoje?ir kokia patirtis susidurus su Norvegijos medikais?labai idomu, nes turiu Norvegijoje gyvenanciu giminiu tai kiek teko jiems susidurti,tai atsiliepimai ne kokie...
Sunku pasakyti, ka reiktu kaltinti. Niekas cia nekaltas... Suprantu, kad tu nori viska issiaiskinti, rasti priezastis, kodel taip ivyko. Manau, kad gydytojai padare viska, ka galejo. Vienos operacijos pavyksta geriau, kitos - prasciau. Tai priklauso nuo daugelio aplinkybiu, taip pat nuo kiekvieno organizmo, mazylio sveikatytes ir pan. Gal umus sirdies nepakankamumas buvo priezastis? Musu ydos yra be galo ir taip sunkios, o jei dar prisideda papildomi dalykai... Tiesiog stebuklas, kad isvis tokios sudetingos operacijos daromos. Jei vaikelis su tokia sirdies yda butu gimes pries kokius 7-8 metus, jam niekas nieko nebutu pasiule, butu mires po savaites.
Mes su seima Norvegijoje gyvename ir dirbame jau keleri metai, todel viskas ir vyko cia. Medikams esu be galo dekinga, jie ne tik profesionaliai ismano savo darba, bet yra labai nuosirdus, rupestingi, jokio cinizmo. Ne tik musu vaikeliu rupinosi, bet ir mes su vyru buvom apsokineti nuo galvos iki koju. Cia kalbu apie valstybine Norvegijos ligonine Osle, kur dirba auksto lygio profesionalai, o poliklinikose ir eiliniuose gydytoju kabinetuose pasitaikydavo ivairiu dalyku, paciai teko susidurti ir is kitu girdeti.
Tiesa, zinau cia keleta tokiu paciu vaikeliu, taip sutapo, kad musu operacijos buvo atliekamos beveik tuo paciu metu. Vienas gime cezario pjuvio pagalba, tai, pasirodo, kad tai pablogino situacija - daznai ligoninese paguli, ivairios plauciu komplikacijos, zodziu, sunkiai, bet stumiasi i prieki. Kitam po shunto operacijos irgi buvo kraujagysliu valymai ir pan. Ka norejau pasakyti - nors ydos tos pacios ir operacijos daromos absoliuciai vienodos, visiems einasi skirtingai... Jei gali, mesk is galvos blogas mintis ir draskomas abejones.