Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams- 3,

Sveikutes,
mus savaitgaliui isleido namo, nes reanimacija pilna. Treciadienieni, ketvirtad. prasitryneme ligonineje ir tiek... verysad.gif Tortura Tau pasiseke, kad isleido, nes tikrai butum be reikalo buvusi ten ir tikejus, gal rytoj, o gal rytoj. Su manim gulejo irgi viena mamyte su SPD ar tai su PPD, tai jos nuo antradienio, turejo operuoti penktadieni, bet dar ketvirtadieni isvyko namo iki kada nezinau (prasilenkeme). O reanimacija uzpildyta jau buvo vadinasi ir treciadieni.
Tos 2 dienos buvo KOSMARAS - mazge ir as pervargome (gulejome mes, 1 mama su mergyte ir dar 2 kudikeliai is vaiku namu su aukletoja-palatoje vien lovos ir triuksmas), neturiu zodziu kaip, pasipiktinusi laaaaaaabai mediku organizuotumu . Kodel? O gi ketvirtadieni 7.30 val. sudave vaistus premedikacijai, o ~8.15 val. ateina gyd. ir pranesa, kad neatliks intervencijos, nes pilna reanimacija. Likau be zado, kaip tokius vaistus gali dalinti kaip saldainius. Gaila buvo ziureti i vaika kaip ji atsigaudinejo, o pas mane isijunge variklis - dar labiau apsaugoti savo turta. Zodziu niekuo negali pasitiketi. O vaziavau, susidariusi labai gera nuomone apie ta skyriu. Penktadieni irgi - uzimta reanimacija ir gyd. dirbo nuo pietu (siaip jau galejome ir anksciau vaziuoti namo). Tad teko susikrauti daikteliu ir namolio doh.gif . Ar cia mums taip nepasiseke, ar daug kam taip buve, kad praguli kiek ir namo?
O sia nakti sukarsciavo maniske, tai dabar laukiu rytojaus ir ziuresime kaip bus. Auksciausia buvo 37,4 nukrenta iki normalios (be vaistu) ir vel pakyla kelios dalys, jokios slogos ar kitu ligos pozymiu. Ar tik nebusime ka pasigave ligonineje, nebent kas nors islys dar. Sekmadieni turime vaziuoti atgal,tai dabar turbut neguldys.
Ar cia mus Auksciausias saugo nuo ko nors ar stumia kur... verysad.gif ?
Tortura, o mes gal prasilenkeme prie echoskopiju kab.? Tavo mergyte buvo su ruzavom kelnytem ir suknyte?
Tokia musu kelio pradzia... doh.gif
Atsakyti
labutis mamytes.Norejau jusu paklausti. g.gif Mano dukrytei nustate aneurizma,gal yra cia vaikuciu su tokia diagnoze,kaip ta liga pasireiskia?Ar tai labai baisi liga?
Mano dukryte labai mazai valgo,pilvukas skauda,skaiciau interne,kad tai gali buti susyje.Viena daktare sake,kad mes tur but isaugsim ir tai dazna liga pas tokius maziukus,veliau gali jos nebelikti,o kita daktare sake,kad reikia, kas 3menesius stebeti ir tai reta liga.Taip ir likau nesupratusi.Aisku mes stebesim,bet man neaisku ar cia tikrai taip rimta. verysad.gif g.gif
Papildyta:
ir dar mums svoris labai jau po mazai auga.
Atsakyti
QUOTE(KIKE @ 2008 09 06, 23:31)
Tos 2 dienos buvo KOSMARAS - mazge ir as pervargome (gulejome mes, 1 mama su mergyte ir dar 2 kudikeliai is vaiku namu su aukletoja-palatoje vien lovos ir triuksmas), neturiu zodziu kaip, pasipiktinusi laaaaaaabai mediku organizuotumu . Kodel? O gi ketvirtadieni 7.30 val. sudave vaistus premedikacijai, o ~8.15 val. ateina gyd. ir pranesa, kad neatliks intervencijos, nes pilna reanimacija.


Mums operacijos teko laukti beveik menesi, o ligoninei prasitrynem du menesius. Namo isleist nenorejo, nes bijojo del vaiko bukles, o operacija atideliojo net tris kartus, nes buvo ekstra atveju ir reanimacija buvo pilna. Trecia karta kai atidejo, tai net daktaras bijojo ateit pasakyt, kad vel teks laukt. Bet manau gydytojus irgi galima suprast, reanimacijos mazai vietos, aparaturos truksta. Tuo metu kai gulejom, tai per du menesius atveze tiek naujagymiu, kiek per visus metus. Yra vaiku tik su SPD ar PPD, o yra tokiu, kuriems be operacijos nei dienos neisgyvent, kuriem tenka ne viena, o 5 operacijas atlikt, kad vaikas galetu normaliai vystytis ar gyvent.
Atsakyti

Suprantu, kad musu ligonines nera dar pakankamai aprupintos, reanimacija nera tokia didele, kokia turetu buti. O ji turetu buti vadinasi didesne, su daugiau lovu, nes takia situacija tesiasi jau ne menesiais,o metais. As tik uz tai, kad isgelbeti kuo daugiau musu vaikuciu gyvybiu. Bet tokiu klaidu - kaip premedikacijos atlikimas be reikalo, galima isvengti... Taip, is gydytojos atima daugiau jegu, ji "apkraunama" papildomais galvojimais ir t.t.,nes ji turetu numatyti kaip gali pasisukti ta situacija. Kitas dalykas - kad tik reiketu guleti ir laukti, tai butu nieko,bet reikia vel kartoti krauja tapatumui nustatyti (o gal dar ir daugiau parametru)-vaikas ibauginamas, veliau kiekviana karta ir jiems bus sunkiau paiimti is jo krauja, padaryti echosk. Mums dar aktualu ir tureti 2 neigiamius paselius is nosiarykles, kad juos pasidaryti uztrunka 3 sav. Rizikuoti vaiko gyvybe tikrai neiviena nenorime. Kad viska suderinti, tai neaisku kada mums padarys. o dabar dar gali atideti ir del sukarsciavimo. Skabinsiu apie pietus gyd., bus matyti ka pasakys, ar vaziuosime, ar ne.
Visoms mamytems linkiu stibrybes, o Vaikuciams - svakatytes 4u.gif !

Atsakyti
KIKE dėl premedikacijos tikrai baisu doh.gif Pati mačiau savo vaiką kai jau vežė į operacinę ji buvo galim sakyt lengvoj narkozei , o čia taip baisu doh.gif kai paskaitau jūsų istorijas tai mums ko gero tikrai pasisekė nes laukėm tik savaitę ax.gif Sėkmės jums visoms ir jūsų brangenybėm sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes ir ju mazuciai. 4u.gif seniai jau cia buvau uzsukus,o dabar uzejau ir radau daug naujienu sirduku gyvenime,daug pasikeitimu santariskes.mes pries metus laiko gulejom ir operavomes,tai aciu Dievuliui,kad prabuvom is ties mazai,tik dvi savaites...matau dabar daug ekstriniu atveju operuoja,isivaizduoju kaip sunku kai atideda mazucio operacija.stiprybes jum mamytes!
o mes treciadieni,rugsejo 10 d. atvaziuojam pasitikrinti i santariskes,kaip praejus metams laikosi musu dukrytes sirdute.mums dare PPD ir SPD operacijas.labai laukiu treciadienio kad tik greiciau pasakytu kaip sirdute ar viskas gerai,bet tuo paciu ir labai bijau....
Atsakyti
QUOTE(mmmylinti @ 2008 09 07, 15:37)
Sveikutes mamytes ir ju mazuciai. 4u.gif  seniai jau cia buvau uzsukus,o dabar uzejau ir radau daug naujienu sirduku gyvenime,daug pasikeitimu santariskes.mes pries metus laiko gulejom ir operavomes,tai aciu Dievuliui,kad prabuvom is ties mazai,tik dvi savaites...matau dabar daug ekstriniu atveju operuoja,isivaizduoju kaip sunku kai atideda mazucio operacija.stiprybes jum mamytes!
o mes treciadieni,rugsejo 10 d. atvaziuojam pasitikrinti i santariskes,kaip praejus metams laikosi musu dukrytes sirdute.mums dare PPD ir SPD operacijas.labai laukiu treciadienio kad tik greiciau pasakytu kaip sirdute ar viskas gerai,bet tuo paciu ir labai bijau....

Labukas,gal gali papasakoti apie operacija ar jums vienu kartu operavo PPD ir SPD ar buvo kelios operacijos?Nes mums ir yra SPD 5,5mm ir PPD 4mm,mus paliko stebejimui kadangi deguonies nepakankamumo nera,spali mes vaziuosime tikrintis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(KIKE @ 2008 09 07, 00:31)
O gi ketvirtadieni 7.30 val. sudave vaistus premedikacijai, o ~8.15 val. ateina gyd. ir pranesa, kad neatliks intervencijos, nes pilna reanimacija. Likau be zado, kaip tokius vaistus gali dalinti kaip saldainius.

blink.gif siaubas. nu ir istorija. nors esu gan ramaus budo itariu buciau sukelus jei ne uragana tai skersveji uz toky dalyka unsure.gif jei nesunku kike parasyk i az gydytojos pavarde ar ten to kas uz viska atsakingas buvo. brrr tikrai nenoreciau, kad kazkas panasaus ir mum nutiktu kai atsigulsim unsure.gif
nu tikrai siaubas, kad sitaip elgiamasi ir dar su sirdukais blink.gif
Atsakyti
"kaulis" mum operacija atliko viena.vienu kartu isoperavo PPD ir SPD.darant tyrimus ir pries opercija buvo nustatyta mazesni PPD ir SPD.bet kai pradejo operuoti pamate,kad problema didesne nei gydytojai galvojo,taciau operacija pavyko.kai po savaites ir po triju menesiu vaziavom tikrintis sake viskas gerai,yra minimalus nesandarumas vienam defekte bet tai nieko blogo sake.
Atsakyti
Kike, labas, taip mes pasimatem prie echoskopijos kabineto. kita karta pasisveikinsiu:)
o mes siandien pakalbejom su lankuciu ir sako ryt vis del to ne guldys, bet guldys treciadieni, o ketvirtadieni operuos.. vienai dienai vel pasistume.. nors jau nesu tikra ar paguldys, nes vel sakol, jei kartais kas keistusi ir pan tai jau dabar as pats pasuksiu..
kai jau taip nusiteikus, nors ir siaubingai bijau, noreciau , kad greiciau paguldytu ir isoperuotu.. o del to, kad yra matyt viskas perpildyta, kad yra kaip Lankutis sake gyvybes ir mirties klausimas, tai tikrai manau gerai jog prioriteto tvarka ligoniukus guldo,,, yra tokiu , kuriems matyt jau nebegalima laukti nei truputelio.. ne duok dieve buti ju mamyciu vietoje... mes dar laimingos, jog, galime laukti ir nera extra operacijos.. taigi..
na tikiuosi jog pavyks sia savaite issioperuoti... bet nervai tai jau ant ribos.. mama ramina, kad juk ne blogo linkedami daktarai neguldo, o kaip tik nori, matyt, kad tokiu nesamoniu kaip Kikei neatsitiktu ir i pergrusta skyriu neatsigultume.. bet jau man sharai pasisuke.. bliuvis ima tik.. nes issitampius pakankamai jau.. o dar baime kaip viskas praeis.. zodziu.. jei atvirai siek tiek ir paramos truksta is aplinkos.. visi savo darbais uzsieme, rupesciais.,. i man atrodo, juk kas gali svarbiau buti uz mano vaika.. na bet matyt mamom visom taip..
Atsakyti
Mes likome namuose verysad.gif , del pakarsciavimo (nors auksciausia buvo 37,4 ir tai puse paros) nieko negalejo daryti. Skambinsimes po 2 sav. ir toliau planuosime. O jau buvome susigyvene su mintimi, kad jau jau ispresime savo problemyte. Na ka padarysi, toliau kaupsimes. Vis tik igyjome siokios tokios patirties, dabar jau vaziuosime zinodami koks skyrius, bus drasiau...
Jus mamytes, taip nepergyvenkite, cia gal tik mums taip nutiko. Tikekite, kad viskas bus gerai, taip ir bus. Sakykit, ar darotes pries operacija paseli is nosiarykles (savo mieste)? Tai gal but liecia vaikucius nuo kokiu 1-2 m. Kudikeliams tai turbut nereikia dar atlikti smile.gif
Labas Tortura, malonu susipazinti smile.gif . Tik va turbut jau nesusitiksime ligonineje mirksiukas.gif
Atsakyti
na ne paselio neliepe daryti.. tik va kai liepa persirgom salmonelioze... tai padarem pakartotini kuris parode, jog nebeauga tos bjaurybes. tas yra labai gerai. nes net jei ir butu siek tiek dar rade butu dare operacija, bet kai nerado tai itin nudziugau.
o mes atrodo jau ryt tikrai gulames, nebent dar siandien Lankucio skambucio sulauksim.. bet gal jau ne.. tikiuosi, kad viskas ok.
Atsakyti