Įkraunama...
Įkraunama...

Klubo sąnariukai

QUOTE (ely @ Pirmadienis, 01 Gruodžio 2003, 12:33)
VaidaI, visur rašo, kad displazija, o sako, kad neįsistatęs į duobutę unsure.gif Tai ir suprask, kad gudras huh.gif

Na, po Naujų reikės ir man žiūrėti dėl kitos gydytojos, tikriausiai unsure.gif

Tai ir neisistato del to, kad ta duobute kaip reikiant nesusiformavusi.

Beje, mano maziui po 4 menesio balno nesiojimo padare echoskopija (cia me spatys susiradom privaciai). Pasake, kad dar reikia balna nesioti. Kita diena nuvykom pas ta gyd., kur visus 4 men. lankemes ir kuris tik isoriskai apziuredavo. Nunesem isvadas. Tas pradejo mus gasdinti, kad tuomet, jei dar nesusitvake klubai, reikia gydymo taktika keisti, gal gipsuoti ir pan. Ir dar karta maziu su rentgenu persviete. Atsinesam mes ta nuotrauka, as vos neverkiu. Gydytojas paziuri - mazius sveikas! Tada matydamas, kad mes visai sutrike, viska labai nuodugniai isaiskino, toj nuotraukoj linijas vedziojo, parode, kaip atrodo, kai yra ta displazija, koks skirtumas dabar jau matomas nuotraukoje. Vnz, turejo dar paprakaituoti, kad mes patiketume, kad viskas jau gerai. biggrin.gif

Trapi, atsiliepk, pasakyk nuo kada tavo pupa savarankiskai atsistojo, o kada jus patys, prilaikydami, jau leidote jai pastoveti. smile.gif

Idomiausia butu suzinoti, ar yra cia tokiu mamyciu, kuriu vaikiukai, tureje sia problema, jau pradejo vaikscioti.
Atsakyti
Na, jei ne forumas, tai ir likčiau nežinioj, nes gydytoja padoriai paaiškinti kažkodėl negali wink.gif
Atsakyti
Mamytės, pasidalinkit patirtim. Po kiek mėnesių ir iki kelių mėnesių jūsų vaikeliai nešiojo balniukus? Noriu nusiteikti ir ilgiausiam laikotarpiui, nes dabar kai eisim tikrintis, būsim pranešiojusios jau 2,5 mėn unsure.gif
Atsakyti
Tikrai,mamytes, papasakokit, kiek kas tuos balniukus nesiojot i rnuo kada pradejot, nes sako tai irgi turi itakos nesiojimo trukmei - kuo anksciau pradedi tuo trumpiau reikia nesioti
Atsakyti
QUOTE (ely @ Pirmadienis, 01 Gruodžio 2003, 14:06)
Mamytės, pasidalinkit patirtim. Po kiek mėnesių ir iki kelių mėnesių jūsų vaikeliai nešiojo balniukus? Noriu nusiteikti ir ilgiausiam laikotarpiui, nes dabar kai eisim tikrintis, būsim pranešiojusios jau 2,5 mėn unsure.gif

O tai nuo keliu tu menesiu pradejai ji deti ir kiek laiko tavo bernikui. Mes jau nesiojame 3 savaites. O pas kokius gydytojus juslanketes? Ir ar Kaune?
Atsakyti
Na, dar tik bus 2,5 mėn kaip nešiojam kai sekantį kartą lankysimės, o lankysimės po 3 savaičių biggrin.gif
O pradėjo mano mergaitė jį nešioti 2 mėnesių, dabar jai be savaitės 4 mėnesiai smile.gif Lankomės Dainavos poliklinikoj, o echoskopiją daro Raudonam kryžiuj.

Teko girdėti, kad vidutiniškai balneliai nešiojami 3 mėn., bet gali trukti net iki 6 blink.gif
Atsakyti
Na, kas nesioja klubukas, ko nutilote, parasykite kaip jums sekasi, gal kam jau ka tik nueme? kokie pasiekimai? Mes jau 1 men nesiojame rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (VaidaI @ Penktadienis, 05 Gruodžio 2003, 16:19)
Na, kas nesioja klubukas, ko nutilote, parasykite kaip jums sekasi, gal kam jau ka tik nueme? kokie pasiekimai? Mes jau 1 men nesiojame rolleyes.gif

mes dvi savaites kaip nesiojam, eisim kita savaite pas ortopeda, paziures "ar teisingai gydomes" - cia taip mums sake.

O kada jus rodysites medikams ir kokios prognozes?

Bijau, kad del to balnelio fiziologinis vystymasis nesutriktu, nes juk nei vartytis gali bandyti nei ka. Kaip jus manot, mamos?
Atsakyti
Na, mes dabar jau pas ortopedus eisime 22 d. tai jau bus 1.5 men. , kaip nesiojame balniuka (ne klubuka, kaip anoj zinutei nusipezejau biggrin.gif ), siaip sake kad gereja, pasiziuresim ka si karteli prognozuos. O del fiziologinio vystymosi, turetu buti gerai, nemanau, kad sutriks, gal siek tiek ir veliau kai ka prades isisavinti, bet juk vaikai labai viska greitai perpranta, o kuo anksciau uzdejome, tuo geriau.
Atsakyti
Na jau seniai prie kompo nebuvau priejusi. As mazyles nemokinau nei stoveti, nei vaikscioti(taip ir patare Zitkauskas). Ji pati atsistojo. Kai ji prades drasaiau vaikstineti eisiu vel pas ji sviestis. Jis mane tada patikino, kad is klinikos mus paleido sveikas. ir pasiule tik po kiek laiko vel pasitikrinti, kad paciai butu ramiau.
Atsakyti
QUOTE (Tynka @ 2003 12 05, 19:10)

Bijau, kad del to balnelio fiziologinis vystymasis nesutriktu, nes juk nei vartytis gali bandyti nei ka. Kaip jus manot, mamos?

Kai nuima balneli, reikia paprasyti, kad vaikiukui skirtu masaziuku kursa. Maniskis visai nenorejo kojytem remtis, o po 8 masazu ir zingsneli zengti pastatytas megina. Tik vengiu as per daug drasiai ji treniruoti. Ateis laikas, kai pats nores, atsistos. Svarbu, kad jaucia pagrinda ir remia kojytes.
Kas del vartymosi, tai mano Bernardas vartytis nuo sono ant sono savarankiskai pradejo po menesio, kai nebenesiojome balniuko. Dabar jam 6,5 men., tai jau ir sliauzioti isigudrino. Pasispiria kojomis, rankos i pagalba ateina. Gerai zmogeliui! Pats gali tiksla pasiekti. Jau ir i seses zaislu lentynas taikosi! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sesilija: 15 gruodžio 2003 - 13:06
Tiesa, dar norejau pasakyti, VaidaI, tu tikra saunuole, idejai nuotraukeles su balniuku. Gal nesciukes pasiziures. Jei kurios vaikiukui butu panasiu problemu, is karto zinos, kaip jis atrodo, kad nera tai kazkoks baisus daiktas. Man tai po gimdymo asaros riedejo, kai pasake, kad reikes ortopedini aparata nesioti. Viena gydytoja ateina ir sako, kad jis su geleziukais, kita - kad su pagaliukais. Kita dusauja, kad sunku bus maudyti blink.gif ohmy.gif mad.gif Kiek man nervu kainavo! Matyt pacios nera maciusios, kaip ta Freiko pagalvele atrodo! mad.gif
Atsakyti