Mėgstam greit pagaminamas salotas su karšta mėsa, paprastai fantazuoju ir neprisimenu recepto nė vieno, o šiandien jau taip skaniai išėjo, kad pasidalinsiu ir su jumis (gal paskui ir pati galėsiu atsiversti supermamas ir vėl tų pačių pasigamint...
))
RECEPTAS
reikės ~300 gr virtos mėsos (aš ėmiau iš sriubos virtą liesą kiaulieną, bet manau bet kokia kita neriebi tiktų) - supjaustykite gabaliukais ir apkepkite porą minučių ndideliame kiekyje aliejaus (rafinuoto, kad nepriduotų jokio skonio);
tada užpilkite Spilvos saldžiarūgščiu kinišku padažu (na, čia jau iš akies, kad apsemtų mėsą keptuvėje maždaug, bet per daug skysčio nebūtų), ir toliau kepinkit ant pakankami didelės ugnies, vis pamaišydamos tol, kol iš padažo išgaruos didžioji dalis skysčio.
Per tą laiką suplėšykit salotų lapų (mes ėmės du vazonėlius), supjaustykite ~ 1/2 ilgavaisio agurko, ir porą pomidorų. viską suberkite į dubelį salotoms, ir ant viršaus sudėkite apkeptą padaže mėsą. kaip jau minėjau svarbu, kad nebūtų likę skysčio, o jei jo ir liko, tai nedėkite į salotas.
ant viršaus dar šiek tiek majonezo (man labiausiai tinka provansalis) arba jogurtinio salotų padažo. pagal skonį, bet nepadauginkit.
tada, kol praauš mėsa, supjaustykite pusę banano (pakankamai smulkiai), pusę avokado (geriau kad būtų gerai sunokęs, taip pat smulkesniais gabaliukais), ir alyvuogų pagal skonį (aš perpjaunu dar per pusę), sudedam ir juos į dubenį ir išmaišom.
kas gal painaudosit receptu, parašykit kaip sekėsi, gl dar kokių patobulinimų sugalvosit