Mes paskutiniu metu darėm daug salotų, tik foto nei vienos neturiu
labiausiai patikusios su rocket salotom
tiesiog dedi jų į lėkštę ir supjausčiau saldžią kriaušę ant viršaus. kas norėjo, apsišlakštė alyv.aliejum.
kitas variantas tos pačios salotos su arbūzu. nerealiai skanu.
dar su feta, dedam salotų lapų įvairių, fetos sūrio, raudonųjų svogūnų smulkiai pjaustytų, pomidoro, kepintos šoninės mažiukų gabaliukų. ir padarom parmezano sūrio padažą: du valgomi šaukštai tarkuoto parmezano, šaukštas alyvų aliejaus, druskos, pipirų, išmaišom ir užpilam ant salotų, gerai išmaišom.
Salotos su tunu
(2 porcijos)
2 didelės saujos salotų mišinio
1 skardinė konservuoto tuno (savo sultyse)
2 kiaušiniai
keletas vyšninių pomidorų
keletas kornišonų (mažų marinuotų agurkėlių)
šviežiai maltų pipirų
Padažas
2 v. š. majonezo
2 v. š. grietinės
1/2 citrinos sulčių
džiovintų žolelių (bazilikų, raudonėlių, mairūnų, dašių, rozmarinų, čiobrelių)
druskos
Sumaišyti visas padažo sudedamąsias dalis ir atidėti į šoną, kol bus ruošiamos salotos.
Kiaušinius kietai išvirti, nulupti ir supjaustyti ketvirčiais. Susmulkinti salotas (aš naudojau savo mėgiamas romėnines ir salierinį kopūstą, liaudyje žinomą kaip Pekino ar kininis kopūstas), dėti į lėkštes, ant salotų išdėlioti per pusę perpjautus vyšninius pomidorus*, per pusę perpjautus kornišonus** , į keturias dalis perpjautus kiaušinius. Ant krūvelės viršaus dėti konservuotą tuną, salotas pabarstyti šviežiai maltais pipirais ir užpilti padažu.***
* puikiai tinka ir paprasti pomidorai supjaustyti skiltelėmis
** nieko nenutiks, jei tai bus paparasti rauginti agurkai
*** aš rinkausi liesesnį variantą - majonezą ir grietinę keičiau alyvuogių aliejumi ir citrina.
(2 porcijos)
2 didelės saujos salotų mišinio
1 skardinė konservuoto tuno (savo sultyse)
2 kiaušiniai
keletas vyšninių pomidorų
keletas kornišonų (mažų marinuotų agurkėlių)
šviežiai maltų pipirų
Padažas
2 v. š. majonezo
2 v. š. grietinės
1/2 citrinos sulčių
džiovintų žolelių (bazilikų, raudonėlių, mairūnų, dašių, rozmarinų, čiobrelių)
druskos
Sumaišyti visas padažo sudedamąsias dalis ir atidėti į šoną, kol bus ruošiamos salotos.
Kiaušinius kietai išvirti, nulupti ir supjaustyti ketvirčiais. Susmulkinti salotas (aš naudojau savo mėgiamas romėnines ir salierinį kopūstą, liaudyje žinomą kaip Pekino ar kininis kopūstas), dėti į lėkštes, ant salotų išdėlioti per pusę perpjautus vyšninius pomidorus*, per pusę perpjautus kornišonus** , į keturias dalis perpjautus kiaušinius. Ant krūvelės viršaus dėti konservuotą tuną, salotas pabarstyti šviežiai maltais pipirais ir užpilti padažu.***
* puikiai tinka ir paprasti pomidorai supjaustyti skiltelėmis
** nieko nenutiks, jei tai bus paparasti rauginti agurkai
*** aš rinkausi liesesnį variantą - majonezą ir grietinę keičiau alyvuogių aliejumi ir citrina.
Vakar dariau tokias salotas
Karštos salotos (3 porcijos)
3 kiaušiniai
2 riekės skrebučių duonos
keletas gabaliukų kumpio, šoninės ar dešros
2 didesni pomidorai
3 agurkai
mėgstamų salotų (aš naudojau Isbergo)
truputis tarkuoto sūrio
truputį svogūnų laiškų, krapų papuošimui
padažą padariau prancūzišką "Knorr" iš pakelio dar barsčiau citrinpipiriais.
Kiaušinius kietai išviriau. Supjausčiau salotas. Agurkus pjausčiau kubeliais, pomidorus - skilrtelėmis. Duoną padalinau į keturias dalis ir kiekvieną gautą kvadratuką dar pusiau (kad gautume trikampiuką). Duoną sudėjau į skardą, truputį užpyliau aliejaus, uždejau kumpio/šoninės/dešros, pakepiau, kol duona apskrudo.
Į lėkštes dėjau tokia tvarka: salotos, tada agurkai, tada apdėjau lėkštę kiaušiniais, pjaustytais griežinėliais, tada iš duonos gabaliuko suformavau gėlytę (penkialapę), taip pat ir su pomidoro skiltelėm - jas dėjau tarp "duonos gėlytės" lapų. Lėkštės kraštus apibarsčiau trupučiu tarkuoto sūrio, tada viską apibėriau citrinpipiriais, pjaustytais svogūnų laiškais ir krapais. Padažą padariau kaip minėjau iš "Knorr" padažų pakelio, t.y.užpuliau žoleles 3 šaukštais vandes, išmaičšiau, užpyliau ant salotų, o aliejų užpyliau atskirai tiesiai į lėkštę (nemaišiau su padažu puodelyje).
Tai tokios salotos, mums buvo labai skanu
Karštos salotos (3 porcijos)
3 kiaušiniai
2 riekės skrebučių duonos
keletas gabaliukų kumpio, šoninės ar dešros
2 didesni pomidorai
3 agurkai
mėgstamų salotų (aš naudojau Isbergo)
truputis tarkuoto sūrio
truputį svogūnų laiškų, krapų papuošimui
padažą padariau prancūzišką "Knorr" iš pakelio dar barsčiau citrinpipiriais.
Kiaušinius kietai išviriau. Supjausčiau salotas. Agurkus pjausčiau kubeliais, pomidorus - skilrtelėmis. Duoną padalinau į keturias dalis ir kiekvieną gautą kvadratuką dar pusiau (kad gautume trikampiuką). Duoną sudėjau į skardą, truputį užpyliau aliejaus, uždejau kumpio/šoninės/dešros, pakepiau, kol duona apskrudo.
Į lėkštes dėjau tokia tvarka: salotos, tada agurkai, tada apdėjau lėkštę kiaušiniais, pjaustytais griežinėliais, tada iš duonos gabaliuko suformavau gėlytę (penkialapę), taip pat ir su pomidoro skiltelėm - jas dėjau tarp "duonos gėlytės" lapų. Lėkštės kraštus apibarsčiau trupučiu tarkuoto sūrio, tada viską apibėriau citrinpipiriais, pjaustytais svogūnų laiškais ir krapais. Padažą padariau kaip minėjau iš "Knorr" padažų pakelio, t.y.užpuliau žoleles 3 šaukštais vandes, išmaičšiau, užpyliau ant salotų, o aliejų užpyliau atskirai tiesiai į lėkštę (nemaišiau su padažu puodelyje).
Tai tokios salotos, mums buvo labai skanu
kol dar leidžia, mažink foto
o šiaip skamba labai skaniai
o šiaip skamba labai skaniai
QUOTE(node @ 2009 07 14, 14:05)
Sumažinau kažkaip seniai kėliau foto, primiršus buvau, kas ir kaip
[quote=Mexxica,2009 07 14, 14:59]
Vakar dariau tokias salotas
Karštos salotos (3 porcijos)
Salotikes atrodo puikiai,patiko antras varijantas
Vakar dariau tokias salotas
Karštos salotos (3 porcijos)
Salotikes atrodo puikiai,patiko antras varijantas
QUOTE(grange @ 2009 07 07, 19:55)
tiesiog dedi jų į lėkštę ir supjausčiau saldžią kriaušę ant viršaus. kas norėjo, apsišlakštė alyv.aliejum.
kitas variantas tos pačios salotos su arbūzu. nerealiai skanu.
kitas variantas tos pačios salotos su arbūzu. nerealiai skanu.
kaip įdomu,reikyų pabandyt tą su kriaušėm, kadangi jas labai mėgstu
Man labai skanios sios;
konservuoti kukuruzai,razinos,sudyti riesutai,rokiskio suris(pjaustytas kubeliais),majonezas.
konservuoti kukuruzai,razinos,sudyti riesutai,rokiskio suris(pjaustytas kubeliais),majonezas.
o kaži kaip salotoms padaromi šviesios duonos skrebučiai?(pvz kaip Cezario) kepami sausoje keptuvėje ir jau supjaustyti??
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 08 04, 23:56)
o kaži kaip salotoms padaromi šviesios duonos skrebučiai?(pvz kaip Cezario) kepami sausoje keptuvėje ir jau supjaustyti??
Na man atrodo , kad supjaustyti jie kepami orkaitėje
O gal žinot kaip pasidaryt tą padažą Graikiškom salotom kur CanCan būna. Česnakinis berots ar kažkas panašaus.
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 08 05, 08:53)
Na man atrodo , kad supjaustyti jie kepami orkaitėje
gal..
o gal kas tiksliai žino