Dar vienos labai skanios salotos
Špinatų salotos su braškėmis ir vėžių uodegėlėmis2 porcijos
200 šviežių špinatų lapų
10 braškių
1 avokadas
16 - 20 vėžių uodegėlių (sūryme)
2 v. š. kedro riešutų
1/2 citrinos
2 v. š. sojos padažo
1 v. š. medaus
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. balzaminio acto
šviežiai maltų pipirų
druskos
Špinatus nuplauti, nupjauti kotelius ir susmulkinti kąsnio dydžio gabalėliais. Iš citrinos sulčių, sojos padažo, medaus, alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto pagaminti padažą ir sumaišyti su paruoštais špinatais. Išimti avokado kaulą, jį nulupt (avokadą, ne kaulą
) ir supjaustyti riekelėmis ir aplieti trupučiu citrinos sulčių, kad nejuoduotų. Nuplauti braškes, pašalinti kotelius ir perpjauti pusiau. Į lėkštes dėti salotas, avokadų riekeles, braškių puseles, vėžių uodegėles, (galima aplieti likusiu padažu ir pabarstyti druska bei pipirais) ir galiausiai berti kedro riešutų.