Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

QUOTE(alexxandra @ 2009 04 23, 13:50)
Jau pasigyriau Cezario salotų temoj, bet dar ir čia įdėsiu smile.gif
Tikrai skanios, visuomet tokias darau, bet tai kažkaip dabar pavyko tik nufotkint smile.gif

labai skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 23, 14:33)
labai skaniai atrodo wub.gif


Ačiū aciuks.gif
Atsakyti
alexxandra, mielai sukirsčiau porcijikę "cezario salotų", labai gundo wub.gif
Atsakyti
Sūrio brie ir vynuogių salotos

user posted image

RECEPTAS
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 23, 14:50)
Jau pasigyriau Cezario salotų temoj, bet dar ir čia įdėsiu smile.gif
Tikrai skanios, visuomet tokias darau, bet tai kažkaip dabar pavyko tik nufotkint smile.gif

Cezario salotos
romėninių salotų
baltos duonos skrebučių
parmiggiano reggiano (tiks ir parmezano tipo sūris, pvz. "Džiugas")

Padažui:
2 skiltelės česnako (sutrintos)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos sultys
50 ml + 2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 - 8 lašai Vusterio (Worcestershire) padažo
50 g parmiggiano reggiano (arba "Džiugo")
druskos
šviežiai maltų pipirų

Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti juos stambesniais gabalėliais. Pasiruošti skrebučius (beje, puikias instrukcijas kaip juos pasigaminti galima rasti pas Elžbietą).

Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite Vusterio padažą, citrinos sultis, sutrintas česnakų skilteles (lengviausia ir paprasčiausia pasiruošti padažą - viską sutrinti el. smulkintuvu). Atsargiai ir nuolat maišant, plona srovele supilti aliejų ir maišyti kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą parmezano tipo sūrį (tik neplakite blenderiu) pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.

Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pabarstyti tarkuotu sūriu, užpilti padažu ir užberti duonos skrebučius. Padažą galima patiekti ir atskirai.

user posted image


labiausiai tai už padažą dėkinga aciuks.gif
iki šiol vis neatitaikydavau pasigaminti 4u.gif
Atsakyti
as irgi pasakysiu savo megstamas salotytes
Kalafioro zalio
2apelsinai
juoduju alyvuogiu
pomidorai 2
agurko
morkos
alyvuogiu aliejaus,druskytes,citrinos sulciu ir cukriuko biskis
viska supjaustom kubukais , morka smulkiai sutarkuojam ir viska uzpilam citrinu sultimis,aliejumi,druskyte ir cukriuku...skanaus
Atsakyti
as vakar dariau tokia vistytes labai socia misraine, tik pamirsau nutraukt kaip atrodo doh.gif

ryziai, bismati, viena maisiuka isviriau.
3 vistos krutineles puseles, pakeptos keptuvej su megstamais prieskoniais su laseliu aliejaus ir supjaustyta kubeliais,
konservuoti ananasai, pasmulkinti,
virtos pupeles, pas mane buvo melynos,
melyni svogunai bei majonezas su jogurtu, dar truputi druskytes su pipirais thumbup.gif
Atsakyti
Salotos su kepta šonine ir Brie sūriu

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 05 04, 17:31)

4u.gif Neryte 4u.gif ,koks grožis,o dėl skonio patylesiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 04, 17:25)
4u.gif Neryte 4u.gif ,koks grožis,o dėl skonio patylesiu  4u.gif

dekui 4u.gif
Atsakyti
Ryžiai Kantono stiliumi

Virti birūs ryžiai, keptas kiaušinis, virtas kumpis, marinuoti kukurūzai, poras, imbieras, druska, pipirai.

user posted image
Atsakyti
Salotos "Bučiuok, bučiuok .."
Norėjau žuvies ir pavasariško aštrumo. O sluoksniuoti man patinka

1. Kopūstas, žieminio česnako laiškai, ridikėliukas, gardinta aliejum, druska ir visa dar sumac.
user posted image

2. Uždėtas aliejuje apkepintų šampinjonų sluoksniukas. Karštas, pasūdytas.
user posted image

3. Padėliotas pjaustytas virtas kiaušinis.
user posted image

4. Skumbrė (konservuota savo sultyse), majonezas ir trupinėlis pirmojo sluoksnio. Dar būtų tikę ir garbiniuotos petražolės, bet jas kažkas suvalgė.
user posted image
Atsakyti