Jau pasigyriau Cezario salotų temoj, bet dar ir čia įdėsiu
Tikrai skanios, visuomet tokias darau, bet tai kažkaip dabar pavyko tik nufotkint
Cezario salotosromėninių salotų
baltos duonos skrebučių
parmiggiano reggiano (tiks ir parmezano tipo sūris, pvz. "Džiugas")
Padažui:2 skiltelės česnako (sutrintos)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos sultys
50 ml + 2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 - 8 lašai Vusterio (Worcestershire) padažo
50 g parmiggiano reggiano (arba "Džiugo")
druskos
šviežiai maltų pipirų
Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti juos stambesniais gabalėliais. Pasiruošti skrebučius (beje, puikias instrukcijas kaip juos pasigaminti galima rasti pas Elžbietą).
Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite Vusterio padažą, citrinos sultis, sutrintas česnakų skilteles (lengviausia ir paprasčiausia pasiruošti padažą - viską sutrinti el. smulkintuvu). Atsargiai ir nuolat maišant, plona srovele supilti aliejų ir maišyti kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą parmezano tipo sūrį (tik neplakite blenderiu) pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pabarstyti tarkuotu sūriu, užpilti padažu ir užberti duonos skrebučius. Padažą galima patiekti ir atskirai.