Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

aguonele noriu tavuju salotu rolleyes.gif
Atsakyti
Paprastos ir greitos salotos, bet tikrai labai skanios, ypač tas karštas sūris... Tiesa, pagal pirminę idėją, turėjo būti ne Brie, o ožkos pieno sūris, bet ir brie čia labai tiko smile.gif

Salotos su keptu Brie sūriu

kelių lapų romėninių salotų arba salotų mišinio
6 vyšninių pomidorų
1/4 obuolio
4 ridikėlių
sūdytų anakardžių ar kitokių riešutų, pvz. kedro
gabalėlio Brie sūrio
druskos, šviežiai maltų pipirų
1 v. š. aliejaus
1 v. š. cirinos sulčių

Nuplauti daržoves. Salotas susmulkinti, pomidorus perpjauti pusiau, plonais griežinėlias supjaustyti obuolį ir ridikėlius, įberti žiupsnelį druskos, šviežiai maltų pipirų, užpilti aliejaus ir citrinų sulčių mišiniu, viską gerai išmaišyti, pabarstyti sūdytais anakardžių riešutais ir (ta-daaam, ta-da-da-da-daam) ant salotų kupolo viršaus uždėti grilio keptuvėje pakepintą Brie sūrio gabalėlį. Valgyti su šviežia duonele (aš šiandien iš kepyklėlės parsinešiau devyngrūdę duonelę) ar paskrudinto prancūziško batono riekele.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 16 balandžio 2009 - 17:22
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 16, 17:17)
Paprastos ir greitos salotos, bet  tikrai labai skanios, ypač tas karštas sūris... Tiesa, pagal pirminę idėją, turėjo būti ne Brie, o ožkos pieno sūris, bet ir brie čia labai tiko smile.gif

VAJE KAIP SKANIAI ATRODO, VISKO TURIU SALDYTUVE TURBUT RYT REIKS ISBANYTI thumbup.gif
Atsakyti
Neryte, jei bandysi, parašyk ar patiko smile.gif
Atsakyti
Salotos "Pavasaris"
Reikės :
Paprikos raudonos,geltonos,žalios
koncervuotų raudonųjų pupelių
poro stiebo
mėgstamo kumpelio,aš dedu kiaulienos liesa kumpi
majonezo

Eiga :
Visas paprikas supjaustome juostelėmis ,kupi taip pat,pora ritinėliais ir išskaidome,pupeles perplauname ir suberiame ant paprikų,kumpio bei poro ,uždedame mėgiamo majonezo ir tiekiame ,galima išmaišyti viska arba majoneza tiekti šala .Skanaus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 16, 21:14)
Neryte, jei bandysi, parašyk ar patiko smile.gif

gerai, parasysiu tuoj eisiu pasidaryti ax.gif
Atsakyti
alexxandra>>> papasakok smulkiau kaip ta suri iskept g.gif blush2.gif . kokia cia griline keptuve g.gif ? cia gal elektrine kokia keptuve?
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 16, 17:17)

Salotos su keptu Brie sūriu

dekui uz skanu recepta

stai mano salotos ax.gif

user posted image

kaip matyti is nuotraukos keli surio gabaleliai siek tiek paskrude, nes pirma karta kepiau be jokio apvalkalelio ir jis man pradejo begti i sous kepdamas... pirmasis gabalelis (pati pradzia surio kur padengta pelesiu) iskepe super, issilyde visuj, bet neisbego, nes buvo padengta pelesiu, pas tave nuotraukoj irgi kiek imatau buvo pati pradzia, o kaip kiti gabaleliai tau kepe? ar tu dejai tik viena gabaleli? as uzdejau 3 wub.gif

kiek imatau tu dejai kedro riesutus, o as anakardzio. man laaabai patiko wub.gif

QUOTE(Skarota Egle @ 2009 04 17, 17:12)
alexxandra>>> papasakok smulkiau kaip ta suri iskept  g.gif  blush2.gif . kokia cia griline keptuve  g.gif ? cia gal elektrine kokia keptuve?

user posted image
stai taip atrodo keptuve
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 17 balandžio 2009 - 17:47
Neyte, džiaugiuosi, kad patiko smile.gif
Apie sūrį (Jau ir tavo blog'e parašiau), pas mane tas gabalėlis, buvo kampinis iš visų pusių su pelėsiu, tai apkepė gražiai, o kitus gabalėlius irgi reikėtų pjauti taip, kad būtų galima dėti į keptuvę ne sūrio, o pelėsio puse, tada pats sūris tik pašils, o plutelė truputėlį paskrus wink.gif

Apie grilio keptuvę atsakymas matau jau yra smile.gif

O aš dėjau irgi anakardio riešutus (čia ir buvo vienas iš mano pakeitimų), nes tik tokius radau tinkamiausius namų lentynėlėse), bet jie pas mane buvo skrudinti ir sūdyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 balandžio 2009 - 11:03
o jeigu as suriui pakepti naudosiu stai toki instrumenta g.gif

user posted image

cia visokiem panini, sumustiniam, karstiem wrap kepti g.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 18, 11:02)
O aš dėjau irgi anakardio riešutus (čia ir buvo vienas iš mano pakeitimų), nes tik tokius radau tinkamiausius namų lentynėlėse), bet jie pas mane buvo skrudinti ir sūdyti smile.gif

o man pasirode is nuotraukos, kad kedro 4u.gif

QUOTE(Skarota Egle @ 2009 04 18, 11:21)
o jeigu as suriui pakepti naudosiu stai toki instrumenta g.gif
cia visokiem panini, sumustiniam, karstiem wrap kepti  g.gif

gali pameginti, tikneuzdenk keptuves 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Visos temos neperskaiciau, tai jei pasikartosiu nepykit 4u.gif

Labai gaivios saliero, obuoliu ir morku salotos

2 didesnes zalios morkos
2 dideli obuoliai
2 saliero stiebeliai
sauja razinu
druskos, pipiru
majonezo

morkas ir obuolius sutarkuoti burokine tarka, salierus siaudeliais, razinas nuplauti ir sudeti i supjaustytas salotas. viska padruskinti, papipirinti ir iismaisyti su majonezu. skanaus!
Atsakyti