Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

be aliejaus paskrudinam saulėgrąžas, išsipilam, tada pilam aliejaus, vištienos file pakepinam gabaliukais, susipjaustom agurko, pomidoro, paprikos, mėlynojo svogūno pagal poreikius, viską sumaišom su vištiena, pilam padažo ir ant viršaus gausiai saulėgrąžų. kadangi "Čili kaimo" medaus-acto padažo nemoku pasigamint, tai ilgai netyrinėjus nustačiau, kad labiausiai tinka "Vilniaus" pikantiškas majonezas arba jogurtinis padažas.
Atsakyti
avokadą, lašišą, virtą kiaušinį ir žalią agurką supjaustom kubeliais ir sumaišom su majonezu. galima dėti pipirų. druskos nereikia, nes lašiša sūri.
Atsakyti
Menkiu kepeneles (stiklainiuose parduodamos visose parduotuvese) ismaisyti su smulkiai pjaustytais svogunu laiskais, ir 3 kiausiniais
Prancuziska bandele supjaustyt, paskrudint arba pakepint trumpai orkaiteje, patepti sviestu, kepeneliu mase. Galima dar ir krapais pabarstyti. Labai skanu su atsaldytu baltu vynu, tinka kaip uzkandis. cool.gif
Atsakyti
saugancioms figura smile.gif

1.tunai savo sultyse konservuoti
2.pomidorai
3.kuruzai konservuoti.
4. pora saukstu aliejaus

Labai skanu, greitai pagaminama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cherry_ @ 2009 02 12, 19:44)
saugancioms figura smile.gif

1.tunai savo sultyse konservuoti
2.pomidorai
3.kuruzai konservuoti.
4. pora saukstu aliejaus

Labai skanu, greitai pagaminama smile.gif

esu sitas salotas ne karta ragavusi, tiesa dar su su pekino salota,bet man jose kazko tai truksta... g.gif gal taip atrodo, kad nesu per didele tuno megeja... g.gif ax.gif bet valgai ir kazkaip be skonio, nezinau ...
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2009 02 12, 20:18)
esu sitas salotas ne karta ragavusi, tiesa dar su su pekino salota,bet man jose kazko tai truksta... g.gif  gal taip atrodo, kad nesu per didele tuno megeja... g.gif  ax.gif bet valgai ir kazkaip be skonio, nezinau ...

ot kokia smile.gif pamirsau parasyti, butent pekinas smile.gif as irgi ji dejau, smile.gif o man visa skoni duoda saldus kukuruzai wub.gif bet net negalvociau tokiu salotu daryti, jei nereiketu ko nors "lieknesnio" smile.gif
Atsakyti
man labai skanu salotos su tunu, tik apsaugok dieve nuo kukurūzų doh.gif darau taip:

1 galvute melynojo svoguno arba poras (pagal skoni)
1 morka (tarkuota šiaudeliais, bet kartais ir visai jos nededu)
1 paprika
2 pomidorai
keletas alyvuogių
tunas (galima savo sultyse, bet man patinka aliejuje, tą aliejų nupilu, nuspaudžiu tuną, tai palyginus kaloražą, iš esmės nelabai kuo skiriasi)
salotos (imu lietuvisku vazonėlį, su pekinu nebandžiau, bet kodėlgi ne)
Pjautyti pradedu nuo salotu, viska sumaisau, padazą imu Vilniaus Pikantišką, bet nemaišau bendrame inde, valgantys įsideda kas kiek nori ir kaip nori rolleyes.gif
mb mėgsta su prancuzisku batonu.

dar bandžiau šių salotų variacijas su virtu kiaušiniu ir virta smulkiai pjaustyta bulve - sočiau, bet skanu. taip pat skanu ir su šalia patiekta karšta bulve ax.gif
Atsakyti
Greipfrutų ir jautienos salotikės
300-400g.virtos jautienos,
pora grepfrutų,
ankštinių pupeių{konservuotų arba šaldytų]
vienas svogūnas,
salotų,
Užpilui:
4šaukštai aliejaus,
pora šaukštų vyno arba obuolių acto,
žiupsnelis cukraus,
druskos,
pipirų,
Jautieną supjaustome nedideliais kūbeliais,greipfrutą nilupame,suskirtome skiltelėmis.
Svogūnas susmulkinamas,nusausintos ankštinės pupelės supjaustomos
gabaliukais
Viskas sudedama į gilų dubenį.
Paruoštas užpilas užpilamas ant salotųir atsargiai išmaisoma
Uždengus pastatoma į šaldytuvą maždaug 30min.
Salot7 indas i6klojamas nuplautais ,nusausintais salot7 lapais.
Atšaldyttos salotos sudedamos ant viršaus ir apibarstomos trupučiu pipirų
Aš {nuo savęs pabarstau krapais,mairūnu}
Atsakyti
pas mus salieru savaite doh.gif

obuoliai, golden deliciuos
salieru stiebukai
majonezas, helmans
druska pipirai

user posted image

morkos
obuoliai, pink lady
saliero saknis
majonezas, helmans
druska, cukrus, pipirai
user posted image

zirneliai, konservuoti
kukuruzai, konservuoti
morkos, virtos
obuolys, golden deliciuos
bulviu, virtu, bet labai nedaug
kiausiniu, virtu
agurko, sviezio
agurko, rauginto
majonezo, helmans
druskos, pipiru
kalakutienos keptos gabaliukai, cia ta prasme ko turim, o sita reikejo labai sunaudot kur nors...

user posted image
Atsakyti
greitai paruosiamos ir labai skanios salotos thumbup.gif

3 porcijoms reikes:

1 aisbergo salota
3 pomidorai
melynojo pelesinio surio
Voldorfo padazo

i tris lekstes dedame supjaustytas salotas, ant ju dedame po viena pjaustyta pomidora, kubeliais pjaustyta suri ir ant virsaus uzpilame Voldorfo padazo. galima dar deti alyvuogiu kas megsta.
valgyti su skrudinta bandele smile.gif

skanaus!
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 02 15, 15:35)
pas mus salieru savaite doh.gif

imu jei dar liko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 16, 10:43)
imu jei dar liko  4u.gif

anu su majonezu nebera, bet salieru manija tesiasi uzmaisiausiau nauja gal tiks ax.gif

saliero saknis
obuoliai, golden deliciuos
morkos
laseliu keleta citrinos isspausta, aliejus
druska, pipirai, cukrus

user posted image
Atsakyti