Cia per Oliverio laida rode tinka salotoms, nu pasaka, o ne padazas: grietine (naudoju ekologiska, 25 %, man ji skaniausia ir ne per riebi, turi tokios rugsteles siek tiek)+alyvuogiu aliejus+actas, as vyno saudoju acta+kapareliai (cia jau mano isradimas, kadangi naudoju sudytus, tai ir papildomai drukskos nebereikia deti), valgio su aisbergo salotomis prie zuvies keptos, nu tragiskai skanu. Dabar uzsitaisau vos ne prie bile ko, vakar ir su kepta orkaiteje mesa valgiau, tai ir labai patiko. Va kokias salotas as megstu:
aisbergas, karnisorai (na ir agurkelis marinuotas tiks), alyvuoges, tunas, kapareliai, galima ir kiausinio ir vysniniu pomidoriuku, ciabata (italiska duona), kai neturiu jos po ranka, sueina ir kitokie likuciai, aj dar Hamcker Remoilade majonezas, bet ir tas mano aprasytas padazas tikrai tiktu. Na apsivalgyt galima, jei majonezo ir jokiu padazu suregst neina, tai alyv. aliejus su slakeliu acto.
Ivairios variacijos tinka, avokada su citrinos sultimis, druskyte ir tai cia ipaisyt galima, actas+alyv.aliejus ir medaus lasiukas irgi skanu kaip padazas.
Gal kam ''sueis'' tokie patarimai, jei kas kartojasi