Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

QUOTE(Magelunda @ 2009 02 01, 18:41)
Šviežių bulvių mišrainė
Išvirti šviežias bulves (mažytes)

Į dubenį:
Sutarkuoti citrinos žievelę;
Išspausti citrinos sulčių;
Įdėti druskos, pipirų;
3 žiupsnelius kaparių;
Alyvuogių aliejaus (3 dalis vienai daliai citrinų).

Supjaustyti didesnes bulves, o mažesnes palikti.
Dar karštas bulves supilti į dubenį.
Viską išmaišyti
Jei, norite, kad bulvės būtų traškios įpilti acto (kuo geresnio).

Lėkštę iškloti plonai supjaustytais rūkytos lašišos gabalais.
Į kitą dubenį sutarkuoti krienus, grietinės šaukštą, pusės citrinos sulčių.
Viską išsukti, kad būtų skystesnė masė.

Bulves įdėti į lėkštę su lašišomis.
Ant kraštų užpilti padažo su krienais.
Ir ant viršaus pabarstyti smulkai papjaustytų krapų ir alyvuogių aliejaus,
Skanaus! smile.gif

Čia man rodos Oliverio receptas, ane? Man jis taip patiko, tik dar vis neišbandžiau ax.gif
Atsakyti
Parasysiu ir as savo megstamu salotu receptuka
Makaronai virti (renkuosi spalvotus, graziau ziurisi)
200-300g kumpio
300g pievagrybiu
2 svogunai

Makaronus isverdame, atvesiname. Kumpi supjaustome juostelemis ir apkepame keptuveje su trupuciuka aliejaus, supilame ant makaronu. Pievagrybius supjaustome, apkepame irr supilame ant makaronu, svogunus susmulkiname, apkepame ir ant makaronu.
Jokiu prieskoniu nedadu, nes kumpis priduoda surumo. O kadangi kepta ant aliejaus, tai jokio padazo nereikia.
Svarbiausia kiekviena produkta (kumpi, pievagrrybius bei svoguna) kepti atskirai, nemaisyti:)
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Atsibeldžiu ir aš su mėgstamu receptu:

Burokėlių salotos su fetos sūriu

Įvairių salotų lapų (čia - špinatai ir kiniškas kopūstas)
marinuoti burokėliai, pjaustyti skiltelėmis
fetos sūris
graikiniai riešutai
pipirai, druska

Balsamico padažas

2 dalys alyvuogių aliejas
1 dalis balsamico acto
1 v. š. Dižono garstyčių
1 mažas, smulkintas svogūnas
3 česnako skiltelės, smulkintas
žiupsnis džiovinto baziliko
druskos, pipirų

arba

Padažas iš alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, druskos ir pipirų

Siaubingai paprastas gaminimo procesas:
salotų lapus susmulkinti, išdėlioti lėkštėje, išdėlioti skiltelėmis pjaustytus burokėlius, sutrupinti ir užbarstyti fetos sūrį, užberti pakepintus graikinius riešutus, pabarstyti druska, pipirais ir užpilti padažu. Vuolia!
Tikrai viskas.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 03 vasario 2009 - 15:30
Skamba egzotiškai biggrin.gif o tai burokėlius tik su pupelėm ar obuoliais ruošiu smile.gif čia visai kitoks receptukas, nepabandęs, nesužinosi skonio biggrin.gif
Atsakyti
na, dėl skonio nesiginčijama, bet aš pirmąkart pabandžius nustebau koks geras skonis. Viskas tobulai dera. O dar kai mėgstu fetos sūrį... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 02 03, 15:05)
Atsibeldžiu ir aš su mėgstamu receptu:

Burokėlių salotos su fetos sūriu




receptas vertas dėmesio bigsmile.gif
o kiek ir kaip tuos riešutus kepinti? smulkinti reikia? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(node @ 2009 02 03, 15:42)
receptas vertas dėmesio  bigsmile.gif
o kiek ir kaip tuos riešutus kepinti? smulkinti reikia?  ax.gif


pasmulkinti tai peiliu, į kokias 4 dalis, jei mėgstat galima ir smulkiau. O kepinti sausoje keptuvėje arba orkaitėje kokias 5 min, na, kol pasklis malonus kepintų riešutų kvapas. jei kepinsit keptuvėje, gerai laikas nuo laiko pamaišyti, kad neprisviltų wink.gif
Atsakyti
4u.gif alexxandra, 4u.gif
labai ydomus-orginalus receptas.
Reiks savaitgalį pabandyti
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2009 02 02, 10:47)
Čia man rodos Oliverio receptas, ane? Man jis taip patiko, tik dar vis neišbandžiau  ax.gif


taip smile.gif as isbandziau, man labai patiko ax.gif
Atsakyti
Oi kiek cia daug visko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukaja @ 2009 02 05, 21:33)
Oi kiek cia daug visko  thumbup.gif


o tu tai ziuriu siandien zinutes renkiesi per visas temas doh.gif
Atsakyti
Sveiki gal labai nesupyksit blush2.gif tik norejau pasiteirauti kokius padazus ar uzpilus naudojat svieziu darzoviu salotom rolleyes.gif
Atsakyti