QUOTE(Magelunda @ 2009 02 01, 18:41)
Šviežių bulvių mišrainė
Išvirti šviežias bulves (mažytes)
Į dubenį:
Sutarkuoti citrinos žievelę;
Išspausti citrinos sulčių;
Įdėti druskos, pipirų;
3 žiupsnelius kaparių;
Alyvuogių aliejaus (3 dalis vienai daliai citrinų).
Supjaustyti didesnes bulves, o mažesnes palikti.
Dar karštas bulves supilti į dubenį.
Viską išmaišyti
Jei, norite, kad bulvės būtų traškios įpilti acto (kuo geresnio).
Lėkštę iškloti plonai supjaustytais rūkytos lašišos gabalais.
Į kitą dubenį sutarkuoti krienus, grietinės šaukštą, pusės citrinos sulčių.
Viską išsukti, kad būtų skystesnė masė.
Bulves įdėti į lėkštę su lašišomis.
Ant kraštų užpilti padažo su krienais.
Ir ant viršaus pabarstyti smulkai papjaustytų krapų ir alyvuogių aliejaus,
Skanaus!
Išvirti šviežias bulves (mažytes)
Į dubenį:
Sutarkuoti citrinos žievelę;
Išspausti citrinos sulčių;
Įdėti druskos, pipirų;
3 žiupsnelius kaparių;
Alyvuogių aliejaus (3 dalis vienai daliai citrinų).
Supjaustyti didesnes bulves, o mažesnes palikti.
Dar karštas bulves supilti į dubenį.
Viską išmaišyti
Jei, norite, kad bulvės būtų traškios įpilti acto (kuo geresnio).
Lėkštę iškloti plonai supjaustytais rūkytos lašišos gabalais.
Į kitą dubenį sutarkuoti krienus, grietinės šaukštą, pusės citrinos sulčių.
Viską išsukti, kad būtų skystesnė masė.
Bulves įdėti į lėkštę su lašišomis.
Ant kraštų užpilti padažo su krienais.
Ir ant viršaus pabarstyti smulkai papjaustytų krapų ir alyvuogių aliejaus,
Skanaus!
Čia man rodos Oliverio receptas, ane? Man jis taip patiko, tik dar vis neišbandžiau