Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

Prakalbot apie salotas su rūkyta vištiena rolleyes.gif O aš kaip tik dabar kramsnoju tokias salotas su rūkyta vištiena: rūkyta vištiena, keptos duonos kubeliai, obuolys, česnakas, majonezas. Gal ir nesuderinama, bet man labai skanu blush2.gif
Atsakyti
mano visai neblogas yra saldziarugsciu kopustu receptas:rekia marinatui:3st vandens,0,5st cukraus,0,5st 9%acto,2saukstai druskos,uzvirini ir supili ant supjaustytu kopustu,dar morka itarkuoji,uzpilti 2saukstus aliejaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mmartaa @ 2009 01 20, 18:56)
mano visai neblogas yra saldziarugsciu kopustu receptas:rekia marinatui:3st vandens,0,5st cukraus,0,5st 9%acto,2saukstai druskos,uzvirini ir supili ant supjaustytu kopustu,dar morka itarkuoji,uzpilti 2saukstus aliejaus thumbup.gif

O kiek maždaug laiko reikia palaikyti kopūstus, kad įsigertų tas marinatas?
Atsakyti
geriausiai aisku valgyti ant rytojaus,daug skaniau;zinok galima tuos kopustus pjaustyti stambiais gabalais,tada cesnako skilteliu primeti,tada imi i ranka ir valgai.
Atsakyti
Jetau kiek cia gardziu saloteliu, stai mano megstamos:
Reikes 2 porcijoms (nors as viena viska buna sukertu) blush2.gif
1. icerberg salota
2. avokadas didesnis arba 2 mazesni vidutinio kietumo
3. juoduju alyvuogiu pagal skoni
4. 2-3 didesni pomodorai
5. cesnako pagal skoni
6. pipiriukai, druskyte
7. kalakutiena apie 200-300g
8. aliejuko arba trumu padazas
Kalakutienos file pamarinuoju su citrina+svoguno+cesnako+pipiriukas+druskyte++lauro lapeliu pora+majonezas. marinuoju per nakti, tada supjaustau nedideleis kubeliais bei pakepinu kad taptu apskrude. tada sutraiskau salota, supjautau riekelem arba didesniais kubeliais pomidora, kubeliais avokada, plonais grezineliais alyvuoges, isspaudziu skiltele ar pora cesnako, idedu druskos, pipiriuku bei uzpilu alyvuogiu aliejumi arba trumu padazu, skanaus smile.gif
Atsakyti
Na uzsimaniau labai misraines makaronu tai greit susikonstravau ir parasysiu jum, kaip dariau smile.gif
Reikia makaronu tie kur buna pokeliuose uzpilami, juos stiprei susmulkinti, na kad butu smulkus smulkus...
tada juos ismaisai su majonesu, majonezo nepagaileti nes jis labai susigere ir palikti valandai, dviem, kad tie kieti makaronai isbringtu, o tada jau fantazijos reikalas ka norit ta dedat, si karta ka turejau kramu lazdeliu kukuruzu agurku kiauso svoguno, taip dar ir vistytes galima deti morka virti, na cia fantaziju fantaze, bet pagrinde ta skoni duoda makaronai, kaip jie isbringsta tame majoneze tai kitokie buna nei uzplikyti su vandeniu, na mandykit, gal ir jum patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mmartaa @ 2009 01 20, 20:56)

thumbup.gif ryt bus išbandyta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramintėlė 24 @ 2009 01 25, 00:52)
Jetau kiek cia gardziu saloteliu, stai mano megstamos:
Reikes 2 porcijoms (nors as viena viska buna sukertu) blush2.gif
1. icerberg salota
2. avokadas didesnis arba 2 mazesni vidutinio kietumo
3. juoduju alyvuogiu pagal skoni
4. 2-3 didesni pomodorai
5. cesnako pagal skoni
6. pipiriukai, druskyte
7. kalakutiena apie 200-300g
8. aliejuko arba trumu padazas
Kalakutienos file pamarinuoju su citrina+svoguno+cesnako+pipiriukas+druskyte++lauro lapeliu pora+majonezas. marinuoju per nakti, tada supjaustau nedideleis kubeliais bei pakepinu kad taptu apskrude. tada sutraiskau salota, supjautau riekelem arba didesniais kubeliais pomidora, kubeliais avokada, plonais grezineliais alyvuoges, isspaudziu skiltele ar pora cesnako, idedu druskos, pipiriuku bei uzpilu alyvuogiu aliejumi arba trumu padazu, skanaus smile.gif

Aš šiandien pabandysiu šitas salotas pasigaminti, tik vietoj kalakutienos dėsiu vištienos filė smile.gif Mmm kaip noriu, seilės tysta vien pagalvojus.
Atsakyti

Turiu,klausimęlį,kap dažnai rošiant salotas naudojate ančiuvus?
Žinau ,kad yra atskira tema,bet mano klausimas susietas su salotomis.
Gal turite paprastą įdomų receptuką?Pasidalinkite.
Atsakyti
Vaje vaje kiek cia radau puikiu recepteliu,ir kaip juos reik visus isbandyti 4u.gif biggrin.gif
Pasiulysiu ir as savo megstamas:

Rukytos vistienos(as kai darau dedu 2 ketvircius);
Marinuotu pievagrybiu stiklainiukas;
Konservuotu ananasu indelis;
Svogunas;
Majonezas

Viska susmulkinu,ismaisau su majonezu ir skanaus! mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos laabai skanios salotos. Receptukas:
virti makaronai
paprika
marinuoti agurkai
pomidorai
suris
kumpis
majonezas

Viska supjaustyti siaudeliais ir kubeliais,kad visko salotose butu po lygiai,ir ideti majonezo. ypatingai skanios salotos ir socios labai..
Atsakyti
Šviežių bulvių mišrainė

Išvirti šviežias bulves (mažytes)

Į dubenį:
Sutarkuoti citrinos žievelę;
Išspausti citrinos sulčių;
Įdėti druskos, pipirų;
3 žiupsnelius kaparių;
Alyvuogių aliejaus (3 dalis vienai daliai citrinų).

Supjaustyti didesnes bulves, o mažesnes palikti.
Dar karštas bulves supilti į dubenį.
Viską išmaišyti
Jei, norite, kad bulvės būtų traškios įpilti acto (kuo geresnio).

Lėkštę iškloti plonai supjaustytais rūkytos lašišos gabalais.
Į kitą dubenį sutarkuoti krienus, grietinės šaukštą, pusės citrinos sulčių.
Viską išsukti, kad būtų skystesnė masė.

Bulves įdėti į lėkštę su lašišomis.
Ant kraštų užpilti padažo su krienais.
Ir ant viršaus pabarstyti smulkai papjaustytų krapų ir alyvuogių aliejaus,

Skanaus! smile.gif

Atsakyti