mano siuo metu megstamiausia misraine:
2 kiausiniai
250-300g kreveciu
2-3 agurkai (rauginti/marinuoti)
2 bulves (vidutines, virtos)
1 svogunas (smulkiai pjaustytas ir pakepntas keptuvek ant mazo kiekio sviesto)
4-5 v.s. konservuotu zirneliu
krapai (smulkiai pjaustyti)
pipirai
druska
keli saukstai majonezo
agurkus, virtus kiausinius ir virtas bulves supjaustytas kubeliais, bei pakepintus svogunus, zirnelius, apvirtas krevetes, ir smulkintus krapus apibarstais pipirais ir druska sumaisyti su majonezu. Skanaus!
QUOTE(JoanaS @ 2008 12 27, 22:41)
man labai skanu aliejus + garstyčios + balto vyno actas, dalys pagal skonį, reikia ragaut, dar galima citrinos sulčių įlašint, kokio pipiriuko įmest
aciu . bandysim makaluot ka nors panasaus
QUOTE(Srove @ 2008 12 28, 20:46)
Socios salotos:
Salotu lapai(geriau iceberg) sudyta lasisa, pomidoras, prezident baltojo pelesio suris, papr.tepamas surelis, kyvis, siek tiek agurko, porai,dziovintas bazilikas, pipirai, druska, nestipriai cesnakinis saldziarusgstis acto uzpilas
Salotu lapai(geriau iceberg) sudyta lasisa, pomidoras, prezident baltojo pelesio suris, papr.tepamas surelis, kyvis, siek tiek agurko, porai,dziovintas bazilikas, pipirai, druska, nestipriai cesnakinis saldziarusgstis acto uzpilas
oi ir kam reikejo man uzeiti i sita tinklapi, tokiu paros metu
atrodo super skaniai, bet turiu klausimeliu keleta
1. ka daryt su tepamu sureliu?
2. pasufleruok is ko tu darai ta nestipriai cesnakini saldziarusgsti acto uzpila?
QUOTE(Skarota Egle @ 2008 12 29, 02:36)
1. ka daryt su tepamu sureliu?
2. pasufleruok is ko tu darai ta nestipriai cesnakini saldziarusgsti acto uzpila?
Gali to tepamo suriuko ir nedeti, man jis nemaiso, nes mes valgom jas su padziovintu orkaitej prancuzisku batonu, tai jei nepilti aliejaus jokio, lyg kazko ir truktu, nes kyvis rugstokas, pomidoras taip pat, dar uzpilas, o tas surelis svelnaus skonio visai nieko.O del to uzpilo, tai jau kazkur rasiau, kad mes daug kur ji megstam, as net mesa kartais uzpilu juo kada isverdu.Tiesiog ragaunu, na mazdaug puse stiklines vandens, kupinas saukstelis cukraus, ziupsnelis karciuju ir kvepianciuju pipiru, maza sutrinta skiltele cesnakiuko, gal nepilnas saukstas acto, reikia ragauti
Sveikos Mums patiko sios salotos .Nuplikinau kalafijora,pakepinau saulegrazu,pakepinau pusbaltes duonos kubeliais ,isspaudziau skiltele cesnako ir viska sumaisiau su majonezu.
QUOTE(Srove @ 2008 12 29, 02:42)
Gali to tepamo suriuko ir nedeti, man jis nemaiso, nes mes valgom jas su padziovintu orkaitej prancuzisku batonu, tai jei nepilti aliejaus jokio, lyg kazko ir truktu, nes kyvis rugstokas, pomidoras taip pat, dar uzpilas, o tas surelis svelnaus skonio visai nieko.O del to uzpilo, tai jau kazkur rasiau, kad mes daug kur ji megstam, as net mesa kartais uzpilu juo kada isverdu.Tiesiog ragaunu, na mazdaug puse stiklines vandens, kupinas saukstelis cukraus, ziupsnelis karciuju ir kvepianciuju pipiru, maza sutrinta skiltele cesnakiuko, gal nepilnas saukstas acto, reikia ragauti
aciu sirdingai
Sveikutes
Del marinuotu grybu tai as darau keleta tokiu.
Vienos tai sloksniuotos:
Pievagrybiai
krabu mesa
kiausinis virtas
pomidoras
kukuruzai(jei kam nepatinka,gali keisti kitkuom.)
majonezas.
Pirma sluoksni dedu jau pakepinta krabu mesa ,perpjauta per puse,tada dedu kiausini virta ir supjaustyta kubeliais,ant jo virsaus ,pomidorus supjaustytus kubeliais ,toliau kukuruzai ir pievagrybiai.ant virsaus pajonezas ir papuosiu krabu mesa.buna sloksniuoktos ir labai skanios.
Kitos ,pievagrybiai
agurkas marinuotas
virtos morkos
Viska supjaustai kubeliais ir pagardini majonezu labai gaivios
Del marinuotu grybu tai as darau keleta tokiu.
Vienos tai sloksniuotos:
Pievagrybiai
krabu mesa
kiausinis virtas
pomidoras
kukuruzai(jei kam nepatinka,gali keisti kitkuom.)
majonezas.
Pirma sluoksni dedu jau pakepinta krabu mesa ,perpjauta per puse,tada dedu kiausini virta ir supjaustyta kubeliais,ant jo virsaus ,pomidorus supjaustytus kubeliais ,toliau kukuruzai ir pievagrybiai.ant virsaus pajonezas ir papuosiu krabu mesa.buna sloksniuoktos ir labai skanios.
Kitos ,pievagrybiai
agurkas marinuotas
virtos morkos
Viska supjaustai kubeliais ir pagardini majonezu labai gaivios
As pasidalinsiu savo paskutiniu salotu recepteliu
400g. virtos vistytes krutineles,
1 indelio konservuotu kukruzu,
1 paprikos (spalva graziausiai raudona atrodo ),
1 avokado,
graikiniu riesutu pagal skoni,
majonezo,
prieskoniu (tinka citrinpipiriai, persiladas ar tokie kokie Jums labiausiai patinka )
Viska supjaustom, avokada pjaustau plonais girezineliais, paprikas kubeliais, vistyte kaip iseina. Pagardinam viska majonezu ir prasom, skanaus! Daug vertintoju valge sias salotytes, sake labai skanios
Papildyta:
Sekanti karta kai gaminsiu bandysiu marinuoto agurkelio ipjaustyti, turetu tikti
400g. virtos vistytes krutineles,
1 indelio konservuotu kukruzu,
1 paprikos (spalva graziausiai raudona atrodo ),
1 avokado,
graikiniu riesutu pagal skoni,
majonezo,
prieskoniu (tinka citrinpipiriai, persiladas ar tokie kokie Jums labiausiai patinka )
Viska supjaustom, avokada pjaustau plonais girezineliais, paprikas kubeliais, vistyte kaip iseina. Pagardinam viska majonezu ir prasom, skanaus! Daug vertintoju valge sias salotytes, sake labai skanios
Papildyta:
Sekanti karta kai gaminsiu bandysiu marinuoto agurkelio ipjaustyti, turetu tikti
Salotos,
joms eikes:
2apelsinai,
puse papajos,
2 kiviai,
6 liciai,
4 sviezios figos,
250g. kumpio griezineliu,
pora saukstu cukraus pudros,
1 citrinos sultys,
ziupsnelis druskos,
Apelsinus rupestingai,nuplauti ir perpjauti pusiau.
Sauksteliu isskobti minkstima.
Zieveles dubineliu krastusspjaustyti danteliais.
Papajos minkstima specialiu sauksteliu isskobti rutuliukus.
Kivius nilupti,supjaustytigriezineliais,osiuos dar perpjauti pusiau.
Licius nulupti,supjaustyti pusiau ir isimti kauliukus.
Figas nuplauti ir supjaustyti kubeliais.
Kumpi susmulkinti juostelemis.
Viska sudeti i dubineli,apibarstyti cukraus pudra.
Pasudyti truputi.
Apslakstyti citrinos sultimis.
Gerai ismaisyti.
Viena valanda palaikyti saldytuve.
Paskui salotas sudeti i apelsinu dubinelius.{Saltinis,is knygos "Virtuve"}
Dariausi sventiniam stalui,patiko{skonis neiprastas,bet skanaujasi ydomiai}
joms eikes:
2apelsinai,
puse papajos,
2 kiviai,
6 liciai,
4 sviezios figos,
250g. kumpio griezineliu,
pora saukstu cukraus pudros,
1 citrinos sultys,
ziupsnelis druskos,
Apelsinus rupestingai,nuplauti ir perpjauti pusiau.
Sauksteliu isskobti minkstima.
Zieveles dubineliu krastusspjaustyti danteliais.
Papajos minkstima specialiu sauksteliu isskobti rutuliukus.
Kivius nilupti,supjaustytigriezineliais,osiuos dar perpjauti pusiau.
Licius nulupti,supjaustyti pusiau ir isimti kauliukus.
Figas nuplauti ir supjaustyti kubeliais.
Kumpi susmulkinti juostelemis.
Viska sudeti i dubineli,apibarstyti cukraus pudra.
Pasudyti truputi.
Apslakstyti citrinos sultimis.
Gerai ismaisyti.
Viena valanda palaikyti saldytuve.
Paskui salotas sudeti i apelsinu dubinelius.{Saltinis,is knygos "Virtuve"}
Dariausi sventiniam stalui,patiko{skonis neiprastas,bet skanaujasi ydomiai}
Sveikos, labai ačiū visom už daugybę receptų, tikrai nemažą dalį planuoju išbandyt, turiu prašymą, gal jau kažkur buvo rašytas receptas, bet aš neradau, tokiu atveju nesupykit labai Labai mėgstu Čili picerijos salotas, rodos taip or vadinasi gal kuri žinot jų receptą, būčiau dėkinga
Gera-mama,gal gali sukonkretint salotu ingridientus .
QUOTE(regna @ 2009 01 07, 01:20)
Gera-mama,gal gali sukonkretint salotu ingridientus .
Ingidientus aš randu surašytus meniu, o vat jų padažiuko net panašaus padaryt nemoku
Į salotų sudėtį įeina:
salotų lapai, paprikos, konservuoti agurkai, kumpis, alyvuogės, konservuoti svogūnėliai, žalieji ankštpipiriai, džiuvėsėlių kūbeliai
Gera-mama,skaitau ingridientus,ir man persasi tokia isvada,ar negalejo buti toks padaziukas:alyvuogiu aliejus+medus issuktas su garstyciomis {arba krienais}+cesnakas.
Antras varijantas:
gali buti aliejus+medus obuoliu actas.
Labai sunku orentuotis,tu,man atleisk,jeigu nepataikiau atspeti ,man vistik ydomu paciai pasidare dabar kokia padazo buvo konsistencija{tirstas,spalvotas,ar bespalvis}
Antras varijantas:
gali buti aliejus+medus obuoliu actas.
Labai sunku orentuotis,tu,man atleisk,jeigu nepataikiau atspeti ,man vistik ydomu paciai pasidare dabar kokia padazo buvo konsistencija{tirstas,spalvotas,ar bespalvis}