laba gal galite padeti nusipirkau nemazai lasisos gabaliuku rukytu ,valgau sumustinius, viena,jau nebeskanu darosi ,gal duotumete kokiu salotu receptuka buciau dekinga ACIUKAS
gal zinote salotu su pievagrybiais?????????
gal kas parašytų skanią burokėlių mišrainę
lasisu salotos :
reikės
lasisu , zaliu salotu arba pekino kopusto , agurkų , pomidoru , svoguno galvutes , alyvogiu geriau juodu , citrinos ir alyvogiu alejaus
visu produktu deti mazdaug po lygiai viska supjaustiti tada iš citrinos išspausti sultis ir uzpilti alieju .
Papildyta:
kazkada svečiuose valgiau toke burokėliu mišraine
sutarkuotas žalias burokėlis , obuolis sutarkuotas ir smulkei supjaustitas svoguniukas pridieta prieskoniu ir viskas sumaišita su majonėzu
reikės
lasisu , zaliu salotu arba pekino kopusto , agurkų , pomidoru , svoguno galvutes , alyvogiu geriau juodu , citrinos ir alyvogiu alejaus
visu produktu deti mazdaug po lygiai viska supjaustiti tada iš citrinos išspausti sultis ir uzpilti alieju .
Papildyta:
kazkada svečiuose valgiau toke burokėliu mišraine
sutarkuotas žalias burokėlis , obuolis sutarkuotas ir smulkei supjaustitas svoguniukas pridieta prieskoniu ir viskas sumaišita su majonėzu
QUOTE(jjjj @ 2007 12 22, 21:01)
lasisu salotos :
reikės
lasisu , zaliu salotu arba pekino kopusto , agurkų , pomidoru , svoguno galvutes , alyvogiu geriau juodu , citrinos ir alyvogiu alejaus
visu produktu deti mazdaug po lygiai viska supjaustiti tada iš citrinos išspausti sultis ir uzpilti alieju .
[majonėzu
reikės
lasisu , zaliu salotu arba pekino kopusto , agurkų , pomidoru , svoguno galvutes , alyvogiu geriau juodu , citrinos ir alyvogiu alejaus
visu produktu deti mazdaug po lygiai viska supjaustiti tada iš citrinos išspausti sultis ir uzpilti alieju .
[majonėzu
jeeeeee
O aš vis sukau galvą, kur sunaudoti šaldytuve besivoliojančią lašišą. Nugi ir visai skanu turėtu būti, o ir Kūčioms tinkama.
O as zinau irgi labai skaniu salotu recepta.
Pekino salota
Zali pievagrybiai
Kukuruzu konser. indelis
Rukyto kumpelio apie 200g (del kvapo )
Majonezas, dziuveseliu mazu gabaliuku
Viska supjaustyti, sumaisyti, uzpilti majonezu ir dziuveseliais. Laaaabai skanu.
Pekino salota
Zali pievagrybiai
Kukuruzu konser. indelis
Rukyto kumpelio apie 200g (del kvapo )
Majonezas, dziuveseliu mazu gabaliuku
Viska supjaustyti, sumaisyti, uzpilti majonezu ir dziuveseliais. Laaaabai skanu.
Sveikos salotu fanes,
Ryt darau MB gimtadieni, reikia kokias salotikes paruosti, pirkau konservuotu kriausiu, sakau gal ka gridejote ka su jomis galima ruosti, bet tik ne vaisiu salotas.
Is anksto dekoju uz atsakymus
Papildyta:
as su pievagrybiais darau taip:
smulkiais kubeliais supjaustau zalius pievagrybius ir nulupta avokada prinokusia. Viska maisau su alyvuogiu aliejumi ir sojos padazu, idedu salotu prieskoniu labai patinka
Ryt darau MB gimtadieni, reikia kokias salotikes paruosti, pirkau konservuotu kriausiu, sakau gal ka gridejote ka su jomis galima ruosti, bet tik ne vaisiu salotas.
Is anksto dekoju uz atsakymus
Papildyta:
QUOTE(obelele @ 2007 12 22, 14:26)
gal zinote salotu su pievagrybiais?????????
as su pievagrybiais darau taip:
smulkiais kubeliais supjaustau zalius pievagrybius ir nulupta avokada prinokusia. Viska maisau su alyvuogiu aliejumi ir sojos padazu, idedu salotu prieskoniu labai patinka
kai tokie orai, daznai gaminu tokias morku salotas
morkos, cesnakai, dziovinti krapai ir petrazoles, citrinos sultys, aliejus, pipirai galima dar druskos
morkos, cesnakai, dziovinti krapai ir petrazoles, citrinos sultys, aliejus, pipirai galima dar druskos
Sveiki :4u
As darau tokias salotas
Reikes:
Salotu lapu, kreveciu, pomidoro, paprikos, druskos ir majonezo.
Viska supjaustau, uzberiu druskos ir sumaisau su majonezu.
Kartais idedu dar svogunu laisku, zirneliu arba kukuruzu.
As darau tokias salotas
Reikes:
Salotu lapu, kreveciu, pomidoro, paprikos, druskos ir majonezo.
Viska supjaustau, uzberiu druskos ir sumaisau su majonezu.
Kartais idedu dar svogunu laisku, zirneliu arba kukuruzu.
QUOTE(Nerytė @ 2007 12 01, 12:15)
Izabele, saliera tai kuria dedi dali? stiebus ar gumba?
skonio tai gal ir skanios, bet turbut labai kose gaunasi viska sumaisius ir nelabai estetiskai atrodo
skonio tai gal ir skanios, bet turbut labai kose gaunasi viska sumaisius ir nelabai estetiskai atrodo
Velokai pamaciau, bet atsakysiu Reikia per stamboka trintuve (kiek smulkesne nei burokine ) sutarkuoti salieru gumbus ir obuolius bei permaisyti viska su citrinu sultimis ir dar ipilti virinto vandens bei siek tiek cukraus, nes gerai sugeria salotos Atrodo labai puikiai, kadangi ne per smulkiausia trintuve tarkuojama, tai koses nebuna Man tai labai patinka, tokios gaivios salotos, ir prie mesos galima valgyti, ir vienas
Aš labai mėgstu sūrius, todėl pasiūlysiu porą receptukų salotų su sūriais.
Pomidorų-mozarella surio salotos
Reikia:
Šviežių pomidorų
Mozarella sūrio (to, kur parduodamas gnutuliukais vandenyje)
Juodų alyvuogių be kauliukų
Šviežio baziliko (jeigu neturite, tinka ir džiovintas bazilikas)
Alyvuogių aliejaus
Citrinos
Pomidorus supjaustote 0,5 cm storio apvaliais griežinėliais ir išdėliojate juos ant lėkštės. Taip pat apvaliais griežinėliais supjaustote mozarella sūrį ir po riekelę išdėliojate ant kiekvienos pomidoro riekelės. Ant viršaus ir iš kraštų pridedate alyvuogių (gražiai padekoruojate lėkštėje). Viską apibarstote baziliku, apšlakstote šviežiai išspaustomis citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Salotos su Feta sūriu
Fetos sūris (aš perku tokį nemažą 400 g. Fetakio gabaliuką - kvadratiniame žydrame įpakavime, bet jo užtenka labai ilgam, salotoms sunaudojama tik labai maža dalis)
Švieži pomidorai
Šviežias agurkas
Žali salotų lapai
Konservuoti geltoni kukurūzai
Juodos alyvuogės be kauliukų
Svogūnas (pagal skonį)
Graikiški riešutai
Citrina
Alyvuogių aliejus
Galite įberti baziliko arba kitų salotų prieskonių, įpilti šlakelį sojos (aš pati improvizuoju pagal skonį)
Galima visus ingredientus supjaustyti kūbeliais, viską išmaišyti, palikti pastovėti 10-15 min., kol viskas "susistovės". Kartais feta sūris suminkštėja ir tada visos salotos "nusidažo" nuo sūrio šiek tiek baltai. Man būtent taip skaniau, nes susimaišo skirtingų ingredientų skoniai.
Kad atrodytų labai estetiškai, galite salotas serviruoti kiekvienam svečiui į atskirą lėkštutę. Tada siūlau pirmiausia sudėti stambiai plėšytus arba supjaustytus salotų lapus, stambesniais gabalėliais supjaustytus pomidorus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūnelį (bet ne per daug, kad nepermuštų viso salotų skonio) arba kaip tik apvaliais žiedais supjaustytą svogūną, kukurūzus, kvadratėliais supjaustytą feta sūrį, alyvuoges, ant viršaus pabarstyti graikiškus riesutus, apšlastyti citrinų sultimis, aliejumi, prieskoniais. Nemaišykite, išsimaisys patys svečiai valgydami.
Skanaus!
Pomidorų-mozarella surio salotos
Reikia:
Šviežių pomidorų
Mozarella sūrio (to, kur parduodamas gnutuliukais vandenyje)
Juodų alyvuogių be kauliukų
Šviežio baziliko (jeigu neturite, tinka ir džiovintas bazilikas)
Alyvuogių aliejaus
Citrinos
Pomidorus supjaustote 0,5 cm storio apvaliais griežinėliais ir išdėliojate juos ant lėkštės. Taip pat apvaliais griežinėliais supjaustote mozarella sūrį ir po riekelę išdėliojate ant kiekvienos pomidoro riekelės. Ant viršaus ir iš kraštų pridedate alyvuogių (gražiai padekoruojate lėkštėje). Viską apibarstote baziliku, apšlakstote šviežiai išspaustomis citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Salotos su Feta sūriu
Fetos sūris (aš perku tokį nemažą 400 g. Fetakio gabaliuką - kvadratiniame žydrame įpakavime, bet jo užtenka labai ilgam, salotoms sunaudojama tik labai maža dalis)
Švieži pomidorai
Šviežias agurkas
Žali salotų lapai
Konservuoti geltoni kukurūzai
Juodos alyvuogės be kauliukų
Svogūnas (pagal skonį)
Graikiški riešutai
Citrina
Alyvuogių aliejus
Galite įberti baziliko arba kitų salotų prieskonių, įpilti šlakelį sojos (aš pati improvizuoju pagal skonį)
Galima visus ingredientus supjaustyti kūbeliais, viską išmaišyti, palikti pastovėti 10-15 min., kol viskas "susistovės". Kartais feta sūris suminkštėja ir tada visos salotos "nusidažo" nuo sūrio šiek tiek baltai. Man būtent taip skaniau, nes susimaišo skirtingų ingredientų skoniai.
Kad atrodytų labai estetiškai, galite salotas serviruoti kiekvienam svečiui į atskirą lėkštutę. Tada siūlau pirmiausia sudėti stambiai plėšytus arba supjaustytus salotų lapus, stambesniais gabalėliais supjaustytus pomidorus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūnelį (bet ne per daug, kad nepermuštų viso salotų skonio) arba kaip tik apvaliais žiedais supjaustytą svogūną, kukurūzus, kvadratėliais supjaustytą feta sūrį, alyvuoges, ant viršaus pabarstyti graikiškus riesutus, apšlastyti citrinų sultimis, aliejumi, prieskoniais. Nemaišykite, išsimaisys patys svečiai valgydami.
Skanaus!
QUOTE(jusumarykay @ 2007 12 30, 17:17)
Aš labai mėgstu sūrius, todėl pasiūlysiu porą receptukų salotų su sūriais.
Pomidorų-mozarella surio salotos
Reikia:
Šviežių pomidorų
Mozarella sūrio (to, kur parduodamas gnutuliukais vandenyje)
Juodų alyvuogių be kauliukų
Šviežio baziliko (jeigu neturite, tinka ir džiovintas bazilikas)
Alyvuogių aliejaus
Citrinos
Pomidorus supjaustote 0,5 cm storio apvaliais griežinėliais ir išdėliojate juos ant lėkštės. Taip pat apvaliais griežinėliais supjaustote mozarella sūrį ir po riekelę išdėliojate ant kiekvienos pomidoro riekelės. Ant viršaus ir iš kraštų pridedate alyvuogių (gražiai padekoruojate lėkštėje). Viską apibarstote baziliku, apšlakstote šviežiai išspaustomis citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Salotos su Feta sūriu
Fetos sūris (aš perku tokį nemažą 400 g. Fetakio gabaliuką - kvadratiniame žydrame įpakavime, bet jo užtenka labai ilgam, salotoms sunaudojama tik labai maža dalis)
Švieži pomidorai
Šviežias agurkas
Žali salotų lapai
Konservuoti geltoni kukurūzai
Juodos alyvuogės be kauliukų
Svogūnas (pagal skonį)
Graikiški riešutai
Citrina
Alyvuogių aliejus
Galite įberti baziliko arba kitų salotų prieskonių, įpilti šlakelį sojos (aš pati improvizuoju pagal skonį)
Galima visus ingredientus supjaustyti kūbeliais, viską išmaišyti, palikti pastovėti 10-15 min., kol viskas "susistovės". Kartais feta sūris suminkštėja ir tada visos salotos "nusidažo" nuo sūrio šiek tiek baltai. Man būtent taip skaniau, nes susimaišo skirtingų ingredientų skoniai.
Kad atrodytų labai estetiškai, galite salotas serviruoti kiekvienam svečiui į atskirą lėkštutę. Tada siūlau pirmiausia sudėti stambiai plėšytus arba supjaustytus salotų lapus, stambesniais gabalėliais supjaustytus pomidorus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūnelį (bet ne per daug, kad nepermuštų viso salotų skonio) arba kaip tik apvaliais žiedais supjaustytą svogūną, kukurūzus, kvadratėliais supjaustytą feta sūrį, alyvuoges, ant viršaus pabarstyti graikiškus riesutus, apšlastyti citrinų sultimis, aliejumi, prieskoniais. Nemaišykite, išsimaisys patys svečiai valgydami.
Skanaus!
Pomidorų-mozarella surio salotos
Reikia:
Šviežių pomidorų
Mozarella sūrio (to, kur parduodamas gnutuliukais vandenyje)
Juodų alyvuogių be kauliukų
Šviežio baziliko (jeigu neturite, tinka ir džiovintas bazilikas)
Alyvuogių aliejaus
Citrinos
Pomidorus supjaustote 0,5 cm storio apvaliais griežinėliais ir išdėliojate juos ant lėkštės. Taip pat apvaliais griežinėliais supjaustote mozarella sūrį ir po riekelę išdėliojate ant kiekvienos pomidoro riekelės. Ant viršaus ir iš kraštų pridedate alyvuogių (gražiai padekoruojate lėkštėje). Viską apibarstote baziliku, apšlakstote šviežiai išspaustomis citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Salotos su Feta sūriu
Fetos sūris (aš perku tokį nemažą 400 g. Fetakio gabaliuką - kvadratiniame žydrame įpakavime, bet jo užtenka labai ilgam, salotoms sunaudojama tik labai maža dalis)
Švieži pomidorai
Šviežias agurkas
Žali salotų lapai
Konservuoti geltoni kukurūzai
Juodos alyvuogės be kauliukų
Svogūnas (pagal skonį)
Graikiški riešutai
Citrina
Alyvuogių aliejus
Galite įberti baziliko arba kitų salotų prieskonių, įpilti šlakelį sojos (aš pati improvizuoju pagal skonį)
Galima visus ingredientus supjaustyti kūbeliais, viską išmaišyti, palikti pastovėti 10-15 min., kol viskas "susistovės". Kartais feta sūris suminkštėja ir tada visos salotos "nusidažo" nuo sūrio šiek tiek baltai. Man būtent taip skaniau, nes susimaišo skirtingų ingredientų skoniai.
Kad atrodytų labai estetiškai, galite salotas serviruoti kiekvienam svečiui į atskirą lėkštutę. Tada siūlau pirmiausia sudėti stambiai plėšytus arba supjaustytus salotų lapus, stambesniais gabalėliais supjaustytus pomidorus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūnelį (bet ne per daug, kad nepermuštų viso salotų skonio) arba kaip tik apvaliais žiedais supjaustytą svogūną, kukurūzus, kvadratėliais supjaustytą feta sūrį, alyvuoges, ant viršaus pabarstyti graikiškus riesutus, apšlastyti citrinų sultimis, aliejumi, prieskoniais. Nemaišykite, išsimaisys patys svečiai valgydami.
Skanaus!
ACIUKAS UZ PATARIMUS
KAIP TIK NUSIPIRKAU FETOS SURIO, SAKIAU NAUJAMECIUI SALOTU
PASIGAMINSIU