RUKYTO UPETAKIO,KRIENU IR BULVIU SALOTOS
ciari ir viska sumaisykite dabar lr pgal JAMIE OLIVERI!
Mums reikes,4 porcijoms
700g nuvalytu bulviu,
4 valgpmu saukstu,su kaupu prancuzisko grietines kremo arba grietineles,
2 citrinos zieveliu ir 1 citrinos sulciu,
4valgomuju saukstu pirmojo spaudimo alyvuogiu aliejaus,
juros druskos,ir svieziai maltu juoduju pipiru,
4arbatiniu sauksteliusu kaupu krienu,,geriausia-svieziu saujos petrazoliu,
nedideles saujales svieziu laiskiniu cesnaku,
nedidelio pluostelio nuplautu ir plonais griezineliais supjaustytu laiskiniu svogunu.
karstai rukyto upetakio arba ungurio.
Pasudytame vandenyje isvirkite bulves kol suminkstes,tada nukoskite.Bulves,kol dar siltos bet galite paimti i rankas,perpjaukite per puse arba sutrinkitedideliame salotoms skirtame dubenyje.Idekite prancuziskos grietines kremo ,arba grietineles,i citrinos zievele,isspauskite 1 citrinos sulciuir ipilkite alyvuogiu aliejaus.Pamaisykite,idekiteprieskoniu pagal skoni.idekite arba itarkuokite krienu vis paragaukite,tada sukapokite petrazoles,laiskinius cesnakus ir sumeskite i dubeni.Sudekite laiskinius svogunus susmulkinkite upetaki,arba unguri.Dabar labai svarbu patikrij=nti salotu skoni,jai reikia iberti daugiau prieskoniu.Salotos tinka kaip uzkandis arba net ,kaip pagrindinis patiekalas.
P.S. Jaigu norite siltu salotu,truputi pasildykite zuvi ant groteliu.
Papildyta:atciprasau,papildau
Viska gerai sumaisau.Dabar svarbu patikrinti salotu skoni.
P.S.PAS MANE KOMPIUTERYJE NERA LIETUVISKU ZENKLU.
JUS MAN JAU ATLESKITE!