QUOTE(Dosine @ 2008 06 03, 12:15)
Mano mėgstamiausios:
Gražu, skanu ir sveika.
as irgi kai darau salotas,tai irgi cackinuosi,kupsteliais delioju,sedevra pasidarau po to net valgyt gaila
beje kad butu sveikos reiktu ismest acta,puikiai atstoja citrinos sultys
As tai megstu kopijuoti
ka valgau restorane,ka pamatau parduotuveje.Visos mano gaminamos salotos sveikos,nekaloringos,sportuoju n metu,tai kad forma palaikyciau
Pekino kopustu salotos kazkada seniai maximoj buvo,iseme is prekybos
1/2 neperdidziausio pekino kopusto susmulkinam
1/2 indelio kukuruzu
1/2 indelio raudonuju (butent) pupeliu (praskalavus,kad neliktu to skyscio likuciu drumzlino)
1/2 agurko didelio supjaustyto kubeliais
1 didele morka sutarkuota burokine tarka
2 saukstai Romulo aliejaus
Ismaisom.Cia mano bene vieninteles salotos,kurias taip sumakalavus ir net smarkiai "pakracius" (uzdengus inda) valgau
keli pastebejimai:
*man skaniausias Romulo aliejus, nes ten rapsu ir alyvuogiu aliejaus misinys,skonis man tai
kadangi sios salotos visiskai jokios rugsteles neturi,tai jei pilsit koki kita alieju manau skaniausiai bus paprastas saulegrazu ar bent nelabai kartus alyvuogiu aliejus).
*kukuruzu jei daugiau idesit tikrai nepakenks,morku irgi BET jei jos saldzios,nes jei ne,tai gali visu salotu skoni sugadint
kitaip tariant butina pratestuot pries tarkuojant
Papildyta:
Duosiu medali kuri pasakysit kaip pasidaryt Peletrunu padaza
cia Cancan picoj ant salotu deda
aplekiau parduotuves,lyg ir nepirktinis,o ten gamintas,nes neradau pirkti
Peletrunai kaip suprantu tik zali naudojami (dziovintu prie prieskoniu neradau,kazkur skaiciau,kad sudziuve jie nelabai turi kvapa ar pan).Gal kuri zinot?
Kazkas klauset del spinatu,tai man skanu tokios kaip karstos salotos gaunasi,cia Oliverio receptas
Supjaustai
spinatus (is saldytu man nepavyko
)
idedi i keptuve su laseliu aliejaus apkepini,ilasini pora lasu (pirmakart ilasinau daugiau tai teko isverst i siuksliu deze,taip kad atsargiai su citrina
) ir kelis ziupsnelius muskato riesuto trinto.Labai greita ir skanu