Įkraunama...
Įkraunama...

Stacionarūs dulkių siurbliai

QUOTE(Pupcis @ 2013 03 20, 10:56)
Sveiki.
Mačiau, kad prie BEAM siurblio galima komplektuoti vieną iš šių siurbimo šlangos/siurbimo antgalių rinkinių- Standard, Progression, Nexe. Gal galit pasakyti koks jūsų rinkinys? Ruošiuosi pirkti BEAM siurblį, būtų gerai žinoti kokio rinkinio šepetys genda. O apskritai ar patenkinti šiuo siurbliu? Koks jūsų siurblio modelis? Ar dažnai tenka valyti ar keisti filtrą? Jeigu tikėti BEAM reklama, tai filtro valyti nereikia ("nusipurto" pats).

Ačiū, reikės pasidomėti kitos rūšies ntgaliais. Pas mane siurblys modelio SC 385, o antgalių rinkinys ASPIRA, tai vat tas prašmatnesnis šepetys su gumine gofruota žarnele prie pat šepečio genda. Yra rinkinyje ir kitas šepetys, toks paprastas, bet jungiasi prie siurbimo rankenos per tokį perėjimą, o tą kažkur pametėm. Šiaip pastebėjimai, jeigu dabar įrenginėčiau:
1,Dėčiau šiukšlių surinkėją,{ tą su koja atidaromą virtuvėje} dar ir tambūre, nes ten daugiausiai žemių prisineša, žarną jungti tingisi, tai lekiu su šepečiu ir šiupeliuku. Būt tas surinkėjas, tai sušlavei prie jo, spyrei, suėjo šiukšlės, uždarei ir baigta. Sakė meistras, kad galima surinkėją ant viršaus padaryti sueinantį į rozetę, bet tokioj judrioj vietoj, nežinau ar bekeisiu ką.
2. Daryčiau daugiau rozečių, kad trumpesnę šlangą tampyti.
3. Jokiu būdu nedaryčiau toje pačioje sienoje rozečių vienos prieš kitą, nes siurbiu vieną kambarį , šiukšles iš inercijos suneša į kito kambario rozetę, atidarau dangtelį, pasipila šiukšlės, reikia pavalyti, nervuoja. Pas mus antrame aukšte vaikų kambariai turi bendrą sieną, vienos rozetės neužteko viskam apeiti, tai kad būtų mažiau sienos daužymo, į žemyn einantį vamzdį suleido rozetes iš abejų pusių schmoll.gif
Dėl filtro valymo, tai siurbiu jau treji metai ir nieko nevalėm. Kelis kartus per metus iškratom ir viskas. Šiaip tai patenkinta, nėra dulkių kvapo, siurblys labai galingas, mūsų grindys su tarpeliais, kažkas skundėsi, kad užsiteršia tie tarpeliai, tai pas man nė dulkelės. Pats siurblys kabo rūsy, tai dar rozetę padarėm garaže mašinoms išsiurbti. Visų geriausias daiktas- surinkėjas virtuvėje, nė pasilenkti nereikia: spiri su koja- atsidaro-užsidaro.
Atsakyti
Sveiki,
Perskaičiau visą temą, bet neradau net užuomenos kuriame etape galima/reikia/būtina išsivedžioti tuos laidukus? Ar nebūsiu pavėlavusi, jei jau tinkuojamos sienos? Bet darbas dar tik pradedamas. Aišku galiu paskambinti į firmą pirmadienį, bet man taip smalsu čia ir dabar sužinoti, būsiu labai dėkinga atsakiusiom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gelep @ 2013 03 23, 00:32)
Sveiki,
Perskaičiau visą temą, bet neradau net užuomenos kuriame etape galima/reikia/būtina išsivedžioti tuos laidukus? Ar nebūsiu pavėlavusi, jei jau tinkuojamos sienos? Bet darbas dar tik pradedamas. Aišku galiu paskambinti į firmą pirmadienį, bet man taip smalsu čia ir dabar sužinoti, būsiu labai dėkinga atsakiusiom bigsmile.gif

paantrinsiu ir dar pridėčiau nuo savęs - kas naudojasi, kiek rekomenduotumėt ir kur daryti rozetes? tie šiupeliukai funkcionalūs?
Atsakyti
QUOTE(gelep @ 2013 03 22, 23:32)
Sveiki,

Jei dar netinkuota- skubiai spręskit, ar reikia. Sienose išvedžiojami ne laidai, o vamzdžiai su laidais. Vamzdis išvedamas maždaug 20 cm virš grindų ir daroma rozetė: t.y. skylė su dangteliu. Dangtelį pakeliat, prijungiat šlangą ir su siurbimo rankena reguliuojat siurbimo galingumą.Pačioje šlangoje yra laidai, tiek toje, kur po kambarį tamposi, tiek toje, kuri sienoje randasi, todėl jokių papildomų elektros privedimų nereikia.Šiukšlės keliauja į tą balvoną, na, toks dvejų kibirų dydžio daiktas, kuris kabo garaže ar rūsy, ten didesnės šiukšlės nusėda , o dulkės per sieną pučiamos į lauką. Šiupeliukas daromas virtuvėje patogioje vietoje po spintele. Jis pajungiamas, kai yra virtuvės baldai. Rozečių kiekį ir vietą apsprendžia jūsų namo išplanavimas, skaičiuojamas šlangos ilgis, kad pasiekti visus kampus. Mes statydami suvedžiojom vamzdžius, o patį siurblį pirkom po dvejų metų, nes kaina siurblio didesnė, nei vamzdžių. Paskui nufotografuosiu ir įkelsiu, kaip atrodo visas reikalas.
Atsakyti
Va, nupaveikslavau pakeltą rozetės dangtelį ir šlangos galą, kur jungiasi į ją
user posted image
O čia virtuvėje šiupeliukas po spintele. Matosi toks juodas atsikišęs mygtukas. Jį nuspaudus į dešinę poziciją, įsijungia siurblys ir tereikia trupinius sušluoti prie gerklės , staigiai sutraukia. Nereikia nė lenktis, su koja įjungiu-išjungiu, su rankom šepečiu darbuojuos. Tai va, tokio daikto neįsidėjom tambūre, gaila. verysad.gif
user posted image
Atsakyti
Ačiū jums labai už tokį išsamų atsakymą! 4u.gif Šiandien pažiūrėjau, kad jau ištinkuotas visas antras aukštas ir pusę pirmo :(rytoj pasikalbėsiu su statybu vykdytoju, gal dar bus galima kažką padaryti...
Papildyta:
Dar kartą viską apgalvojau ir pasitarėm su vyru, kad kiek gi čia to tinko, vos keli cm, gal jie išgriautų, svarbu, kad dar nėra apdailos, nes pažiūrėjau jūsų nuotraukas ir Aidora.lt puslapyje, kaip patogu! O iš kokios firmos jūs pirkote? Rytoj pat skambinčiau užsisakyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gelep: 24 kovo 2013 - 14:40
Mums įrenginėjo Beam atstovas, bet jis atrodo dirba dabar pats sau, kaunietis. Pabandykit šitais numeriais: 861009876, 869883318, jei nerasit, rašykit į AŽ, ieškosiu pas vyrą, gal kur numeris užsilikęs, nes šią vasarą buvome išsikvietę. Dar kažkokį el. p. radau: paradnikas@msn.com.
Atsakyti
Labai labai Jums ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif rytoj skambinsiu.
Atsakyti
Visos temos neskaičiau blush2.gif gal jau kalbėta buvo, iškilo klausimas, o kur Jūs laikote žarnas? Ta prasme yra kažkokie spec.laikikliai ar kažką savo darote? Dabar kol dar įsirenginėjam, namas tuščias, baldų nėra, tai pametam bet kur ant grindų, bet gyvenant tai kažkur reikės ją laikyti g.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Įsiterpsiu ir aš smile.gif Tai ką tik noriu pasakyti, kad centriniai siurbliai yra PATS NEREALIAUSIAS DALYKAS į kokį mes tik investavom statydami namą thumbup.gif Visi esame alergiški dulkėms, tad kai pradėjome statybas iš karto susimastėm apie rekuperaciją, bet vėliau sužinojome ir apie šiuos siurblius. Dabar namų ir automobilio valymas yra tikras malonumas, nors tokių žodžių anksčiau net neištardavau biggrin.gif Mes pirkome Lenkijoje kanadiečių gamybos "Cyclovac" siurblį, ten pasiūlė gerą prekę už gerą kainą. Bet šių gamintojų atstovai prieš porą mėn. ir LT atsirado, tai sutarėm, kad jie prireikus atliks mums techninį aptarnavimą ir t.t.

Bet mielos mamytės, jeigu dar svarstote ar dvejojate, tai galiu užtikrinti, kad tikrai verta thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(rim @ 2013 04 08, 13:08)
Visos temos neskaičiau  blush2.gif gal jau kalbėta buvo, iškilo klausimas, o kur Jūs laikote žarnas? Ta prasme yra kažkokie spec.laikikliai ar kažką savo darote? Dabar kol dar įsirenginėjam, namas tuščias, baldų nėra, tai pametam bet kur ant grindų, bet gyvenant tai kažkur reikės ją laikyti g.gif

Miela rim smile.gif Mums siūlė du variantus, arba išvedžioti po grindimis vamzdyną (tą mes ir pasirinkom), arba pirkti papildomai laikiklį žarnai (tokį mes turime garaže, nes pirkome atskirai ir rinkinį garažui ir mašinai tvarkyti) ax.gif O laikiklį radau čia http://cyclo-vac.lt/...rnos/laikikliai smile.gif
Atsakyti
mergytes, jus man gal galite pasakyti kaip argumentuojate si pirkini.. niekaip sau nepaaiskinu blush2.gif gerai, kad nereikia tampyti siurblio, jo? bet ar jo negali atstoti siurblys robotukas, tuomet is vis siurbti nereikes g.gif
Atsakyti
QUOTE(BonyEx @ 2013 08 09, 11:34)
mergytes, jus man gal galite pasakyti kaip argumentuojate si pirkini.. niekaip sau nepaaiskinu  blush2.gif  gerai, kad nereikia tampyti siurblio, jo? bet ar jo negali atstoti siurblys robotukas, tuomet is vis siurbti nereikes  g.gif

Jis yra labai tylus (pvz. šian ryte vaikas miega kambaryje, o aš siurbiu - minimum garso) smile.gif

Jis yra labai patogus (nes iš principo esu pedantė ir automobilį valausi kas dvi dienas ir mane jau užknisdavo tampyti tą kilnojamą siurblį, o čia žarną įstatai į rozetę ir viskas) thumbup.gif

Ir jis viską sulaiko savyje, dulkes, alergenus, o siurbiant su paprastu siurbliu vis tiek (bent jau man - alergikei) lieka toks specifinis dulkių kvapas. Pardavėjas sakė, kad jis šimtą proc. dulkių ir t.t. sulaiko savyje ir aš pati tuom įsitikinau. Na ir bet kuriuo atveju nėra jie jau itin brangūs LT.

Jei nori pvz tikrai gerą nešiojamą siurblį nusipirkt, tai jis irgi nemažai kainuoja. Savo tėvams gal prieš tris kokius metus pirkau paprastą siurblį, virš tūkstančio mokėjau ir jau po kelių mėnesių reikėjo į garantinį vežti blink.gif

Dar mes tokius fainus priedus įsigijom, toks mini siurbliukas pakabinamas yra virtuvėje jei ko pritrūpini tai tik ištrauki tą žarną ir susiurbi, nereikia nei šluotos, nei ko thumbup.gif

Esu tikrai dėkinga savo vyrui, kad jis man į tokį dalyką investavo ax.gif
Atsakyti