Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

Nu labukos,cia man su ta grupe taip buvo,po metu 2 gr. invalidumo ,komisijos vyr. gyditojas man pasiule 3 ,dar visaip issiderge ,tipo jauna esi viska perkentesi,esi dirbusi gerose vietose ,gali ir dabar isitrint blink.gif ,nu ir pasiutau,neemiau jokiu jo isvadu apie darbingumo procentus , garsiai pasakiau keleta "graziu "fraziu jo adresu,trenkiau durimis ir isejusi is kabineto paskambinau kazkokiai ministerijos virsininkei poniai Čaplikienei.Viska papasakojau,nu ir po poros valandu jau turejau dokumenta su 2 grupe dviems metams.Tiesa ,praejusia savaite vel ejau komisija,pakliuvau vel pas ta pati vyr .gyditoja,elgesi su manim kaip su karaliene,o jau svelnumas,o jau suokt kad bemokas,net skustis nereikejo,pats antra dar metams dave.Musu gyditoja buvo man sakiusi,kad su savo diagnoze as tureciau bent jau 5 metus buti rami del antros grupes,apie tai ir jam pasakiau.Nepasiduokit,jei kas neaisku skambinkit i aukstesnes instancijas,zinokit niekas uz mus to nepadarys,pacios uz save turim pastoveti mirksiukas.gif .
Atsakyti
Labas
Pirmiausiai linkiu neprarasti vilties Romantikei.Jaunam žmogui tikrai gydytojai dės visas pastangas , kad padėti ir paskirti tai kas geriausia.Laikau už tave kumštį.

Dėl paskolos invalidams verslui vykdyti.Aš apie onkologinių invalidų galimybes gauti tokią paskolą, labai skeptiškai galvoju.Labai realiatyvi savoka mūsų gyvenimo trukmė ir sveikatos galimybės.Su fizine negalia sakykim dėl traumos, jei nėra kitų sveikatos problemų, žmogus gali gyventi nors ir iki 100 metų.Tokiam ir pašalpą verslui galima skirti.Nerizikuos su mumis valstybė , nes galim ir neatidirbti.

Aš sutikau pernai su trečia grupe, nes norėjau dirbti normalų darbą.
Dabar užsiregistravau darbo biržoje.Pašalpai taikomos lubos 900 Lt.O invalidumo pašalpa dar minusuojama.Kad nebūtų perdaug, kam ligoniui pinigai.Tai po 3 mėnesių iš darbo biržos jau nieko praktiškai negausiu.

Nors dabar jau nieko neplanuoju, bet pasidariau išimtį -pavasarį , kai ataugs plaukai, ieškosiu darbo nepilnai darbo dienai.Bandysiu prašyti antros grupės, nes jau dvi chemijos buvo ir metastazės plaučiuose.Nors su tokia biografija ir metų skaičiumi abejoju, kaip tai pavyks.Žmogus planuoja, o dievas juokiasi.Norėčiau , kad trečią kartą , jis iš manęs nebesijuoktų.Jau užteko to jumoro.
Atsakyti
Gabija,aš buvau nuėjus į tą darbo biržą,tuo klausimu dirba pažįstamas žmogus,kuris viską išaiškino nuo A iki Z. Subsidiją skiria nepriklausomai nuo ligos. Onkol.liga sergantiems taipogi. Dėl grąžinimo-jei atsitinka blogiausias atvejis,pinigų nereikia grąžinti.
Lengvesne forma sergančiam-kodėl ne? Manau,tai neblogas šansas įsikabinti. Žinoma,būsi kontroliuojamas tuos 3 metus,ar vystai veiklą,ir t.t. Aš irgi nebandysiu turbūt gauti tą subsidiją. Neturiu nei noro,nei pakankamai sveikatos gilintis į naują sritį.
Atsakyti
Paaiškinkit man, mielosios, apie tą invalidumą. Ar jo gali tikėtis bet kuris onkologinis ligonis (ir aš), ar tik tam tikrų stadijų? Ar tai priklauso nuo gydymo ilgio, formos?
Atsakyti
Man reikia patarimo,gal kas susidūrėt su tokia problema...
Pusantrų metų skaudą dešinės kojos sanarį-žemai ,iš vidaus pusės ir skausmas pradėjo lipti į viršų į blauzdą ie eiti į kulną.Kartais vaikštau raiša...Padarius paprastą rentgeną tarsi matė1,5mm augliuką ar kažką panašaus...pasikonsultavę daktarai nutarė,kad tai subėgęs kalcis ir mano reikalavimu atlikus antrą paprastą rentgeną,nieko nebematė ir visą kaltę suvertė mano sunkiam gyvenimui ir stesinėms situacijoms.Parašė tepaliuko,bet skausmas nesiliovė.Pagaliau išsireikalavau,kad atliktų magnetinį rengeną.Nežinau kaip jis atliekamas,bet gulint ant nugaros ir laikant tiesiai kojas ,ant abiejų kojų iki kelių buvo uždėti kažkokie makarai...ir tam aparate ikišta iki pilvo gulėjau visą valandą.Kaip manot,ar rengenas buvo atliktas teisingai,nes pagrindinis skausmas yra vidinėj kojos puseje...ten dirbo labai jaunos darbuotojos...pradedu abejoti jų sugebėjimais,nes nuo daktaro gavau laišką,kad palyginus abi kojas, jokių skirtumų ir pakitimų nematyti,kad kojos abi vienodos...Labai džiaugčiaus,jei nuo to jo pranešimo būtų nustoję skaudėti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunike: 17 gruodžio 2007 - 22:36
QUOTE(Teta @ 2007 12 18, 00:14)
Paaiškinkit man, mielosios, apie tą invalidumą. Ar jo gali tikėtis bet kuris onkologinis ligonis (ir aš), ar tik tam tikrų stadijų? Ar tai priklauso nuo gydymo ilgio, formos?

As manau,kad kekvienas onko ligonis grupe kazkuriam laikui privalo gauti,priklauso dar nuo ligos eigos ir sunkumo (operacijos ,chemijos,spinduliavimas).

Ramunike
,man vienu momentu labai skaudejo ******,nu baisiai skaudejo,pasidariau tyrimu ,nu nieko nerado,isskyrus kaulu tanki,jis pas mane ant ribos,tai va paskauda praeina ,vel skauda.Bet siulyciau vis tiek pasidaryti issamesnius tyrimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carvel: 17 gruodžio 2007 - 22:49
QUOTE(Ramunike @ 2007 12 17, 23:33)
Man reikia patarimo,gal kas susidūrėt su tokia problema...
Pusantrų metų skaudą dešinės kojos sanarį-žemai ,iš vidaus pusės ir skausmas pradėjo lipti į viršų į blauzdą ie eiti į kulną.Kartais vaikštau raiša...Padarius paprastą rentgeną tarsi matė1,5mm augliuką ar kažką panašaus...pasikonsultavę daktarai nutarė,kad tai subėgęs kalcis ir mano reikalavimu atlikus antrą paprastą rentgeną,nieko nebematė ir visą kaltę suvertė mano sunkiam gyvenimui ir stesinėms situacijoms.Parašė tepaliuko,bet skausmas nesiliovė.Pagaliau išsireikalavau,kad atliktų magnetinį rengeną.Nežinau kaip jis atliekamas,bet gulint ant nugaros ir laikant tiesiai kojas ,ant abiejų  kojų iki kelių buvo uždėti kažkokie makarai...ir tam aparate ikišta iki pilvo gulėjau visą valandą.Kaip manot,ar rengenas buvo atliktas teisingai,nes pagrindinis skausmas yra vidinėj kojos puseje...ten dirbo labai jaunos darbuotojos...pradedu abejoti jų sugebėjimais,nes nuo daktaro gavau laišką,kad palyginus abi kojas, jokių skirtumų ir pakitimų nematyti,kad kojos abi vienodos...Labai džiaugčiaus,jei nuo to jo pranešimo būtų nustoję skaudėti...

O gal del ramybes pasidaryk kaulų scintigrafija mirksiukas.gif .
Kaulų scintigrafija yra gana jautrus tyrimas, kuris padeda diagnozuoti navikus, infekcijas. Bent jau bus aisku mirksiukas.gif kad nieko rimto jei ir sis tyrimas bus neigiamas t.y. nieko ras smile.gif .
Atsakyti
Nu va, prakalbot apie grupes, darbo birza, o man dabar tas taip aktualu smile.gif . Rytoj mama parskrenda is Amerikos. Iki sausio 3-4 d. BUTINA padaryti chemoterapija, jei nesutvarkysim nemokamo gydymo, sake chemoterapija kainuoja 8000 lt blink.gif . blink.gif
Gal zinot, ar ji atsistojus i darbo birza jau gaus nemokama chemoterapija?
Ar gal sumokejus ta privaloma sveikatos mokesti menesiui 198 lt (kaip suprantu jis vienkartinis ).
NEZINOM NUO KO PRADET verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine kava @ 2007 12 19, 01:09)
Nu va, prakalbot apie grupes, darbo birza, o man dabar tas taip aktualu  smile.gif . Rytoj mama parskrenda is Amerikos. Iki sausio 3-4 d. BUTINA padaryti chemoterapija, jei nesutvarkysim nemokamo gydymo, sake chemoterapija kainuoja 8000 lt  blink.gifblink.gif
Gal zinot, ar ji atsistojus i darbo birza jau gaus nemokama chemoterapija?
Ar gal sumokejus ta privaloma sveikatos mokesti menesiui 198 lt (kaip suprantu jis vienkartinis ).
NEZINOM NUO KO PRADET  verysad.gif

Iš tiesų, pabandykite atsistoti į darbo biržą. Mano draugei pavyko tai padaryti per vieną dieną (šiaip rekordas, bet jūs turite daugiau laiko). Taip jai susitaupė virš 3000 lt dantų gydymo išlaidos... Manau kad chemoterapija tai tuo labiau turėtų būti kompensuojama, jei jau dantis taiso nemokamai. Sveikatos priežiūros atžvilgiu bedarbio pažymėjimas praktiškai tas pats, kas ir sodros pažymėjimas, kaip suprantu.

Jei nepavyktų, bet manau, kad nėra kliūčių? - na jei nepavyktų dėl ko nors, tai yra ir tas vienkartinio sveikatos mokesčio variantas.
Atsakyti
QUOTE(Rytine kava @ 2007 12 19, 02:09)
NEZINOM NUO KO PRADET  verysad.gif

Vienas svarbesniu darbu butu paiimti mamai gyvybes draudima. Tik reikia issiaiskinti iki kokios sumos nereikia sveikatos tikrinti, ir nuo kada isigalioja tas draudimas ar iskarto ar metus reikia moketi o jei ir tikrintu gal pavyktu praslysti ar uztektu seimos gydytojo israso.
As suzinojusi savo diagnoze pirmiausia nuskuodziau ir gyvybes draudima pasiemiau 10 metu lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 12 19, 10:13)
Vienas svarbesniu darbu butu paiimti mamai gyvybes draudima. Tik reikia issiaiskinti iki kokios sumos nereikia sveikatos tikrinti

Gyvybės draudimas įsigalioja berods po 3 mėnesių. Bet jei pabandysite draustis nuo kritinių ligų, kurioms priklauso ir vėžys, tai manau, draudikai pasitikrins. Ir jeigu yra didelė rizika, atsiranda papildomų mokesčių.

Kai prieš 4 metus man krūtyje rado cistų, apsidrausti nuo kritinių ligų jau nebuvo taip paprasta. Bet patikrinę (duoda užklausas į gydymo įstaigas), apdraudė. Tačiau dabar draudimo dar vis neišmoka, nes nesuranda, kas pirmasis įtarė ir diagnozavo ligą doh.gif Nežinau kuo baigsis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta: 19 gruodžio 2007 - 11:02
ACIU JUMS. Tai jauciu i darbo birza lengviausia pradzioj, o po to gydytoja gal pasakys kaip daryti geriau ( g.gif ).........................
Atsakyti