Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

QUOTE(Renaty_te @ 2008 03 03, 14:07)
sveikos...ir as turiu tokia problemele, gal kas gales ka patarti ar pasakyti kas ir kodel....gan ilga laika man skauda skrutine, paskutiniu metu skausmai dideja.ir apsiciupinedama krutis jauciu kad visa mano krutine guzuota, bet is isores tu guzu nesimato....kas tai yra?

Visų pirma, noriu nuraminti. Piktybiniams krūtų auglaims nebūdinga skausmas.
Jeigu guzai prieš mėnesines dar ir padidėja, o po jų vėl šiek tiek mažėja, tai greičiausiai būtų daugybinės cistos. Simptomai labai panašūs į mano vienos pažįstamos. Bent pagal pasakojimą „ištisai guzuota krūtinė“. Jos turi būti gydomos.. Būtinai reikia kreiptis į medikus.
Bet kokiu atveju, žinojimas padės priimti tinkamą sprendimą ir užkirs kelią pagrįstam ar nepagrįstam nerimui. Krūtys labai jautrios visokiems nerviukams. Nuo nerviukų netoli iki rimtų augliukų. Kuo greičiau apsilankysi pas medikus, tuo geriau.
Atsakyti
QUOTE(Tona @ 2008 03 03, 16:23)
Laba,

na va, telefonu pagaliau suzinojau, kad zveriukas, kuri man isoperavo nebuvo piktas. Beveik meneuo streso po operacijos. Laiku suspejo uz uodegos nutverti.

Nuosirdziai dekoju moterims, palaikiusioms mane.
Seku jusu pokalbius. Buvo seima paliesta sios ligos, gal del to taip artimieji jautriai sureagavo ir i mano negalavimus.

Mano papuliu pakitimai linke kartotis ir kiek perskaiciau internete, juos labai sunku atskirti nuo sarkomos. Tad streso ir ateity matyt neisvengsiu - kritines dar 3 vietos.

Dar karta aciu uz palaikyma.

Tona, labai dziugu del taves drinks_cheers.gif Stebek save toliau smile.gif
Atsakyti
Kai chemoterapijos metu prasidėjo bėdos su gerkle, nusipirkau net vaistų išopėjusiai burnai. Tai koncentruotas burnos gelis "Gelclair". Ačiū Dievui, jo neprireikė. Galiu šiuos vaistus atiduoti tiems, kuriems jų reikia ir nelabai įperka.
Atsakyti
Labas
Šiandien kalbėjausi su pažįstama , kuriai po krūties auglio operacijos ir chemijos I stadija praėjo 7 metai. thumbup.gif
Atsakyti
Truputį ne į temą:Gabija,ar ne šiame konkurse dalyvavai? tongue.gif http://www.savascent...o...4&Itemid=27
Atsakyti
Gabija, sveikinu jus 4u.gif . clap.gif
Atsakyti
Labas
Pirmiausia dėkoju visoms už balsavimą.Jei ne jūsų balsai tai nebūtų man tos atrakcijos .Net nežinau kaip jums balių iškelti ir kokį aprangos kodą parašyti kvietimuose 4u.gif .
Parduotuvėje "Savas" buvau ir tą stendą su nuotraukomis mačiau. Apėjau , apžiūrėjau.Kvailas jausmas,
O penktadienį turėčiau eiti Stiliaus dovanų pasiimti.Tik dar nežinau laiko .Čia straipsnis.

http://www.extrafm.l...ius-nugaletojai
O "Savas " tinklapio aš nė nežinojau , bet straipsnis tas pats.

Vyras į tą mano atrakciją sureagavo su jumoru, nes iki vakar nieko nežinojo .
O aš jau panikuoju.Bijau žiūrovų ir fotografų.Sakys ir kaip ta beplaukė senutė čia pateko.Jau nebenoriu nei prizų nei siurprizų.Kai pagalvoju apie tą dalyvavimą tai oro pradeda trūkti doh.gif .
Vakar buvau Kaune, tai užėjau į vieną savo senų darboviečių.Padariau testą ar pažins.Tai visos pažino tik prakalbus.Ten parduotuvė-savitarna tai visos vaikščiojo aplink nekreipdamos dėmesio.Cirkas. rolleyes.gif
O kiekvieną dieną siuntinėju CV į internetines svetaines , ieškau darbo pusei dienos, bet pasiūlyti gali tik kol diagnozės nežino,jau mačiau vieno akis.
Buvau pokalbyje , labai smagiai pasikalbėjom, bet kai pasakiau, kad turiu 2- grupę ir onko liga, žmogus užkando žadą, pradėjo kalbėti , kad pas jį sunkus darbas,be žodžių viskas aišku schmoll.gif .
Toks gyvenimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 05 kovo 2008 - 17:52
QUOTE(Gabija. @ 2008 03 05, 18:50)
O aš jau panikuoju.Bijau žiūrovų ir fotografų.Sakys ir kaip ta beplaukė  senutė čia pateko.Jau nebenoriu nei prizų nei siurprizų.Kai pagalvoju apie tą dalyvavimą tai oro pradeda trūkti doh.gif .

O kiekvieną dieną siuntinėju CV  į internetines svetaines , ieškau darbo pusei dienos, bet pasiūlyti gali tik kol diagnozės nežino,jau mačiau vieno akis.
Buvau pokalbyje , labai smagiai pasikalbėjom, bet kai pasakiau, kad turiu 2- grupę ir onko liga, žmogus užkando žadą, pradėjo kalbėti , kad pas jį sunkus darbas,be žodžių viskas aišku schmoll.gif .
Toks gyvenimas.

Gabija, juk konkurso sąlygose nebuvo nurodyta "tik plaukuotoms jaunuolėms" biggrin.gif . Matysi, bus puiku atsinaujinti. Na, o žiūrovų ir fotografų - bijosi ar ne, jie kitokie nepasidarys. Tu narsi moteriškė, baik drebinti kinkas ir pirmyn!!! lithuania.gif lithuania.gif lithuania.gif

Su darbdaviais taip jau yra - jie bevelytų sveiką žmogų paverst ligoniu, kad tik daugiau naudos išspaustų, o čia 2 grupė g.gif - paspausi ir nuluš. Bet vistiek ieškok, kur nors tikrai yra tau tinkamas darbas, tik tu dar jo neradai 4u.gif .
Atsakyti
Pries kelis metus aptikau krutyje pries menesines padidejanti ir skausminga guzeli...onkologo patikrinimas, echoskopija, diagnoze - mastopatija,kuria reikia stebeti 4u.gif
laimejau loterija ax.gif
po antros mazyles gimimo ir jos maitinimo,guzelis isnyko...tikiuosi visam 4u.gif
Deja,sioje loterijoje nepasiseke vienam is mano artimiausiu ir mylimiausiu...
nenoriu rasyti,kol ligoniukas pats neinformuotas...(gydytoju rekomendacija)
Esme tame,kad isgyvenu pirmini soka, renku info ir laukiu operacijos , bei didesnio aiskumo. Nelaidoju zmogaus,bet siaubingai pergyvenu...niekada neteko taip aiskiai pajusti musu trapumo...stengiuosi daugiau dirbt,tik tai padeda.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 03 05, 18:50)
Labas
Toks gyvenimas.

tep toks jis-tas gyvenimas cool.gif
Sveikinu JUS 4u.gif
isties ne kiekviena tam ryztusis schmoll.gif bet JUS drasi ir tai pagirtina susunkant tris kart VALIO VALIO VALIO VALIOOOOO 4u.gif
Pagarba vien kad ryzotes dalyvauti 4u.gif

as kasdien cia uzsuku -nes mano mamyte mire nuo kruties vezio- pragyveno 7 rius metus nuo operacijos ir visu baisiu gydymu verysad.gif
ji gyveno ji tikejo nors buvo 3c..
as LINKIU JUMS TVIRTYBES VISOKIAUSIOS 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
ir as linkiu vienam zmoguciui TVIRTYBES 4u.gif
nes jis serga ta pacia liga verysad.gif
ir zinau kad ji paskaito nes manau kad ji is cia tik pasisemia tvirtybes kad ir kaip butu jai sunku ....
ji stipri ir kol kas dar kovoja unsure.gif ir tikiuos ji issikovos vieta ir saule sioj zemej....

tep sunku kai serga artimas zmogus verysad.gif bet ir jam gali padeti vien drasindamas ji kad jis esa stiprus....
kad jis nepasmerktas vienatvej o aplink ji randasis norinciu padeti.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asilas: 05 kovo 2008 - 23:20
QUOTE(asilas @ 2008 03 05, 23:14)
tep toks jis-tas gyvenimas  cool.gif
Sveikinu JUS 4u.gif
isties ne kiekviena tam ryztusis  schmoll.gif  bet JUS drasi ir tai pagirtina susunkant tris kart VALIO VALIO VALIO VALIOOOOO  4u.gif
Pagarba vien kad ryzotes dalyvauti  4u.gif
(...)

Ir as sveikinu Gabija mirksiukas.gif Imk viska is gyvenimo be grauzaties ir nerimo1
Ir dar. Norejau pasidalint patirtim del isidarbinimo sergant. Ta patirtis kitokia negu Lietuvoj. Cia, kur as gyvenu, cia Norvegijoj sieti isidarbinima ar darbo problemas su zmogaus sveikata ar liga yra laikoma zmogaus teisiu pazeidimu ar diskriminacija. Darbdavys neturi teises klausti apie sveikata isidarbinant, kaip ir neturi teises atleisti del sveikatos problemu. Jeigu zmogus serga, gali iki 1 metu buti "ant biuletenio" ir gauti 100% atlyginimo. Veliau yra tam tikros proceduros, pvz perkvalifikavimai, laikino nedarbingumo pazymejimai, aktyvaus nedarbingumo laikotarpis (kai pvz priderinamas darbo kruvis, arba sumazinamas darbo kruvis iki pvz 50%, uz kuri apmoka) ir kt. Mano patarimas darbinantis Lietuvoj - nesakyti nieko apie savo liga ar nedarbingumo grupe. Jeigu tu nori dirbti, tai juk atitinkamai ir ivertini save, kad tu sugebesi dirbti, o jeigu nieko neiseis, tai ir iseisi is to darbo. Cia darbdavys nieko detas. Juk zinom, kaip paprastai darbdaviai reaguoja i ligoni. Gal tas ligonis kaip tik geriau dirbs, negu sveikas zmogus, apie tai nepagalvojama.
Atsakyti
Sveikos brangosios.Ačiū kad esat tokios drąsios.Įkvepiat drąsos ir kitiems.Deja,jungiuosi į šįtą forumą.Bendras priešas įsisuko ir į mano šeimą,pakirto mamą.Viskas dar labai šviežia,tai kol kas žliumbimo metas.Ir visiška nežinia.Kažkaip labai sunku,kol dar tik lauki,kol nieko nedarai.O dabar teks išmokti gyventi su tuo,kas yra.Džiaugiuosi,kad yra internetas blink.gif
Stiprybės ir sveikatos visoms.
Atsakyti