Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

Laba diena.
Na menesiniu neturiu 2 men, karscio bangos jau mane kamuoja kaip reikiant.
Kalbejau su ginekologe, tai pasake, kad pirkciau ta Klimaktoplana arba dar kita su panasiu pavadinimu ir pradeciau vartoti.
Vis bandziau issisukti nuo Tamoxifeno. Ieskojau info interneto platybese, radau, kad yra toks kitas tinkantis vaistas Farestonas (Toremifenas), kuris turi maziau salutiniu poveikiu. Bet...mano chemoterapeute tik girdejo apie toki, Lietuvoje nera nei ziniu apie ji, nei praktikos...vaistinese net negirdejo.
Teks sutikti su Tamoksifenu.
Ar yra musu tarpe vartojanciu Zoladeksa? Jei yra, pasidalinkite pojuciais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 02 kovo 2008 - 13:53
Romantikei, modutei ir kt.,
kadangi prisikalbėjau, tad pateikiu grynai komercinę informaciją. Čia nesivaipau, neišsidirbinėju, bet, tokią informciją man reikia pirkti. Už perkamus mokslinius straipsnius per metus sumoku daugiau kaip 1000 USD. Matot, privatininkų neįsileidžia į bibliotekas, kur info yra už dyką (pvz., aš baigiau KMU, bet KMU biblioteka neleidžia naudotis duomenimis, jei nesi KMU darbuotojas ar studentas, tad viską reikia pirkti).
Reziumė: jei pasireiškia dirbtinis klimaksas (po organų pašalinimo, chemijos), bet krūtys nėra jautrios estrogenams (ER-), tiks bet kas, ką parduoda vaistinėse. Pirmenybę teikčiau sojos izoflavonams, mat jie, be klimakso pojūčių slopinimo, slopina ir krūtų vėžio proliferaciją, t. y. augimą. Kai ER+ (teigiami), pakolkas mokslas nustatė tik vieną augalą - Actea racemosa (neseniai vadinta Cimicifuga racemosa) - kekinė juodžolė lietuviškai. Nemanykit, kad pats varau ant savęs (Gabija, aš Klimaktoplano nesukritikavau, tiesiog norėjau parodyti, kad mažos dozės jame yra). Reikalas toks - juodžolė ne tik panaikina klimakso pojūčius, bet kartu su tamoksifenu padidina tamoksifeno priešvėžinį poveikį. Štai kur šuo pakastas - mažos dozės gal ir padeda geriau jaustis, bet poveikio į krūtis, manau, neturės. Vartojant ne homeopatines juodžolės dozes nušaunate du zuikius - slopinate klimaso pojūčius ir dar labiau sustiprinate tamoks. poveikį. Tai gera alternatyva, kam netinka tamoksifenas - juodžolės mažins vėžio augimo tikimybę (tai nėra priežastis atsisakyti tamoksifeno, jei gyd. jums jį paskyrė!!!).
Kaulai: jei ER-, sojos izoflavonai tikrai didina kaulų tankį. Juodžolės poveikis į kaulų tankį yra mažesnis nei sojų, bet vistiek juodžolė didina jį, vartojant bent ne mažiau kaip 12 savaičių.
Dar kartą rašau - tokia yra mokslo informacija. Sprendimus priimate tik jūs patys. Patarimas - vartoju, bet kas kart darau žymenis. Iš jų sprendžiu, ar teisingu keliu einu. Pavojus: geriu tamoksifeną ir žoles. Vėžys didėja. Ką apkaltinčiau? Žoles. Bet kaip minėjau, tamoksifenas veikia tik 49%, tad vėžio didėjimas gali būti susijęs su tuo, kad jūsų organizmo tamoksifenas neveikia. Bet, kaip minėjau, žolės+tamoksifenas=geriau nei vienas tamoksifenas (čia mano nuomonė, jos neperšu). Zoladeksas. Kadangi tamoksifenas naudojamas seniai, tad tyrimai su žolėmis ir buvo atliekami su tamoksifenu. Zoladeksas - naujas, tyrimų nėra, bet mano mintys tokios - juodžolė tiktų ir kartu su Zoladeksu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaistininkas: 02 kovo 2008 - 16:59
Labas dar kartą,
ką tik Jums visoms, kas rašė man į AŽ, atsakiau. Atsakiau ir bendrai Jums visoms va čia aukščiau. Lyg ir viską ištesėjau. Gero sekmadienio vakaro!
Atsakyti
o kaip išsiaiškinti ar ER+ ar ER- ir išvis ką tai reiškia?
Atsakyti
QUOTE(modute @ 2008 03 02, 19:48)
o kaip išsiaiškinti ar ER+ ar ER- ir išvis ką tai reiškia?

ER + ar - rodo, ar navikas reaguoja ar ne į estrogenų receptorius. Koks yra jūsų ER, turi būti pažymėta ligos išraše. Tai galite sužinoti pas savo onkologę ar šeimos gydytoją.

O ką veikia progesteronai? Jeigu yra ER-, o PR+, ar gydymas toks pats kaip ER+? Kodėl išsiskyrė dviejų laboratorijų tyrimai dėl harmonų reakcijos: vienoje buvo ER neigiama, PR vidutiniškai teigiama; kitoje ER vidutiniškai teigiama, PR stipriai teigiama?

Koks tyrimas parodo kaulų tankį? Kaip žinoti, kad jau reikia kažką daryti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta: 02 kovo 2008 - 19:30
sveikos...ir as turiu tokia problemele, gal kas gales ka patarti ar pasakyti kas ir kodel....gan ilga laika man skauda skrutine, paskutiniu metu skausmai dideja.ir apsiciupinedama krutis jauciu kad visa mano krutine guzuota, bet is isores tu guzu nesimato....kas tai yra? labai bijau kad nebutu kas rimta
gal kas padesite ir paaiskinsite situo klausimu...labai aciu is anksto verysad.gif
Atsakyti
žinot, užsuku vis į šitą skyrelį, pasiskaitau... kartais dažniau, kartais rečiau. betgi visada išsinešu širdy kruopelę taip reikalingos stiprybės. sau ir mylimiems žmonėms. "susisentimentalinau", bet ... ačiū, kad esat 4u.gif
Atsakyti
vaistininke, aciu uz informacija 4u.gif

Teta, kaulu tanki reiketu pamatuoti pries Tamoksifeno, Zoladekso vartojima. Kad po to, gydymo eigoje, galima butu stebeti pakeitimus. Kur galima padaryti, reiketu seimos gydytojos paklaust.
Papildyta:
QUOTE(Renaty_te @ 2008 03 03, 13:07)
sveikos...ir as turiu tokia problemele, gal kas gales ka patarti ar pasakyti kas ir kodel....gan ilga laika man skauda skrutine, paskutiniu metu skausmai dideja.ir apsiciupinedama krutis jauciu kad visa mano krutine guzuota, bet is isores tu guzu nesimato....kas tai yra? labai bijau kad nebutu kas rimta
gal kas padesite ir paaiskinsite situo klausimu...labai aciu is anksto verysad.gif

Gal busiu nepopuliari, bet patarsiu skubiai pasitikrinti pas mamologa. Viskas, kas liecia krutis, labai rimta. Mes nematom kas vyksta organo viduje, isoriniai pakeitimai daug reiskia. Nedelsk.
Atsakyti
Laba,

na va, telefonu pagaliau suzinojau, kad zveriukas, kuri man isoperavo nebuvo piktas. Beveik meneuo streso po operacijos. Laiku suspejo uz uodegos nutverti.

Nuosirdziai dekoju moterims, palaikiusioms mane.
Seku jusu pokalbius. Buvo seima paliesta sios ligos, gal del to taip artimieji jautriai sureagavo ir i mano negalavimus.

Mano papuliu pakitimai linke kartotis ir kiek perskaiciau internete, juos labai sunku atskirti nuo sarkomos. Tad streso ir ateity matyt neisvengsiu - kritines dar 3 vietos.

Dar karta aciu uz palaikyma.
Atsakyti

Gal busiu nepopuliari, bet patarsiu skubiai pasitikrinti pas mamologa. Viskas, kas liecia krutis, labai rimta. Mes nematom kas vyksta organo viduje, isoriniai pakeitimai daug reiskia. Nedelsk.
[/quote]

as gyvenu ne lietuvoje, tai nezinau ka daryti, gal eiti sakau cia kreiptis y vietinius daktarus, ar vaziuoti i lietuva...esu visiskai pasimetusi..nenoriu niekam sakyti, nenoriu namiskiu jaudinti
Atsakyti
QUOTE(Renaty_te @ 2008 03 03, 14:07)

Brangioji,kodėl bijai gydytojų? Bloga ar gera mums lemia likimas, o gydytojai gali jums tik padėti, svarbiausia , kad nueitum laiku pasitikrinti.O forumo moterys čia niekuo nepadės.Ir nebūtinai tai jau vėžys, bet pasitikrinsi ir sąžinė bus rami ir nesinervuosi.Gal tai mastopatija, bet ir ją reikia gydyti.
Negalima galvoti, kad nesprendžiama problema išsispręs pati.
Užsienyje gal pirmą diagnostinę apžiūrą išsimokėsi, o jei kas rimto tada jau nė dienos nedelsiant teks skristi į Lietuvą.
Sėkmės. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Tona @ 2008 03 03, 17:23)
Laba,

na va, telefonu pagaliau suzinojau, kad zveriukas, kuri man isoperavo nebuvo piktas. Beveik meneuo streso po operacijos. Laiku suspejo uz uodegos nutverti.

.

Dar karta aciu uz palaikyma.

Sveikinu laimėjus loteriją thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 03 kovo 2008 - 17:22
labai jum visom aciu uz patarimus ir padarasinimus.....didelis aciu notworthy.gif
Atsakyti