Vaistinike, ačiū. Apie kavą nežinojau. ją geriu, teks pamažinti, atsisakyti tai nenoriu.
Aš vakar po chemijos. Monologais bandžiau vi_ drąsinti. Kai pasiskaičiau, ką parašiau, tai pati pamačiau eterio teršimas. Tik jau ištrinti neleido.
Pone aptiekoriau, Gal Jūs ką žinote (išskaitėte) apie paratiroidinio hormono didėjimą ir jo ryšį su krūties vėžiu. Beieškant ligos pakliuvau pas endokrinologą. Jis nustatė, kad smarkiai padidėjęs PTH. Priežasties nerado. Stebėjo, siuntė konsultuotis į Kauną, bet jau nereikėjo vėžys davė žinią. Po gydymo PTH sumažėjo iki normos. Vėliau vėl pradėjo didėti. Sekė antrasis gydymas. Dabartinio nežinau, nebeseku. Vienintelis požymis prieš ligą, pora metų keliantis nerimą, buvo nagų nuplyšimas. Jie nuplyšdavo kaip plėšomo popieriaus skiautė. Žiūrėk jau nago galas kabo. Ca buvo normoje. Plyšdavo-nuplyšdavo. nebekreipiau dėmesio. Vėliau prasidėjo visa kita. Internete rašo, kad yra ryšys tarp paratiroidinio hormono ir krūties vėžio, bet aš jau neįkertu. Kai kalbuosi su gydytojais, sutinka, kad gali visko būti, bet kaip visur 100 % neįrodyta. Šia tema diskusijų nebūna.
Domina ir kaip padėti organizmui įsisavinti Ca. Pagal savo kūno sudėtį, turiu labai didelę tikimybę šiai ligai. Medikamentinio Ca gerai organizmas neįsisavina, o perteklius gali sudaryti inkstuose akmenis. Ar teisingos šitos mano žinios?
Kokia Jūsų nuomonė apie visokius Ca preparatus, kurios siūlo Tianši ir panašūs platintojai. Visoks kriauklių Ca, ar reikia to Ca preparatų, jei kraujas nerodo jo trūkumo? Aš manau, kad ne. Kokia Jūsų nuomonė ?
Adis, ačiū už info ir padrąsinimus. Vaistininkui irgi ačiū. Tik gaila, jog dėl nakvišos nieko daugiau neparašė. Preparatus su nakviša dukterėčiai nurodė gerti gydytojas-onkologas, kai pamatė pasidvigubinusią fibroadenomą. Jis ir seniau liepė nakvišą vartoti, tik mažesniais kiekiais. Kiek aplink girdžiu, moteriškės ją naudoja masiškai ir pačios, bet daugiausiai gydytojų prišnekintos. O kame jos gėris, nesuprantu. Tikiuosi, kad bent blogio nėra.
Paskutinę dukterėčios kelionę ir aš prie kancerogeninių priskyriau. Nervų, kad ir malonių, ji visgi kainuoja. Klimatas ten (Australijoje), palyginti su mūsiškiu, švelniai tariant kitoks. Padidinto jautrumo žmogučiui, kokiu ir yra mano dukterėčia, tokie dalykai sveikatos neprideda. Beje, abu kartus fibroadenomos pas ją atsirado po užsitęsusių stresinių situacijų. Taigi ryšys tarp pasinervavimų ir auglių dygimo kaip ir plika akimi regimas. Ką jau čia dabar... Po 2-3 savaičių operacija. Tikiuosi, jog daugiau nei fibroadenomą nieko nesuras. Juk visaip būna...
Adis, o kokiame tu dabar etape? Ką savyje jauti? Nuojautų prasme juk esi kietesnė už PET.
Paskutinę dukterėčios kelionę ir aš prie kancerogeninių priskyriau. Nervų, kad ir malonių, ji visgi kainuoja. Klimatas ten (Australijoje), palyginti su mūsiškiu, švelniai tariant kitoks. Padidinto jautrumo žmogučiui, kokiu ir yra mano dukterėčia, tokie dalykai sveikatos neprideda. Beje, abu kartus fibroadenomos pas ją atsirado po užsitęsusių stresinių situacijų. Taigi ryšys tarp pasinervavimų ir auglių dygimo kaip ir plika akimi regimas. Ką jau čia dabar... Po 2-3 savaičių operacija. Tikiuosi, jog daugiau nei fibroadenomą nieko nesuras. Juk visaip būna...
Adis, o kokiame tu dabar etape? Ką savyje jauti? Nuojautų prasme juk esi kietesnė už PET.
Gal Jūs ką žinote (išskaitėte) apie paratiroidinio hormono didėjimą ir jo ryšį su krūties vėžiu. Internete rašo, kad yra ryšys tarp paratiroidinio hormono ir krūties vėžio, bet aš jau neįkertu. Sorry, bet tai jau ne mano sritis, juolab, kad mūsų (vaistininkų) tokių dalykų nemoko. Iš bendro išsilavinimo pasakysiu tiek - padidėjus PTH kalcis iš kaulų eina į kraują, o padidėjęs kalcis kraujyje gali sukelti krūtų vėžį (tikrai taip kažkur skaičiau). Du niuansai - gali sukelti ir - sakot, kad Jūsų norma buvo. Organizmas sudėtingas, ne viskas vyksta pagal vadovėlyje aprašytas tiesas. Toks gyvenimas.
Domina ir kaip padėti organizmui įsisavinti Ca. Pagal savo kūno sudėtį, turiu labai didelę tikimybę šiai ligai. Medikamentinio Ca gerai organizmas neįsisavina, o perteklius gali sudaryti inkstuose akmenis. Ar teisingos šitos mano žinios?
Kaip padėti įsisavinti, lyg ir žinau. Yra žolių, kurios padeda padidinti kaulų tankį, bei preparatų (ne kalcio), kurie mažina osteoporozę. Turėsiu gal daugiau laiko, įmesiu. Kaip suprasti, kad medikamentinio Ca neįsisavina? Juk visus kalcius galima vadinti medikamentiniais. Perteklius susidarys ir akmenys atsiras, jei neveiks mūsų apkalbėta paraskydliaukė. Šiaip paprastai perteklius, mano galva, neturėtų atsirasti. Yra kitas dalykas - kalcio karbonatas (calcigranai) jungiasi su skrandžio sultimis ir jas neutralizuoja, t. y. sumažėja skrandžio rūgštingumas. Jei jis ir taip mažas, tai virškinimo problemų neišvengsit.
Kokia Jūsų nuomonė apie visokius Ca preparatus, kurios siūlo Tianši ir panašūs platintojai. Visoks kriauklių Ca, ar reikia to Ca preparatų, jei kraujas nerodo jo trūkumo? Aš manau, kad ne. Kokia Jūsų nuomonė ?
Tianši kalciai gyvūninės kilmės. Nuo jo vegetarai vemia . O ir brangiai kainuoja. Visi kalciai geri. Bet būna su priedais, pagerinančiais jo pasisavinimą, su vit. D ir pan. Manau, mokėti už kaulų miltelius beveik šimtą Lt neverta. Ir iš principo nepirkčiau iš platintojų, nes jie nemoka valstybei mokesčių. Man tai nepriimtina. O jei norit kriauklelių, tai tiks ir vištytės kiaušinuko lukštai - vieni valgo sumaltus į miltelius, kiti apipila citrinos sultimis, kol išburbuliuos, tada geria skystį ir t. t. Jei nerodo trūkumo,-ir negerkim, bet turėkim omeny, kad per dieną reikia bent gramo kalcio su maistu. Pagyvenusioms damoms- dar daugiau. Bet su maistu tiek negaunam, ypač, jei šlamščiam nesveiką maistą. Ypač kenčia veganai, kurie nevalgo pieno produktų.
Dėl nakvišų. Jų aliejus turi omega-6 rgščių. Jos yra nepakeičiamos, t. y. jų negaudami mes po kurio laiko numirtume. Bet omega-6 yra ir paprastuose aliejuose. Pats baisiausias dalykas, kad mūsų organizmai neadekvačiai jau yra prisotinti omega-6 iš riebaus maisto, t. y., dažniausiai mums jo nereikia. Perteklius - blogai. Dar kitaip pasakysiu - iš omega-6 gaminasi medžiagos, kurios sukelia skausmą, uždegimus, skatina vėžinių ląstelių augimą. Išsigandote? Čia pusė tiesos. Kita dalis skamba taip - tie baisūs dalykai nutiks, jei bus labai pažeista organizmo pusiausvyra. Omega-6 kartais tinka odos problemoms paaugliukams, moterims, kai prieš menses tempia krūtis ir t. t., t. y., kai truputį fiziologiškai organizmo funkcijos sutrinka. Būna, geria nakvišas mėnesiais nuo PMS, bet nejaučia, kaip įsivaro migreną ar sąnarių skausmus (skatina uždegimus). Pagal literatūrą, ko gero ir pagal knygą Krūtų vėžys, tinka ir fibrocistinei mastopatijai, dėl to ir skiria. Bet, žinant mechanizmą, kaip veikia omega-6, aš nevartočiau. Moterys jaučia palengvėjimą, mažiau tempia krūtis, bet omega-6 neturi jokio hormoninio poveikio (rašiau) ir fibrozės, garantuoju beveik šimtu proc., neišnyks. Fibro atveju hormonų disbalansas jau ryškus, galima sakyti yra ta situacija, kai omega-6 veiks kitaip. Dar labiau - omega-6 prouždegiminės savybės procesą komplikuos, neskaičiuojant laiko, kurį prarasit gerdami nakvišas, o ne rimtai gydantis.
Na va, parašiau taip, kad žurnalas už tokią info man gerą honorarą sumokėtų. Pajuokavau (apie honorarą), bet tokius dalykus Jums turi išaiškinti šeimos gydytojas.
Kaip padėti įsisavinti, lyg ir žinau. Yra žolių, kurios padeda padidinti kaulų tankį, bei preparatų (ne kalcio), kurie mažina osteoporozę. Turėsiu gal daugiau laiko, įmesiu. Kaip suprasti, kad medikamentinio Ca neįsisavina? Juk visus kalcius galima vadinti medikamentiniais. Perteklius susidarys ir akmenys atsiras, jei neveiks mūsų apkalbėta paraskydliaukė. Šiaip paprastai perteklius, mano galva, neturėtų atsirasti. Yra kitas dalykas - kalcio karbonatas (calcigranai) jungiasi su skrandžio sultimis ir jas neutralizuoja, t. y. sumažėja skrandžio rūgštingumas. Jei jis ir taip mažas, tai virškinimo problemų neišvengsit.
Tianši kalciai gyvūninės kilmės. Nuo jo vegetarai vemia . O ir brangiai kainuoja. Visi kalciai geri. Bet būna su priedais, pagerinančiais jo pasisavinimą, su vit. D ir pan. Manau, mokėti už kaulų miltelius beveik šimtą Lt neverta. Ir iš principo nepirkčiau iš platintojų, nes jie nemoka valstybei mokesčių. Man tai nepriimtina. O jei norit kriauklelių, tai tiks ir vištytės kiaušinuko lukštai - vieni valgo sumaltus į miltelius, kiti apipila citrinos sultimis, kol išburbuliuos, tada geria skystį ir t. t. Jei nerodo trūkumo,-ir negerkim, bet turėkim omeny, kad per dieną reikia bent gramo kalcio su maistu. Pagyvenusioms damoms- dar daugiau. Bet su maistu tiek negaunam, ypač, jei šlamščiam nesveiką maistą. Ypač kenčia veganai, kurie nevalgo pieno produktų.
Dėl nakvišų. Jų aliejus turi omega-6 rgščių. Jos yra nepakeičiamos, t. y. jų negaudami mes po kurio laiko numirtume. Bet omega-6 yra ir paprastuose aliejuose. Pats baisiausias dalykas, kad mūsų organizmai neadekvačiai jau yra prisotinti omega-6 iš riebaus maisto, t. y., dažniausiai mums jo nereikia. Perteklius - blogai. Dar kitaip pasakysiu - iš omega-6 gaminasi medžiagos, kurios sukelia skausmą, uždegimus, skatina vėžinių ląstelių augimą. Išsigandote? Čia pusė tiesos. Kita dalis skamba taip - tie baisūs dalykai nutiks, jei bus labai pažeista organizmo pusiausvyra. Omega-6 kartais tinka odos problemoms paaugliukams, moterims, kai prieš menses tempia krūtis ir t. t., t. y., kai truputį fiziologiškai organizmo funkcijos sutrinka. Būna, geria nakvišas mėnesiais nuo PMS, bet nejaučia, kaip įsivaro migreną ar sąnarių skausmus (skatina uždegimus). Pagal literatūrą, ko gero ir pagal knygą Krūtų vėžys, tinka ir fibrocistinei mastopatijai, dėl to ir skiria. Bet, žinant mechanizmą, kaip veikia omega-6, aš nevartočiau. Moterys jaučia palengvėjimą, mažiau tempia krūtis, bet omega-6 neturi jokio hormoninio poveikio (rašiau) ir fibrozės, garantuoju beveik šimtu proc., neišnyks. Fibro atveju hormonų disbalansas jau ryškus, galima sakyti yra ta situacija, kai omega-6 veiks kitaip. Dar labiau - omega-6 prouždegiminės savybės procesą komplikuos, neskaičiuojant laiko, kurį prarasit gerdami nakvišas, o ne rimtai gydantis.
Na va, parašiau taip, kad žurnalas už tokią info man gerą honorarą sumokėtų. Pajuokavau (apie honorarą), bet tokius dalykus Jums turi išaiškinti šeimos gydytojas.
Mergaitės,gal kuriai teko tvarkyti dokumentus dėl priežiūros? Mano mama yra onkologinis ligonis ir soc.rūpyboje pasakė,kad reikia tik iš šeimos gydytojo gauti užpildytą formą. Gal kas turi patirties šiuo klausimu?! Ačiū,kas atsilieps.
QUOTE(vikka @ 2008 02 29, 13:18)
Mergaitės,gal kuriai teko tvarkyti dokumentus dėl priežiūros? Mano mama yra onkologinis ligonis ir soc.rūpyboje pasakė,kad reikia tik iš šeimos gydytojo gauti užpildytą formą. Gal kas turi patirties šiuo klausimu?! Ačiū,kas atsilieps.
taip turi šeimos gydytojas apie tai žinot..o mes kai buvom su savo mamuku dėl invalidumo lygio nustatymo tai kažkokioje pažymoje buvo įrašyta, kad reikalinga buitinė pagalba..aš nelabai jau pamenu..mamytės jau nebėra, tai ir neaktualu
QUOTE(romantikė @ 2008 02 28, 14:07)
Kalbejau del sanatorijos, atsakymo nedave. Pasake, kad ziuresim kokia bukle bus svitinimo pabaigoje.
Ambulatorinė reabilitacija ginekologinėms ligoms šiuo metu teikiama:
Druskininkai - "Eglė" ir "Lietuva", Druskininkų ligoninė
Palanga - "Energetikas", Baltija, "Pušynas"
Klaipėda - universitetinė ligoninė, Jūrininkų ligoninė
Kaunas - Kalniečių, Šilainių poliklinikos
Vilnius - universitetinė Antakalnio ligoninė
Vilkaviškio ligoninė
Joniškio ligoninė
Paslaugos vienam ligoniui : kineziterapija - 10 procedūrų, masažas - 7 procedūros, fizioterapija - 10 procedūrų, 2 psichologo konsultacijos, 1 socialinio darbuotojo konsultacija.
Birštono "Tulpė" šiuo metu priima reabilitacijai II, tačiau dar neturi ambulatorinės reabilitacijos. Nors žada greitu laiku turėti.
Papildyta:
Kauno onkologinės ligoninės patalpose glaudžiasi krūties vėžiu sergančių moterų draugija "Alma". Jos renkasi į bendrus susitikimus kiekvieno mėnesio pastutinį trečiadienį 15 val (aktų salėje). Rožinio kaspino svetainėje galima rasti jos vadovių telefonus.
QUOTE(vikka @ 2008 02 29, 13:18)
Reikia gauti iš šeimos gydytojo pažymą, ją pristatyti į soc. rūpybą, ten užpildys popierius (reiks mamos paso ir jos parašų) ir gausite "nuolatinės priežiūros išlaidų kompensaciją" - 133 Lt per mėnesį mūsų atveju . Pažiūrėk internete, kai kurios savivaldybės yra nurodžiusios tvarką.
Musu seimai taip pat teko is arti susidurti su onkologine liga. Jau praejo 4 savaites, kai isejo mano tetis. Jis taip pat megdavo paskaitineti foruma, taciau nebespejo uzklausti apie viena vezio gydymo buda, t.y. toks preparatas, vadinamas dechloracetatu (DCA). Gal kas girdejot ar bandet? Internete yra nemazai informacijos ir forumu ta tema (www.DCAsite.com). Pradzioj atrode, kad tai stebuklas, taciau teciui nepadejo, o gal buvo jau per velu... Turime parsisiunte sio preparato 50gr., jei kas noretu pabandyti, galeciau padovanoti, gal kiazkam pades...
Kai paskaitau protingas mintis ką daryti, kad nesirgti vėžiu, pagalvoju apie savo 85 metų mamą.Jokio maisto derinimo: pieniška sriuba ir lašinukai antram.Visą gyvenimą kepė blynus su kiaulės taukais.Mėsa buvo rūkyta, dešros , skylandžiai ir kumpiai.Daržovės tik kopūstai ir agurkai, vaisiai- obuoliai.
Ir ji vaikšto , skrandis veikia, o aš išpjaustyta, po 2-jų chemijos ciklų.
Nepiktnaudžiavau alkoholiu, nerūkiau, gyvenau kaime, kur tipo ir oras mažiau užkrėstas.
O štai tėvas ir senelis mirė vėžiu.Tai gal vistik aš paveldėjau šią lastelių mutaciją.Jei gavai gerus genus , tai ir bus viskas gerai, įvertinant visus mūsų užterštos žemės faktorius.
Ir iš viso per 2 metus tiek prisiskaičiau patarimų, mitų, kad kenksminga iš viso šia žeme vaikščioti.Vieni liepia nenaudoti vieno , kiti kito.Visi protingi.
Ką nulems kavos puodelis?Ką padės užteršta daržovė? Žinau , kad net karvės gauna papildus, kad pienas pamelžus ilgiau laikytusi.Na gal ne visiems tas butelys pateks.
Kur ta panacėja?
Graikijos gydymo dievas Asklepijus, be kitų vaikų, turėjo dvi dukteris Higėją ir Panacėją. Deivė Higėja mokė žmones tinkamos gyvensenos, švaros, t. y. higienos, sanitarijos, ligų profilaktikos. Higėjos sesuo Panacėja turėjo ypatingų žinių apie gydomąsias augalų savybes. Ir štai vieną dieną abi išėjo į platų pasaulį ieškoti stebuklingo gėrimo ar priemonių, kurios išgydo visas ligas. Po kurio laiko sugrįžo Higėja, nešdamasi muilo, rankšluostį ir tyro vandens asotį - ji suprato (ar kažkas jai apšvietė smegeninę), kad šie daiktai - sveikatos pagrindas. Bet Panacėja ilgai nesirodė. Deja, ji iki šiol negrįžo ir nieko neparnešė. Manau, kad ji bastosi po platųjį pasaulį ir vieną dieną sugrįš. Ir parneš tą, ko išėjo - jos garbei pavadintą universalų vaistą - panacėją.
Tad, Panacėjos ir panacėjos teks palaukti. Bet tai, ko Jūs ieškote ir darote, gal ir yra pagalba Panacėjai? Gal Jūsų Mama žino tą paslaptį, tik nesugebame to pakolkas suprasti? O gal rytoj, jau rytoj mes imsim ir perprasim visas tas paslaptis...
Tad, Panacėjos ir panacėjos teks palaukti. Bet tai, ko Jūs ieškote ir darote, gal ir yra pagalba Panacėjai? Gal Jūsų Mama žino tą paslaptį, tik nesugebame to pakolkas suprasti? O gal rytoj, jau rytoj mes imsim ir perprasim visas tas paslaptis...
Vaistininke, gal gali patart: ar galima vartoti papildus nuo klimakso chemijos metu? nebegaliu, pavargau nuo karščio bangų, o gydytojos nepaklausiau.
QUOTE(modute @ 2008 03 02, 10:41)
Vaistininke, gal gali patart: ar galima vartoti papildus nuo klimakso chemijos metu? nebegaliu, pavargau nuo karščio bangų, o gydytojos nepaklausiau.
Dar pasikartosiu, man ir mano draugei padėjo Klimaktoplan, jį man rekomendavo mano onkologas, kurį sukritikavo vaistininkas, tegul tai būna ir placebo efektas , bet padėjo, o kas padėjo man nesvarbu.Svarbu , kad šie bjaurūs reiškiniai po savaitės praėjo.Iš pradžių gėriau padidintą dozę/savo protu/ po to normalią ir vargo nemačiau.Tai augalinis preparatas.
Papildyta:
QUOTE(vaistininkas @ 2008 03 01, 20:16)
Paslaptis tame , kad jos organizmas geležinis, atlaikė net tremtį ir sielių plūkdymą lediniame Jenisiejaus vandenyje.