Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

QUOTE(vaistininkas @ 2008 02 27, 00:38)
Tetai
Miela Teta, tiesiog nevartokit. Iš Jūsų klausimo supratau, kad vartojate. Kuriems galams? Tad nereikės sukt galvos, kaip koreguoti nakvišų poveikį. Konkretaus atsakymo duoti neleidžia įsitikinimai, kad internetas tam nėra tinkama vieta.

Na ir man parupo- O kur gi tinkama vieta jusu isitikinimu duoti konkrecius atsakymus apie vaistus ? ax.gif
Klausiu, nes noreciau suzinoti ka rekomenduotumet gerti 32 metu moteriai po operacijos ( pasalinta gimda su priedais ) del klimakso ?
Tik prashau nesiuskit manes vel i vaistine biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2008 02 26, 23:50)
Sveiki  4u.gif ,
As uzbegau pasiguosti  ax.gif .

console.gif .
Atsakyti
Žavi akimirka,
gimdos nėra - mažiau turite estrogenų. Juos Jums reikia gauti iš išorės - su preparatais, maistu, augalais. Bet... nakvišos niekaip neveikia estrogeninio aparato, neturi jokio estrogeninio poveikio. Jeigu vartojate būtent tam tikslui, tai Jus kažkas apgavo. O kur Jus pasiųst, jei ne į vaistinę? Būtų vasara, pasiųsčiau į pievas ir miškus, bet iš praktikos žinau, kad reta moteris eina skinti dobilų ar kitų žolių.
Atsakyti
Man irgi rūpi ką vartoti klimakso metu, nors man 29 m., irgi viskas pašalinta. Labai nervina tos karščio ir šalčio bangos, o harmonų vartot negaliu. Ką patartumėt? gal kas ką išbandė, nes mano daktaras skeptiškai žiūri į papildus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaistininkas @ 2008 02 27, 00:08)
Miela Teta, tiesiog nevartokit. Iš Jūsų klausimo supratau, kad vartojate. Kuriems galams?

O kokiais atvejais nakvišos tinka? Ką naudoti šalia Tamoksifeno, kad būtų lengviau?

Aš nakvišas kartu su vitaminu E pradėjau naudoti gydytojo patarimu, kai krūtyje rado daugybinių cistų. Nebuvau uoli, tad jas tai naudojau, tai ne. Tačiau naudojant bendra savijauta tikrai būdavo geresnė - geresnė nuotaika, žvalesnė, sumažėdavo tempimas krūtyse. Nė vienas vaistininkas nesakė, kad nepirkčiau. Dabar taip ir nežinau, ar mano krūties vėžys užaugo todėl, kad naudojau nakvišas, ar kad jas per mažai naudojau.

Nelabai malonu aiškinti vaistinikui savo problemas, kai už nugaros išsirikiavusi eilė klausytojų. Suprantu, kad internetas ne pati geriausia vieta konsultacijoms. Tačiau, kai profesionalai nesako, prabyla reklama.
Atsakyti
Modute, laikykis 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Norejau Taves paklausti, kaip buvo aptikta Tavo piktoji cista? Ar turejai kokiu nusiskundimu, ar ja surado atsitiktinai?
Na, jei gali, papasakok, kaip viskas buvo blush2.gif

Man, darant pilvo organu echo, irgi vienoje kiausideje buvo aptikta 2,5 cm cista (man 35-eri). Zinau, kad reikia ja stebeti, reguliariai tikrintis ir pan., bet nejaugi dabar kiekviena menesi lakstysi darytis tyrimu?
Atsakyti
Na viskas prasidėjo nuo to kad nutraukiau gerti kontraceptines, nes norėjom antro vaikučio. tai buvo biržely, o rugsėjo pradžioje man vėlavo menesinės ir aš nuėjau pasitikrinti, tada ir rado cistą, ji buvo 6x7 cm. o dar sako kad kontraceptinės apsaugo nuo kiaušidžių vėžio. Gydytoja neleido delsti ir liepė operuotis. Operacijos metu (ją atliko Šiauliuose) gavo paribinius rezultatus, todėl išpjovė tik cistą ir vieną kiaušidę. Po mėnesio gavau atsakymus, kad pikta, tai jau tada važiavau į Vilnių. O čia jau išpjovė viską. Džiaugiuosi tik tuo kad nedelsiau eiti pas gydytoją kai vėlavo mėnesinės, ir kad viskas dar laiku. Ne visos cistos piktybinės, nors aš esu turėjusi prieš pirmo vaikelio gimimą irgi mažą cistą, tada gėriau vaistus ir išnyko.
O šiaip tai jokių nusiskundimų neturėjau ir nieko nejutau, nei man skaudėjo, nei svoris krito, nei kas pan. Ir dar man kai prieš pirmą operaciją darė markerį jis buvo normalus. Taigi ir aš nepergyvenau kad gali būti kas blogai. O pasirodo va kaip būna. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo modute: 27 vasario 2008 - 16:25
QUOTE(modute @ 2008 02 27, 10:24)
Man irgi rūpi ką vartoti klimakso metu, nors man 29 m., irgi viskas pašalinta. Labai nervina tos karščio ir šalčio bangos, o harmonų vartot negaliu. Ką patartumėt? gal kas ką išbandė, nes mano daktaras skeptiškai žiūri į papildus. g.gif

Mano onkologas pasiūlė Klimaktoplan.Aišku mano amžius vyresnis , bet man padėjo.Tai augalinis preparatas.

Klimaktoplan N©

INFORMACINIS LAPELIS

Homeopatinis preparatas

GERBIAMASIS PACIENTE!
Prašome atidžiai perskaityti šią informaciją, nes joje paaiškinta, kaip reikia vartoti KLIMAKTOPLAN

PREKINIS VAISTO PAVADINIMAS
KLIMAKTOPLAN ® N

KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS
Vienoje tabletėje yra:
veikliųjų medžiagų: 25 mg Cimicifuga Trit. D2, 25 mg Sepia Trit. D2, 25 mg Ignatia Trit. D3, 25 mg Sanguinaria Trit. D2;
pagalbinių medžiagų: laktozės monohidrato, kviečių krakmolo, magnio stearato.

VAISTO FORMA IR KIEKIS PAKUOTĖJE
Tabletės. Pakuotėje yra 100 tablečių.

GAMINTOJAS/PREKYBOS LEIDIMO SAVININKAS
DEUTSCHE HOMÖOPATHIE - UNION
DHU - Arzneimittel GmbH & Co. KG
Ottostrasse 24 76227 Karlsruhe
Vokietija

VARTOJIMO PASKIRTIS
Negalavimai klimakteriniu periodu: karščio pojūtis, sustiprėjęs prakaitavimas, jaučiamas širdies plakimas, galvos svaigimas, niežulys, nerimas, miego sutrikimas, depresija.

KONTRAINDIKACIJOS
Nenustatytos.

YPATINGIEJI PERSPĖJIMAI IR ATSARGUMO PRIEMONĖS VARTOJANT
Šio vaisto vartojimas, dėl sudėtyje esančio kviečių krakmolo, gali turėti neigiamą poveikį sergantiesiems celiakija.

Vartojant homeopatinį vaistą, iš pradžių būklė gali laikinai pablogėti. Tokiu atveju preparato vartojimą reikia nutraukti ir kreiptis į gydytoją.
Ligai užsitęsus ar atsiradus naujų neaiškių simptomų būtina kreiptis į gydytoją, kuris paskirs gydymą.

SĄVEIKA SU KITAIS VAISTAIS
Nenustatyta.

DOZAVIMAS, VARTOJIMO BŪDAS
Vartojama po 1 - 2 tabletes 3 kartus per dieną. Tabletes reikia lėtai sučiulpti pusę valandos prieš valgį ar valandą po jo.
KLIMAKTOPLAN gerai toleruojamas, todėl jį galima vartoti ilgai.

ŠALUTINIS POVEIKIS
Nepastebėtas.

Atsakyti
QUOTE(vaistininkas @ 2008 02 27, 01:46)
Žavi akimirka,
gimdos nėra - mažiau turite estrogenų. Juos Jums reikia gauti iš išorės - su preparatais, maistu, augalais. Bet... nakvišos niekaip neveikia estrogeninio aparato, neturi jokio estrogeninio poveikio. Jeigu vartojate būtent tam tikslui, tai Jus kažkas apgavo. O kur Jus pasiųst, jei ne į vaistinę? Būtų vasara, pasiųsčiau į pievas ir miškus, bet iš praktikos žinau, kad reta moteris eina skinti dobilų ar kitų žolių.

Tai taip nieko konkretaus ir nepasiulysite? g.gif
Konkreciai kokie preparatai ? Koks maistas ? Kokie augalai ? - Gal pasidalinkit savo ziniomis- mes i pievas nuleksim- uztikrinu Jus, kad mes ir esam tos RETOS IR ISHSKIRTINES moterys biggrin.gif

MODUTEI-------------------

Man irgi rūpi ką vartoti klimakso metu, nors man 29 m., irgi viskas pašalinta. Labai nervina tos karščio ir šalčio bangos, o harmonų vartot negaliu. Ką patartumėt? gal kas ką išbandė, nes mano daktaras skeptiškai žiūri į papildus.

-----------

As siuo metu vartoju Calciflavon ( Soria Natural gamintojas)
maisto papildas pagamintas ir soju, praturtintas izoflavonais, turi mineralu ( kalcio, fosforo, magnio ir silicio) ir vitamino D.
Ji man rekomendavo manualines terapijos gydytoja. Ne tik del karscio pylimo, bet del apsisaugojimo nuo osteoporozes ir sirdies ligu
Per pora metu ishbandziau gana daug visokiausiu papildu, bet sis man labiausiai tinka. Tik tai kad jis brangiausias doh.gif
Dar ji rekomendavo man gert vakarais Cinka- imuninei sistemai stiprinti.

Bet vis dairausi- gal kas nors naujo atrasiu lens.gif

Atsakyti
QUOTE(zavinga akimirka @ 2008 02 27, 00:29)
Klausiu, nes noreciau suzinoti ka rekomenduotumet gerti 32 metu moteriai po operacijos ( pasalinta gimda su priedais ) del klimakso ?

QUOTE(modute @ 2008 02 27, 10:24)
Man irgi rūpi ką vartoti klimakso metu, nors man 29 m., irgi viskas pašalinta. Labai nervina tos karščio ir šalčio bangos, o harmonų vartot negaliu. Ką patartumėt?

— Žinau, ką tai reiškia. doh.gif
— Ne, nežinote. schmoll.gif
— O, taip žinau. Vakar buvo prastai, o šiandien dar prasčiau. unsure.gif verysad.gif

Patiriu antrą klimaksą per 3 m. Visu gražumu. scare.gif Kenčiu. Nevartoju nieko. Soja, nakviša ar kitokia velniava? Bijau suklysti, bijau pievų. Aiškintis trūksta jėgų, bent dabar. Gero ginekologo neturiu. Niekad ir neturėjau, šeimos gydytojo taip pat. Onkologė prieš papildus. Estrogenai neigiami, progesteronai neigiami. Onkologė sako, bet kada jie gali tapti teigiamais, priešmenopauzinis amžius. Vienintelė viltis, jei menstruacijos atsinaujino po pirmojo gydymo praėjus 6 mėn. ir pasibaigė klimakso nemalonumai, gal bus ir šį kartą taip pat. Nors taip būna tik 10% moterų mano ligos atveju, ir nėra teigiamai vertinamas dalykas, bet bent jaučiausi normaliai. Norėčiau patekti vėl tarp tų 10%. Net jeigu ir atsinaujintų, problema anksčiau ar vėliau išlįstų natūraliu būdu, klimaksas ateitų dėl amžiaus. Kaip Košėjus Nemirtingasis turėjo N gyvybių, aš turėsiu gal N klimaksų? doh.gif

Vi_ , esam eilinės moterys, neprivalom išmanyti visų kazusų, ypač sveikatos. Jei gydantis medikas skiria, natūralu, kad juo pasitikime. Profesija jo tokia - gydyti. Juk prasčiausias medikas žino daugiau už mus.
Dėl kavos - ją vartoja pusė pasaulio: nekalbu apie Europą, Šiaurės Ameriką. Arabija, Afrika, Pietų Amerikos šalys, vien pagal kavos rūšis galima spręsti apie išplitimą. Jeigu augina tai ir geria ir dar kokias kiekiais. Jei pažiūrėtume, kiek skraidančių pasaulio piliečių, o kiek nerimaujančių doh.gif (žinau ramius tik belgus, taip mes lietuviai juos vadinam, bet manau tai ne tiesa, dar budistus tai jau arčiau tiesos mirksiukas.gif). Dehidratacija: Afrika, Australija, Azija, kur dar to vandens trūksta? g.gif
Išvada: Kažkas čia ne taip: per daug žmonių ant žemės - turėtų būti kokia dešimtoji dalis, gal dar mažiau. IŠSKIRTINIAI SUPERSVEIKUOLIAI. Visi kiti vėžio suvalgyti turėtų būti arba valgomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 28 vasario 2008 - 01:08
Adis,
gal ką praleidau apie kavą, bet jūsų monologo nesupratau. Kava nėra blogis, išskyrus kelis atvejus. Kava - degėsiai, susvilusios kavos pupelės. Kai Jums gydytojai draudžia valgyti karbonadžiukų, atseit kancerogenai ta sudegusi mėsa, bet apie kavą pamiršta. Kitas dalykas - spaudimas. Sveikam - nieko neatsitiks, hipertonikui gali išprovokuoti hipertoninę krizę. Trečia - kofeinas dalyvauja estrogenų sintezėje (čia supaprastintai sakau), tad būsenose, kai padidėjęs estrogenų kiekis (dažniuasiai tai cistos, fibromos, miomos), kofeino reikėtų vengti. Klimaksas ir kofeinas neturi jokio ryšio. Yra nuomonių, kad kofeinas išvaro kalcį, bet pats klimaksas savaime yra kalcio netekimo epizodas. Dehidratacija - skysčius varo ir žalioji, ir kitos arbatos, ir kava. Čia juk ne tragedija. Atsigėrei vandens, geriau kokio Vytauto, ir problemos nebėra. Problema va kur - pievų baimė ir baimė suklysti. Svarbu - jei yra klimaksas, reiškia trūksta estrogenų. Nėra estrogenų, kalcis be estrogenų nesifiksuoja audiniuose, vadinasi osteoporozė jau ir žiūri Jums į akis. Nei nakvišos, nei vit. E ar kt. vitaminai, nors ir pagerina kažkiek psichologinę būseną ir savijautą, kalcio fiksavimui neturi jokios įtakos. Apgaulinga situacija - jaučiatės geriau, bet - osteoporozė, kaip rašoma moteriškuose žurnaluose - tylusis priešas. Tad kartais vertėtų nulėkti į pievas.

Kitoms forumo dalyvėms -
pajutau, kad yra suplaktų dalykų. Yra skirtumas - ar klimaksas yra dėl organų pašalinimo, ar dėl tamoksifeno vartojimo. Jei klimaksas natūralus ar dėl organų pašalinimo, tai visos rankos atrištos - yra labai daug natūralių priemonių. Jei dėl tamoksifeno - yra problemyčių, bet ir jas galima apeiti. Matot, tamoksifenas - antiestrogenas. Jei krūtų vėžys estrogenams teigiamas, t. y. audinį išvešina estrogenai, geriamas tamoksifenas blokuoja estroge. receptorius ir neleidžia estrog. veikti. Bet ir tamoksifenas veikia tik 49% atvejų. Be to, padidėja rizika vėžį įsivaryti į kiaušides. Daktarai dažniausiai daro prielaidą, kad natūralūs estrogenai iš žolyčių irgi skatins augimą. Užburtas ratas - tamoksifenas sukelia klimaksą, o jį panaikinti galima su estrogenais, nuo kurių ir saugo tamoksifenas. Bet būtų paprasta, jei būtų taip paprasta. Žolyčių pagalba galima pašalinti klimakso požymius, nepakenkiant tamoksifeno poveikiui. Bet čia - aukštasis pilotažas. Tais atvejais, kai moterys atsisako tamoksifeno (dažnas dalykas, daugiau nei pusė, su kuriomis susidūręs esu), žolėmis ar jų preparatais galima kaip su tamoksifenu užblokuoti estr. receptorius, bet klimaksas nepasireikš.

Gabija,
šaunus pastebėjimas apie klimaktoplaną. Bet aš Jus pamokysiu, norite to ar ne, homeopatijos. Augalas Cimicifuga, vartojamas po 3-5 g per d. labai gerai veikia klimaksus. Tai plius minus tokia oficiali jo dozė. Bet kiek šio augalo yra klimaktoplane? 25 mg D2 trituracijos - toks atsakymas. D2 nurodo, kad augalas du kartus buvo trintas su laktoze santykiu 1:10 (D - decimal). Jei paimtume 1 g Cimicifugos , tai procesas atrodo taip - 1 g Cimicifugos+9 g laktozės=10. Triname, po to paimame 1 g to mišinio, pridedame dar 9 g laktozės, vėl triname, kai sutriname, paimame 25 mg ir su kitais komponentais padarome tabl. Skaičiuojame - 25 mg trituracijos bus 0,25 mg Cimicifugos (t. y. du kartus po 10% nuo vienos trituracijos ir nuo kitos). Suprantate, vienoje tab. yra ketvirtis mg žolelės, kuri naikina klimaksą! O tai sudaro 0,005 ryžio grūdelio, nes vienas ryžio grūdelis sveria apie 50 mg. Psichologiškai tokie preparatai gal ir padeda, bet tokia augalo koncentracija nesugebės nei blokuoti, nei atblokuoti jokių receptorių ir proceso nestabdys, nekalbu apie osteoporozes ir kitus dalykus.

Štai Jums ir gairės. Gal vėl keiksite mane dėl nekonkretumo. O ar pagalvojote, kad gal aš esu platintojas visokių indolų-karbinolų, krioskopinių ar energetizuotų papildų? Pasiūlau Jums, o Jūs iš karto - dar vienas, kuris nori prakišti savo produktus. Ar ne? Aš ne platintojas, bet tokios situacijos dažnos. Daktaras nepataria ar neleidžia, bet ateina pas mus ir prašo patarimo. Sakau to ir to reikia, bet man sako, kad to daktaras neleido, o aš sakau, kad manau, kad to galima ir reikia. Ahaaa, iškišt nori kuo daugiau. Štai taip. Galėčiau pasiūlyti susibėgti Jums į klausimų-atsakymų vakarą (ar pusdienį), pasikviestumėte kad ir mane (arba į Kauną atvažiuoti visoms, patalpą surasčiau), bet besisiūlanti prekė pigi, ar ne. Bet nesiūlau, nes vos ne kasdien būna taip, kad vaistininko patarimai pasiekia daktaro ausis, daktaro nuomonė nesutampa su vaistininko (aš apie žoles visokias), bet daktaras neskambina vaistininkui, o visą savo nuomonę pasako pacientui, pacientas ateina ir sako, daktaras sakė, kad yra visai ne taip, kaip sakei ir dar priedo vos ne kriminalą bando prikabinti, o už to paciento nugaros stovi eilė ir visi klausosi... Amžina daktarų ir aptiekorių kova, kas kurį apdergs labiau. Taip, kenčia pacientai. Baigiu savo romaną. Viso.
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 02 26, 18:28)
Ar pavyko gauti siuntimą į sanatoriją?

Šiandien buvau pas reabilitologą - pasiūlė tik ambulatorinį variantą: už gyvenimą ir maitinimą susimoki pats, o ligonių kasa apmoka tik procedūras. Nežinau, ką daryti. Ar verta ir kiek kainuos?

Kolkas pavyko gauti tik masazus ir gydomaja manksta.
Kalbejau del sanatorijos, atsakymo nedave. Pasake, kad ziuresim kokia bukle bus svitinimo pabaigoje. Dabar jau puse kelio iveikiau. Reabilitologe sake, kad matuos rankos apimti, ziures pagal visus pazymius ar bus ta limfostaze unsure.gif

QUOTE(vaistininkas @ 2008 02 28, 12:47)

Yra skirtumas - ar klimaksas yra dėl organų pašalinimo, ar dėl tamoksifeno vartojimo.  Jei dėl tamoksifeno - yra problemyčių, bet ir jas galima apeiti. Matot, tamoksifenas - antiestrogenas. Jei krūtų vėžys estrogenams teigiamas, t. y. audinį išvešina estrogenai, geriamas tamoksifenas blokuoja estroge. receptorius ir neleidžia estrog. veikti. Bet ir tamoksifenas veikia tik 49% atvejų. Be to, padidėja rizika vėžį įsivaryti į kiaušides. Daktarai dažniausiai daro prielaidą, kad natūralūs estrogenai iš žolyčių irgi skatins augimą. Užburtas ratas - tamoksifenas sukelia klimaksą, o jį panaikinti galima su estrogenais, nuo kurių ir saugo tamoksifenas. Bet būtų paprasta, jei būtų taip paprasta. Žolyčių pagalba galima pašalinti klimakso požymius, nepakenkiant tamoksifeno poveikiui. Bet čia - aukštasis pilotažas. Tais atvejais, kai moterys atsisako tamoksifeno (dažnas dalykas, daugiau nei pusė, su kuriomis susidūręs esu), žolėmis ar jų preparatais galima kaip su tamoksifenu užblokuoti estr. receptorius, bet klimaksas nepasireikš.

Gerbiamas vaistininke, mane labai domina sis atvejis. Man dabar laikinas klimaksas po chemijos. Siuo metu gaunu spinduline terapija. Po jos Zoledeksas (tikiuosi) ir Tamoksifenas, nes mano KV(kruties vezys) priklausomas nuo hormonu. Jau dabar daktare liepe padaryti kaulo tankio tyrima, kad butu po to su kuo lyginti.
Padekite iveikti
ta aukstaji pilotaza del osteoporozes isvengimo.
Jei negalite cia, prasau patarimo i AZ.
Jei jau pasakete A, pasakykite ir B. Labai lauksiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 28 vasario 2008 - 13:08