[quote=Ramunike,2008 02 23, 00:23]
[quote=vobla,2008 02 22, 18:39]
Limfoma, trečia stadija.
Ar gali parašyti kokia tai limfoma{Hodžkino,neHodžkino},ir kokiam organe konkrečiai aptiko pagrindinį auglį...rašai operavo?
Labai ačiū.Ištvermės...
[/quote]
ne, ne hodžkinso, kaip supratau tokia limfoma puola tik jaunus žmones, ir ji agresyvesnė nei ta, kuria serga vyresni žmonės... mamos- pasyvi limfomos forma, ji lėtai progresuoja, bet ... Auglys pernai sausį buvo operuotas stubure, maždaug ties mentimis. mano manymu aperacija buvo labai vykusi ir tikrai vertėjo ją daryti, tik pradžioj mamą buvo sunku tuo įtikint. kažkiek dar tokių pat darinių visgi liko kitose stuburo vietose, bet jie buvo švitinti, o dabar gauna chemiją... kaip informavo medikai, mamos ligos neįmanoma išgydyti visiškai, bet galima pristabdyti, kas ir yra bandoma...Kol kas neaišku kiek liga pasiduoda, išsamius tyrimus darys tik po visų chemijos kursų...Visgi manau, kad einama teisinga linkme ir tiek operaciją, tiek chemijas ir švitinimus lyg šiol atlaikė kur kas šauniau, nei buvo galima tikėtis...Ne šventė žinoma, bet ir ne toks košmaras kokio tikėjausi...bent jau lyg šiol, o kas bus vėliau- matysim...
QUOTE(gitnei @ 2008 02 23, 19:38)
Labas vakaras,
Vasario 16 d. palaidojau savo tėvelį.......nuo ligos pradžios kai sužinojau diagnozę cholangiocarcinomą, praėjo tik tiek..... nespėjau net suvokti,o jau nebėra....ir nebebus
Vasario 16 d. palaidojau savo tėvelį.......nuo ligos pradžios kai sužinojau diagnozę cholangiocarcinomą, praėjo tik tiek..... nespėjau net suvokti,o jau nebėra....ir nebebus
Uzuojauta tau Buk stipri, linkiu tau stiprybes, pamatysi viskas bus gerai, praeis kazkiek laiko ir skausmas sumazes. As kai buvau 8 metuku palaidojau mama ir teti, bet gyvenimas jau toks yra. Dievas pasiimas tuos zmones , kuriu jam reikia. Stiprybes!!
QUOTE(vobla @ 2008 02 23, 16:38)
ne, ne hodžkinso, kaip supratau tokia limfoma puola tik jaunus žmones, ir ji agresyvesnė nei ta, kuria serga vyresni žmonės... mamos- pasyvi limfomos forma, ji lėtai progresuoja, bet ... Auglys pernai sausį buvo operuotas stubure, maždaug ties mentimis. mano manymu aperacija buvo labai vykusi ir tikrai vertėjo ją daryti, tik pradžioj mamą buvo sunku tuo įtikint. kažkiek dar tokių pat darinių visgi liko kitose stuburo vietose, bet jie buvo švitinti, o dabar gauna chemiją... kaip informavo medikai, mamos ligos neįmanoma išgydyti visiškai, bet galima pristabdyti, kas ir yra bandoma...Kol kas neaišku kiek liga pasiduoda, išsamius tyrimus darys tik po visų chemijos kursų...Visgi manau, kad einama teisinga linkme ir tiek operaciją, tiek chemijas ir švitinimus lyg šiol atlaikė kur kas šauniau, nei buvo galima tikėtis...Ne šventė žinoma, bet ir ne toks košmaras kokio tikėjausi...bent jau lyg šiol, o kas bus vėliau- matysim...
Mano vyrui buvo 43m,kai susirgo.Dabar beveik 2m,kaip remisijoj...Taip,limfomos- Hodžkino ar neHodžkino yra daugybė rūšių...išgydyti negalima,bet pristabdyti kuriam laikui įmanoma...tik liūdna,kad Dievas težino kiek ilgam...
Stiprybės,ištvermės ir tikėjimo
Labas. Niekad nemaniau, kad teks lankytis tokiuose skyreliuose kaip "Pasidalinkim netekties sievartu" ar "Onkologinės ligos"..... prabėgdavau pro jas kaip nuo ugnies.
Noriu manyt, kad man bus viskas gerai - trečiadienį važiuoju į onkologinį Kaune darytis tyrimų ( guzelis ramybės neduoda ).
Prisiskaičiau visko.
O pačioj pradžioj gal skiria gydymą vaistais? Ar iš kart operacija?
Noriu manyt, kad man bus viskas gerai - trečiadienį važiuoju į onkologinį Kaune darytis tyrimų ( guzelis ramybės neduoda ).
Prisiskaičiau visko.
O pačioj pradžioj gal skiria gydymą vaistais? Ar iš kart operacija?
QUOTE(Ramunike @ 2008 02 24, 15:50)
Mano vyrui buvo 43m,kai susirgo.Dabar beveik 2m,kaip remisijoj...Taip,limfomos- Hodžkino ar neHodžkino yra daugybė rūšių...išgydyti negalima,bet pristabdyti kuriam laikui įmanoma...tik liūdna,kad Dievas težino kiek ilgam...
na, matai ši liga mums jau ne naujiena- nuo jos mirė ir mano močiutė ( mamos mama). nuo ligos diagnozavimo iki mirties 10 metų nugyveno. Ir visus juos pilnavertiškai nugyveno, ne ant patalo, o tik su mažesnėm ar didesnėm krizėm... Mirė prieš 20 metų jau, tai jei sugebėjo tiek nugyvent prie anų laikų medicinos, manau prie šių laikų- galima ir antra tiek nugyvent...Na bent jau to tikiuosi... O su saule- nieks negyvena...
sveikos, mano mama serga veziu nuo 2005m.prasidejo viskas nuo kruties operavo 2 kartus leido dau chemijos dare spinduline terapija po gydymo pasitikrinom kaip ir viskas gerai,liepe atvaziuot po metu,po 6 men. susirgo bronchitu,padarem rentgena pasake kad daugibines metastazes plauciuose o krutis pasveikopradejo gydyti biologiniais vaistais,gyde puse metu siuo metu vaistu neturi savijauta mamos pablogejo stipriai dusta be deguones kaukes neisbuna net 5 min.gydyti jau atsisako,gal zinot kokiu liaudisku priemoniu.
Laba diena merginos,
nuo rudens pradėjau skaityti jūsų pasisakymus, labai daug ir man stiprybės suteikė. Aš taip pat sergu vėžiu. Man kiaušidžių vėžys. Jau turėjau dvi operacijas, per pirmą išoperavo cistą, po to sužinojo kad pikta tai darė antrą operaciją ir tada jau išėmė viską. Man tik 29 m, norėjom antro vaikelio, kai bandėm pastot sužinojom kad turiu cistą. Kai išoperavo jau antrą kartą sužinojau kad buvauų pastojusi, nors ir saugojomės. Na taip skaudu dar nebuvo, negana to kad vėžys ir taip jau kad neturėsiu daugiau vaikučių tai dar ir buvau nėščia. Bet dabar jau šiek tiek lengviau, skausmas atlėgsta. Gaunu chemiją, turiu vilties, nes noriu užauginti dukrelę, jai dabar 3 m. Man 1c stadija G3.
nuo rudens pradėjau skaityti jūsų pasisakymus, labai daug ir man stiprybės suteikė. Aš taip pat sergu vėžiu. Man kiaušidžių vėžys. Jau turėjau dvi operacijas, per pirmą išoperavo cistą, po to sužinojo kad pikta tai darė antrą operaciją ir tada jau išėmė viską. Man tik 29 m, norėjom antro vaikelio, kai bandėm pastot sužinojom kad turiu cistą. Kai išoperavo jau antrą kartą sužinojau kad buvauų pastojusi, nors ir saugojomės. Na taip skaudu dar nebuvo, negana to kad vėžys ir taip jau kad neturėsiu daugiau vaikučių tai dar ir buvau nėščia. Bet dabar jau šiek tiek lengviau, skausmas atlėgsta. Gaunu chemiją, turiu vilties, nes noriu užauginti dukrelę, jai dabar 3 m. Man 1c stadija G3.
1) Kodėl tik po metų atvažiuoti? Kai po gydymo pirmus metus profilaktiniai pasitikrinimai reikalingi, kad 3 mėn.?
Daug rašyta forume apie barsuko taukus. Jie padeda prie dusimo. Kreipkitės dar į medikus. Gal skysčiai kaupiasi ir juos nutraukti reikia. Ligoniams taip būna.
2) Kodėl neturi biologinių vaistų? Gal jie neefektyvūs?
Daug rašyta forume apie barsuko taukus. Jie padeda prie dusimo. Kreipkitės dar į medikus. Gal skysčiai kaupiasi ir juos nutraukti reikia. Ligoniams taip būna.
2) Kodėl neturi biologinių vaistų? Gal jie neefektyvūs?
QUOTE(modute @ 2008 02 25, 09:46)
Laba diena merginos,
Guosti šiuo atveju banalu.Reikia džiaugtis , kad kiaušidžių vėžį nustatė pirmoje stadijoje.Taip praktiškai nebūna.Mano cirurgas sakė, kad net operuojant ,vizualiai atrodo viskas sveika, o būna kiaušidėse vėžys.
Tavo sudėtinga situacija kartu išgelbėjo tave ir dukrytei mamą.Tai kas buvo , turi likti praeičiai, nes mintys apie praeitį vagia mūsų dabarties ir ateities akimirkas.
Skaityk literatūrą apie pozityvų mastymą, galvok apie ateitį.Įsivaizduok kokia sveika šoksi per dukters vestuves. Viskas bus gerai, jei susikursi šviesų ateities midelį.Mintys irgi materializuojasi.
QUOTE(kareen @ 2008 02 21, 03:41)
Oi mergaites, perskaiciau Lietuvos ryte apie Janina Misciukaite . Is pradziu buvo nurodyta, kad kaklo kraujagysles operavo, dabar jau raso kad zarnyno vezys. Siaubas veziukas kai reikiant isisienavo. Siaubinga netektis.
Netektis siaubinga. Bent tai ne vėžio darbas. Sepsis. Dažnai būna po žarnyno operacijos. Maniškiui irgi buvo. Vos išsikapstė...
adis, gal esi pakeliui ką perskaičius apie nepiktybinių auglių suaktyvėjimo priežastis? Per 2 mėn. dukterėčiai fibroadenoma padidėjo dvigubai, tad liepta skubiai operuotis. Bandėme pasiieškoti priežasčių, t.y. kas jau tokio per tuos 2 mėn. įvyko. Padidėjo nakvišų dozė, buvo ilga kelionė į kitą pasaulio pusę ir atgal (nerimas, ekstremalios oro sąlygos, etc.). Lyg ir viskas.
Neramu man. Viena fibroadenomos operacija jau buvo prieš maždaug 10 metų. Kiek skaičiau, fibroadenomos labai retai suvėžėja, bet mano brolis (jos tėvas) yra miręs nuo vėžio, tad žodis retai veik nebešildo.
QUOTE(vi_ @ 2008 02 25, 20:04)
Neramu man. Viena fibroadenomos operacija jau buvo prieš maždaug 10 metų. Kiek skaičiau, fibroadenomos labai retai suvėžėja, bet mano brolis (jos tėvas) yra miręs nuo vėžio, tad žodis retai veik nebešildo.
vi_, as statistikos ir priezasciu nezinau, bet kai tikrinau fibroadenoma (nezinau ar tikrai tai buvo ji), man daktaras Tutkus pasake, kad nuo jos iki vezio tik vienas mazas zingsnelis ir niekad niekas nezino kada ji supiktybes...As juo nepatikejau...
Ir Ostapenko< kiek zinau<dazniausiai siulo jas kuo greiciau isoperuot.