Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

O kas yra biologinis gydymas?

Biologinis gydymas skiriamas, kai HER2 yra teigiamas, taip tai herceptinas. Gal kam teko girdeti apie kompiuterine funkcines sveikatos diagnostika? Kiek zinau rusu sukurtos kompiuterines programos pagalba yra nuskanuojami tam tikri organai ir lyginami su sveikais. Programa parodo organu sutrikima ir rekomenduoja ivairius papildus Aisku, musu atveju ligos neisgydys, bet remisijos atveju gal butu naudinga? Girdejau, kad parodo ir vezines lasteles. Kaune funkcine diagnostika atliekama "Zoliu salone' Dauksos 5. Gal kas galite pasidalinti issamesne informacija? (2007 11 20 Kauno diena)
Papildyta:
Pirmadieni mane prades svitinti, tai bandysiu issiaiskinti.

Romantike, kaip sekesi svitinimas? Pagal ka parinko svitinimo zona?Ar papildomai atliko kokius tyrimus? Svitino tik pazasti ar ir raktikaulio zona? Kokie salutiniai reiskiniai? Manes laukia ta pati procedura tai idomu. Aciu

Atsakyti
QUOTE(ZoVi @ 2008 02 11, 12:34)
Romantike, kaip sekesi svitinimas? Pagal ka parinko svitinimo zona?Ar papildomai atliko kokius tyrimus? Svitino tik pazasti ar ir raktikaulio zona? Kokie salutiniai reiskiniai? Manes laukia ta pati procedura tai idomu. Aciu

Labai ilgai kankino per taip vadinama "stimuliavima"-l iniju piesima ant tu vietu, kur svitins. Gulejau gal 20 min nejudedama. Bet man svitins tik kruties sriti, pazasties srities limfmazgiu schmoll.gif nebesvitins. Nustebau. Paklausiau daktaro kodel, tai atsake, kad beveik visi isoperuoti, ner ka svitint g.gif
Kai svitino, tai nieko nepajutau (pirmas gi tik kartas) ir nemaciau, nes gulejau stipriai uzsimerkus ir vis kartojau sau, kad esu dangus...grazus, melynas, laisvas... biggrin.gif (cia as is filmo "Su lupdaziu ant lupu")
Svitins 27 kartus, po 54 kazkokiu greju (jei teisingai atsimenu, nes su fizika nedraugauju blush2.gif ) Del salutiniu poveikiu, tai pasake, kad pasireiks daug veliau, o gal ir nepasireiks. Tiesa, pasake is karto, kad liecia kairi plauti, tai turiu zinot, kad gali but pasekmes veliau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 11 vasario 2008 - 16:29
QUOTE(romantikė @ 2008 02 11, 17:26)
Labai ilgai kankino per taip vadinama "stimuliavima"-l iniju piesima ant tu vietu,

Tai vadinasi simuliacija mirksiukas.gif Gydytojas radiologas virtualiai suprojektuoja kompiuteriu švitinamos vietos vaizdą, spindulių kryptį ir ant kūno pažymi ataskaitinius kontrolinius taškus. Visa tai įrašoma į kompiuterio atmintį ir kiekvieno švitinimo metu pagal tavo asmeninę programą švitinama.

QUOTE(romantikė @ 2008 02 11, 17:26)
Svitins 27 kartus, po 54 kazkokiu greju (jei teisingai atsimenu, nes su fizika nedraugauju  blush2.gif )

Grėjus (Gy) - sugertos (absorbuotos) jonizuojančio spinduliavimo energijos matavimo vienetas. Jis lygus vienam džauliui energijos, sugertos vieno medžiagos kg.
Gausi iš viso 54 Grėjus - 27 kartus. Tai yra vieno spindulaivimo metu tik 2 Gy.
Atsakyti
Laba, na ir parsiveziau siandien tevuka su diagnoze Ca/L1 centrale peribronchiale isplitimas cT4NxM0,stadija 3B-pradedame nuo chemijos kurso Gemcitabinu. Kiek laiko leidzia? Gal kas jau turejot-kokie salutiniai poveikiai? O kaip ten su barsuko tauku receptu, kuriame yra brendzio-ar ji gerti tik po chemijos ar ir jos metu.
Padekit naujokui blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramaska32: 11 vasario 2008 - 20:49
QUOTE(Aimma @ 2008 02 10, 21:48)
Tai ką gydytojai prognozuoja? Negi taip ir pjaustys kas keli metai? Savo pažįstamo to klausiau, bet jie nieko neatsako, bent jis taip sako. Gal nemoka paklaust, gal nenori sakyti. Aš vėlgi nenoriu lįsti į dūšią. Tik supratau, kad chemija neveiksminga, o švitinti nelabai išeina dėl rizikingos vietos. Gal aš tau vėliau į až parašysiu, nes neišeina visko paaiškint dėl tam tikrų asmeniškumų. Gerai?

As nesupratau,ar jusu pazistamam po antros,trecios operacijos chemijos nesiule??
Man sake,kad butinai reikia leisti.Tai ir suvarvino 6 Doxso porcijas,va tada tai buvo
prastai,be mazo paveikio dar ir sirdis sustreikavo.

O kiek galima svitinti? Mane pasvitino 40 Gy ir sake daugiau negalima,nes radiacija
lieko visam laikui.Nors kai gulejau ligonineje,buvau sutikusi zmoniu kurie jau buvo
svitinami ir antra ir trecia karta.
Atsakyti
Jūs jau atleiskit man, moteriškės, bet aš pakalbėsiu apie liūdnus dalykus. Nors... jei tai būtų vien liūdni dalykai, aš juos nutylėčiau.

Vakar mirė mano krikšto mama (ji ir tėvo sesuo). Nuo vėžio. Tai buvo išskirtinio grožio moteris, kurių grožis neapleidžia net sulaukus 70 metų. Šiandien prasidėjo laidotuvės. Važiavau į laidojimo namus labiausiai bijodama pamatyti tai, ką paprastai pamato mirusių nuo vėžio laidotuvėse. Be reikalo bijojau - JIS grožio nesuėdė! Dantukai per silpni. Nežinančioms visos istorijos ši mano rašalynė gali pasirodyti kvailai. Prieš metus mes gulėjome vienoje ligoninėje tik skirtinguose aukštuose: ji su metastazėmis smegenyse ir plaučiuose, o aš su kvailais akmenukais nesvarbu kur. Nuėjau jos aplankyti. Turėjome daug laiko pakalbėjimui. Ji žinojo, jog tai pabaigos pradžia, buvo pasiryžusi kovoti iki galo, tačiau bet kokia baigmė jos neliūdino. Gražioms moterims senatvė yra it vėžys. Jos nebijo išeiti. Bet kaip baisu mums, pasiliekantiems. Neverkiau per laidotuves, bet dabar atėjo laikas paraudoti...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 02 12, 00:30)
Jūs jau atleiskit man, moteriškės, bet aš pakalbėsiu apie liūdnus dalykus. Nors... jei tai būtų vien liūdni dalykai, aš juos nutylėčiau.

Nuoširdžiai užjaučiu vi_. Prisimenu aš tavo pasakojimą apie krikšto mamą, man paliko įspūdį tiek tavo ATA teta, tiek tavo pasakojimas. Gražus tavo požiūris. Ir paraudoti reikia, gal šiek tiek palengvės...
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 02 11, 17:54)
Tai vadinasi simuliacija mirksiukas.gif  Gydytojas radiologas virtualiai suprojektuoja  kompiuteriu švitinamos vietos vaizdą, spindulių kryptį ir ant kūno pažymi ataskaitinius kontrolinius taškus. Visa tai įrašoma į kompiuterio atmintį ir kiekvieno švitinimo metu pagal tavo asmeninę programą švitinama.
Grėjus (Gy) - sugertos (absorbuotos) jonizuojančio spinduliavimo energijos matavimo vienetas. Jis lygus vienam džauliui energijos, sugertos vieno medžiagos kg.
Gausi iš viso 54 Grėjus - 27 kartus. Tai yra vieno spindulaivimo metu tik 2 Gy.

4u.gif
4u.gif Aciu. Man siandien ta pati gydytojas paaiskino.
QUOTE(shaiba @ 2008 02 11, 22:50)
O kiek galima svitinti? Mane pasvitino 40 Gy ir sake daugiau negalima,nes radiacija
  lieko visam laikui.Nors kai gulejau ligonineje,buvau sutikusi zmoniu kurie jau buvo
  svitinami ir antra ir trecia karta.

Man siandien pasake, kad svitina iki 54 greju. Jei didesni plota, tai dazniausiai iki 50 greju.
QUOTE(vi_ @ 2008 02 11, 23:30)

verysad.gif Uzuojauta...
Atsakyti
QUOTE(Ramaska32 @ 2008 02 11, 21:48)
su diagnoze Ca/L1 centrale peribronchiale isplitimas cT4NxM0,stadija 3B-pradedame nuo chemijos kurso Gemcitabinu. O kaip ten su barsuko tauku receptu, kuriame yra brendzio-ar ji gerti tik po chemijos ar ir jos metu.

Mano diagnozė kita (ne centrale peribronchiale), tačiau gėriau barsuko taukus dėl nuolatinio kosulio. Gėriau chemijos metu. Kai užklausiau chemoterapeutės apie barsuko taukus su konjaku, ji tepasakė, kad barsuko taukus galiu valgyti kiek noriu, bet konjakas kirs per kepenis. Kadangi negavau grynų barsuko taukų, o tik kapsules, tai konjako klausimas atkrito. Kosulys nuo jų nedingo, bet buvo žymiai lengvesnis.
Atsakyti
QUOTE(shaiba @ 2008 02 11, 23:50)
.

Švitinimas švitinimui nelygus. Manau, kad kiekviena švitinimo dozė tiek vienkartinė, tiek bendra, yra daugiau ar mažiau individuali, parenkama atsižvelgiamt į rekomenduojamus bendrus standartus. Priklauso nuo naviko rūšies, kiek jis paveikus šiam gydymo būdui, švitinamos vietos: nuo organo, kuriame yra navikas ar jo metastazė, bei kiek yra liečiami aplinkiniai organai.
pvz. vienokia dozė bus prie galvos navikų, kitokia prie prostatos.
Žinau, kad pvz., skydliaukės navikams arba sarkomoms gali būti skiriama iki 70 Gy. Tiek gavo kartu su manim gulėję moterys. Kaulų metastazėms gydyti būna vienkartinės didelės dozės, kurias ligonis gauna per vieną-šešis kartus, tai gali būti iki 7-8 Gy per kartą. Dar turbūt svarbu, ar spinduliavimas yra pagrindinis ar pagalbinis- sudėtinis gydymas.
QUOTE(shaiba @ 2008 02 11, 23:50)
.
Nors kai gulejau ligonineje,buvau sutikusi zmoniu kurie jau buvo  svitinami ir antra ir trecia karta.

Kai kurie ligoniai švitinami kelis kartus. Greičiausiai taip būna, kai kalba eina apie gyvenimo pailginimą keleriems metams, kai nesitikima pasveikimo. Tada spinduliavimas nėra tokia didelė blogybė, tarkim, kaip tuo atveju, jei tai tik pradinės vėžio stadijos. Arba, kai švitinmas yra vienintelis gydymo būdas. Manau, kad medikai spinduliavimo dozes parenka pamatuotai, įvertindami situaciją, kiekvieno žmogaus individualumą. Jei Jums pasakė, kad Jūsų dozė 40 Gy, matyt tokia ir yra.
Atsakyti
Manau, kad medikai spinduliavimo dozes parenka pamatuotai, įvertindami situaciją, kiekvieno žmogaus individualumą. Jei Jums pasakė, kad Jūsų dozė 40 Gy, matyt tokia ir yra.
[/quote]

Aciu uz informacija,taip mano ligos buvo pati pradzia,be to ir organo jokio nepaliete,tai svitino ta vieta,kur darinys augo.Tik kitiems pazymedavo vieta,kur reikia svitinti,o man
svitino visa plota,tai priverte suabejoti daktares kompetencija.Taciau kas buvo,tas buvo
dabar nebepakeisi.mellow.gif

Ka manote apie GNDL maisto papildus:karotenoidus,flovanoidus,kryzmaziedzius?

Ar galima juos vartoti sergant onkologinemis ligomis? g.gif
Atsakyti
Shaiba, pasidomek, gal tavo atveju tiktu AngioCell Tai med. paskirties maisto papildas, kuris pristabdo nauju kraujagysliu formavimasi apie augli ir tuo paciu blokuoja jo mityba. Tai skystas ryklio kremzliu ekstraktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZoVi: 12 vasario 2008 - 16:15