QUOTE(ZoVi @ 2008 02 08, 15:25)
KT neskyre. Tik echo kepenu ir rentgena plauciu. ir tai pries operacija. Kai uzsiminiau apie KT arba magnetini rezonansa, atsakymas nera reikalo, l. zalinga, daug spinduliu, neaisku koki organa tirti, o viso organizmo is karto neskanuoja. Tai ir patikejau. Kai prisiskaiciau, kad echo ir rentgenas ne viska rodo, ypac pradzioje, tai kilo noras privaciai pasidaryti tyrimus, bet nezinau kokius pasirinkti ir kokie siuo atveju yra informatyvesni. O tau KT dare pries operacija ar po ir ka tyre?
Aciu.
Aciu.
Man dare pries operacija rentgena, KT, echo (labai patikima daktare, mamologe neuzciuope, o echoskopuotoja konkreciai pasake apie piktybiskuma). Markerio pries operacija nedariau, nes dariau savo iniciatyva biski anksciau ir jis nieko neparode.
Po operacijos dare echo ir markeri. Po 2 chemijos dare kaulu scintigrafija, po 5 chemijos dar karta markeri. Klausiau del KT po chemiju visu, atsake, kad neinformatyvu ir padarys veliau.
QUOTE(ZoVi @ 2008 02 08, 16:38)
Mano "draugelio" pav: pT2N1G2, ER neigiama, PR silpnai teigiama, HER2 neigiama. Tai reiskia, kad nei hormoninio, nei biologinio gydymo netaikys. Pasvitins ir paleis su kontrole kas 3 men. Markerio nedare pries operacija, nes negalvojo apie Ji, o po operacijos ir chemijos metu aiskino. kad netikslinga. Pasitikejimo medikai nesuteikia, ko gero teks kreiptis i kauno klinikas pas J. E. (daug moksliniu straipsniu ir jusu ADIS atsiliepimai) o gal ka kita patarsite?
Musu diagnozes panasios (pT2N1G2), tik mano ER/PR teigiama. Tai skirs hormonini gydyma po svitinimo.