Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

QUOTE(ZoVi @ 2008 02 08, 15:25)
KT neskyre. Tik echo kepenu ir rentgena plauciu. ir tai pries operacija. Kai uzsiminiau apie KT arba magnetini rezonansa, atsakymas nera reikalo, l. zalinga, daug spinduliu, neaisku koki organa tirti, o viso organizmo is karto neskanuoja. Tai ir patikejau. Kai prisiskaiciau, kad echo ir rentgenas ne viska rodo, ypac pradzioje, tai kilo noras privaciai pasidaryti tyrimus, bet nezinau kokius pasirinkti ir kokie siuo atveju yra informatyvesni. O tau KT dare pries operacija ar po ir ka tyre?
Aciu.

Man dare pries operacija rentgena, KT, echo (labai patikima daktare, mamologe neuzciuope, o echoskopuotoja konkreciai pasake apie piktybiskuma). Markerio pries operacija nedariau, nes dariau savo iniciatyva biski anksciau ir jis nieko neparode.
Po operacijos dare echo ir markeri. Po 2 chemijos dare kaulu scintigrafija, po 5 chemijos dar karta markeri. Klausiau del KT po chemiju visu, atsake, kad neinformatyvu ir padarys veliau.

QUOTE(ZoVi @ 2008 02 08, 16:38)
Mano "draugelio" pav: pT2N1G2, ER neigiama, PR silpnai teigiama, HER2 neigiama. Tai reiskia, kad nei hormoninio, nei biologinio gydymo netaikys. Pasvitins ir paleis su kontrole kas 3 men. Markerio nedare pries operacija, nes negalvojo apie Ji, o po operacijos ir chemijos metu aiskino. kad netikslinga. Pasitikejimo medikai nesuteikia, ko gero teks kreiptis i kauno klinikas pas J. E. (daug moksliniu straipsniu ir jusu ADIS atsiliepimai) o gal ka kita patarsite?

Musu diagnozes panasios (pT2N1G2), tik mano ER/PR teigiama. Tai skirs hormonini gydyma po svitinimo.
Atsakyti

http://www.siauliaip...e/archive/0/220

Straipsnis apie lengvatas invalidams.Gal rasit sau naudingos info.
Atsakyti
QUOTE(ZoVi @ 2008 02 08, 17:38)
Mano "draugelio" pav: pT2N1G2, ER neigiama, PR silpnai teigiama, HER2 neigiama. Tai reiskia, kad nei hormoninio, nei biologinio gydymo netaikys.

Mano ER neigiama, o PR vidutiniškai teigiama - man paskyrė Tamoxifeną.

O kas yra biologinis gydymas?
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 02 09, 18:15)

Turbut, Herceptinas g.gif
Atsakyti
4u.gif tiesiog labai prasau pasikonsultuoti su kitais gydytojais del tamoxifeno, as jau anksciau rasiau, ka jis padare mano mami ir kaip jis vel sukele veziuko prabudima. blink.gif
QUOTE(Teta @ 2008 02 09, 20:15)
Mano ER neigiama, o PR vidutiniškai teigiama - man paskyrė Tamoxifeną.

Atsakyti

http://www.rugute.lt...medicina-4.html

gal bus naudingas puslapis apie draugelio gydymą, labai daug informacijos.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 02 09, 20:39)
http://www.rugute.lt...medicina-4.html

gal bus naudingas puslapis apie draugelio gydymą, labai daug informacijos.

Skaiciau siame straipsnyje apie kinu medicina. Aisku informacija siame straipsnyje atrodys kai kam mistiska.
Taciau trumpai butu, kad kinu daktarai remiasi i akupunkturinius taskus. Taip pat jei leta medziagu apykaita ar aukstas kraujo spaudimas yra rekomenduojama, subalansuota mityba kiekvienam atvejui. Pasitiketi vien ta medicina aisku kiekvieno asmeninis reikalas, bet derinti, atsizvelgti i ju rekomendacijas galima drinks_cheers.gif .

Atsakyti
o as visada skaitydama ta puslapi verkiu... kazkaip kai suauge zmones suserga yra kitaip, bet kai sera mazuciai spinduleliai, yra tikrai baisu... visada stebiuosi tu vaiku ir ju tevu stiprybe. is ju semiuosi stiprybes ir as
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2008 02 10, 09:54)
o as visada skaitydama ta puslapi verkiu... kazkaip kai suauge zmones suserga yra kitaip, bet kai sera mazuciai spinduleliai, yra tikrai baisu... visada stebiuosi tu vaiku ir ju tevu stiprybe. is ju semiuosi stiprybes ir as

Štai šitos dalies nerekomenduoju skaityti toms , kurios turėjo pasimatymą su "draugeliu".Joms reikia teigiamų emocijų, o ne dar pasikrauti kitų sielvarto ir vėl atgaivinti savus prisiminimus, kurie bent manęs dar nepalieka .

Praeitą vakarą 21 val užkirtau šoninės su paprika g.gif /kai dievas moko, atima protą/.Trečią nakties išsivaliau skrandį/kaip gerais chemijos laikais/ , po to prigėriau vaistų, bet vis tiek dar šiandien skauda, o vakar vaikščiojau klaustuko forma.Moralas-nedarykite to namuose jūs. blink.gif
O kadangi galėjau tik sėdėti, tai naršiau po internetą.Užsikabinau už REIKI.Kol kas tik susikėliau į wordą, nes paprastomis dienomis galiu internetu naudotis nuo 17 val.
Nusprendžiau pasigilinti.Ten labai akcentuojamas energijos pasikrovimas ir net gydymas savęs ir kitų.Įsivaizduokit net internetu. unsure.gif Nelabai suprantu kaip tai vyksta.
Į šią dalį aš žiūriu skeptiškai.
Pasineriu į studijas.
Gero savaigalio 4u.gif
Papildyta:
Ištrauka iš šios dienos "Delfi"
"Pasakodamas apie praėjusį rudenį užgriuvusias sveikatos problemas, S. Donskovas prisiminė maestro Vytautą Kernagį. Pasirodo, juos sieja ne tik darbas scenoje: Simono ir Irenos vestuvėse Vytautas buvo jų pabrolys.

„Su Vytautu dažnai nesusitinkame, juk jis gyvena Vilniuje, bet visada džiaugiamės vienas kitą matydami. Išgirdę baisią žinią apie jo ligą, su žmona nubraukėme ašarą. Džiaugiamės, kad jam geriau. Nors su Vytautu seniai pažįstami, iki šiol neišdrįsau jam paskambinti ir pasiteirauti, kaip sekasi“, – apie savo ryšį su Vytautu Kernagiu pasakojo atlikėjas."

Štai kas mūsų ligoje mane labiausiai žeidžia.Ką kalbėti apie žmones vaikštant po mano kaimą, jei inteligentai mūsų bijo ... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(shaiba @ 2008 02 07, 21:46)
Buvau pas zolininke,sake kad pas mane piktu lasteliu nera. clap.gif Taciau augliukas
  jau 6 cm.Mano liga per krauja neplinta,taciau jeigu priaugs organo-ji suvalgys. sad.gif

Truputeli pasimeciau ??Tai kam man chemija leido?Nesutikau nei vieno zmogaus su
  panasia diagnoze.Ka zinote apie Liposarkoma?? help.gif

Pagaliau radau žmogų, kuris serga turbūt tuo pačiu kaip mano pažįstamas. Jis jau apturėjo 3 operacijas, laukia ketvirtoji. Atauga maždaug kas 2 metai, auga greitai. Paskutinį kartą vos neperaugo šlapimo pūslės, galėjo jos netekti. Jį tik kartą, po pirmos operacijos, švitino. Pagal tikslų diagnozės užrašą, kurio dabar nebežinau, tai onkologinė liga. Radau aprašą tame pačiame rugutės.lt puslapyje. Abejoju, ar žolininkė gali nustatyti ląstelių piktybiškumą, jam taip pasakė gydytojai. Ieškau informacijos, nes gal galėsiu, ką konkretaus patarti, nes jis per jaunas, kad labai imtų į galvą ar rūpintųsi. Jam tas auglys pilve. Jei gali, parašyk, kaip tau ta liga pasireiškė, kur auga, ar toje pačioje vietoje ataugo? Seniai supratau, kad būtent forume gali sužinoti daugiausiai. Beje, kur operuosis? Sėkmės. Laikykis. Man kažkaip atrodo, kad tai ne pati blogiausia situacija.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2008 02 10, 19:00)
Pagaliau radau žmogų, kuris serga turbūt tuo pačiu kaip mano pažįstamas. Jis jau apturėjo 3 operacijas, laukia ketvirtoji. Atauga maždaug kas 2 metai, auga greitai. Paskutinį kartą vos neperaugo šlapimo pūslės, galėjo jos netekti. Jį tik kartą, po pirmos operacijos, švitino. Pagal tikslų diagnozės užrašą, kurio dabar nebežinau, tai onkologinė liga. Radau aprašą tame pačiame rugutės.lt puslapyje. Abejoju, ar žolininkė gali nustatyti ląstelių piktybiškumą, jam taip pasakė gydytojai. Ieškau informacijos, nes gal galėsiu, ką konkretaus patarti, nes jis per jaunas, kad labai imtų į galvą ar rūpintųsi. Jam tas auglys pilve. Jei gali, parašyk, kaip tau ta liga pasireiškė, kur auga, ar toje pačioje vietoje ataugo? Seniai supratau, kad būtent forume gali sužinoti daugiausiai. Beje, kur operuosis? Sėkmės. Laikykis. Man kažkaip atrodo, kad tai ne pati blogiausia situacija.

Mane liga kamuoja 3 metai,jau dvi operacijos.Artimiausiu metu bus trecia op.KMUKL
Auglys atauga toje pacioje vietoje,pozymiu jokiu, tik padarius echoskopija randa
darini.Dar leido chemija,bet kaip dabar aisku ji pasirode neveiksminga.
Dabar griebiuosi visokiu priemoniu,nes" skestantis siaudo griebiasi"

mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(shaiba @ 2008 02 10, 22:15)
Mane liga kamuoja 3 metai,jau dvi operacijos.Artimiausiu metu bus trecia op.KMUKL
  Auglys atauga toje pacioje vietoje,pozymiu jokiu, tik padarius echoskopija randa
darini.Dar leido chemija,bet kaip dabar aisku ji pasirode neveiksminga.
  Dabar griebiuosi visokiu priemoniu,nes" skestantis siaudo griebiasi"

mastau.gif

Tai ką gydytojai prognozuoja? Negi taip ir pjaustys kas keli metai? Savo pažįstamo to klausiau, bet jie nieko neatsako, bent jis taip sako. Gal nemoka paklaust, gal nenori sakyti. Aš vėlgi nenoriu lįsti į dūšią. Tik supratau, kad chemija neveiksminga, o švitinti nelabai išeina dėl rizikingos vietos. Gal aš tau vėliau į až parašysiu, nes neišeina visko paaiškint dėl tam tikrų asmeniškumų. Gerai?
Atsakyti