ACIU,visoms
Man jau du kartus operuota,dabar laukia trecias kartas.Ir virssvoris yra,bet ne toks
tragiskas.Po operaciju ir gydymo svoris krinta,paskui vel atauga kartu su visais
blogaisiais priedais.
. Gal galit bent keliais zodziais kuo tos liposarkomos rusys skiriasi.Nes man visiskai
neaisku,kuria sau prisiskirti.O gydytojai nieko neaiskina,nors gydausi dvejose Kauno
ligoninese.Dabar vel nezinau kurioje operuos.
QUOTE(shaiba @ 2008 02 08, 00:08)
Gal galit bent keliais zodziais kuo tos liposarkomos rusys skiriasi.Nes man visiskai
neaisku,kuria sau prisiskirti.O gydytojai nieko neaiskina,nors gydausi dvejose Kauno
Kadangi tau dare operacijas tai 3 arba 4 rusis tau gali buti. Gydytoju klausk
pleomorphic
Occurring in various distinct forms. In terms of cells, having variation in the size and shape of cells or their nuclei.
The round cell and pleomorphic types are the most aggressive with a relentless history of recurrences. The pathologist must differentiate this tumor from other soft tissue sarcomas, particularly malignant fibrous histiocytomas.
Papildyta:
QUOTE(astaxa @ 2008 02 07, 12:24)
dziugios naujienos
ypac saunus sakinys "jau sukurti nauji stipresni bandyminiai vaistai"- jis palieka teise tiketi iki begalybes, kad galiausiai si liga-taps isgydoma.
O, Tau, galbut- nebereiks tu stipresniu, nes Tavo "draugelis" greiciausiai nebepabus
ypac saunus sakinys "jau sukurti nauji stipresni bandyminiai vaistai"- jis palieka teise tiketi iki begalybes, kad galiausiai si liga-taps isgydoma.
O, Tau, galbut- nebereiks tu stipresniu, nes Tavo "draugelis" greiciausiai nebepabus
As kartais bandau isivaizduoti, kai dexametazonas veikia kokio storio vokelio arba lagamino reiktu lietuviskiems gydytojams gauti uz dyka bandyminius vaistus .
Tikekimes, kad draugelis nepabus ir neprisimins, nes skleroze dar turi .
Laba diena visoms!
Daug skaičiau, bet tik dabar prisijungiau prie Jūsų. Mano bėdos tokios pačios kaip ir visų. "Draugelis" II st. krūtyje. Pašalinta krūtis, atliktos 4 chemijos pagal shemą FAC (laukia dar 2). Po to švitinimas. Norėčiau paklausti senbubvių apie tyrimą PET. Kada jis informatyvus? Ar tikslinga atlikti prieš švitinimą? Kaip supratau iš gyd. švitinimo vietą (mano atveju limfmazgiai) pasitenka beveik "aklai". Gal tai padėtų nustatyti tikslią švitinimo vietą? Ar PET l. kenksmingas sveikatai? Kaip dažnai galima atlikti? Gyd. atsakymas buvo toks: saugokis spindulių, jų dar prireiks ateityje. PET tyrimo rezultatai įtakos gydymui neturės. Nemėtyk pinigų į balą. Gal Jūs ką žinote?
Daug skaičiau, bet tik dabar prisijungiau prie Jūsų. Mano bėdos tokios pačios kaip ir visų. "Draugelis" II st. krūtyje. Pašalinta krūtis, atliktos 4 chemijos pagal shemą FAC (laukia dar 2). Po to švitinimas. Norėčiau paklausti senbubvių apie tyrimą PET. Kada jis informatyvus? Ar tikslinga atlikti prieš švitinimą? Kaip supratau iš gyd. švitinimo vietą (mano atveju limfmazgiai) pasitenka beveik "aklai". Gal tai padėtų nustatyti tikslią švitinimo vietą? Ar PET l. kenksmingas sveikatai? Kaip dažnai galima atlikti? Gyd. atsakymas buvo toks: saugokis spindulių, jų dar prireiks ateityje. PET tyrimo rezultatai įtakos gydymui neturės. Nemėtyk pinigų į balą. Gal Jūs ką žinote?
QUOTE(ZoVi @ 2008 02 08, 10:41)
Laba diena visoms!
Sveika
Mane kankina tas pats klausimas. Noriu tiketi, kad ne visai aklai svitina.
Man pries operacija buvo atlikta kompiuterine tomografija, jos aprasymas yra korteleje, ten aiskiai matosi kur buvo auglys. Po to, chirurugas po operacijos nubraize tokia schema, kur matesi kurioje vietoje buvo ispjautas darinys.
Tai, tikiuosi, panaudojus ta medziaga, svitinimas turetu but gana tikslus
O del limfmazgiu srities...neklausiau Pirmadieni mane prades svitinti, tai bandysiu issiaiskinti.
Norejau atlikti MR, bet daktaras mane patikino, kad tikrai ispjove viska ir metyt pinigu tam nereikia. Del PET kolkas negalvojau.
QUOTE(romantikė @ 2008 02 08, 13:59)
Švitina ne į konkrečius limfmazgius, o į tam tikrą konkrečią sritį. Pet/Ct gali būti naudingas, jei plitimas vyksta per limfmazgius. Medikai apie galimą plitimą sprendžia iš naviko lokalizacijos. Limfmazgiais gali plisti per pažasties sritį ir per tarpkrūčio sritį. PET parodytų tikrąją limfmazgių būklę.
Krūtys ir limfmazgiai
krūtis ir limfmazgiai II
Visur PET/CT yra auksinis standartas įvertinant gydymo efektyvumą, tik ne Lietuvoje. Atliekant PET/CT, dėl galimų tyrimo rezultatų iškraipymų, po bet kokio gydymo turėtų būti praėję 2-3 mėn.
Kadangi tyrimas brangus, jo nėra Lietuvoje, nekompensuojamas, belieka rinktis arba pasitikėti medikais, arba darytis tyrimą išleidžiant nemažus pinigus. Koks Jus rezultatas tenkintų ir nebūtų gaila dabar jau 5000 Zl, ar, kad rasta navikinių ląstelių, ar, kad jų nėra? Spręsti Jums. Jūs paklauskit Jus gydančių medikų paprasto klausimo, kaip atsitinka, kad iš I arba II stadijos, po metų dviejų diagnozuojama IV stadija? Ir paklauskit kaip išvengti Jums tokio likimo. Gal gausit konstruktyvų atsakymą.
P.s. nežinau ar krūtų magnetinis parodytų limfmazgių būklę. Aš apie šį tyrimą neišmanau, nes nesiaiškinau. Pigesnis nei PET ir arčiau atliekams Varšuvoje.
QUOTE(romantikė @ 2008 02 08, 13:59)
Sveika
Man pries operacija buvo atlikta kompiuterine tomografija, jos aprasymas yra korteleje, ten aiskiai matosi kur buvo auglys. Po to, chirurugas po operacijos nubraize tokia schema, kur matesi kurioje vietoje buvo ispjautas darinys.
O del limfmazgiu srities...neklausiau Pirmadieni mane prades svitinti, tai bandysiu issiaiskinti.
Norejau atlikti MR, bet daktaras mane patikino, kad tikrai ispjove viska ir metyt pinigu tam nereikia. Del PET kolkas negalvojau.
Pirmadieni mane prades svitinti, tai bandysiu issiaiskinti.
O kur atliksi švitinimus? Aš gydausi Kaune onko. Svarstau, gal Kauno klinikose geresnė aparatura Ar teko ką girdėti? Mane operavo "aklai" Biobsija nieko blogo nerodė. Echoskopuotojai nepatiko darinio struktūra. Siūlė pašalinti Nieks neįtarė nieko blogo, o paaiškėjo.......Po operacijos echoskopija dvi min. "O, kaip viskas gražu....." po tokių tyrimų negaliu būti rami.
QUOTE(adis @ 2008 02 08, 13:44)
Švitina ne į konkrečius limfmazgius, o į tam tikrą konkrečią sritį. Pet/Ct gali būti naudingas, jei plitimas vyksta per limfmazgius. Medikai apie galimą plitimą sprendžia iš naviko lokalizacijos. Limfmazgiais gali plisti per pažasties sritį ir per tarpkrūčio sritį. PET parodytų tikrąją limfmazgių būklę.
Krūtys ir limfmazgiai
krūtis ir limfmazgiai II
krūtų magnetinis parodytų limfmazgių būklę. Aš apie šį tyrimą neišmanau, nes nesiaiškinau. Pigesnis nei PET ir arčiau atliekams Varšuvoje.
Krūtys ir limfmazgiai
krūtis ir limfmazgiai II
krūtų magnetinis parodytų limfmazgių būklę. Aš apie šį tyrimą neišmanau, nes nesiaiškinau. Pigesnis nei PET ir arčiau atliekams Varšuvoje.
MR norejau atlikti tam, kad suzinoti ar viska tikrai pasalino krutyje. Chirurgas patikino, kad viska, tai ir nesidomejau daugiau.
Del PET su daktarias nekalbejau. Plitimas buvo i pazasties srities limfmazgius, bet metastazes rado tik 1 is 13.
QUOTE(ZoVi @ 2008 02 08, 13:48)
O kur atliksi švitinimus? Aš gydausi Kaune onko. Svarstau, gal Kauno klinikose geresnė aparatura Ar teko ką girdėti? Mane operavo "aklai" Biobsija nieko blogo nerodė. Echoskopuotojai nepatiko darinio struktūra. Siūlė pašalinti Nieks neįtarė nieko blogo, o paaiškėjo.......Po operacijos echoskopija dvi min. "O, kaip viskas gražu....." po tokių tyrimų negaliu būti rami.
Svitinimus atliksiu Vilniuje VUOI, nes esu vilniete.
Mano situacija buvo kitokia negu tavo, nes savo darini as auginau gana ilgai ir kada jis supiktybejo, niekas dabar pasakyt negali.
Atliekant PET/CT, dėl galimų tyrimo rezultatų iškraipymų, po bet kokio gydymo turėtų būti praėję 2-3 mėn.
Tai atliekant PET iš kart po chemijos jis bus netikslus Taip supratau? O kaip yra nustatoma ar bjaurastis plinta per limfmazgius? Operacijos metu, kai pašalina ir randa metastazes? Su pažastim viskas aišku - pašalinti ir ištirti. O su krūtinkauliu? Gyd Česas sakė. kad reikia ir krūtinkaulio limf švitinti.
Tai atliekant PET iš kart po chemijos jis bus netikslus Taip supratau? O kaip yra nustatoma ar bjaurastis plinta per limfmazgius? Operacijos metu, kai pašalina ir randa metastazes? Su pažastim viskas aišku - pašalinti ir ištirti. O su krūtinkauliu? Gyd Česas sakė. kad reikia ir krūtinkaulio limf švitinti.
ZoVi, kompiuterines tomografijos jums neskyre? Nezinau tik ar rodo ji limfmazgiu bukle. Kad rodo plauciu ir kepenu, tai tikrai
QUOTE(romantikė @ 2008 02 08, 15:18)
ZoVi, kompiuterines tomografijos jums neskyre? Nezinau tik ar rodo ji limfmazgiu bukle. Kad rodo plauciu ir kepenu, tai tikrai
KT neskyre. Tik echo kepenu ir rentgena plauciu. ir tai pries operacija. Kai uzsiminiau apie KT arba magnetini rezonansa, atsakymas nera reikalo, l. zalinga, daug spinduliu, neaisku koki organa tirti, o viso organizmo is karto neskanuoja. Tai ir patikejau. Kai prisiskaiciau, kad echo ir rentgenas ne viska rodo, ypac pradzioje, tai kilo noras privaciai pasidaryti tyrimus, bet nezinau kokius pasirinkti ir kokie siuo atveju yra informatyvesni. O tau KT dare pries operacija ar po ir ka tyre?
Aciu.
QUOTE(ZoVi @ 2008 02 08, 15:03)
Tai atliekant PET iš kart po chemijos jis bus netikslus Taip supratau? O
Taip. Bent aš turiu tokią informaciją. Jei gydymo efektyvumui vertinti, t.y. ar veikia chemoterapija, tada atliekama ir chemijos metu.
O kaip yra nustatoma ar bjaurastis plinta per limfmazgius?
Neblogai plitimą rodo echoskopija. KT, plaučių nuotrauka padeda įvertinti limfmazgius už krūtinkaulio, tarpuplautyje. Tik PET parodo anksčiau. (Jūsų atveju, jei būtų prieš operaciją padarytas PET, jis būtų tikrai parodęs, kad ten yra navikinis procesas). Na, parodė operacija. Pasisekė, patyręs echoskopuotojas. Pas jį/ją ir lankykitės, arba reikėtų susirasti privatų, patikimą gerą echoskopuotoją ir pas jį tirtis. Kai už pinigus, tikrai ne 5 min. žiūri.
Gyd Česas sakė. kad reikia ir krūtinkaulio limf švitinti.
Jei švitins krūtinkaulio limfmazgius, tada viskas gal ir gerai. Jei nerado pažeistų limfmazgių, tai labai nerimauti ir nereikėtų. Tą patį pasakysiu ir romantikei, jei iš 13 tik 1. Labai gerai.
Švitinimas Jums bus kaip gydymo rezultatų užtvirtinimas.
Apie švitinimo įrengimus, KMUK tikrai geri. Spaudoje skaičiau, kad onkologinė ligoninė žadėjo įsigyti, ar įsigijo nežinau.
Kaip aš elgčiausi Jūsų situacijoje? Baigčiau gydymą, t.y. spinduliavimą ir maždaug po 6-8 mėn. pasidaryčiau PET/CT arba bent krūtų magnetinį. Išleisčiau nemažai pinigų, bet žinočiau realią situaciją, turėčiau ramius nervus ir užkirsčiau bet kokį pagrindą pagrįstoms ar nepagrįstoms baimėms. Gauti rentgenai per vieną kartą didelės žalos nepadarys.
Kai atliekamas PET/CT įvertinama visi organai nuo kaktos iki kojų pirštų arba šlaunų vidurio, limfmazgiai taip pat. Šis tyrimas parodo ne tik navikinių ląstelių lokalizaciją, bet ir kaupimo intensyvumą.
QUOTE(ZoVi @ 2008 02 08, 16:25)
..., neaisku koki organa tirti, o viso organizmo is karto neskanuoja. Tai ir patikejau. Kai prisiskaiciau, kad echo ir rentgenas ne viska rodo, ypac pradzioje, tai kilo noras privaciai pasidaryti tyrimus, bet nezinau kokius pasirinkti ir kokie siuo atveju yra informatyvesni.
Tai daro PET/CT.
Ir dar neskubėkite, internetre daug informacijos apie šį tyrimą, pasiskaitinėkite, pasiaiškinkite ir ramiai nuspręsikite, ar Jums reikia šio tyrimo, ar ne. Aš išsakiau savo nuomonę ir požiūrį. Jūsų gali būti kitoks ir mano nuomonė nereiškia, kad yra 100% teisnga. Aš ne medikė.
O kokia jūsų vėžio prigimtis, gal medikai numatę hormoninį tolimesnį gydymą, tada Jų požiūris visiškai suprantamas. Dar kokia ląstelių diferencija? Krūtų markeris? Panašu, kad kažkodėl nelabai pasitikite gydančiais medikais, matyt turit tam priežasčių.
P.s. Aš PET dariausi tada, kai gydanti gydytoja įverinus situaciją pasakė - šis tyrimas paaiškintų plitimą.
O kokia jūsų vėžio prigimtis, gal medikai numatę hormoninį tolimesnį gydymą, tada Jų požiūris visiškai suprantamas. Dar kokia ląstelių diferencija? Krūtų markeris? Panašu, kad kažkodėl nelabai pasitikite gydančiais medikais, matyt turit tam priežasčių.
Mano "draugelio" pav: pT2N1G2, ER neigiama, PR silpnai teigiama, HER2 neigiama. Tai reiskia, kad nei hormoninio, nei biologinio gydymo netaikys. Pasvitins ir paleis su kontrole kas 3 men. Markerio nedare pries operacija, nes negalvojo apie Ji, o po operacijos ir chemijos metu aiskino. kad netikslinga. Pasitikejimo medikai nesuteikia, ko gero teks kreiptis i kauno klinikas pas J. E. (daug moksliniu straipsniu ir jusu ADIS atsiliepimai) o gal ka kita patarsite?