Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

QUOTE(Gabija. @ 2008 02 01, 20:00)
Kaip įrodymas , kad kažkiek kuoktelėjau , nusiunčiau savo nuotrauką Extra radio stočiai.Žada stilingiausią gražiai papuošti.Aišku laimės grąžūs ir jauni, o aš tik
" grąžus buožgalviukas"

Subalsavau 4u.gif Betgi tu fantastiška moteris! Ir kiek šviesos tavyje. Linkiu sėkmės.
Atsakyti
Laba diena.

Vel turiu klausima blush2.gif toms, kurioms darbingumo lygi nustatinejo komisija: geriau dalyvauti komisijos posedyje ar nedalyvauti? ar esmes tai nekeicia?

Atidaviau dokumentus, kuriuos turejau is VUOI, savo terapeutei. Ji perziurejo ir pasake, kad laukia ilgas dokumentu paruosimo procesas ir, kad ji man paskambins, jei bus kas neaisku.

Busiu dekinga uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 04 vasario 2008 - 09:06
Sveikos,

perskaiciau kelias Jusu temas, verkiau ir zavejausi Jumis. Jus saunuoles. I sita tema atejau, nes pries kelias dienas suzinojau, jog mano tevas serga 2 stadijos slapimo pusles veziu. Jau dare jam operacija, jau buvo dvi chemoterapijos, ryt vaziuoja treciai (sake maziausiai reiks sesiu). Niekaip negaliu suprasti, kodel jam dabar taip skauda? Juk dar per kaledas duko su mano vaikais, operuotas buvo gruodzio 18 d., pirma chemoterapija buvo pries dvi savaites, tevas sunkiai keliasi is lovos, kencia skausmus. Noriu paklaust, ar cia jam nuo tos chemijos taip skauda? Niekiap nesuprantu kaip taip staigiai galejo zmogus sugriuti? Mes visa seima tikim, kad si liga pagydoma, kad jau sveiki svesim velykas, kad vasara leisim sodyboje.... ar mes cia nusisnekam? Kas vyksta po tu chemoterapiju, t.y. kai jam bus atliktos visos tos 6-8, kas toliau? zinau, kad tai individualu, bet vis tiek. Aciu Jums
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2008 02 04, 10:05)
Laba diena.

Vel turiu klausima  blush2.gif  toms, kurioms darbingumo lygi nustatinejo komisija: geriau dalyvauti komisijos posedyje ar nedalyvauti? ar esmes tai nekeicia?

Atidaviau dokumentus, kuriuos turejau is VUOI, savo terapeutei. Ji perziurejo ir pasake, kad laukia ilgas dokumentu paruosimo procesas ir, kad ji man paskambins, jei bus kas neaisku.

Busiu dekinga uz atsakymus  4u.gif

Kauno klinikose viskas greit prasisuko.Šeimos gydytoja, per pusvalandį supildė popierius, tada buvo klinikų komisija, tą pačią dieną, per 5 minutes padėjo parašus, atidavė popierius ir tada važiavau į rajono komisiją.Ten tai kopijų reikia visokiausių, net diplomo , nuotraukyčių.Ten kaba visas sąrašas ko jie nori, kasmet keičia.Po poros dienų atidavė dokumentus , su kuriais važiavau į socialinį, ten vėl sąrašiukas kokių kopijų ir originalų reikia.Taigi per pirmą kartą neprasisuksi, nes vis kokios pisulkos pritrūksta.
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2008 02 04, 15:33)
Sveikos,

perskaiciau kelias Jusu temas, verkiau ir  zavejausi Jumis. Jus saunuoles. I sita tema atejau, nes pries kelias dienas suzinojau, jog mano tevas serga 2 stadijos slapimo pusles veziu. Jau dare jam operacija, jau buvo dvi chemoterapijos, ryt vaziuoja treciai (sake maziausiai reiks sesiu). Niekaip negaliu suprasti, kodel jam dabar taip skauda? Juk dar per kaledas duko su mano vaikais, operuotas buvo gruodzio 18 d., pirma chemoterapija buvo pries dvi savaites, tevas sunkiai keliasi is lovos, kencia skausmus. Noriu paklaust, ar cia jam nuo tos chemijos taip skauda? Niekiap nesuprantu kaip taip staigiai galejo zmogus sugriuti? Mes visa seima tikim, kad si liga pagydoma, kad jau sveiki svesim velykas, kad vasara leisim sodyboje.... ar mes cia nusisnekam? Kas vyksta po tu chemoterapiju, t.y. kai jam bus atliktos visos tos 6-8, kas toliau? zinau, kad tai individualu, bet vis tiek. Aciu Jums

Chemoterapija ne C vitaminas, pažeidžiamas visas organizmas, simptomai -nuo ištisinio vėmimo iki juodo sąnarių skausmo, silpnumo iki apalpimo .Kiekviena chemija komplektuojama iš skirtingų vaistų , priklausomai nuo ligos , todėl ir jos poveikio šalutiniai pojūčiai gali būti įvairūs.Geriausia, klausti gydančio onkologo, tik jis nuspręs ar tai natūrali reakcija į chemiją , ar kas nors negerai.
Linkiu stiprybės Jums ir sveikatos tėveliui, jos prireiks dar ilgam.
Atsakyti
Sveikos,

siandien tevui turejo buti trecia chemoterapija, taciau atlikus kraujo tyrima buvo nustatyta, jog hemoglobinas nukrites iki 66, todel pagulde i ligonine "stiprinti" krauja. Chemijos neleido. Nu nesuprantu, cia normalu ar cia jau labai blogai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2008 02 05, 12:49)
Sveikos,

siandien tevui turejo buti trecia chemoterapija, taciau atlikus kraujo tyrima buvo nustatyta, jog hemoglobinas nukrites iki 66, todel pagulde i ligonine "stiprinti" krauja. Chemijos neleido. Nu nesuprantu, cia normalu ar cia jau labai blogai?  unsure.gif

Konkrečių dydžių aš nepamenu kokie jie buvo mano mamai, tačiau po 2 chemo jai irgi atidėjo trečią chemiją dėl kraujo. tai pasilikom ją per savaitgalį Vilniuje, maitinome vynuogėmis, gėrė daug raudono vyno, valgė granatus, lašišą.. Tai po trejeto-penketo dienų kraujas buvo atsistatęs, chemo darė. o vėliau dar vieną chemiją darė, kraujas buvo geras (užteko trijų savaičių atsistatyti). Tad nenusiminkit, pakalbėkit su gydytoju, kaip pagerinti kraują 4u.gif
Papildyta:
Gabija, pagarba Jums! Mano balsas jau nukeliavo už Jus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2008 02 04, 15:33)
Sveikos,
zinau, kad tai individualu, bet vis tiek. Aciu Jums

Mūsų pirmuosiuose forumuose buvo tokia Taurė, jos vyrui buvo šlapimo pūslės vėžys, pagydytas. Jie po gydymo susilaukė mažylės. Pasiskaitinėk, gal ką nors rasi jos pasisakymuose. Dėl skausmų kalbėkit su gydančiu gydytoju, jis įvertins ir pasakys, kiek tie skausmai reikšmingi. Dar pasiskaitykit apie šalutinius vaisto ar vaistų, kuriais gydomas tėvelis, požymius.
Atlikus operaciją, vyksta gijimas, randėjimas, skausmas po operacijos tęsiasi iki metų. Kad būtų ramiau, galite konsultuotis su operavusiu chirurgu.
Aš dar dabar, o esu operuota prieš 2,5 m. jaučiu skausmą, ypač kintant orams. Randas yra jautrus ir visa sritis. (Man pašalinta krūtis).
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 02 05, 14:45)
Mūsų pirmuosiuose forumuose buvo tokia Taurė, jos vyrui buvo šlapimo pūslės vėžys, pagydytas. Jie  po gydymo susilaukė mažylės. Pasiskaitinėk, gal ką nors rasi jos pasisakymuose.

Apie Taures vyra skaiciau, nes perskaiciau beveik visas temas, ten labai laimingai praejo, net chemoterapijos nereikejo. Dziugu uz juos smile.gif

Del pokalbio su gydytoju yra sudetinga, nes tevas (jis gi vyras smile.gif ) net bijo jo ko nors klaust, o gydytojai paskaitu neklausiami neskaito. Mane ta nezinomybe kankina, va paskaitau kokios Jus apsisvietusios, o mano tevas nieko nenori zinoti doh.gif Kai pagalvoji, kad jis daugiau nei metus slapinosi krauju ir nekreipe i tai demesio darosi baisu blink.gif O atrodo protingas vyras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 02 03, 19:02)
Subalsavau 4u.gif Betgi tu fantastiška moteris! Ir kiek šviesos tavyje. Linkiu sėkmės.

Ir as subalsavau. Skaitau jus nuolat ir zaviuosiu jumis.
Man paciai pries kokiu 15 metu buvo diagnozuotas kraujo vezys. Tada nebuvo tokiu galimybiu bendrauti arba bent as ju neturejau ir turejau pati viena tai pergyvent...
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2008 02 05, 16:07)
Apie Taures vyra skaiciau, nes perskaiciau beveik visas temas, ten labai laimingai praejo, net chemoterapijos nereikejo. Dziugu uz juos smile.gif

Del pokalbio su gydytoju yra sudetinga, nes tevas (jis gi vyras smile.gif ) net bijo jo ko nors klaust, o gydytojai paskaitu neklausiami neskaito. Mane ta nezinomybe kankina, va paskaitau kokios Jus apsisvietusios, o mano tevas nieko nenori zinoti doh.gif Kai pagalvoji, kad jis daugiau nei metus slapinosi krauju ir nekreipe i tai demesio darosi baisu blink.gif O atrodo protingas vyras doh.gif

Vyrai aplamai nenori nieko girdėti apie mediciną.
O pačiam ligoniui labai sunku emociškai skaityti apie savo ligą, nes informacija apie vėžį dažniausiai ne optimistinė.Aš pati pradžioje po internetą panaršiusi ir verkdavau ir širdis šokinėdavo.Gal , kad jis nesidomi , jo nervams bus lengviau.Taigi jūs bandykit panaršyti po medicininius tinklapius.O gydytojus reikia 'tardyti " nesikuklinant.Aišku jie neturi laiko skaityti paskaitas, ypač jei nieko neklausi.
Labai gera adis nuomonė, o ji mūsų forumo guru.
Atsakyti

Labai ačių už balsus.
Jei būčiau sveika , tikrai jokios nuotraukos nebūčiau siuntusi.
Turbūt nuo chemijų galva apsisuko.
O dabar jaučiuosi nuostabiai nuo jūsų žodžių.Emocijos per kraštus liejasi.

Vakar dar apžiurėjo mano "perliuką" ir paliko augti, bei stebėti, nes neaišku kokios jis prabos .Markerį darysiu kas mėnesį.

Nepalieka draugelis ramybėje, tik virvutę tai pailgina , tai visai užveržia.

O ant palangės vazone jau žydi žibutė.Parsinešiau iš miško.

Atsakyti