Labas, visoms.
Ačiū tau Adis, kad esi čia, kad rašai ir daliniesi mintimis ir žiniomis. Tiesiog labai ačiū
Romantikei, vėl apie blynelius VUOI dietologės straipsnelis...http://www.laikas.net/2006/169nr/11.pdf
QUOTE(adis @ 2008 01 29, 23:02)
Sunku išbūti geriete po tokių dozių.
Beje, apie pyktį. Prieš kelis mėnesius į rankas buvo papuolusi tokia knygelė "Pykti sveika!" (autoriaus neprisimenu). Tik tada ją visai kitaip skaičiau. Ten pykstančius klasifikuoja į 3 grupes:
- kurie supykę išsirėkia;
- kurie supykę išsikalba;
- kurie pyktį užgniaužia.
Geriausia jaučiasi pirmieji, nors ne ką laimi. Daugiausia pasiekia antrieji. O tretiesiems sunkiausia - ir dvasiškai, ir fiziškai. Šiems ir skirta ši knygelė. Nebijokime pyktį! Nebijokime parodyti, kad pykstame. Tik daugiausia laimėsime tinkamai tą pyktį išsakę.
QUOTE(arune @ 2008 01 29, 23:13)
Apie kalį nieko nežinau,nedarė man tokio tyrimo.
Paprašyk, kai artimiausią kraują darys. Nepamenu kalio trūkumas ar su aritmija, ar su tahikardija susijęs. Apie širdelės reikalus daug neišmanu. Tada tiksliai žinosi, nes skysčių daug geriama, gal dar paprakaituoji naktimis.
Hi!
ačiū už labai gražius ir tolerantiškus pasisakymus mano kuklios personos adresu.
To adis:
Apie ženšenį. Pačios žinote, kad krūtų vėžio ląstelės gali būti jautrios estrogenams, t. y. estrogenai sukelia ir/ar greitina vėžio augimą. Tam ir skiriamas Tamoksifenas (jis yra antiestrogenas). Tai va. Kai kurių teigimu ženšenis pasižymi estrogeniniu poveikiu (taip yra ne visada, bet šiuo atveju iliustracijai laikykimės šios nuostatos). Supratote? - jei estrogenai skatina vėžio augimą, su ženšeniu gautos estrogeninės medž. gali skatinti... Štai kodėl bijomasi ženšenio sergant krūtų onko. Bet juk ne visų krūtų onko yra jautrūs estrogenams. Aš, pvz., visada klausiu, ar estr. recept. jautrūs ar ne. Tada imunostimuliatorius (kurių tikrai daug yra ir kuriuos tikrai aukštinu) ir visus kitus daiktus galima rekomend. atsakingiau. Juk nėra blogai, jei ženš. yra estrog. (susitarkim, nevisada). Blogai yra tai, kad šito nepaisoma.
Kreipkitės į vaistininkus, vaistininkai daug žino, sutinku, bet negali žinoti visko: ar vaistininkai išmano visus niuansus, dažnas ligonis apie savo ligą žino daugiau. Ar vaistininkas gali žinoti, kad yra skirtumas krūtų vėžio prieš menopuazę ir po menopauzės, hormoninio, her tipo, kai šie parametrai neišreikšti, dar visokie diferencijos laipsniai. Stiprinti imunitetą, o gal tik tam tikrą imuniterto dalį? Kurią?
Pvz., aš žinau, ir, kaip minėjau, moterų to klausiu. Deja, ar ER teigiami ir ar daktaras kalbėjo apie Her, žino tik viena iš dešimties. Tada prašau išrašo. Atneša tik viena kita.
Sanatorijoje pasakė, indentišką medžiagą kaip wobenzyme ir wobemugos turi ananasai. Kai galiu ir noriu juos valgau. Vėl mitas, galbūt iš mediko lūpų.
Tai ne mitas. Ko gero, rašiau, kad tuose preparatuose vienas veikliųjų yra bromelainas. Gaunamas iš ananasų šerdies, todėl pačiuose ananasuose jo yra mažai. Jis pigus, galima įpirkti.
Lietuviška angiogenezę mažinanti žolelė?
Ne, sidabražolės poveikis nėra tiesiogiai susijęs su angiogenezės slopinimu. Niekada nevartočiau jos vienos, na, gal skrandžio vėžiui gydyti (aišku, ir viduriuojant). Krūtų atveju - maža naudos (bet geriau, negu nieko).
Tas pats ženšenis, kodėl jo neskiria vaikams, kodėl jis negerai maitinančioms ir besilaukiančioms moterims.
Kaip sutarėm, ženš. - estrogenas. Nėščiajai estrogenai sukelia pirmalaikį gimdymą arba persileidimą. Tai kam jį tada vartoti? Bet maitinančiai didina pieno kiekį. Bet vartojama didelė ženš. dozė gali persiduoti su pienu, vaikas nemiegos. Matot, čia kaip ruošinat šventinius pietus - ateis vegetaras, nedėsim į sriubą mėsos, ateis hipertonikas, nedėsim daug druskos, ateis buvęs alkoholikas iš AA klubo - nedėsim ant stalo buteliuko, nors visi išvardinti daiktai nėra blogi.
O dabar apie mitus: gal tokio ir vaistininkas nežino. Krūtų vėžiui gydyti. Reikia paimti kaimišką, ką tik išsiritusį viščiuką...
Visko gali būti. Va, tokiais dalykais tikiu, kad gali būti taip, kaip sakė. Aš tik mitais laikau tokius dalykus, kad to negalima, ano negalima, o kodėl negalima, todėl kad kitame forume skaičiau ar gydytojas sakė, kuris nemyli žolių ar kt. natūr. dalykų. Pvz., rašiau, kad imunostimuliatoriai gali būti paskirti visai ne imunitetui stiprinti, o... kokiam TNF gamintis. Šis tumor necrosis factor gali ėsti vėžines ląsteles, bet... taip pat yra ir uždegimų stimuliatorius. Sveikam žmogui - niekis, bet sergančiam autoimun. liga, kad ir reumat. artr. toks dalykas juk ne į naudą. Tai va, kai kas nors sako, kad negalima, visada noriu žinoti kodėl. Juk jei jums nėra artr., vadinasi, nereikia bijoti ir ež., o jei krūtų receptoriai nejautrūs estr., prašau, ženšenis proto ribose (nes pakels per daug spaudimą, vėl blogai).
Beje, vienas vaistininkas apsigynė daktaro disertaciją tema (panašiai) "Gyvūninės kilmės medž. liaudies med." Skaičiau. Patikėkit, kokių tik dalykų nenaudojo mūsų bobutės... Tai paveldas ir į tokius dalykus nespjaunu.
To romantikė:
As kalbejau su daktare-genetike del visokiausiu imunostimuliatoriu, tai ji pasake, kad musu imunine sistema tokia subtili, sudetinga ir iki galo neisnagrineta sritis, kad geriausia nesikisti ten be rimtos priezasties.
Štai citata iš Vilniaus OnkoInstit. mokslinio straipsnio:
IŠVADOS
1. Operacinio streso komponentai (operacijos
apimtis, trukmė, nuskausminimo būdas, kraujo perpylimas
ir kt.) turi supresinį poveikį organizmo imuninės
sistemos funkcijoms.
2. Operacinio streso sukelta imunosupresija gali
padidinti pooperacinių komplikacijų riziką ir skatinti
piktybinio proceso atsinaujinimą bei išplitimą.
Ar reikia geresnio paaiškinimo, kam skiriami (arba nesuprantu, kodėl neskiriami) imunostimuliatoriai.
Romantikei:
Gal as kokia atsilikusi, ber as visiskai jokiu papildu nevartoju. Tik zuvies taukus (ir ne kasdien, o kai prisimenu) ir vit.C.
Nuoširdžiai sakau - to nepakanka. Bet pasirinkimas geras. Jeigu vartosite kasdien, labai sau padėsite.
Gal iš tikrųjų, pasak Unos Li, reiškiu tik kategorišką menkai pagrįstą nuomonę, tad išeinu iš forumo, nes daugiau neturiu ką pasakyt (čia Una Li). Kadangi dirbu specifinį darbą, dėl tam tikrų priežasčių ne viską galiu rašyti (nors ir kaip keista bebūtų). Bet kokiu atveju mano pašto adresas (ne forumo žinutė) yra veikiantis.
Sveikatos Jums.
Vaistininkas Adomas
ačiū už labai gražius ir tolerantiškus pasisakymus mano kuklios personos adresu.
To adis:
Apie ženšenį. Pačios žinote, kad krūtų vėžio ląstelės gali būti jautrios estrogenams, t. y. estrogenai sukelia ir/ar greitina vėžio augimą. Tam ir skiriamas Tamoksifenas (jis yra antiestrogenas). Tai va. Kai kurių teigimu ženšenis pasižymi estrogeniniu poveikiu (taip yra ne visada, bet šiuo atveju iliustracijai laikykimės šios nuostatos). Supratote? - jei estrogenai skatina vėžio augimą, su ženšeniu gautos estrogeninės medž. gali skatinti... Štai kodėl bijomasi ženšenio sergant krūtų onko. Bet juk ne visų krūtų onko yra jautrūs estrogenams. Aš, pvz., visada klausiu, ar estr. recept. jautrūs ar ne. Tada imunostimuliatorius (kurių tikrai daug yra ir kuriuos tikrai aukštinu) ir visus kitus daiktus galima rekomend. atsakingiau. Juk nėra blogai, jei ženš. yra estrog. (susitarkim, nevisada). Blogai yra tai, kad šito nepaisoma.
Kreipkitės į vaistininkus, vaistininkai daug žino, sutinku, bet negali žinoti visko: ar vaistininkai išmano visus niuansus, dažnas ligonis apie savo ligą žino daugiau. Ar vaistininkas gali žinoti, kad yra skirtumas krūtų vėžio prieš menopuazę ir po menopauzės, hormoninio, her tipo, kai šie parametrai neišreikšti, dar visokie diferencijos laipsniai. Stiprinti imunitetą, o gal tik tam tikrą imuniterto dalį? Kurią?
Pvz., aš žinau, ir, kaip minėjau, moterų to klausiu. Deja, ar ER teigiami ir ar daktaras kalbėjo apie Her, žino tik viena iš dešimties. Tada prašau išrašo. Atneša tik viena kita.
Sanatorijoje pasakė, indentišką medžiagą kaip wobenzyme ir wobemugos turi ananasai. Kai galiu ir noriu juos valgau. Vėl mitas, galbūt iš mediko lūpų.
Tai ne mitas. Ko gero, rašiau, kad tuose preparatuose vienas veikliųjų yra bromelainas. Gaunamas iš ananasų šerdies, todėl pačiuose ananasuose jo yra mažai. Jis pigus, galima įpirkti.
Lietuviška angiogenezę mažinanti žolelė?
Ne, sidabražolės poveikis nėra tiesiogiai susijęs su angiogenezės slopinimu. Niekada nevartočiau jos vienos, na, gal skrandžio vėžiui gydyti (aišku, ir viduriuojant). Krūtų atveju - maža naudos (bet geriau, negu nieko).
Tas pats ženšenis, kodėl jo neskiria vaikams, kodėl jis negerai maitinančioms ir besilaukiančioms moterims.
Kaip sutarėm, ženš. - estrogenas. Nėščiajai estrogenai sukelia pirmalaikį gimdymą arba persileidimą. Tai kam jį tada vartoti? Bet maitinančiai didina pieno kiekį. Bet vartojama didelė ženš. dozė gali persiduoti su pienu, vaikas nemiegos. Matot, čia kaip ruošinat šventinius pietus - ateis vegetaras, nedėsim į sriubą mėsos, ateis hipertonikas, nedėsim daug druskos, ateis buvęs alkoholikas iš AA klubo - nedėsim ant stalo buteliuko, nors visi išvardinti daiktai nėra blogi.
O dabar apie mitus: gal tokio ir vaistininkas nežino. Krūtų vėžiui gydyti. Reikia paimti kaimišką, ką tik išsiritusį viščiuką...
Visko gali būti. Va, tokiais dalykais tikiu, kad gali būti taip, kaip sakė. Aš tik mitais laikau tokius dalykus, kad to negalima, ano negalima, o kodėl negalima, todėl kad kitame forume skaičiau ar gydytojas sakė, kuris nemyli žolių ar kt. natūr. dalykų. Pvz., rašiau, kad imunostimuliatoriai gali būti paskirti visai ne imunitetui stiprinti, o... kokiam TNF gamintis. Šis tumor necrosis factor gali ėsti vėžines ląsteles, bet... taip pat yra ir uždegimų stimuliatorius. Sveikam žmogui - niekis, bet sergančiam autoimun. liga, kad ir reumat. artr. toks dalykas juk ne į naudą. Tai va, kai kas nors sako, kad negalima, visada noriu žinoti kodėl. Juk jei jums nėra artr., vadinasi, nereikia bijoti ir ež., o jei krūtų receptoriai nejautrūs estr., prašau, ženšenis proto ribose (nes pakels per daug spaudimą, vėl blogai).
Beje, vienas vaistininkas apsigynė daktaro disertaciją tema (panašiai) "Gyvūninės kilmės medž. liaudies med." Skaičiau. Patikėkit, kokių tik dalykų nenaudojo mūsų bobutės... Tai paveldas ir į tokius dalykus nespjaunu.
To romantikė:
As kalbejau su daktare-genetike del visokiausiu imunostimuliatoriu, tai ji pasake, kad musu imunine sistema tokia subtili, sudetinga ir iki galo neisnagrineta sritis, kad geriausia nesikisti ten be rimtos priezasties.
IŠVADOS
sistemos funkcijoms.
Ar reikia geresnio paaiškinimo, kam skiriami (arba nesuprantu, kodėl neskiriami) imunostimuliatoriai.
Romantikei:
Gal as kokia atsilikusi, ber as visiskai jokiu papildu nevartoju. Tik zuvies taukus (ir ne kasdien, o kai prisimenu) ir vit.C.
Nuoširdžiai sakau - to nepakanka. Bet pasirinkimas geras. Jeigu vartosite kasdien, labai sau padėsite.
Gal iš tikrųjų, pasak Unos Li, reiškiu tik kategorišką menkai pagrįstą nuomonę, tad išeinu iš forumo, nes daugiau neturiu ką pasakyt (čia Una Li). Kadangi dirbu specifinį darbą, dėl tam tikrų priežasčių ne viską galiu rašyti (nors ir kaip keista bebūtų). Bet kokiu atveju mano pašto adresas (ne forumo žinutė) yra veikiantis.
Sveikatos Jums.
Vaistininkas Adomas
Sveiki, gal ir kvailai atrodysiu cia su savo baimem...bet tiesiog nerimstu. Pries kelis metus, man atsirasdavo ir dingdavo guziukas popakausinej daly.... kazkaip nelabai kreipiau demesi. Kol viena kart man persirgus plauciu uzdegimu terapeutas nenusiunte kraujo tyrimu, pasake man -" iskrypusi kraujo formule", dave siuntima i santariskes pas hematologus. Hematologai padare tyrimus ir nustate infekcine mononukleoze... buvau rami. Profilaktiniu sveikatos patikrinimu metu kraujo tyrimai rodydavo nedidelius pakitimus, bet, sako, infekcine mononukleoze siek tiek iskraipo kraujo formule visam gyvenimui... Gyvenau rami. Pries gera pusmeti artimos drauges mamai nustate limfoma, o buvo tik guziukas ant kaklo... O va pries savaite ir as pati vel toj pacioj popakausinej vietoj radau guzeli, nubegau pas chirurga- limfmazgis... pridaviau krauja, laukiu...nervinuos... Giminej pas nieko vezio nebuvo. Bet perskaiciau, kad persirgta infekcine mononukleoze yra rizikos faktorius atsirasti Hodzkino limfomai...ar tiesa?
Nei persalus as nei ka, dantys sveiki...infekcijos neturetu buti...nuo ko tas limfmazgis?
Zinau, kad gal perdaug " paranojinuosi", bet geriau jau perdetas demesys sveikatai, nei jokio...o beto ir terapeutas ta karta su " iskreipta kraujo formule" isgasdino...
Papildyta:
pagalvojau....kad jei nesergu...noreciau tapt kaulu ciulpu donoru...kazi ar galime persirgus mononukleoze?
Nei persalus as nei ka, dantys sveiki...infekcijos neturetu buti...nuo ko tas limfmazgis?
Zinau, kad gal perdaug " paranojinuosi", bet geriau jau perdetas demesys sveikatai, nei jokio...o beto ir terapeutas ta karta su " iskreipta kraujo formule" isgasdino...
Papildyta:
pagalvojau....kad jei nesergu...noreciau tapt kaulu ciulpu donoru...kazi ar galime persirgus mononukleoze?
QUOTE(Mascarpone @ 2008 01 30, 10:11)
Giminej pas nieko vezio nebuvo. Bet perskaiciau, kad persirgta infekcine mononukleoze yra rizikos faktorius atsirasti Hodzkino limfomai...ar tiesa?
Papildyta:
Papildyta:
Taip monunukleoze vienas is veiksniu sukelianciu limfoma, nes ja sukelia tas pats virusas kaip ir limfoma:
Cia labai paprastai:
http://www.sveikas.l...I...d2=&linkID=
Bet jus nesigasdinkite ir palaukite tyrimu, del kaulu ciulpu donorystes geriau atsakytu kraujo centre, bet manau persirgus tam tikrom infekcinem ligom, negali but donoru.
QUOTE(vaistininkas @ 2008 01 30, 01:10)
Kadangi dirbu specifinį darbą, dėl tam tikrų priežasčių ne viską galiu rašyti (nors ir kaip keista bebūtų). Bet kokiu atveju mano pašto adresas (ne forumo žinutė) yra veikiantis.
Sveikatos Jums.
Vaistininkas Adomas
Sveikatos Jums.
Vaistininkas Adomas
Ačiū už suteiktą galimybę su Jumis konsultuotis. Manau, kam kils klausimų taip ir padarys, ir gaus kvalifikuotą pagalbą. Ko gero, tai pats geriausias sprendimas konsultuotis asmeniškai.
P. s. Dėl ženšenio, kodėl neskiriama vaikams, nėščioms, maitinačioms moterims - žinojau, tai buvo retoriniai klausimai. Lygiai kaip žinau, kad sidabražolė nėra tikras angiogenetikas. Jūsų atsakymai, tą mano žinojimą tik sustiprino. Dar žinau, kad ligos eigoje krūtų vėžys gali keisti savo prigimtį iš nehormoninio tokiu tapti, arba pasikeisti HER++ į HER+++. (Šis pasakymas ne mano, o mano onkologo). Deja, paprastai vieną kartą nustačius, daugiau prie to negrįžtama.
Sėkmės ir Jums.
QUOTE(Teta @ 2008 01 30, 20:46)
Gal galite paaiškinti dėl siuntimų reabilitacijai. Tą daro onkologai ar šeimos gydytojai? Ar tos sanatorijos priklauso visiems onko ligoniams, ar tik nuo tam tikros stadijos? Reikia patiems pareikšti norą?
Ne visiems onkologiniams ligoniams priklauso reabiltacija. Man atrodo, kraujo vėžiuku sergantys, bent limfomomis, negauna. Deganti, gal patikslins. Yra labai griežtai įvardintos ligos ir indikacijos. Kadangi tris kartus buvau, tai žinau, kad dar yra kvotos, kurios būna išnaudojamos. Kadangi esu iš Šiaulių ir gydausi KMUK, mano apskirities kvotos Kmuk-e nebuvo išnaudotos ir gavau sanatoriją net spalio pabaigoje. Kai kaunietės, jos jau nebegavo. Dabar metų pradžia, tai kvotų klausimas neturėtų būti aktualus.
Skiria gydytojas reabiltologas, o rekomenduoja gydymą onkologas. Paprastai būna nurodyta reabiltacija po specifinio gydymo. Specifinis gydymas mums, turinčioms krūtų navikus, yra:
1) krūtų operacija (radikli, radikali su plastika, dalinai radikali su plastika) ir limfmazgių šalinimo operacija;
2) chemoterapija;
3) spindulinis gydymas.
Po chemoterapijos sanatorijos niekas nesiūlė. Po radikalios operacijos, dėl to, kad buvo sutrikęs rankos kėlimas ir grėsė limfaedema. Po spinduliavimo taip pat gavau (galima gauti tik 1 k. metuose, buvo jau apsivertę metai), vėl dėl tos pačios limfaedemos, nes spinduliavimas turi ganėtinai ne kokį poveikį, prasideda randėjimai, fibrozės. Čia kiekvienam individualiai, vėl koks organizmas.
Paprastai sanatorija skiriama, jau su II stadija, kai pašalinama bent sarginiai limfmazgiai. Kiek žinau KMUK po chemoterapijų neskiria. Bet 100 % garantuoti negaliu. Vilniuje yra praktika skirti, kai baigtas visas gydymo kursas; operacija, chemoterapija ir spindulinis, bent taip man aiškino viena ligonė. Vykti į sanatoriją turi iš karto, baigus specifinį gydymą, neatvykimas galimas ne ilgiau 3 d. Kiti susiveikia nedarbingumo lapelį, arba pažymą, kad serga ir atvyksta šiek tiek vėliau.
Man ir neaišku, dviejose skiritngose sanatorijose siūlė atvažiuoti palaikomajam gydymui, kai perklausiau savo šeimos gydytojos, pasakė nepriklauso. Dėl to net buvau nuėjus į ligonių kasas, ten vėl pasakė nepriklauso, išvardino mano 3 paminėtus punktus. Kai pasakiau, kad sanatorijos gydytojos siūlo, atkirto, kad jos kviečia, nes trūksta ligonių ir už sanatorijų kvietimus ligonių kasos nei atsako, nei ruošiasi mokėti. Aiškinausi, kai buvo remisija, norėjau ranką pamasažuoti ir šiaip aplinką pakeisti. Kai yra grėsmė kilti limaedemai, labai padeda limfodrenažinis masažas, ne visi jį moka atlikti. Klasikinis yra gerai, bet ne tai. Man tikrosios limaedemos nėra, bet profilaktikai reikėtų ranką bent 2 k. į metus po 10 k. masažuoti (Šiaulių onkocentro masažistės draugiškas patarimas). Kai būna tikra limaedema, jau niekas nepadeda. Ji negrįžtamas reikalas. Deja, patarimas liko patarimu, privačiai neapsiima, o onkologai neskuba skirti.
P.s. noras tikrai nesutrukdys, būtinai apie tai reikia pasikalbėti. Gali būti nebus noro - nebus ir pasiūlymo.
Atsiprašau įžeidusi p. Vaistininką. Šiame poste teiginiai kur kas geriau argumentuoti.
Malonu, kad yra žinančių, bet kai paprašai vaistinėj vaistų nuo pūlingos slogos, o gauni nuo alerginės, arba 2 metų vaikui parduodami vaistai, kuriuos draudžiama vartoti iki 6m., nelabai benori konsultuotis rimtesnių ligų atvejais.
Paaiškinimas geras, bet nežinia ar poveikis bus toks pat geras...
Pvz., aš žinau, ir, kaip minėjau, moterų to klausiu.
Malonu, kad yra žinančių, bet kai paprašai vaistinėj vaistų nuo pūlingos slogos, o gauni nuo alerginės, arba 2 metų vaikui parduodami vaistai, kuriuos draudžiama vartoti iki 6m., nelabai benori konsultuotis rimtesnių ligų atvejais.
IŠVADOS
sistemos funkcijoms.
IŠVADOS
sistemos funkcijoms.
Paaiškinimas geras, bet nežinia ar poveikis bus toks pat geras...
QUOTE(Gabija. @ 2008 01 19, 16:08)
Labai gerai, kad organizmas toleruoja chemiją.tai jau pusė darbo.
Man antras ciklas buvo "vienas malonumas " lyginant su prieš metais naudota.
Gerai perukas žiemą.Vasarą į vidų purkšdavau vandenį po kelis kartus , nes degė galva, o be to pradėjo graužti ir alergizuoti peruko gumytės, tai įsisiuvau kūno spalvos medvilninį pamušalą, kas dar pridėjo šilumos.Dabar po namus jau nenešioju nieko, ne viskas graužia.Nebent ,kol nepakurta, turbaną, nes galva šala.
Buvau pas šeimos gydytoją.Eilėje viena moteriškutė pradėjo pokalbį, tik nusiėmiau kepurę ir jai temos baigėsi.Taip iš kojų kertančiai veikia mano šukuosena.Jaučiu kaip seksis ieškoti darbo...
Skelbiu ilgiausių kasų konkursą.Mano ilgiausias plaukas-12 milimetrų viršugalvyje ir 5 milimetrai šonuose.Pirksiu chna, nes dabar tokia pilka.Chna paryškins ir stiprina plaukus.
Apskritai norisi daugiau sužinoti, ką veikiate, kaip nuvejate nykias mintis.Gal kokių įdomių darbelių susigalvojate?
Gal Kaune veikia kokia nors draugija?
Geros dienos
Man antras ciklas buvo "vienas malonumas " lyginant su prieš metais naudota.
Gerai perukas žiemą.Vasarą į vidų purkšdavau vandenį po kelis kartus , nes degė galva, o be to pradėjo graužti ir alergizuoti peruko gumytės, tai įsisiuvau kūno spalvos medvilninį pamušalą, kas dar pridėjo šilumos.Dabar po namus jau nenešioju nieko, ne viskas graužia.Nebent ,kol nepakurta, turbaną, nes galva šala.
Buvau pas šeimos gydytoją.Eilėje viena moteriškutė pradėjo pokalbį, tik nusiėmiau kepurę ir jai temos baigėsi.Taip iš kojų kertančiai veikia mano šukuosena.Jaučiu kaip seksis ieškoti darbo...
Skelbiu ilgiausių kasų konkursą.Mano ilgiausias plaukas-12 milimetrų viršugalvyje ir 5 milimetrai šonuose.Pirksiu chna, nes dabar tokia pilka.Chna paryškins ir stiprina plaukus.
Apskritai norisi daugiau sužinoti, ką veikiate, kaip nuvejate nykias mintis.Gal kokių įdomių darbelių susigalvojate?
Gal Kaune veikia kokia nors draugija?
Geros dienos
Laba,manau kad vezys yra viena is baisiausiu isbandymu kiekvieno zmogaus gyvenime.
Nenoriu pasirodyti izuli bet ar apie tai pagalvojam kol su tuo nesusiduria musu artimmieji.
Moterim viena is nemaloniausiu vezio formu - kruties vezys.AVON kosmetikos konsultantes siulo isigyti rozinio kaspino prekes.Tai prekes nuo kuriu negauna jokio pelno-visos lesos skiriamos gydymui ir prevencijai.Nepagailekit keliu litu ir gal but kazkam padesit,o gal ir sau................
Nenoriu pasirodyti izuli bet ar apie tai pagalvojam kol su tuo nesusiduria musu artimmieji.
Moterim viena is nemaloniausiu vezio formu - kruties vezys.AVON kosmetikos konsultantes siulo isigyti rozinio kaspino prekes.Tai prekes nuo kuriu negauna jokio pelno-visos lesos skiriamos gydymui ir prevencijai.Nepagailekit keliu litu ir gal but kazkam padesit,o gal ir sau................