QUOTE(Snape @ 2007 12 04, 15:41)
Tiksliau, gal tėtė kažko ir gali paklausti, nes tik jis turi teisę gauti info, bet ir tiek... O jis gal nelabai ir žino, ko klausti, juk prieš porą mėn. mama atrodė dar sveika, mumns viskas dar labai nauja
Pasiklabėkite su tėčiu, kodėl jis taip vienas ar su mama kartu nusprendė, kad Jums nebūtų teikiama informacija. Tokį sprendimą bet kada su jo valia galima pakeisti.
Galbūt kas nors turi panašios patirties? Kai chemija daroma ne onkologiniame skyriuje, o kur nors, kur negali užduoti klausimų onkologui? Kas yra svarbiausia / ką reikėtų žinoti?
Tada
1) išsaiškinkit koks onkologas prižiūri mamą, t. y. vadovauja gydymui, na tai kas, kad kitoje ligoninėje ar skyriuje. Gydytojas, kuris prižiūri mamą reabiltacijoje, tikrai žino ir pasakys. Paprašykite onkologo tel. nr. arba su juo asmeniškai susisiekite.
2) bendraukite su abejais gydytojais, jie dabar abu gydo Jūsų mamą.
3) neaišku, ką jūs norite sužinoti. Informacijos vien šiame forume labai daug. Vienam svarbu viena, kitam kita. Kas svarbu man, gal visai nerūpės Jums?
Ar egzistuoja preparatas (vitaminas ar kt), kuris būtų 100 proc. saugus atstatant kraują tarp chemijų ir net su onkologais nereiktų tartis dėl to?
Aš tokio nežinau. Manau, kad saviveiklos nereikėtų. Aš net vitaminą C su gydytojos palaiminimu vartojau. Kraujas atsisatinėti pradeda tada, kai chemija nebeblokuoja kaulų čiulpų, sumažėja jos poveikis kraujodarai. Kol yra blokavimas vartok nevartojęs bet kokį stebuklą, niekas nepadės, nebent vaistai Grasalva ar Neupogenas, kurie dirbtinai stimuliuoja kraujodarą.
Burokėlių sultys, spanguolės ir kt. veiksmingi, kai pradeda atsigauti organizmas.
Kaip suprantu, visus imunitetą stiprinančius ar piktų ląstelių augimą stabdančius preparatus galima naudoti tik PO visų numatytų chemoterapijos kursų?
Taip ir su gydytojos pritarimu, nes gydytojai savo praktikoje susiduria su nuvarytomis kepenimis, ne tik nuo chemijos, bet ir nuo visokių papildų. Pvz., mano jautrus skrandis, tai su ryklio kremzlėmis buvau pataisiusi į priešingą pusę.
Daug neblogos informacijos, jei skaitote rusiškai, yra tokiuose int. psl.:
Onkoforumas rusų kalba
Atsako onkogydytojas, rusų kalba
Mūsų forumo visose temose. Tik laiko nemažai reikia - paskaityti ir susigaudyti.
Nieko keista, kad nežinote, ko klausti. Laikui bėgant atsiras labai konkrečių klausimų. Jie nebus abstraktūs.