Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

QUOTE(adis @ 2008 01 16, 12:39)
Papildymas matijai:
Čia yra apžvelgiama šios ligos gydymo galimybės. Rare Cancer News » Hemangioendothelioma
Pagal autorių pavardes, kurie skelbia rezultatus, per int. paiešką bandykit rasti ligonines, kur jie dirba, galima rašyti asmeninius laiškus, susiradus int. koordinates. Didžiulis, titaniškas darbas.

siandien paprasiau drauges, gyvena Briusely, kad pasidometu apie tavo nurodyta ligonine Belgijoj. gal kazka suzinosim
aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2008 01 17, 11:39)
Vakar turejau 7 chemija, dar 8 chemija atlaikyti ir au revoir! . CT scan rodo, kad stabilu  thumbup.gif . Metastazes kauluose pasidare sklerotines (tai butu atejau ir pamirsau del ko cia esu ) lotuliukas.gif. Tikiu, kad tokios ir liks  biggrin.gif . Juk nuo sklerozes vaistu nera  lotuliukas.gif . Vos pavyko islikti ant bandyminiu vaistu, nes organizmui sunku atlaikyti tokias chemijos ir vaistu apkrovas. Ypac bandyminiai vaistai mini chemija kiekviena diena. Atrodo nekalta 1 tablete, o del ju ir sustreikavo mano inkstai per daug proteinu, bet pakartojus slapimo tyrima nebebuvo taip baisiai. Svarbiausia savijauta gera, nieko neskauda, depresija dar negresia. Tai tiek ziniu is fronto gun_bandana.gif .

VALIO,VALIO,VALIO 4u.gif

Šiandien važiavau į klinikas.Buvau "išsisprogdinusi " kelias šakas forzicijų, paprašiau gėlininkės pridėti rožių ir padariau saulėtas puokštes šeimos gydytojai ir onkologei.Apspito moteriškės - nori forzicijų.Gėlininkė aiškina, kad ji neturi.Kitos nuėjo , o viena močiutė , duoda du litus , čia sako puokštei per daug, o ji labai nori vienos šakelės.Na pinigų neėmiau, o šakelę padovanojau.Smagu net pasidarė.

Geros nuotaikos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 17 sausio 2008 - 19:21
QUOTE(matija @ 2008 01 17, 16:26)
siandien paprasiau drauges, gyvena Briusely, kad pasidometu apie tavo nurodyta ligonine Belgijoj. gal kazka suzinosim
aciu uz pagalba  4u.gif

Kartais utopija pavirsta raelybe. Kiek supratau, (daug nesigilinau), geri rezultatai būna atlikus kepenų transplantaciją. Jei nemeluoja atmintis, pati pirmoji kepenų transplantacija lietuviui buvo atlikta Vokietijoje. Tai buvo medikės vyras iš Palangos, jei neklystu. Operacija pavyko. Tik jo liga buvo kita - kepenų cerozė. Šią informaciją prieš keltą metų skaičiau respublikinėje spaudoje, net nežinau, kodėl ji man taip užkliuvo, kad prisimenu.
Dabar kepenų transplantacijas atlieka ir Lietuvoje.
Šioje nuorodoje supratau, kad minėta klinika, domisi Jūsų liga. Kai yra reta liga, tokių ligonių kartais net ieškoma, nes dirbant šioje srityje trūksta gydymo “objektų“. Rizikos yra, tačiau, kai esi beviltiškoke padėtyje, kartais tenka rizikuoti. Visi šie tyrimai vadinami studijomis. Kai nuvyksite pas gydytoją Česą būtinai aptarkite galimybes dalyvauti tokiose studijose užsienyje, paprašykit, kad jis pasidomėtų. Jei nebus tokių studijų, ar tokių galimybių, tai bent būsite pabandę išsiaiškinti. Matau tik vieną negerumą, labai liūdna, kad jau liečiami plaučiai.

Vakar pabandžiau ir aš ieškoti informacijos apie šią ligoninę, tai man išmetė tokią nuorodą,
Matijai transpantacijos centrai

Šiame sąraše yra minėtoji ligoninė ir daug kitų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 17 sausio 2008 - 23:56
Sveikutes,

man rado kaireje krutyje vaskuliarizuota 2 cm darini. Peme punkcine biopsija. Treciadieni atsakymas. Nepriklausomai nuo atsakymo, laukia operacija, nes tokio darinio palikti negalima. Bet nuojauta zada, kad nebus gero kazko tam atsakyme.
Treciadieni konsultuos ir del operacijos.

Gal ka parekomeduotumete ka is Kauno onkologijos ligonines chirurgu.
Galite ir i a.z.
Buciau dekinga.
Atsakyti

Šiame sąraše yra minėtoji ligoninė ir daug kitų.
[/quote]
aciu labai labai TAU ADIS , nes is tikruju mes net nezinojome nuo ko pradeti ir kur ieskoti. tai va didziausias rupestis ir yra kad jau paliete plaucius verysad.gif
bandysim iki apsilankymo pas gydytoja kuo daugiau suzinoti, kad galetumem pasitarti kaip ir kas .
aciu labai smile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

merginos, nuo sausio tą pačią sumą gaunat invalidumo? pakėlė kažkiek man pasirodė hihihi.gif

Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2008 01 18, 15:16)
Laba  4u.gif

merginos, nuo sausio tą pačią sumą gaunat invalidumo? pakėlė kažkiek man pasirodė  hihihi.gif

Pakėlė, pakėlė, prapuolene. Viskas gerai? Ar dar taip pat dažnai tyrimus iš stuburo daro? Gal nebe taip skausmingai, išmoko?
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 01 18, 14:34)
Pakėlė, pakėlė, prapuolene. Viskas gerai?  Ar dar taip pat dažnai tyrimus iš stuburo daro? Gal nebe taip skausmingai, išmoko?

aa, aišku, maniau apsiskaičiavo hihihi.gif
gerai viskas biggrin.gif paskaitinėju vis, bet kai gerai viskas, nėr ka rašyt blush2.gif
Punkcijas čiulpų dbr kas pusmetį, po 10 kartų pripratau turbūt, o kai rezultatai geri, tai sekančios pavasarį pati laukiu bigsmile.gif gal reiks anksčiau pasiprašyt hihihi.gif kraujus kas mėnėsį pasitikrinu, neutrofilai nekrenta, stabiliai viskas nail.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2008 01 18, 16:13)
gerai viskas biggrin.gif paskaitinėju vis, bet kai gerai viskas, nėr ka rašyt  blush2.gif

Smagu girdėti, ir toliau taip, kad nebūtų, ką rašyti. 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
Susirgo labai artimas žmogus...........Norėčiau gauti patarimų...
G3 adenokacinoma.....cholangiocarcinoma hepatis S6 T3 Ng,metastaz4s kauluose.....paskyr4 tik paletyvus,simtominis gydymas,nuo skausmų siūlo narkotinius analgetikus...............esu visiškai pasimetusi....
Atsakyti
QUOTE(gitnei @ 2008 01 19, 00:14)
Labas vakaras,
Susirgo labai artimas žmogus...........Norėčiau gauti patarimų...
G3 adenokacinoma.....cholangiocarcinoma hepatis S6 T3 Ng,metastaz4s kauluose.....paskyr4 tik paletyvus,simtominis gydymas,nuo skausmų siūlo narkotinius analgetikus...............esu visiškai pasimetusi....

Tai cia kepenu vezys? g.gif Nelabai aisku ir stadija, bet jei metastazes kauluose tai prie paskutiniuju stadiju. Gal placiau papasakok gal kas ir pades patarimais ax.gif , nes dabar neaisku.
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2008 01 19, 00:40)
Tai cia kepenu vezys?  g.gif Nelabai aisku ir stadija, bet jei metastazes kauluose tai prie paskutiniuju stadiju. Gal placiau papasakok gal kas ir pades patarimais  ax.gif , nes dabar neaisku.

Laba diena Karen,nuoširdus ačiū.
Mano tėvukui tik 59metai.
Darbo spartuolis nerasdavo laiko kreiptis į gydytojus.
Gerdavo vaistus nuo klubo sanario skausmo,Flexodon A ir kitus reklamuojamus šlamštus ( gerų daiktų reklamuoti nereikia...),nuo kraujo spaudimo.
Darbe susitrenkė galvą,pradėjo skaudėti sprandą (prieš tris mėnesius).Kentė,po to nepraėjus skausmams pradėjo ieškoti priežasties.
Prasidėjo staigūs galvos tinimai,gyd.išrovė du dantis,bet tai nepadėjo.
Padarė sprando rentgenogramą,nieko nerado.
Padarė kompiuterinę vidaus organų tomografiją ir pamatė darinį kepenyse.
Nulėkėme į Kauno onkologinį,užrašė tyrimams po kelių savaičių.
Tačiau jam labai skaudėjo sprandą,vis vylėmėskyrė,kad skilęs slankstelis ar pan.
Atsidūrėme Vilniuje,onkologijos institute prieš Kalėdas.Skubiai atlikinėjo tyrimus,nors kepenų biopsija užtruko keliolika dienų.
Žarnynas,skarandis,kasa,plaučiai sveiki,nustatė metastazes sprando C4 slankstely,kepenyse darinį 12x11x3 cm.
Jis buvo pakankamai gyvybingas,tik vis labiau skaudėjo sprandą.
Skyrė šešis švitinimus sprandui,po to turėjo leisti chemiją.
Penktadenį pasiėmėme (sausio 11),sausio 15 atvykome chemijai į Vilnių,okoinstitutą Santariškėse.Po švitinimo jam pradėjo labai staigiai skaudėti vidurius,kepenis ir pan.
Vėl tyrė kraują ar pan.
Iki tol tikrai esame dėkingi gydžiusiems gydytojams,bet kada kreipėmės dėl chemijos,prisižiūrėjome tokių DAKTARŲ (Pipirienė ir kompanija ) akmeninių veidų ilgam...Už ką Pipirienė paėmė 500 Lt,taip ir liko neaišku...
Negana to,buvome pas onkoinstituto psichologą drebančiom rankom rūsy...Aplinka siaubinga,psichologas drebančiom rankom,panašus į alkoholiką.Geriau jau nebūtumėm ėję...
Susirinko konsiliumas ir nutarė,kad ligonio būklė per prasta,navikas mažai jautrus chemijai.Atėmė visas viltis,rankos nusviro,kojas pakirto...
Tiesa,išeidami dar priminėme,kad žadėjo siųsti pas fitoterapeutą Ruolią.
Daktarė susierzinus mestelėjo seselei "palydėk".
Prie Ruolios eilė,jau galvojome net nebandyti...
Kiek atsigavę sulaukėme savo eilės.
TAI TIKRAS GYDYTOJAS IR ŽMOGUS,PSICHOLOGAS VIENAME IR DAR DAUGIAU!
Tvirtu balsu ir paprastai paaiškino - arba vėžys tave,arba tu jį.Gyvensi su vėžiu,jis neišnyks,bet gyvensi!Tokių žodžių kiekvienas tik ir laukia iš gydytojo ,o ne akmeninės išraiškos surauktos fizionomijos ( "ko tu vargšeli dar nori,tau jau ATIA...").
Naudojame dabar Ruolios rekomenduotus papildus,sunkios dienos,kaupiasi skysčiai,ir vis kyla klausimas ( ir šeimos gydytojai)-kodėl neleido chamijos?Juk leidžia nepalyginamai silpnesniems,be to,ir fitoterapeutai sako,kad žolės ar pan padeda atsistatyti,o kol kas tik chemija ar pan.padeda sustabdyti ar panaikinti vėžį
Kiek supratau,ketvirta stadija (pradžioje buvoime išskaitę,kad trečia).
Negi jau neleidžia chemijos?
Toks ispūdis,kad konsiliumas nusprendė neeikvoti pinigų...
Bet žmogus visą gyvenimą sąžiningai dirbo ir uždirbo bent jau injekcijai ir vilčiai!!!
Atsakyti