Labukas, mielosios. Dažnai jus aplankau, žaviuosi jumis, visoms linkiu pergalės.
Turiu klausimą, kurį pačiai sunku išspręsti, gal galėtumėt man patarti? Mano mamai 80 metų, darytos dvi krūties vėžio operacijos (2005 ir 2007m.), taikytas spindulinis gydymas laukto rezultato nedavė, chemijos tuomet netaikė dėl bendros sveikatos būklės. Dabar yra metastazės plaučiuose, odoje... Gydytojai skiria chemiją, bet ji atsisako. Neišmanau, kokia turėtų būti mano pozicija .
QUOTE(carvel @ 2008 01 13, 14:21)
Labukos ,nu kas yra pasidare sutriko virskinimas,ne zingsnio nebegaliu be virskinimo fermentu.Pries kaledas echoskopavau kasa,gyditojai nesidziauge,sake ,kad ten tikrai ne amerika,galvoju,negi taip galejo reikalai pabloget?gyditojai savo sakiau,sake,kad reikia dazniau ir po mazai valgyt,bet kad ne visada taip iseina.Reikes dar pasikartot echo,bet dabar nebera laiko,menesio pabaigoje leksiu i Svedija porai menesiuku.
carvel, surask to laiko tyrimui, surask...ypac, zinodama, kad busi uzsienyje tiek laiko, pabaik viska, ka esi pradejus.
QUOTE(vi_ @ 2008 01 13, 18:46)
... Antra vertus, visi taip gyvena, tik nesuvokia savo trapumo ir laikinumo. Nežinau, ar šis supratimas yra geras daiktas. Tačiau nepaliesti nelaimės žmonės man dabar atrodo mažumėlę išprotėję.
Man irgi.
Kai gyveni ir esi isitikines, kad sveikata bus gelezine amzinai, net nesidziaugi tuo ir nejunti, kad viskas laikina...
QUOTE(Una Li @ 2008 01 13, 21:28)
Labukas, mielosios. Dažnai jus aplankau, žaviuosi jumis, visoms linkiu pergalės.
Turiu klausimą, kurį pačiai sunku išspręsti, gal galėtumėt man patarti? Mano mamai 80 metų, darytos dvi krūties vėžio operacijos (2005 ir 2007m.), taikytas spindulinis gydymas laukto rezultato nedavė, chemijos tuomet netaikė dėl bendros sveikatos būklės. Dabar yra metastazės plaučiuose, odoje... Gydytojai skiria chemiją, bet ji atsisako. Neišmanau, kokia turėtų būti mano pozicija .
Nezinau net ka ir patarti.
Su manim moteriske gulejo palatoje kai operavausi, jai virs 80 metu buvo. Atrode stulbinanciai. Bet jai jokio gydymo daktaria nepaskyre po operacijos, motyvuodami, kad amzius...Tai jos dukros tiesiog isreikalavo chemijos.
Mama tavo, matyt, turi savo motyvu...
Noriu pasiguosti: kaip man nusibodo plika galva...iki asaru...
QUOTE(vi_ @ 2008 01 13, 19:46)
... tačiau jau daugiau nei 2 metai gyvename, ir tai dar ne pabaiga. Taip, tai dovana, bet... ji tartum daiktas, kurį tau davė kuriam laikui paturėti. Antra vertus, visi taip gyvena, tik nesuvokia savo trapumo ir laikinumo. Nežinau, ar šis supratimas yra geras daiktas. Tačiau nepaliesti nelaimės žmonės man dabar atrodo mažumėlę išprotėję.
Tokie dalykai.
Sėkmės tau ir kitoms čia esančioms. Esame dar gyvos/gyvi, o gyventi amžinai niekas mums ir nežadėjo.
Tokie dalykai.
Sėkmės tau ir kitoms čia esančioms. Esame dar gyvos/gyvi, o gyventi amžinai niekas mums ir nežadėjo.
Aš nežinau ar sveiki neišprotėję, bet aš kartais pasijuntu lyg būčiau nuo sveikųjų atitverta kažkokia mistine siena.Vaikai per gimtadienį , po 2- os chemijos nuvežė į jacht klubą.Vasara , visi aplink linksmi , įdegę.Vienu momentu pajutau lyg žiūrėčiau į viską iš kitos erdvės.
O didžiausia laimė ne tik tai ,kad žmogus sveikas , o tai kad jis negalvoja apie statistiką, kad tiek procentų gyvena - tiek metų, tiek procentų ...
Vienoks saulėtekis pasidarius markerį -ketvirčio pradžioje, kitoks , kai baigiasi ketvirtis.Suketvirčiuotas gyvenimas.
Štai jau smelkiasi depresija.
Sveikatos visoms.
Papildyta:
QUOTE(Una Li @ 2008 01 13, 22:28)
Tai tokia sudėtinga liga.Jei mama pilnai suvokia situaciją, tai manau , kad ji jau pilnai prisikentėjo ir daugiai kančių nenori.Šiai ligai , ypač chemijai reikia , kaip ne kvailai skambėtų-geros sveikatos, inkstų, kepenų, širdies.
Galima jei ji tikinti, kad išpažintų kunigui problemas, pakalbėti su psichologu.
Kita problema ar jos organizmas atlaikys chemiją?Kaip gydytojai vertina jos fizinę būklę?Kokios perspektyvos taikant chemiją ir netaikant? Mama turi visa tai žinoti.Girdėti gydytojų sprendimus pati, nieko neslepiant.Gal tada viską aptarus su mama atvirai , sprendimą priimti atsižvelgiant į jos nuomonę.
QUOTE(romantikė @ 2008 01 14, 15:58)
Mama tavo, matyt, turi savo motyvu...
Lyg ir pritariu tiems motyvams, nes esu mačiusi, kaip senukai miršta po antros ar net pirmos chemijos - tokia beprasmiška kankynė atrodo. Taip norisi daryti, kas geriausia, kas mažiausiai keltų kančios...
Užjaučiu dėl plaukų, laimingi žmonės, kurių graži galvos forma, jie ir pliki gražiai atrodo. Bet įžvelk gerąją pusę - iki pavasario turėsi atsinaujinusią šukuoseną .
QUOTE(Gabija. @ 2008 01 14, 18:36)
O didžiausia laimė ne tik tai ,kad žmogus sveikas , o tai kad jis negalvoja apie statistiką, kad tiek procentų gyvena - tiek metų, tiek procentų ...
Vienoks saulėtekis pasidarius markerį -ketvirčio pradžioje, kitoks , kai baigiasi ketvirtis.Suketvirčiuotas gyvenimas.
Papildyta:
Kita problema ar jos organizmas atlaikys chemiją?Kaip gydytojai vertina jos fizinę būklę?Kokios perspektyvos taikant chemiją ir netaikant?
Papildyta:
Kita problema ar jos organizmas atlaikys chemiją?Kaip gydytojai vertina jos fizinę būklę?Kokios perspektyvos taikant chemiją ir netaikant?
Man kartais baisu, kad kartais žmonės gyvena taip, lyg ruoštųsi čia būti amžinai ir nepastebi, kad pilnos kapinės jų bendraamžių... Bet kai tenka gyventi "suketvirčiuotą gyvenimą", depresija tūno šalia... Po pirmos operacijos mama gulėdavo užsitraukusi langus, užsigesinusi šviesas ir negalėdavo pakęsti jokio garso. Tik antidepresantai ištraukė ją iš tos būklės ir vėl pastatė ant kojų. Todėl manau, kad jei nepajėgi kitaip, naudok tuos antidepresantus tiek, kiek reikia.
Mama pakankamai aiškiai suvokia situaciją, nuo pat pradžių nieko neslėpėm. Iškarto po operacijos gydytojai siūlė tik palaikomąjį gydymą, o, pasirodžius metastazėms, pakeitė nuomonę, todėl man labai sunku surasti tinkamą sprendimą. Ačiū jums už patarimus.
QUOTE(Una Li @ 2008 01 13, 22:28)
Pirmiausia išsiaiškinti - kokio lygio ir stiprumo chemija, jei tai paliatyvioji skirta tik susilpninti esamus simtomus ir pristabdyti šiek tiek plitimą, bei palengvinti bendrą būklę, tada TAIP. Esu mačiusi močiutę, kuriai 77 m., operuota, chemija + spinduliuota. Chemiją pernešė gerai, net plaukai - žilas kuodelis išliko. (Čia toks be ryšio nukrypimas, tiesiog prisiminiau: Labai mielo charakterio, prie jumoro, nuo Alytaus. Kai mane operavo, nepatingėjo ateiti visai į kitą skyrių (ją tada spinduliavo ir gulėjo stacionare, kad padrąsintų ir tiesiog palinkėtų sėkmės)).
Jei tai rimta chemija - adjuvantinė, su visomis jos pasekmėmis ir papurtymais, reikėtų susilaikyti nuo jos, sprendimą priimti tik viską gerai išsaiškinus. Kažkada, gal jau minėjau, mačiau pagyvenusį vyrą +-75-80 m., kuris skundėsi, kad jau 7 kartus operuotas ir nieko gero. Aš tada pagalvojau, kur ta protinga riba, kai reikia nustolti, liautis drąstiškai gydytis. Manau, ta riba turėtų būti: amžius ir bendra savijauta. Gal bandyti žolininkus ir liaudies mediciną. saikingai ir protingai.
Įmesiu vėl nuorodą apie bendrus terminus, medikai jais disponuoja, ne visuomet pavyksta susigaudyti, dėl bendrų žinių: Kas yra chemija ir kada ji taikoma?
Skaityti nurodytą skirsnį.
O čia straipsniukas po kurio kiekvienu žodžiu galiu pasirašyti, nes jis atitinka manąją poziciją, ypač pirmais jo trečdalis. Tik ne mano rašytas. Kam įdomu pasikaitinėkit, gal rasit ką nors, kas užklius ir Jums, patvirtins Jūsų mintis ir nuostatas, jas tokiu būdu sustiprins arba pasirodys visiškas NONSENSAS.Onkologo puslapiai Nr. 18
Skaityti: Vienos krūties istorija 10 psl.
Labai norėčiau, kad perskaitytų ana43 ir jos dukterėčia. Linkėjimai Jums abiems stiprios moterys.
P.s. Una Li, kol atsakinėjau, Jūs pasisakėte, šiek tiek pavėlavau.
sveikos, rasau cia pirma karta, neturiu asmeniskai jokios patirties onko ligose, bet atsitiko taip - kad labai artima zmogus susirgo baisia liga kurios net auksciausi daktarai nezino kaip ivardyti, o vadinas ji HEMANGIOENDOTELIOMA
siaip tai yra kepenyse kazkokie kraujagysliu skauduliai, jie isplite kepenyse ir jau atrodo smelkiasi i plaucius. o kas kelia dusuli ir kosuli.
dabar jau ir nuskauminamieji vaistai nepadeda nes taip kepenys skauda, daktarai sako kad jokio gydymo nera, tai labai reta liga .
tai va neaisku kas tai ir kaip tai ivardyti, gal ka ka nors girdejot
ir prasykit jei zinot kazka, labai prasau
siaip tai yra kepenyse kazkokie kraujagysliu skauduliai, jie isplite kepenyse ir jau atrodo smelkiasi i plaucius. o kas kelia dusuli ir kosuli.
dabar jau ir nuskauminamieji vaistai nepadeda nes taip kepenys skauda, daktarai sako kad jokio gydymo nera, tai labai reta liga .
Ačiū Adis, tavo atsakymai visada labai informatyvūs. Apie chemiją iki šiol visai nieko neišmaniau .
Neradau , kuri pirma pasiguodė dėl plaukų.
Dabar ilgiausiam plaukui dar nėra centimetro , o paskutinė chemija buvo spalio 24 d..Oi kaimui iškris akys , kai vietoj ilgaplaukės blondinės pamatys , vos ne skustą bachurkę. Iki kovo pabaigos gal užaugs 2 cm, -garantuoju niekas nepažins.Mamai , kad nesuprastų , jog sergu vėžiu /tai pagal ją vienintelis žinomas simptomas/, dabar sukūriau sudėtingą gydymo teoriją.
Perukas jau alergina,o į lauką einu su kepure.Nežinau kaip vyrui atrodo, bet pati sau tai nelabai patinku.PULINYS ADAMSŲ. Tepu 3-jų rūšių balzamais.Plaukai atauginėja tankūs.
Jaunoms aišku skaudžiau, bet į jų , kad ir skustą galvą mažiau dėmesį kreips , galvos- tokia mada.Yra kam ir labai tinka trumpi plaukučiai.
Oi ta moters savyė! Norisi būti patrauklia ir gražia , bent sau.
Dabar ilgiausiam plaukui dar nėra centimetro , o paskutinė chemija buvo spalio 24 d..Oi kaimui iškris akys , kai vietoj ilgaplaukės blondinės pamatys , vos ne skustą bachurkę. Iki kovo pabaigos gal užaugs 2 cm, -garantuoju niekas nepažins.Mamai , kad nesuprastų , jog sergu vėžiu /tai pagal ją vienintelis žinomas simptomas/, dabar sukūriau sudėtingą gydymo teoriją.
Perukas jau alergina,o į lauką einu su kepure.Nežinau kaip vyrui atrodo, bet pati sau tai nelabai patinku.PULINYS ADAMSŲ. Tepu 3-jų rūšių balzamais.Plaukai atauginėja tankūs.
Jaunoms aišku skaudžiau, bet į jų , kad ir skustą galvą mažiau dėmesį kreips , galvos- tokia mada.Yra kam ir labai tinka trumpi plaukučiai.
QUOTE(Gabija. @ 2008 01 14, 22:19)
Gabija tai pati geriausia savybė!
Vi_, ačiū už prisistatymą. Smagios žinios. Aš iš didelio pižonizmo, dabar esu pamėgusi kalvadosą. Gavome Kalėdoms iš šefės, butelį 12 m.( Pabūsiu nekukli, pasigirsiu) + 4 kg rūkytą kalakutą. (Nublanko jis prieš kalvadosą). Kalvadosą pamėgau prisiskaičius Remarko, gal jau rašinėjau, nepamenu. Kai nuvykstam į Palangą, yra ten tokia Ramybės vila, tai net pasiūlo, jei pati neužsisakau taurelės. Kartais nuotaikos jam nebūna, bet kur nuvilsi žmones, kai tavo pomėgį prisimena, nors ne per dažniausiai ten lankais, taip 4-5 k. į metus.
Deja, liko tik malonus kalėdinio kalvadoso prisiminimas. Taip tyliai (retsykiais su vyru pasidalindama) sunaikinau.
Šiandien buvo antros chemijos antra dalis. Gal praneš mane be alergijų, po antros dalies praėjusį kartą buvo kilusi. Susidėjau savo kraitelį, jei kartais guldytų, neprireikė, atgal parsivežiau. Kraujas pakritęs po pirmosios dalies, tačiau dar normoje.
Atrodo, susižadėjau su sloga ir kosuliu. Ko gero lydės mane per visas chemijas. Niekaip nepraeina, kol gėriau antibiotikus sumažėjo, jau pasidžiaugiau, kad sveikstu - lioviausi ir vėl nauja banga. Antibiotikų daug nesinori - mano žarnynas jiems per silpnas. Tada prisideda visokie Linex, papildomos išlaidos.
gabija, man galvą ir alergizuoja. Visą laiką buvau su skaryte (viena ar kita), šalta, net miegodavau su ja. Prisidirbau.
Atsiprašau už klaidas, sunkiai sekasi koncentruotis, dar darbelio vakarinio turiu, reik padaryti. Nors turiu biliotenį, paprašė padėti, nesunku. Tik susikaupti labiau reikės. Rytoj poryt nieko nebeišeis, nes net laikraščių nepaskaitysiu.
Stiprybes jums mergaites,zinokit visas tas blogis ,kuri tenka iskesti, turi pasibaigti GERU
QUOTE(matija @ 2008 01 14, 22:08)
sveikos, rasau cia pirma karta, neturiu asmeniskai jokios patirties onko ligose, bet atsitiko taip - kad labai artima zmogus susirgo baisia liga kurios net auksciausi daktarai nezino kaip ivardyti, o vadinas ji HEMANGIOENDOTELIOMA
Stiprybes jums . HEMANGIOENDOTELIOMA dazniausia serga kudikiai ir paaugliai . O kelinta stadija nustate gydytojai .
Labas, visoms. Vis paskaitau šį puslapį, žaviuosi jūsų stiprybe ir išmintimi.
Gabija, jei gerai supratau jūsų plaukučiai atauginėja tvirti ir tankūs. Reikia tik šiek tiek laiko ir bus graži šukuosena . Dar yra toks "Recapeen" plaukų gelis. Jis pagamintas žiedadulkių pagrindu, maitina plaukų folikulus ir skatina augimą. Tiesa, mažutėle tubelė kainuoja apie 65-70 lt. O vienas iš "liaudiškų būdų" - tai tepti sumalto svogūno sumaišyto su medumi košele. Tik yra šioks toks pavojus, kad po tokios "plaukų kaukės", net išplovus juos, vis tiek gali "smirdėti" svogūnu, ypač jei jus sulytų...
Adis, kartais jei kosulis nedidelis, na toks kosčiojimas, gali padėti islandiškos kerpenos tabletės. Kaip kokius saldainius kelis kartus per dieną sučiulpti. Ankstesnėse temose buvo rašyta, tad gal jau ir žinomas toks receptas bendram pasistiprinimui: po šaukštą ar kelis per dieną lygiomis dalimis sumaišyta medus+tarkuota citrina+imbieras. Laikykis
Gabija, jei gerai supratau jūsų plaukučiai atauginėja tvirti ir tankūs. Reikia tik šiek tiek laiko ir bus graži šukuosena . Dar yra toks "Recapeen" plaukų gelis. Jis pagamintas žiedadulkių pagrindu, maitina plaukų folikulus ir skatina augimą. Tiesa, mažutėle tubelė kainuoja apie 65-70 lt. O vienas iš "liaudiškų būdų" - tai tepti sumalto svogūno sumaišyto su medumi košele. Tik yra šioks toks pavojus, kad po tokios "plaukų kaukės", net išplovus juos, vis tiek gali "smirdėti" svogūnu, ypač jei jus sulytų...
Adis, kartais jei kosulis nedidelis, na toks kosčiojimas, gali padėti islandiškos kerpenos tabletės. Kaip kokius saldainius kelis kartus per dieną sučiulpti. Ankstesnėse temose buvo rašyta, tad gal jau ir žinomas toks receptas bendram pasistiprinimui: po šaukštą ar kelis per dieną lygiomis dalimis sumaišyta medus+tarkuota citrina+imbieras. Laikykis