Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

Mano antroji šiandien turėjo būti. Jau nukelta, po savaitės. Po pirmos chemijos antros dalies buvo kilusi alerginė reakcija, visą išbėrė ir labai niežėjo + krito leukocitai ir neutrofilai, neutrofilai iki 0,4 leukocitai, lyg tai iki 0,7, bei temperatūra 5 paras virš 38. Paguldė Kaune, suleido Grasalvą ir po kelių dienelių namučiuos. Dėl tos alerginės reakcijos ir atidėjo. Vaisto anotacijoje rašo, kad galimas bėrimas, bet, kad šitoks, pradžioje labai stipri dilgėlinė, vėliau pamėlau, kraujosrūvos tokios keistos. Niežulys neišpasakytas. Naktimis miegoti neįmanoma. Kažkaip net nesitikėjo, kad praeis ir neliks jokių dėmių ant kūno. Tas bėrimas būtų dar nieko, alergiją rodė kraujo rodikliai ir labai stiprią. Tad gydytoja atsargiai žiūri, o dabar jau visa savaitė sloga, kuri ne tik, kad nemažėjo, prikibo dar kosulys. Sutarėm, kad sekmadienį gersiu savo harmoniukus, bet jei negerėsiu, bus jau virš dešimt dienų nuo pirmo kurso. Nepatina man ta sumaištis. Ką tik buvau pas šeimos gydytoją, tai sakė, kad toks virusinis susirgimas, sunkiai praeinatis, ilgai trunkantis. kažkur apie 10 ir daugiau dienų. verysad.gif

Durnių ir bažnyčioje muša, pabuvau tokia, nuėjau į „Spragtuką“, nes nedidelė sloga buvo ir kas čia prie manęs daugiau jau bekibs, apsipirkome keliuose prekybcentriuose Naujųjų išvakarėse. PRIKIBO.
Atsakyti
Adis,man padėjo CYPRINOL 500. Kai paskambinau daktarei chemoterapeutei,ji liepė nusipirkt. Tai po pirmos tabletės pajutau pagerėjimą-atgavau balsą,ir temperatūra pradėjo krist. O visokie gerklės purškalai,ar paracetamoliai visai neveikė. CYPRINOL-tai antibiotikas. Žinoma,gal tau jis netinka,nes alerginė reakcija?
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2008 01 03, 21:13)
Adis,man padėjo CYPRINOL 500. Kai paskambinau daktarei chemoterapeutei,ji liepė nusipirkt. Tai po pirmos tabletės pajutau pagerėjimą-atgavau balsą,ir temperatūra pradėjo krist. O visokie gerklės purškalai,ar paracetamoliai visai neveikė. CYPRINOL-tai antibiotikas. Žinoma,gal tau jis netinka,nes alerginė reakcija?

aciuks.gif
Alergijos kraujas jau neberodo. Aš šiandien kimstu. Kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių. Tikėjausi gerėti. Tuoj pasiskaitinėsiu apie tavo vaistuką. Badžiau visokius augalinius purškalus, toks neblogas Myrrhamile yra, dar Prospano tabletės, bei su bičių pikiu propodezas, tabletės. Visą laiką padėdavo, šįkart jokio poveikio, piktas tas virusas kažkoks.
Atsakyti
Mano gydytoja liepė nusipirkti CYPRINOL ( kaip minėjau,antibiotikas ) ir DECATYLEN gerklei ( čiulpti kas 2 val. ). Šie du vaistukai padarė tvarką,iškart pagerėjo. Pabandyk,gal padės. Su geriausiais linkėjimais sveikti 4u.gif
Atsakyti
Laba

Su kosuliu ir gerklės skausmu kankinuosi nuo antrojo chemoterapijos kurso. Tuo metu galvojau, kad persišaldžiau. Nors gydytojai nei plaučiuose nieko blogo "negirdėjo", nei gerklė perdaug raudona buvo. Nors skausmas didelis, o kosulio priepuoliai iki dusimo. Liepė tik šalavijais skalauti ir Traumeel gerti. Beje jokios kitos priemonės ir neveikė, Decatylen dar šiek tiek gelbėjo.

Prieš trečiąjį kursą viskas lyg ir aprimo. Nors leukocitai buvo gana užkilę, bet kiti visi rodikliai normalūs - tad lašinom trečią kursą. Po 5 dienų nuo lašinimo, kaip užbrėžta, pradėjo skaudėti gerklė, stiprėjo kosulys (nors iš namų nebuvau iškėlusi kojos). Tiesa, jau buvau susižinojusi apie barsuko taukus ir savaitę juos naudojusi, tad viskas (ypač kosulys) einasi lengviau. Vis dar tempiau be vaistų, bet šiandien pradėjau čiulpti Decatylen. Maniau, kad peršoksiu kraujo blogėjimo duobę (šiandien 9-a diena) ir pradės gerėti, bet jau perdaug skauda.
Atsakyti
Kiek daug užkilę leukocitai buvo, šiaip smalsu.
Mano 9,6
Man tai akivaizdus virusas, sloga čiaudulys. Dabar dar temperatūra. Taip susikostė aplinkybės, kad teko lankytis ten, kur uždaros patalpos ir daug žmonių. Po Kalėdų netekau jaunystės draugės, reikėjo pagerbti jos atminimą. Laidojimo namuose labai sušalau. Prikibo sloga. Galvojau: turiu slogą, kaip ir sergu. Net sloguojant reikia saugotis.
Kita vertus, sunku išsisaugoti, pereini laiptine, o ten gal kas nors prieš porą minučių nusičiaudėjo. Negali visiškai izoliuotis. Gryno oro, pagaliau, judėjimo reika. Pradėjau vartoti antibiotikus, tik šiek tiek kitokius, nei arune siūlė, šeimos gydytoja išrašė. Man nuo antibiotikų su žarnynu nelabai gerai būna, iškart geriu ir Linex. Parinko tokius, kur mažesnį poveikį žarnynui turi.
Arunei ačiū, užsirašiau, kitą kartą (kai reikės) žinodama jų pavadinimą su gydytoja apkalbėsiu. Jau buvau įsigijusi, kai arune parašė.

Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 01 04, 16:29)
Kiek daug užkilę leukocitai buvo, šiaip smalsu.

Leukocitai buvo 14,8; neutrofilai 12. Net "duobėje" neutrofilai buvo 3.

Manau, mane "išgelbėjo", kad nebuvo temperatūros (iki 37,5). Viską suvertėm gerklei, o kosulio sukėlėju įtaria stemplę. Bet greičiausia bus, kad turiu ilgaamžį virusą, kuris pradeda šakotis vos tik nusilpsta kraujas. Šiandien pasidariau tarpinį kraujo tyrimą, antradienį eisiu pas gydytoją ir sužinosiu atsakymą.
Atsakyti
leisiu sau iškelti „erezišką“ mintį - tai ne virusas, o gal alergija.....
Kol man lašindavo chemiją - nosis nesustodama varvėjo, kai tik baigė - ir sloga baigėsi. Aš galvoju, jog man ir buvo alergija. Kosulio nebuvo.
Sekmės sveikstant, laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 01 04, 16:46)
Leukocitai buvo 14,8; neutrofilai 12. Net "duobėje" neutrofilai buvo 3.

o kosulio sukėlėju įtaria stemplę. Bet greičiausia bus, kad turiu ilgaamžį virusą, kuris pradeda šakotis vos tik nusilpsta kraujas.

Dėl stemplės daugiau naktinis kosulys, bei graužimas gerklėje.
Tų virusų „ilgalaikių“ dauguma per gyvenimą prisirankiojam. Miegantys jie, kai pasilpsti, tai ir kelia galvą.
Yra tokie citomegalas, epštein baras ir daugybė kitokių. Šituos žinau, nes dukra susirgo mononukleoze, kai buvo maža, tai pasakė, kad liks organizme visam gyvenimui.
Atsakyti

Labas
Aš nors galėjau likti nesuprasta , bet vienose laidotuvėse pabuvau valandą, o į kapines nevažiavau.Jei jau esi be imuniteto, tai nelieka nieko kito tik saugotis.Mirusiam nepadėsi, o sau pakenksi.

Aš žiemai išėjau iš darbo, kad neperšalčiau ir infekcijų neprisigraibyčiau, nes metastazes plaučiuose turėjau..Nežinau kaip pavasarį reikės kitą darbą susirasti, bet pavasaris toli, galva vos su 5mm plaukučiais, tai nėr ko planuoti.

Kai per chemiją buvo pakilusi temperatūra , tiesiog labai gausiai tryniausi nuo kaklo iki kojų 100 procentų spiritu.Šlapiai ištrindavo ir po kaldra.Temperatūra iki ryto nukrito, nebuvo net slogos.Aišku kai atsigavus padarė kraujo tyrimus , jie buvo blogi ir ligoninėje 3 paras gavau ampulių ir lašelinių.Bet spiritas manau išgelbėjo nuo komplikacijų.

Sveikatos
Atsakyti
oi, mergaites, as nebegaliu, NEGALIU skaityti sios temos, tiesiog verkiu perskaicius pirma posta.........pagelbesiu kuo galedama, tk duokit man info i az, nes negaliu uzeiti i cia, per daug asarau. Uztenka praeit koridorium, kad nuotaikas pakeistu visai dienai nepykkit, kad nematau visu postu, nemoku su tuo susigyvent
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 01 04, 17:32)
Labas
Aš nors galėjau likti nesuprasta , bet vienose laidotuvėse pabuvau valandą, o į kapines nevažiavau.Jei jau esi be imuniteto, tai nelieka nieko kito tik saugotis.Mirusiam nepadėsi, o sau pakenksi.

Aš žiemai išėjau iš darbo, kad neperšalčiau ir infekcijų neprisigraibyčiau, nes metastazes plaučiuose turėjau..Nežinau kaip pavasarį reikės kitą darbą susirasti, bet  pavasaris toli, galva vos su 5mm plaukučiais, tai nėr ko planuoti.

Kai per chemiją buvo pakilusi temperatūra , tiesiog labai gausiai tryniausi nuo kaklo iki kojų  100 procentų spiritu.Šlapiai ištrindavo ir po kaldra.Temperatūra iki ryto nukrito, nebuvo net slogos.Aišku kai atsigavus padarė kraujo tyrimus , jie buvo blogi ir ligoninėje 3 paras gavau ampulių ir lašelinių.Bet spiritas manau išgelbėjo nuo komplikacijų.

Sveikatos

pasakysiu grubiai, spiritas yra 96 laipsniu, bet jis pirmas vaistas nuo visu "karsciu". Mano pacios mamai buvo daroma galvos smegenu operacija sy rudeni, aciu dievui, kad tas didelis auglys nebuvo piktybinis, bet.........spiritas gelbejo tris naktis is eiles, kad nekiltu temperatura...................
Atsakyti