VISAS IS VISOS SIRDIES SU SVENTEMIS IR LINKIU SVEIKATOS
Mano mamai atidejo chemo, nes hemoglobinas labai zemas . Per sventes viska valge, kepta, saldu . Gydytoja onkologiniam vadeja siaubinga , reiks keist , nu zodziu, o tie vezio markeriai isvis siaubingai auksti kazkodel, po operacijos buvo 9 (jei gerai supratau popieriuose), dabar 167 .
Mama turejo tamsu peruka, jai netiko, nusipirko sviesu, gal kam reikia to tamsaus, padovanotu, galiu nuotrauka atsiusti .
Sveikinu visas su pirmąja Naujųjų Metų.
Palikit praeityje viską kas bloga.
Einam į ateitį ieškoti geresnių valandų , dienų , mėnesių.Kas tiki, tas randa.
Tikiu, kad laimė ir mus priims į savo glėbį.
Linkiu visoms sveikatos ir ištvermės.
Naujus Metus sutikom su vyru , mama ir 3 mėnesių anūku.Jis jau sako gu-gu ir moka juoktis.Taip norisi matyti kaip jis auga, eina į mokyklą , įsimyli.Mano mamai 85 metai.Ji sulaukė proanūkio, o aš svajoju, kad kuo ilgiau matyčiau anūką.
Toms , kurių maži vaikučiai linkiu laimingai pasveikti ir šokti tėvų valsą vaikų vestuvėse.
Visoms linkiu kuo ilgiau būti su mylimais žmonėmis.
Gerų Naujųjų Metu.
Palikit praeityje viską kas bloga.
Einam į ateitį ieškoti geresnių valandų , dienų , mėnesių.Kas tiki, tas randa.
Tikiu, kad laimė ir mus priims į savo glėbį.
Linkiu visoms sveikatos ir ištvermės.
Naujus Metus sutikom su vyru , mama ir 3 mėnesių anūku.Jis jau sako gu-gu ir moka juoktis.Taip norisi matyti kaip jis auga, eina į mokyklą , įsimyli.Mano mamai 85 metai.Ji sulaukė proanūkio, o aš svajoju, kad kuo ilgiau matyčiau anūką.
Toms , kurių maži vaikučiai linkiu laimingai pasveikti ir šokti tėvų valsą vaikų vestuvėse.
Visoms linkiu kuo ilgiau būti su mylimais žmonėmis.
Gerų Naujųjų Metu.
sveikutes esu dar viena jusu likimo drauge
QUOTE(haidi @ 2008 01 02, 00:00)
gerai, kad atvykai į šį skyrelį - galėsi pasidalinti savo vargais, skausmu ir nerimu. O mes jei negalėsim Tau patarti, paguosti, tai bent išklausysim - neliksi viena..... Nors, aišku, negerai, jog tenka akis į akį susidurti su tokia liga.
O Tu pati sergi ar kas nors iš artimų žmonių? Ar gydytojai jau patvirtino diagnozę, o gal dar nesi tikra? Parašyk smulkiau
QUOTE(haidi @ 2008 01 01, 22:00)
Neparasei kas tau yra,bet linkiu mano likimo..As jau sveika! Man diagnozavp 2 st. kruties vezi kaip mano maziukei buvo 1,5m.-dabar ji jau didele,o man ,po visu ilgu gydymu,jokiu pakitimu(pablogejimu) nepastebi...
Pasiziurejau i tavo dukryciu nuotraukas- fainuoles..Ypac filmukas "sokiai pokiai" pralinksmino... Galvok apie jas ,dziaukis jomis- tai lygu visiems tradiciniams metodams, padeda pasveikt!
Su naujais jus visas, vilties,sveikatos ir dziugiu akimirku..
Sveikos.
Senokai vis skaitinėju šią temą, nes domiuosi šia liga. Mamytei (62 m.) prieš metus (2006 m. lapkričio mėn.) diagnozavo krūties vėžio II stadiją. Operavo, leido chemiją, švitino. Plaukai nenuslinko, buvo ta vadinamoji geltonoji chemija. Tikrai gana gerai pernešė gydymą. Jaučiasi gerai, tikrai nesijaučia ligonė.
Norėjau pasiteirauti dėl vėžio žymenų kraujyje. Nežinau, ar prieš operaciją buvo daryti ir kokie. turiu tokius duomenis:
2007 m. rugpjūčio mėn. buvo bendras 11,7 o CA 2,2.
2007 m. lapkričio mėn. - bendras 13,7, CA 2,6. Gydytoja telefonu sakė, kad "normoj". Taip sakė ir 2007 m. rugpjūčio mėn., jokio kito gydymo neskyrė, tik patikrinimus kas 3 mėnesius.
Gal galite pakomentuoti rezultatus, ar tas padidėjimas yra kažkoks vertintinas, ar normos ribose? Gydytoja telefonu nepasakoja, o nuvažiuoti sudėtinga.
ačiū visoms.
Laikykitės, visosm sveikatos ir ištvermės 2008 metais!
Senokai vis skaitinėju šią temą, nes domiuosi šia liga. Mamytei (62 m.) prieš metus (2006 m. lapkričio mėn.) diagnozavo krūties vėžio II stadiją. Operavo, leido chemiją, švitino. Plaukai nenuslinko, buvo ta vadinamoji geltonoji chemija. Tikrai gana gerai pernešė gydymą. Jaučiasi gerai, tikrai nesijaučia ligonė.
Norėjau pasiteirauti dėl vėžio žymenų kraujyje. Nežinau, ar prieš operaciją buvo daryti ir kokie. turiu tokius duomenis:
2007 m. rugpjūčio mėn. buvo bendras 11,7 o CA 2,2.
2007 m. lapkričio mėn. - bendras 13,7, CA 2,6. Gydytoja telefonu sakė, kad "normoj". Taip sakė ir 2007 m. rugpjūčio mėn., jokio kito gydymo neskyrė, tik patikrinimus kas 3 mėnesius.
Gal galite pakomentuoti rezultatus, ar tas padidėjimas yra kažkoks vertintinas, ar normos ribose? Gydytoja telefonu nepasakoja, o nuvažiuoti sudėtinga.
ačiū visoms.
Laikykitės, visosm sveikatos ir ištvermės 2008 metais!
QUOTE(spanguole_rudeni @ 2008 01 02, 14:26)
Viskas normos ribose. nedideli svyravimai visada būna, svarbu tik kad jie neperžengtų nustatytų ribų. O mamai matomai daro tradicinius žymenis, t.y. CEA ir CA15-3. CEA rodiklis neturėtų būti didesnis nei 4,6, o CA15-3 - nei 30. Šie žymenys pasako kie vėžinių ląstelių yra organizme (pas visus - net ir pas sveikus, yra šiek tiek šių ląstelių). Svyravimai gali atsirasti ne tik nuo šios ligos, bet ir nuo kitų priežasčių. Todėl jei kartais jie padidėtų ar sumažėtų - reiktų pagalvoti ir apie kitas priežastis. Gydymo, esant tokiems žymenims, neskiria, nes jie normalūs. Ir dabar kas 3 mėnesius darys šiuos tyrimus. Siūlyčiau pačiai rašytis atsakymus, nes: pravers einant konsultuotis pas kitą gydytoją, sekti žymenų pokyčius, sukaupsi visą istoriją pas save, kadangi ligos kortelės niekas neduoda, ir t.t.
Plačiau apie žymenis gali pasiskaityti adresu:
http://209.85.135.10...d...t=clnk&cd=1
http://209.85.135.10...t...t=clnk&cd=2
Tik jei darysite mokamus šiuos tyrimus (bent taip jau Vilniaus onkologiniam),kai atsakymą gauni per kelias valandas, atkreipkit dėmesį, jog šios žymenų reikšmės būna truputį kitokios, nes tyrimus atlieka kitu metodu.
Sekmės ir optimizmo Jums
QUOTE(haidi @ 2008 01 02, 00:00)
Tik dabar supratau, jog mes jau buvome susitikusios kitame forume - visai atmintis šlubuoja......Gerai, kad atėjai į šį forumą
Kokiame mieste Tave operavo? O kaip dėl kitų procedūrų, t.y. chemijos bei švitinimo, ar numato juos daryti, o gal nereikės?
Rašai, jog geri imunitetą stiprinančius vaistus, tai reiktų būti labai atsargiai su jais, nes jie kartais ir bėdos gali pridaryti. Ar pasikonsultavai su onkologais dėl jų?
O mažylės tai labai šaunios - didelis impulsas greičiau sveikti....
QUOTE(vaba-liuks @ 2008 01 02, 17:27)
Viskas normos ribose. nedideli svyravimai visada būna, svarbu tik kad jie neperžengtų nustatytų ribų.
Sekmės ir optimizmo Jums
Sekmės ir optimizmo Jums
Labai ačiū vaba_liuks už informaciją ir palaikymą
Renkuosi tą informaciją, rašausi.
Ačiū Jums!
Gal žinote, kiek ilgiausiai gali būti atidėta chemoterapija? Kažkaip sunkiai pradėjau gydymą. Kilo alerginė reakcija, visą kūną išbėrė + neutropenija. Dėl to savaitei atidėjo chemiją. Viskas lyg ir praėjo, bet susigriebiau kažkokį virusą, niekaip nesveikstu.
QUOTE(adis @ 2008 01 03, 13:12)
Gal žinote, kiek ilgiausiai gali būti atidėta chemoterapija?
Na neteko susidurti su tokiu atidėjimu ir nežinau tokio max termino. Bet, matyt, galima atidėti ir ilgesniam laikui, nes man padarė 2 chemijas, po to operacija ir dar mėnuo poilsio, o po to dar 4 chemijos. Pertrauka tarp 2-os ir 3-ios chemijos gavosi apie 7-8 savaites. Procedūrų metu sutikau moterį, kuriai buvo atidėta chemija dviem savaitėm, nes jos kraujas buvo blogas. Todėl, matomai galima tą daryti, tik neaišku koks maksimalus terminas. O gal paklausti VOI internetiname puslapyje - klausimų-atsakymų skyrelyje, jie gan greitai atsako (išbandyta). Tada bus žinoma ir Vilniaus chemoterapeutų nuomonė, ne tik Kauno.
O kaip jautiesi ir kokią chemiją skyrė?
Sveik
Adis,draugai Aš irgi šią chemoterapiją sunkiau pernešiau. Krito leukocitai iki 2,pasigavau virusą,temperatūra 39,gerklė tiek užkimo,kad nebeturėjau balso Tris dienas prasikankinau,gydytojai neskambinau,nes buvo Kūčių vakaras,Kalėdos,o antrą Kalėdų dieną paskambinau,tai nutraukė namie geriamą Helodą. Šiaip ne taip atsigavau,nors dar tebekosčiu. Antradienį sekanti ch.,jei kraujo tyrimas bus geras. Šiaip,kiek žinau,nukelia savaitei chem.,per tą laiką susitvarko kraujo rodikliai.Dabar tai jau bijau iš namų išlįst,nereikia man virusų.