Štai judantis kalnas iškilo Eglyno pačiam vidury. Oi aukštus namus jau supylė Skruzdžių šeimynėlė judri.
Tik nieko viduj nematyti. Tamsu - ir truputį baisu. Tai ką skruzdėlytėms daryti, Kad būtų kalne tam šviesu?
Ir kopė jos eglių kamienais, Ir saulę apstojo ratu. Ir vedė prie kalno kas dieną Plonų spinduliukų laidus.
Ir štai pagaliau vieną rytą Suvilnijo šventė tikra! - Nušvito kalne skruzdėlytėms Saulutės gelsva elektra.
/Ramutė Girkontaitė/
TRYS PASAKĖLĖS
Bėga skruzdėlė namo. Kelias tolimas. Oho! Reikia perlipti per kelmą, Nusileist nuo arklio balno, Reikia dar apeit pintinę Taip patekti į laiptinę.
Bet, kai baigės arklio balnas, Skruzdėlytė išsigando Miškas tankus. Siaubumėlis! Koks to miško tankumėlis. Skruzdėlytė kopia, dairos, Jai baisu, kad kelias mainos. Čia nebuvo šito miško, Skruzdėlytė net išblyško. Vieną kartą ji pargriuvo, Kitą koja jos užkliuvo. Lenda, bėga ji namo... Girdi šaukia ją sesuo:
- Sese, sese! Kur nuklydai? Nebijok šitoj tu girioj. Čia tik šluotražis ant tako, - Girdi sesė aiškiai sako.
Skurzdėlytė stabt sustojo, O sustojus pagalvojo: Aš, mažytė skruzdėlytė, Išsigąst galiu nors sykį.
Ir, ištiesus rankeles, Pasitiko seseles. Taip toli daugiau ji neis, Jei mamytė jos neleis.
Sveiki, o mano dukryte vis nori dainuoti kazkokia dainele apie kiškeli nabageli??? Bet as tokios nezinau, vis nuniuoja "o kiskelis nabagėlis šoka" . Bet as tokios nezinau, gal kas galite žodžius parašyt???
Sveiki, o mano dukryte vis nori dainuoti kazkokia dainele apie kiškeli nabageli??? Bet as tokios nezinau, vis nuniuoja "o kiskelis nabagėlis šoka" . Bet as tokios nezinau, gal kas galite žodžius parašyt???
Tindi rindi riuška,
Kas ten miške triuška?
Ar ne voveraitė
Ruda kepuraitė?
Vilkas šieną pjauna,
Meška riešutauna,
O kiškelis nabagėlis
be kepurės šoka.