Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(Vikiuke @ 2007 12 15, 23:26)
laundrine gal gali ir man parasyt tikslu meduolines teslos namukam receptuka, is anksto dekinga ax.gif

Parasyk emaila, atsiusiu, nes ten nuotrauka tik is zurnalo g.gif
Nu va, ikeliau, nepykit, kad toks didelis, kitaip neiseina. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 16 gruodžio 2007 - 16:10
QUOTE(venita @ 2007 12 14, 22:37)
Saulyciukas: Kadangi su antru gavos per sausa tešla (per daug miltu - vos susiklijavo), tai trečiam dėjau pagal tešlos kietumą. BET  lotuliukas.gif Kai tešla jau buvo pakankamai kieta prisiminiau, kad kepimo miltelius pamiršau  doh.gif Tai įmaišiau juos į saują miltų ir suminkiau. Tai va ta sauja ir buvo per daug  lotuliukas.gif


lotuliukas.gif

O mes vakar jau prikepėm įvairiausių formų meduoliukų - labai thumbup.gif, nors iš pradžių pergyvenau, nes tešla tokia trupanti gavosi (aišku, iškart prisiminiau, kaip kartais padauginama miltų), sunku buvo kočioti ir gražiai išimti formeles, tuo labiau su mažuoju kepėju, kurio dar ir pirščiukai ne visada paklauso. Bet iškepę meduoliukai buvo tikrai puikūs, skanūs, trapūs. Tai šiandien papuošėm visus šokoladu, riešutais ir džiovintais vaisiais ax.gif Tiesa, receptėlį ėmiau ne iš SM, o iš žurnalo, tai rytoj pabandysiu perrašyti, jei kam įdomu ax.gif
Atsakyti
Radau labai grazu meduoliu miesta, kas skaito rusiskai.
http://koolinar.ru/b...iewrecipe/14218
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 12 15, 16:10)
Ką tik perskaičiau, kad jei nori, kad imbieriniai sausainiai būtų minkšti, reikia kepti tik 10 min.http://www.manovirtuve.com/receptas/desertai/imbieriniai%20sausainiai.html


Aciu Laurindre, kaip tik paciu metu pastebejau, pasiruosiau tesla, tai galesiu padaryt minsktesnius thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 12 16, 15:07)
Parasyk emaila, atsiusiu, nes ten nuotrauka tik is zurnalo  g.gif
Nu va, ikeliau, nepykit, kad toks didelis, kitaip neiseina. doh.gif



vajergau nu tu ir pasistengei drinks_cheers.gif thumbup.gif didziulis didziulis dekui lotuliukas.gif tai beksiu bandyt ir as savo seimyna nustebint, nes jau galvojau nuleist rankas su tuo namuku lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles 4u.gif

noriu ir as pasigirti blush2.gif istraukiau is spinteles menesi laiko brandinta dziovintu vaisiu pyraga. Mmmmmmm....... kaip puikiai gavosi. Papuosiau siek tiek ir dabar lauksiu seimynos ivertinimo ax.gif Super receptukas thumbup.gif
Atsakyti
Mergaitės, o kada glajum tept meduolius? Kai jau suminkštėja?
Atsakyti
na, as tepiau kuomet suminkstejo.
kol jie kieti geriausia juos laikyti uzdarame inde ir jo neatidarineti, o kai suminkstes tai pries patiekiant ir aptek glajumi 4u.gif
Atsakyti
Mano meduoliukų receptas 4u.gif (jie gavosi traškiai minkštučiai, nereikėjo net laukti, tik atvėsusius jau galima ir puošti thumbup.gif )

Meduoliniai sausainėliai su šokoladu

125 g sviesto
250 g medaus (neturiu svarstyklių, tai dėjau maždaug 3 šaukštus)
125 g cukraus (apie pusę stiklinės dėjau)
1,5 šaukštelio meduolių prieskonių (pirkau spec. arbatos ir prieskonių parduotuvėje)
500 g miltų (na, gal reikėtų truputį mažiau...)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis kakavos
1 kiaušinis
50 g pieninio (arba balto) šokolado
50 g karčiojo (juodojo) šokolado
50 g migdolų plokštelių
50 g pistacijų (aš vietoj siūlomų riešutų dėjau sutrupintus ankaridžių riešutus)
50 g vyšnių cukatų (šių irgi neradau, tai dėjau džiovintus ananasus, papajas, prieš tai susmulkinus)

Sviestą, medų, cukrų ir prieskonius maišydamos pakaitinkite ant lengvos ugnies (aš viską išlydžiau mikrobangų krosnelėje), kad cukrus ištirptų, tik neužvirinkite. Atvėsinkite. Į didesnį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir viską sumaišykite. Tada į dubenį su miltais supilkite sviesto mišinį, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite. Tešlą uždenkite ir 2 val. palikite vėsioje vietoje (dėjau į šaldytuvą). Tada iškočiokite 0,5 cm storio lakštą ir spauskite formeles. Skardą išklokite kepimo popieriumi (patiesiau folijos ir patepiau sviestu) ir dėkite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 8-10 minučių (pati kepiau šiek tiek ilgiau – tiesiog atsidarius reikia vis pažiūrėti). Iškepusius sausainius atvėsinkite. Atskiruose dubenėliuose, karšto vandens vonelėse, ištirpinkite pieninį ir juodąjį šokoladą – jais padenkite sausainius (tepiau su peiliu). Tuomet sukapokite riešutus, galima apkepinti (aš nekepinau) ir susmulkinkite džiovintus vaisius.
Kvapnaus ir gardaus švenčių laukimo! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2007 12 17, 15:59)
Mano meduoliukų receptas 4u.gif (jie gavosi traškiai minkštučiai, nereikėjo net laukti, tik atvėsusius jau galima ir puošti thumbup.gif )

Meduoliniai sausainėliai su šokoladu

125 g sviesto
250 g medaus (neturiu svarstyklių, tai dėjau maždaug 3 šaukštus)
125 g cukraus (apie pusę stiklinės dėjau)
1,5 šaukštelio meduolių prieskonių (pirkau spec. arbatos ir prieskonių parduotuvėje)
500 g miltų (na, gal reikėtų truputį mažiau...)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis kakavos
1 kiaušinis
50 g pieninio (arba balto) šokolado
50 g karčiojo (juodojo) šokolado
50 g migdolų plokštelių
50 g pistacijų (aš vietoj siūlomų riešutų dėjau sutrupintus ankaridžių riešutus)
50 g vyšnių cukatų (šių irgi neradau, tai dėjau džiovintus ananasus, papajas, prieš tai susmulkinus)

Sviestą, medų, cukrų ir prieskonius maišydamos pakaitinkite ant lengvos ugnies (aš viską išlydžiau mikrobangų krosnelėje), kad cukrus ištirptų, tik neužvirinkite. Atvėsinkite. Į didesnį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir viską sumaišykite. Tada į dubenį su miltais supilkite sviesto mišinį, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite. Tešlą uždenkite ir 2 val. palikite vėsioje vietoje (dėjau į šaldytuvą). Tada iškočiokite 0,5 cm storio lakštą ir spauskite formeles. Skardą išklokite kepimo popieriumi (patiesiau folijos ir patepiau sviestu) ir dėkite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 8-10 minučių (pati kepiau šiek tiek ilgiau – tiesiog atsidarius reikia vis pažiūrėti). Iškepusius sausainius atvėsinkite. Atskiruose dubenėliuose, karšto vandens vonelėse, ištirpinkite pieninį ir juodąjį šokoladą – jais padenkite sausainius (tepiau su peiliu). Tuomet sukapokite riešutus, galima apkepinti (aš nekepinau) ir susmulkinkite džiovintus vaisius.
Kvapnaus ir gardaus švenčių laukimo! 4u.gif



Laba diena, 4u.gif aš virtuvėj naujokė ir labai reikia patarimo doh.gif

Norėčiau kepti meduolius tokius kietus, bet kad valgant jie nebyrėtų... ir netrupėtų. Nemoku kitaip paaiškinti blush2.gif vakar kepiau sausainius ir jie gavosi tokie trapūs... gal nereikia dėti kepimo miltelių ar mažiau sviesto? Kad jie būtų kietesni,nuo ko tai priklauso? kaip šitie: user posted image

Ir nuo ko priklauso tokia spalva, kaip iškepti tolygiai parudavusius? Kokią reikšmę turi miltų kokybė? Ar kepti reikia taip, kad šiluma eitų ir iš viršaus ir apačios? Ar reikia skardą tepti aliejumi?
Atsakyti
O gal kas moka skanu mielini - aguonini pyraga kepti? blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Iskepiau ir as pagal BEA recepta meduolius - nu thumbup.gif gavosi thumbup.gif
Ir skanus, ir kvapnus, ir grazus ax.gif
Bandau ikelti nuotrauka savo 2 dienu triuso biggrin.gif blush2.gif

Papildyta:
Ir dar viena nuotraukele ikeliu, is arciau 4u.gif
Beje, sunui labai patiko meduolius puosti thumbup.gif
Atsakyti