Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(Vikiuke @ 2007 12 14, 20:12)
nu tai nors tiek dekui 4u.gif
o tai kaip ten baiges tau gal reikejo ant silpnesnes ugnias kaitint bet neuzvirint? ar cia biski kazkas ne taip tame receptuke? gal ka lengvesnio su tais namukais ir meduoliu tesla eina suderint? g.gif


Kituose receptuose dar yra sviestas arba margarinas dedamas. Tai kai kartu medu ir margarina istirpdai ir atvesini, tai jis taip nesustingsta. Nzn ka negerai padariau, bet nemanau, kad daugiau bandysiu schmoll.gif smile.gif
Atsakyti
Gal medus koks ne visai tikras, arba perdaug pakaitinot. Man niekas nesustingo, kaitinau medu kartu su sviestu ant 300 W galingumo mikrobangų krosnelėje tol, kol suskystėjo, tiksliau kol tik pradėjo tirpti, tikrai neužkaitinau. 4u.gif
O kietumas man jų labai patinka, tik reikia labai labai plonai tešlą iškočioti, Aš kočioju ant silikoninio padėklo ( galima ant kepimo popieriaus), tada niekur jų perdėti nereikia, tik tarpelius išimu, kai formeles išspaudžiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 14 gruodžio 2007 - 18:33
QUOTE(laurindre @ 2007 12 14, 20:30)
Gal medus koks ne visai tikras, arba perdaug pakaitinot. Man niekas nesustingo, kaitinau medu kartu su sviestu ant 300 W galingumo mikrobangų krosnelėje tol, kol suskystėjo, tiksliau kol tik pradėjo tirpti, tikrai neužkaitinau.  4u.gif

Pagal ta recepta turejo buti medus be sviesto. Su sviestu tokios problemos ir nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(venita @ 2007 12 14, 17:40)
Taigi, nugalėjo trečias. Irgi ne visai tobulai, nes vėl padauginau miltų  blush2.gif  Gyveni ir mokaisi...  rolleyes.gif


Ačiū 4u.gif Jei bus ūpo, dar šį savaitgalį išbandysim 4u.gif
O kuria prasme padauginai miltų? Ar pagal receptą per daug parašyta, ar kaip? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(venita @ 2007 12 14, 18:40)
Tokioj kaip kugelis arba specialioj, žemesniais kraštais arba kokioj forminėj. Na tikrai ne ten kur sausainius. Nebent aš sausainius kepu kaip nors kitaip. Juk pyragų tešla paprastai skystoka būna.

aciu,as taip ir galvojau,tik man labai idomiai nuskambejo tas pasakymas,kad "skarda,kokia buna dujinej" doh.gif tai vat man ir kilo toks kvailas klausimas blush2.gif reiks bandyti kepti,nes isskyrus obuoliu pyraga,niekad nera isejes koks nors saldus gaminys doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(venita @ 2007 12 14, 18:50)
Pagal ta recepta turejo buti medus be sviesto. Su sviestu tokios problemos ir nebuvo.

http://sonatinos-rec...-su-medumi.html
Pabandykit pagal sita recepta. Tikrai labai skanu. thumbup.gif
Dar karta perziurejau visus kociojamos teslos receptus, tai kad visi su sviestu ar margarinu. Nei vieno recepto nera be riebalu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 14 gruodžio 2007 - 21:43
Laurindre, mes čia apie šitą. Pirmame lape jis įvardintas kaip Kalėdinis namelis ar kažkas tokio.

Saulyciukas: Kadangi su antru gavos per sausa tešla (per daug miltu - vos susiklijavo), tai trečiam dėjau pagal tešlos kietumą. BET lotuliukas.gif Kai tešla jau buvo pakankamai kieta prisiminiau, kad kepimo miltelius pamiršau doh.gif Tai įmaišiau juos į saują miltų ir suminkiau. Tai va ta sauja ir buvo per daug lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(venita @ 2007 12 14, 17:40)
Taigi, nugalėjo trečias. Irgi ne visai tobulai, nes vėl padauginau miltų  blush2.gif  Gyveni ir mokaisi...  rolleyes.gif


QUOTE(venita @ 2007 12 14, 22:37)
tai trečiam dėjau pagal tešlos kietumą. BET  lotuliukas.gif Kai tešla jau buvo pakankamai kieta prisiminiau, kad kepimo miltelius pamiršau  doh.gif Tai įmaišiau juos į saują miltų ir suminkiau. Tai va ta sauja ir buvo per daug  lotuliukas.gif

O kokia tešla gavos "pagal kietumą" unsure.gif Jaučiu tikrai padauginai miltų... Pas mane tešla gavos gan minkšta, lipo prie rankų, iš karto kočiot be šansų schmoll.gif Dėl to ir reikia šaldyt rolleyes.gif
Atsakyti
Jei žadate valgyti, tai kepkite iš normalios meduolinės tešlos, visos jos turi riebalų, todėl yra kažkiek trapios. O jei nevalgysit, tai koks skirtumas g.gif
Turiu receptą iš stiliaus mažylio, su nuotrauka ir receptu. Jei norite, parašykite E-mailus, atsiūsiu.
Atsakyti
Ką tik perskaičiau, kad jei nori, kad imbieriniai sausainiai būtų minkšti, reikia kepti tik 10 min.http://www.manovirtuve.com/receptas/desertai/imbieriniai%20sausainiai.html
Atsakyti
Noriu pagirti Bea meduoliukų receptą dar iš pirmosios temos 4u.gif Fantastika, laaabai skanu biggrin.gif Tiesa, mūsų maximoje su vienu x prieskonių meduoliams nebuvo, o karšto vyno prieskonius aš kažkaip nedrįsau pirkti, nes nebuvo parašyta sudėtis. Tai įdėjau tiesiog smulkintų gvazdikėlių, cinamono, muskato ir imbiero. Nu jaučiu nesulauks tie meduoliai nei po valandos laukiamų svečių, nei rytoj aplankysiančios mamos essen.gif Ačiū už receptą, Bea!
Atsakyti
laundrine gal gali ir man parasyt tikslu meduolines teslos namukam receptuka, is anksto dekinga ax.gif
Atsakyti