Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(Bransha @ 2007 12 11, 19:34)
kad ten nera is kur to riebumo smile.gif
ar ragavot, patiko?  ax.gif


nu dedasi ten margarino. bet aš sviestą dėjau, gal dėl to riebu. atšalęs tai toks įdomaus skonio, kas ragavo - sakė toks kalėdinis pyragas. Na bet vis dėlto kalėdom jo nekepsiu.
Atsakyti
Sveikutės, jūs čia taip šauniai dalinatės įgūdžiais, žiniomis, receptais thumbup.gif

Peržiūrėjau praeitą temikę, domino baltas glajus, įvairių receptų prisiskaičiau, bet vis tiek klausimas : tai kiek reikia laukti, kol jis sustingsta, ir kažkaip nžn. ten gi žalias kiaušinis, negi apteptų, baltu glajumi, meduoliukų nereikia pašauti bent jau į šiltą orkaitę, kad tas glajus kažkiek "pakeptų" g.gif Bet jei pašausim į orkaitę, kad ir šiltą, ar tas glajus nesuskys g.gif Ar reikia šaltai dėti g.gif Kodėl jaučiamas aitrus kiaušinio kvapas g.gif ( dėjau ir citr. rūgšties ir kiaušinis geras buvo ) Plius, suaugusiems tai gal ir nieko, bet ar mažuliukams vaikams nuo šio glajaus nieko blogo g.gif Būsiu dėkinga už atsakymą drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 13 gruodžio 2007 - 16:54
QUOTE(Kenguryte @ 2007 12 13, 16:51)
Sveikutės, jūs čia taip šauniai dalinatės įgūdžiais, žiniomis, receptais  thumbup.gif

Peržiūrėjau praeitą temikę, domino baltas glajus, įvairių receptų prisiskaičiau, bet vis tiek klausimas : tai kiek reikia laukti, kol jis sustingsta, ir kažkaip nžn. ten gi žalias kiaušinis, negi apteptų, baltu glajumi, meduoliukų nereikia pašauti bent jau į šiltą orkaitę, kad tas glajus kažkiek "pakeptų"  g.gif  Bet jei pašausim į orkaitę, kad ir šiltą, ar tas glajus nesuskys g.gif Ar reikia šaltai dėti g.gif Kodėl jaučiamas aitrus kiaušinio kvapas  g.gif  ( dėjau ir citr. rūgšties ir kiaušinis geras buvo ) Plius, suaugusiems tai gal ir nieko, bet ar mažuliukams vaikams nuo šio glajaus nieko blogo  g.gif Būsiu dėkinga už atsakymą  drinks_cheers.gif

As asmeniskai dedu vesiai. O kiausinio kvapas man nesijaucia, labiau jaucias cukraus pudros kvapas (nes jos reik labai daug). Mano vaikas grauzia toki glaju ir nieko. Kiausinius visad gerai nuplaunu, pries vartojant.
Atsakyti
QUOTE(Daivulyte @ 2007 12 10, 18:41)
toks didelis ir iseina doh.gif



Eina sau, tokios "blėtos" neturiu doh.gif GAl iš pusės tada bandyti... ax.gif

QUOTE(venita @ 2007 12 11, 15:52)
Beje isbandziau kita recepta tai gavos akmeneliai  doh.gif Bet jau iskepus smile.gif Siandien bandysiu trecia  rolleyes.gif Nors isvada jau ir taip aiski, kad ne kokia is manes kepeja....  ax.gif  biggrin.gif


Būtinai parašyk, kai pasiseks - sūnelis labai nori tų meduolių - kočioti ir formeles spaudyti wub.gif O pernai mums irgi neįkandami gavosi, tai, kaip jau ir rašiau, papuošėm glajumi ir sukabinom ant eglutės kaip žaisliukus smile.gif
Atsakyti
ir as noreciau kepti kokius meduoliukus ,kuris receptas geriausias kad nebutu kieti ax.gif
Atsakyti
Kiek cm tešlos storio padegiant skardą kepdamos Daivajos pyragą?
Nes kepsiu iš pusės normos ir galvoju kepti keliose nelabai didelėse formose maždaug 26cm skersmens. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 12 14, 14:30)
Kiek cm tešlos storio padegiant skardą kepdamos Daivajos pyragą?
Nes kepsiu iš pusės normos ir galvoju kepti keliose nelabai didelėse formose maždaug 26cm skersmens. ax.gif

Bus kaip tik 4u.gif
Atsakyti
Jus man paaiskinkit blush2.gif pyraga reikia kepti kokioj skardoj unsure.gif tai tokioj su staciom sienele,kur pvz kugeli kepam,ar toj paprastoj tiesioj,kuriose tarkim sausainius kepam doh.gif blush2.gif nu as skaitau skaitau ir niekaip nesuprantu,pas mane dujineje tai paprasta tiesi blush2.gif
nu as cia uzlanksciau,tikiuos kas nors suprasite ir paaiskinsite doh.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2007 12 13, 19:49)
Būtinai parašyk, kai pasiseks - sūnelis labai nori tų meduolių - kočioti ir formeles spaudyti wub.gif O pernai mums irgi neįkandami gavosi, tai, kaip jau ir rašiau, papuošėm glajumi ir sukabinom ant eglutės kaip žaisliukus smile.gif


RAŠAU 4u.gif

Pirmas diskvalifikuotas dar nepasiekus kepimo etapo, nes ištirpdytas ir atvesintas medus patapo akmeniu (puodas plaunant nenukentėjo, lengvai viskas ištirpo, bet nukentėjo nagai kol dar bandžiau kaip nors sumaišyti thumbup.gif ).
Antras iškepė, tačiau buvo labai labai kieti. Tokie kieti, kad MB visą vakarą pilvą susiėmės sėdėjo, o galų gale liepė juos išmesti blush2.gif Gali būti, kad tiesiog miltų per daug į juos buvau pridėjus, mat svėriau 'iš akies' ax.gif Net nepagal tešlos kietumą doh.gif
Taigi, nugalėjo trečias. Irgi ne visai tobulai, nes vėl padauginau miltų blush2.gif Gyveni ir mokaisi... rolleyes.gif
QUOTE(rutuks @ 2007 12 14, 19:21)
Jus man paaiskinkit  blush2.gif pyraga reikia kepti kokioj skardoj  unsure.gif tai tokioj su staciom sienele,kur pvz kugeli kepam,ar toj paprastoj tiesioj,kuriose tarkim sausainius kepam  doh.gif 


Tokioj kaip kugelis arba specialioj, žemesniais kraštais arba kokioj forminėj. Na tikrai ne ten kur sausainius. Nebent aš sausainius kepu kaip nors kitaip. Juk pyragų tešla paprastai skystoka būna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo venita: 14 gruodžio 2007 - 17:42
labuka mielosios tai va turiu problemele bandziau pradet daryt meduolini nameli tai pradejau kaitint medu cukru ir druska kol sulaukiau kad atsaltu sustingo tai kaip cia db ymaisyt miltus? g.gif blush2.gif
Papildyta:
sorry ne druska o prieskonius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikiuke @ 2007 12 14, 19:43)
labuka mielosios tai va turiu problemele bandziau pradet daryt meduolini nameli  tai pradejau kaitint medu cukru ir druska kol sulaukiau kad atsaltu sustingo tai kaip cia db ymaisyt miltus?  g.gif  blush2.gif
Papildyta:
sorry ne druska o prieskonius doh.gif


Tas pats receptas, ta pati problema - man irgi taip buvo. galiu paguosti nebent tik kad puodas lengvai išsiplauna: užpilk šiltu vandeniu ir iki ryto atitirps wink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
nu tai nors tiek dekui 4u.gif
o tai kaip ten baiges tau gal reikejo ant silpnesnes ugnias kaitint bet neuzvirint? ar cia biski kazkas ne taip tame receptuke? gal ka lengvesnio su tais namukais ir meduoliu tesla eina suderint? g.gif
Atsakyti