Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

1 kg miltu
1,5 stiklines pieno
40 g mieliu
10 g druskos
60 g cukraus (jei visai nesaldi tesla, pvz pyrageliams su grybais, kopustais, mesa ir pan. Saldesnei dedu 120g)
100 g sviesto arba margarino
3 tryniai

Pageidautina, kad visi produktai butu kambario temperaturos, bent jau pienas, nes saltam piene mieles nelabai...
Su cukrum didesniam inde istrinu mieles, kai pasidaro kosele, pilu piena, ismaisau. Atsimatuoju puse normos miltu (0,5kg). 250g beriu itesla, ismaisau (nebutina labai stengtis kad nebutu gumuliuku, pamaisau ir tiek), likusius 250g beriu ant virsaus, kad uzdengtu tesla. Bliuda dedu i didesni bliuda su smarkiai siltu vandeniu ir palieku kokiai 1val. (Retkarciais patikrinti kaip kyla, kartais vanduo atvesta) Kai smarkiai padaugeja teslos, isimu bliuda ir maisau toliau: Dedu trynius, taip pat galima dadeti cukraus, jei norima saldziau, bet jei jo bus per daug, blogai kils. Pilu prasijotus miltus, druskos, isminkau. Kai issiminko, supilu keptuveje istirpdytus ir atvesintus (kad neiskeptu mieliu) siltus riebalus. Vel minkau. Paminkyti reikia, tesla gaunasi puresne, skanesnes bandeles . Baigus minkyti pavirsius sulyginamas,patepamas riebalais, indas kuo nors uzdengiamas, kad geriau laikytusi siluma ir vel dedama su bliudu i didesni inda su smarkiai siltu vandeniu (bet ne verdanciu )pakilti. Pakyla greiciau, per kokias 15-20min. Tesla kociojama, formuojami gaminiai ar dedama idaro, gatavi gaminiai dedami i skarda, vel pakildinami (man iskyla elektrineje orkaiteje, kol ji prikaista) ir kepami 200temp. Pirma partija kepa ilgiau (apie20min), o kitos, ikaitus orkaitei, iskepa greitai (apie10min). Kad butu grazesni, pavirsiu reikia patepti kiausinio plakiniu, tada ir geriau matosi, kada iskepe.
Aprasytas procesas ner toks baisus, kaip atrodo, teslos kilimas daug priklauso nuo temperaturos. Dedu i karstoka vandeni, nes patirtis parode, jog kol isyla tesla ir indas, mano vesioje vonioje (ten nesu kildyt, kad nesilaistytu ir nelistu vaikai), vanduo atvesta. Jei kambary labai silta, iskyla ir per 2-3val. Ir visai paprasta paruosti ta tesla, ner tiek daug darbo, kaip atrodo, tiesiog smulkiau aprasiau. Pacios bandeles gaunasi labai skanios Nereikia deti daugiau miltu, nei nurodyta.
Atsakyti
ką tik iškepė aguonų - obuolių pyragas. kol karštAas, tai toks labai riebus. lauksiu rytojaus ir žiūrėsiu koks skonis smile.gif
tikiuosi skanu bus thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos patyrusios kepejos,
Meldziu pagalbos!!! Kepu meduolius pagal tesla nameliui (kur pirmam puslapi nuoroda): istirpinau medu su cukrumi, kol karstas buvo skystas skystas. Pradejo vesti, pradejo kieteti. Kai praauso, sudejau kiausinius, tai medus visai i akmeni sustingo, net nuo puodo dugno nukrapstyt negaliu, nekalbant apie ismaisyma!! Prasau, atsakykit ka ne taip padariau verysad.gif Dekui
Atsakyti
Sveikutes!

Butume labai dekingos, jei turedamos laiko, uzpildytumete sia anketa 4u.gif :

http://www.apklausa.....php?form=13696

Sia apklausa, skirta issiaiskinti, kokia galimybe Lietuvoje yra isikurti kulinariniam knygynui. Dekui uz jusu atsakymus!

Leidybos studentes
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2007 12 10, 23:08)
ką tik iškepė aguonų - obuolių pyragas. kol karštAas, tai toks labai riebus. lauksiu rytojaus ir žiūrėsiu koks skonis smile.gif
tikiuosi skanu bus  thumbup.gif



kokio dydžio gaunas g.gif , nes mama nori kept iš pusės normos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(venita @ 2007 12 10, 23:51)
Sveikos patyrusios kepejos,
Meldziu pagalbos!!! Kepu meduolius pagal tesla nameliui (kur pirmam puslapi nuoroda): istirpinau medu su cukrumi, kol karstas buvo skystas skystas. Pradejo vesti, pradejo kieteti. Kai praauso, sudejau kiausinius, tai medus visai i akmeni sustingo, net nuo puodo dugno nukrapstyt negaliu, nekalbant apie ismaisyma!! Prasau, atsakykit ka ne taip padariau  verysad.gif Dekui



Nereikejo laukti, kol atves, nes tuomet sukieteja. Kiausinius ir kt reikia deti i ne karsta mase, nes kiausiniai iskeps, bet i karstoka-silta ir po to viska skubiai maisyti, nes kai atvesta, suketeja 4u.gif
Atsakyti
O jei pabandyt vel pakaitinti ant mazos ugnies (nepersistengti, kad kiausiniams nepakenktu) g.gif
Atsakyti
Aciu DinaR thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2007 12 10, 22:08)
ką tik iškepė aguonų - obuolių pyragas. kol karštAas, tai toks labai riebus. lauksiu rytojaus ir žiūrėsiu koks skonis smile.gif
tikiuosi skanu bus  thumbup.gif

Na jis taip tik atrodo, is tikro labai skanus, gaivus ir lengvas uzkandis smile.gif
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 12 11, 08:06)
kokio dydžio gaunas g.gif , nes mama nori kept iš pusės normos ax.gif


gaunasi gana nemažas. kur buna 3 dydžių skardos, tai gavosi vidurine pilna.
o skonis atšalusio tikrai skanus, riebumo nebesijaučia. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DinaR @ 2007 12 11, 12:44)
Nereikejo laukti, kol atves, nes tuomet sukieteja. Kiausinius ir kt reikia deti i ne karsta mase, nes kiausiniai iskeps, bet i karstoka-silta ir po to viska skubiai maisyti, nes kai atvesta, suketeja  4u.gif


Tai kad nelaukiau visai kol salta butu... blush2.gif Dejau, kai pirsta buvo jau beveik galima ikisti.
Beje isbandziau kita recepta tai gavos akmeneliai doh.gif Bet jau iskepus smile.gif Siandien bandysiu trecia rolleyes.gif Nors isvada jau ir taip aiski, kad ne kokia is manes kepeja.... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2007 12 10, 23:08)
ką tik iškepė aguonų - obuolių pyragas. kol karštAas, tai toks labai riebus. lauksiu rytojaus ir žiūrėsiu koks skonis smile.gif
tikiuosi skanu bus  thumbup.gif

kad ten nera is kur to riebumo smile.gif
ar ragavot, patiko? ax.gif
Atsakyti