Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(RiMami @ 2008 12 10, 11:55)
Cipciuk, ačiū už atsakymą 4u.gif Supratau lotuliukas.gif Na, jei minkšti - tai aš tokių irgi noriu mirksiukas.gif Aš meduolius išvis bijau kepti - prisiskaičiau čia, kad dažniausiai visoms kieti tie meduoliai gaunasi doh.gif O dabar mąstau gal pamėginti g.gif , jau vien dėl dukros vertėtų, nes kai pamato per kompą kai aš žiūrinėju - tai rėkia: mam tokių iškepk.
Man net mintis neatėjo, kad su popierine tūtele įmanoma tokio plonumo linijytes išpiešt doh.gif Super thumbup.gif Čia turbūt tik jūsų rankoms įmanomi tokie darbeliai mirksiukas.gif
Beje, labai graži idėja pradžiugint vaikučius drinks_cheers.gif


Na mes ten turime kriksto dukra , visiska naslaite , tai dazni mes ten sveciai smile.gif
Patikek ...ir visu kitu rankos gali tai padaryti , ne tik mano schmoll.gif
Dar karta patarsiu .....kai tik meduoliukai iskils , nieko nelaukus trauk lauk , jeigu nori guminuku , mano anukyte sendien jau tris sukramte tongue.gif , o jai bet ko neikisi schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cipciukas: 10 gruodžio 2008 - 12:14
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 09, 22:44)
Stai ir as idesiu " guminiu" meduoliuku receptuka  biggrin.gif

Teslai :

450 g. miltu                                       
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu




Is sitos normos turbut gaunasi nemazai meduoliu? g.gif gal bandyt is puses g.gif o prieskoniu kokiu dejot? man visokie gvazdikeliai tai taip nepatinka g.gif
Atsakyti
Nepasakyciau , kad dauk schmoll.gif ...dvi pilnos skardeles , bet aisku cia nuo dydziu priklauso , jei mazesni meduoliukai , tai gali ir trys buti

user posted image
Atsakyti


user posted image
[/quote]
Labai labai grazu, saunuole 4u.gif wub.gif

Viskas!! Ejnu ir as kepti meduoliu, akys raibsta nuo visu cia demonstruojamu groziu blink.gif Iskepsiu ir as savajai anukytei, ji kai megeja saldumynu tai manau suciauskins dar iki Kaledu, o kita partija tada kepsiu savaite pries wub.gif

P.S. O riebalai tai tiktu ventos sviestas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emili..: 10 gruodžio 2008 - 12:26
Tikrai nezinau unsure.gif , bet patarciau riebesni , nors tame recepte parasyta " riebalai " g.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 10, 13:37)
Tikrai nezinau  unsure.gif , bet patarciau riebesni , nors tame recepte parasyta " riebalai " g.gif

Na gal pabandysiu, gal pavyks, nes dabar kitokio neturiu, o kaip ir daugiau nieko netruksta, tai nenoriu tik del to vaziuoti i parduotuve.
Atsakyti
As noriu irgi del vaiku tik iskept g.gif gal reiks is puses normos visgi pabandyt, o gal is visos lotuliukas.gif dideliu zuikiu prikepsiu lotuliukas.gif laukit sedevro lotuliukas.gif o neperanksti juos kepti? g.gif kaledos dar uz dvieju savaiciu tik rolleyes.gif
Atsakyti
nu ir grazuoliai cipciuko meduoliukai wub.gif wub.gif wub.gif is pradziu gavojau, ot grazi undinele, bet ten su sparniukai, angeliukas 4u.gif ax.gif pasaka... laaaaaaaaabai puikus, sventiski tokie thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif o zuvytes taip ir prasosi buciuojamos lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti
Citrininiai sausainukai.

Tešlai:
210 gr. miltų
150 gr. šalto sviesto
100 gr. cukraus
1 didelis kiaušinio trynys
žiupsnelis druskos

Įdarui:
60 gr. sviesto
60 gr. cukraus
1 vidutinio dydžio kiaušinis.
1 citrinos sultys ir odelė (cedra)

Papuošimui:
1 kiauš. trynys, stambus cukrus


______________________
Miltus sumaišome su cedra ant peilio galiuko, druskos žiupsneliu, cukrumi, sviestu, supjaustytu nedideliais gabalėliais ir tryniu.
Greitai išminkome tešlą, įvyniojame į maistinę plėvelę ir valandai pamirštame šaldytuve.

Darome įdarą:

Ant vandens pirties išlydome sviestą su sukrumi, citrinos sultimis ir likusia cedra.
Kiaušinį gerai suplakame į putas ir įdedamę į šį mišinį.
ten pat ant vandens pirties gerai plakame, kol įdaras pasidaro tirštas (apie 3-4 min.)


Ištraukiame tešlą iš šaldytuvo,
iškočiojame iki 2-3 mm. storio, ir išpjauname figūrėles (apskritimus, žvaigždelės etc.)

Pusei figūrėliu per vidurį padarome skylutę (paveiksliuke - žvaigždutės formos), skylėtų dalių viršų sutepame tryniu, barstome stambiuoju sukrumi.

Kepame visas dalis 12-15 minučių 160C temp. orkaitėje.

Tas puseles, kurios be skylučių, sutepame įdaru, jis dar šiltas, jei viską darote laiku ;-) ir ant viršaus dedate skylėtąją pusę.

_____________________
user posted image

Gražių ir skanių švenčių !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marijka: 17 gruodžio 2009 - 11:41