QUOTE(agee @ 2008 12 09, 14:43)
beje, mikepukuotukass, pagal koki recepta tu darei tuos imbierinius meduoliukus ir ar jie skanus gavosi?
Meduolius tai dariau pagal šitą receptą :
http://virtuve.blogs...-meduoliai.html
(tik jį radau kažkur SM)
Skanūs, tik man jie kieti gavosi, tik paskutinė partija, kai vietoj grietinės dėjau jogurtą - minkštesni kur kas
bet įtariu, dar ir dėl to, kad miltų gal kiek mažiau dėjau.
O imbierinius sausainukus pagal Sonatinos receptą dariau:
http://sonatinos-rec...-su-medumi.html
Tik nuklydau nuo nurodymų, nes sviestą išlydžiau su medum, o ne tryniau iki trupinukų, kaip reikėtų
Na, nežinau, ar kas nuo to pasikeitė - skanūs šiaip, kietoki tokie, bet trapūs
Dar dėl prieskonių man neaišku: kad ir kiek jų berčiau (vietoj 1a.š., kaip rašo, beriu 3
), nesijaučia man jų tiek kiek norėtųsi, na, kaip pirktiniuose būna
Tai ar visi tokie kepiniai turi atsigulėt, kad prieskonių kvapas įsigertų, ar tuose pirktiniuose dirbtinių kvapų dar būna pridėta
Beje, dėl to sviesto su miltais - ryt pranešiu, jei šįvakar kepsiu, vakar užsimaišiau tešlą tiksliai pagal nurodymus, tik vat, druskos įbert pamiršau