Sie meduoliukai buna minkstuciai ka tik iskepus, o po kiek laiko (~po savaites) tampa trapus. Tad as juos kepsiu pries pat Kaledas, taip pat ta pati recepta naudosiu namuko statybai
QUOTE(laurechka @ 2008 12 08, 20:06)
kepu meduolini namuka pagal bea meduoliuku recepta.... Ale sh... tesla gavos nekociojama.... Trupa, limpa ir t.t. kas galejo but ne taip??? pirma kart man toks bajeris su medaus tesla... kaltinu medu, nes emiau nuo virsaus kibiriuko, ir ten buvo tokiu ale putu... nu net nzn kaip pavadint....
Na, ir man trupėjo, ir lipo, ir nesikočiojo. Bet dariau taip, kaip kepant imbierinius sausainukus, kurie irgi bais trapūs ir neišeina jų iškočiot paprastai - reikia dėt tešlos gabalą tarp dviejų kepio popieriaus lapų tada išsikočioja kuo puikiausiai
o sviestas suteikia meduoliams minkstumo?
QUOTE(gretoole @ 2008 12 08, 21:25)
o sviestas suteikia meduoliams minkstumo?
Sakyčiau daugiau dėl trapumo dedamas sviestas į visus kepinius
[quote=triule,2008 12 08, 15:31]
Berods Mamicy posta esu nusikopinus del medaus svorio:
šiandien kaip tik svėriau, tai kadangi medus pas mane jau toks tirstesnis, tai 2 diiideli saukstai ~ 200 g. bet tokie dideli sriubiniai sukisti į medų ir sėmiau max kiek išėjo...
Ačiū. Aišku tada, per daug dvigubai įdėjau Na bet vistiek labai skanūs gavosi. Vyras valgo ir nedekoruotus. Iki kalėdų neliks.
Aš kalėdiniui pyragui tik stambesnius vaisius smulkinau ir tai nelabai smulkiai, o riešutų išvis nesmulkinau. Recepte nebuvo parašyta, kad reikia smulkinti, bet pagalvojau, kad abrikosus, obuolius reikia susmulkinti, tai susmulkinau. Tik iškepus, vėliau paskaičiau visą temą ir sužinojau, kad reikia smulkinti.
Berods Mamicy posta esu nusikopinus del medaus svorio:
šiandien kaip tik svėriau, tai kadangi medus pas mane jau toks tirstesnis, tai 2 diiideli saukstai ~ 200 g. bet tokie dideli sriubiniai sukisti į medų ir sėmiau max kiek išėjo...
Ačiū. Aišku tada, per daug dvigubai įdėjau Na bet vistiek labai skanūs gavosi. Vyras valgo ir nedekoruotus. Iki kalėdų neliks.
Aš kalėdiniui pyragui tik stambesnius vaisius smulkinau ir tai nelabai smulkiai, o riešutų išvis nesmulkinau. Recepte nebuvo parašyta, kad reikia smulkinti, bet pagalvojau, kad abrikosus, obuolius reikia susmulkinti, tai susmulkinau. Tik iškepus, vėliau paskaičiau visą temą ir sužinojau, kad reikia smulkinti.
QUOTE(Owly @ 2008 12 07, 20:04)
Šiandien dar neišsitraukiau tešlos iš šaldytuvo Bet pernai apie 15 min kepdavau, +160 (tai čia irgi maždaug viduriukas pas mane).
O ar lygiai tešlą iškočioji? Kur ploniau ten greičiau iškepa, ir tada nelygiai ir ruduoja
O ar lygiai tešlą iškočioji? Kur ploniau ten greičiau iškepa, ir tada nelygiai ir ruduoja
Butent, kad nelygiai Neiseina man tolygiai iskocioti...kaip jums pavyksta?
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 08, 20:48)
Na, ir man trupėjo, ir lipo, ir nesikočiojo. Bet dariau taip, kaip kepant imbierinius sausainukus, kurie irgi bais trapūs ir neišeina jų iškočiot paprastai - reikia dėt tešlos gabalą tarp dviejų kepio popieriaus lapų tada išsikočioja kuo puikiausiai
kepio popierius, tai kepimo? Pabandysiu!
QUOTE(mereveja @ 2008 12 08, 22:25)
kepio popierius, tai kepimo? Pabandysiu!
Kepimo
As namuka dariau is cipciuko medaus torto recepto, ten kiausiniu reikia, ir man rodos, kad buten del kiausiniu tesla gaunasi tasi ir kociojama. Nes pries pora sav. kepiau sviestinius sausainius be kiausiniu, tai , beveik norejau mest siuksliu dezen, nes taip uzkniso, kad neina iskociot. O su kiausiniais
Man nuo vakarykscio torto liko 2 baltymai ,tai siandien iskepiau kokosiniu sausainiu
Kokosiniai sausainiai
3 baltymai
1 a.s. citrinos sulciu
truputi druskos
225 g cukraus pudros
60g miltu
200 g kokoso drozliu
Baltymus, citrinos sultis ir druska standziai isplakti. Imaisyti likusius ingridientus.
Suformuoti rutuliukus ir kepti ikaitintoj orkaitej (150°) 20-25 min.
Niu man tai labai skanu viskas kas su kokosu dar situos tik pagrazinsiu tirpintu sokoladu,siandien jau jegu nera..
Kokosiniai sausainiai
3 baltymai
1 a.s. citrinos sulciu
truputi druskos
225 g cukraus pudros
60g miltu
200 g kokoso drozliu
Baltymus, citrinos sultis ir druska standziai isplakti. Imaisyti likusius ingridientus.
Suformuoti rutuliukus ir kepti ikaitintoj orkaitej (150°) 20-25 min.
Niu man tai labai skanu viskas kas su kokosu dar situos tik pagrazinsiu tirpintu sokoladu,siandien jau jegu nera..
QUOTE(miskouoga @ 2008 12 08, 22:12)
As namuka dariau is cipciuko medaus torto recepto, ten kiausiniu reikia, ir man rodos, kad buten del kiausiniu tesla gaunasi tasi ir kociojama. Nes pries pora sav. kepiau sviestinius sausainius be kiausiniu, tai , beveik norejau mest siuksliu dezen, nes taip uzkniso, kad neina iskociot. O su kiausiniais
O aš kartą medaus tortą kepiau, kur recepte nebuvo sviesto (berods Glacee receptas) tai galvojau kaip mesiu lauk tą tešlą, nes lipo visur kur tik galėjo ir prie kočėlo ir prie kepimo popieriaus, nors ir miltų krūvom barsčiau, apie stalą jau ir nekalbu - tai priėjau išvados, kad sviesto ar margarino bent jau medaus torto recepte privalo būt Na, su sausainiais gal kaip kitaip yra - neturiu su jais patirties didelės
QUOTE(aguonele @ 2008 12 08, 22:48)
Kokosiniai sausainiai
Aguonėle, kokie fainučiai Kokosiniai - mano mėgstamiausi Receptuką nusinešiau
Gal kas turit kokiu grybuku recepteli ar vovieraiciu, kurie kepami formose.
aguonele
kokosinius sausainius kepti dabar ar prieš pačias Kalėdas?
vakar kepiau meduoliukus, gavosi 5 skardos, nes dariau kiek plonesnius. Iki vakaro pusės nebeliko
Klausiau vaikų ar papuošt reikia, atsakymas, kad dar iškepčiau, nes nepaliks paslėptųjų, o skanūs ir be jokių papuošimų
kokosinius sausainius kepti dabar ar prieš pačias Kalėdas?
vakar kepiau meduoliukus, gavosi 5 skardos, nes dariau kiek plonesnius. Iki vakaro pusės nebeliko
Klausiau vaikų ar papuošt reikia, atsakymas, kad dar iškepčiau, nes nepaliks paslėptųjų, o skanūs ir be jokių papuošimų