:
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 07, 22:40)
o kur pirkai karstam vynui skirtu prieskoniu
Karstam vynui yra santa marijos rinkinys.
O meduoliams geriau pirkti atskirai - cinamonas, tarkuoti gvazdikeliai, imbieras, kardemonas, muskato riesutas, kvepiantieji pipirai.
Ir dar maciau klausima del glajaus - nuplauti kiausini, imusti atskirai bal;tyma, cukraus pudros kokius 3 - 5 saukstus ir zirnio didumo citrinos rugsties. Sukti ilgai. Saukstu, o ne mikseriu.
Cukraus pudros kiekis priklauso nuo marginimo budo. Jei nori padengti visa - reikia skystesnio, jei norisi grieztu aiskiu liniju ( kaip mike pukuotuke buvo pavyzdi idejus) - reikia kad butu gerokai tirstas.
Kaledinis pyragas nepatiko nei vienam mano seimos nariui.... O tiek darbo. Na visos viltys, kad pastovejes gal paskanes. Arba, kad sveciam patiks.
Dar kepiau ta STOLLEN pyraga. Siaubingai skanus buvo karstas. Bet as skubiai ji sviestu uzlydziau, cukraus pudra subarsciau ir i spinta.... Kad nebutu kaip kazkas rase, kad vaikai iki kaledu gerokai sumazins...