Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

Sveikos merginos, turiu klausimą dėl kalėdinio pyrago - kiek tešlos pilat į kepimo indą? Na maždaug, centimetrais.. ir kiek jis pakyla? Bandau tinkama indą pasirinkti.. Na ir norisi padaryti nei per storą, nei per ploną.. blush2.gif
Atsakyti
kokie šaunūs mikepukuotukass meduoliai thumbup.gif
o kas per apelsinų marmeladas g.gif
Atsakyti
4u.gif
Apie apelsinų marmeladą: dedu nuorodą, iš kur idėja, gal kam dar kokių minčių kils, nes ten tokios įdomios kombinacijos, manau, visai verta išbandyt rolleyes.gif http://www.dansukker...amp;GroupID=739
O dariau visai ne pagal receptą, nes pagalvojau, kad nuo žievelių bus aitru, tai jas nulupau ir dėjau tik truputį dėl prieskonio. Supjausčiau 9 apelsinus, 1 citriną, idėjau kelis šaukštus tirštinamojo mišinio, cukraus gal 500g, gal daugiau, iš akies, įpyliau vandens ir viriau pamaišydama gal 45min, kol išvirė gabaliukai gražiai.

O kad nebūtų įrašas visai ne į temą, tai dar pridėsiu, kad vakarykštė partija meduolių buvo kiek modifikuoti - naktį susiruošiau maišyt tešlą ir pamačiau, kad neturiu grietinės, tai dėjau 125g natūralaus jogurto indelį. Ir gal kiek mažiau miltų, nei prieš tai kaip kepiau. Tai vat, vakarykščiai man iškilo, kad teko daryt tuščiavidures širdeles, nes kitaip nesuprasi, kokia forma gaunasi (nors ir nestorai, atrodo iškočiojau)biggrin.gif Užtat pliusas - jie minkši viduj thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikepukuotukass: 07 gruodžio 2008 - 16:05
sakykit,o kokį medų dedat-dirbtinį ar tikrą-ir ar labai yra didelis skirtumas g.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2008 12 07, 16:35)
sakykit,o kokį medų dedat-dirbtinį ar tikrą-ir ar labai yra didelis skirtumas g.gif


Negaliu pernesti tikro medaus kvapo schmoll.gif , tai naudoju tik dirbtini , bet cia skonio reikalas , man skanesni su dirbtinu rolleyes.gif , o kepiniai iskyla ir iskepe atrodo taip pat - ar su tuo , ar su tuo medum darytum mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgulia @ 2008 12 07, 15:47)
Sveikos merginos, turiu klausimą dėl kalėdinio pyrago - kiek tešlos pilat į kepimo indą? Na maždaug, centimetrais.. ir kiek jis pakyla? Bandau tinkama indą pasirinkti.. Na ir norisi padaryti nei per storą, nei per ploną..  blush2.gif

Labai nedaug jis kyla, per sunkus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2008 12 07, 16:35)
sakykit,o kokį medų dedat-dirbtinį ar tikrą-ir ar labai yra didelis skirtumas g.gif

Aš tik natūralų smile.gif Bet aš mėgstu medų essen.gif
Atsakyti
Merginos, o kiek laiko jus kepate meduoliukus? ax.gif Man vis jie apdega, nesuprantu, neruduoja tolygiai verysad.gif
Atsakyti
Krastuose ir man greiciau apkepa, bet kai man tokie patinka, tai labai nesijaudinu biggrin.gif
Atsakyti
newyear.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 12 07, 18:27)
Merginos, o kiek laiko jus kepate meduoliukus?  ax.gif  Man vis jie apdega, nesuprantu, neruduoja tolygiai verysad.gif

Šiandien dar neišsitraukiau tešlos iš šaldytuvo blush-anim-cl.gif Bet pernai apie 15 min kepdavau, +160 (tai čia irgi maždaug viduriukas pas mane).

O ar lygiai tešlą iškočioji? blush2.gif Kur ploniau ten greičiau iškepa, ir tada nelygiai ir ruduoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 12 07, 19:27)
Merginos, o kiek laiko jus kepate meduoliukus?  ax.gif  Man vis jie apdega, nesuprantu, neruduoja tolygiai verysad.gif


Man irgi netolygiai kepė jie (gal nelabai vienodo storio gavosi visi), tai kai kuriuos dėjau antrąkart dar pakept, o kurie išart parudavo, išėmiau, kad nedegtų. Dėl laiko, tai apie 13min, bet pasižiūri vis, ir matai, ar laikas jau, ar dar reikia pakept. Pirmieji tai tokie šviesūs buvo, paskui pabijojau, kad gal nebus iškepę iki galo viduj, tai kitus ilgiau kepiau rolleyes.gif
Atsakyti