kokie šaunūs mikepukuotukass meduoliai
o kas per apelsinų marmeladas
o kas per apelsinų marmeladas
Apie apelsinų marmeladą: dedu nuorodą, iš kur idėja, gal kam dar kokių minčių kils, nes ten tokios įdomios kombinacijos, manau, visai verta išbandyt http://www.dansukker...amp;GroupID=739
O dariau visai ne pagal receptą, nes pagalvojau, kad nuo žievelių bus aitru, tai jas nulupau ir dėjau tik truputį dėl prieskonio. Supjausčiau 9 apelsinus, 1 citriną, idėjau kelis šaukštus tirštinamojo mišinio, cukraus gal 500g, gal daugiau, iš akies, įpyliau vandens ir viriau pamaišydama gal 45min, kol išvirė gabaliukai gražiai.
O kad nebūtų įrašas visai ne į temą, tai dar pridėsiu, kad vakarykštė partija meduolių buvo kiek modifikuoti - naktį susiruošiau maišyt tešlą ir pamačiau, kad neturiu grietinės, tai dėjau 125g natūralaus jogurto indelį. Ir gal kiek mažiau miltų, nei prieš tai kaip kepiau. Tai vat, vakarykščiai man iškilo, kad teko daryt tuščiavidures širdeles, nes kitaip nesuprasi, kokia forma gaunasi (nors ir nestorai, atrodo iškočiojau) Užtat pliusas - jie minkši viduj
sakykit,o kokį medų dedat-dirbtinį ar tikrą-ir ar labai yra didelis skirtumas
QUOTE(adriu @ 2008 12 07, 16:35)
sakykit,o kokį medų dedat-dirbtinį ar tikrą-ir ar labai yra didelis skirtumas
Negaliu pernesti tikro medaus kvapo , tai naudoju tik dirbtini , bet cia skonio reikalas , man skanesni su dirbtinu , o kepiniai iskyla ir iskepe atrodo taip pat - ar su tuo , ar su tuo medum darytum
QUOTE(Jurgulia @ 2008 12 07, 15:47)
Sveikos merginos, turiu klausimą dėl kalėdinio pyrago - kiek tešlos pilat į kepimo indą? Na maždaug, centimetrais.. ir kiek jis pakyla? Bandau tinkama indą pasirinkti.. Na ir norisi padaryti nei per storą, nei per ploną..
Labai nedaug jis kyla, per sunkus
QUOTE(adriu @ 2008 12 07, 16:35)
sakykit,o kokį medų dedat-dirbtinį ar tikrą-ir ar labai yra didelis skirtumas
Aš tik natūralų Bet aš mėgstu medų
Merginos, o kiek laiko jus kepate meduoliukus? Man vis jie apdega, nesuprantu, neruduoja tolygiai
Krastuose ir man greiciau apkepa, bet kai man tokie patinka, tai labai nesijaudinu
QUOTE(mereveja @ 2008 12 07, 18:27)
Merginos, o kiek laiko jus kepate meduoliukus? Man vis jie apdega, nesuprantu, neruduoja tolygiai
Šiandien dar neišsitraukiau tešlos iš šaldytuvo Bet pernai apie 15 min kepdavau, +160 (tai čia irgi maždaug viduriukas pas mane).
O ar lygiai tešlą iškočioji? Kur ploniau ten greičiau iškepa, ir tada nelygiai ir ruduoja
QUOTE(mereveja @ 2008 12 07, 19:27)
Merginos, o kiek laiko jus kepate meduoliukus? Man vis jie apdega, nesuprantu, neruduoja tolygiai
Man irgi netolygiai kepė jie (gal nelabai vienodo storio gavosi visi), tai kai kuriuos dėjau antrąkart dar pakept, o kurie išart parudavo, išėmiau, kad nedegtų. Dėl laiko, tai apie 13min, bet pasižiūri vis, ir matai, ar laikas jau, ar dar reikia pakept. Pirmieji tai tokie šviesūs buvo, paskui pabijojau, kad gal nebus iškepę iki galo viduj, tai kitus ilgiau kepiau