Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(MAMICY @ 2008 12 04, 08:35)
o man atrodo ten ir nulis vietoj biggrin.gif  pas mano mociute irgi bufietuke stovi meduolis... nzn tiksliai kiek jam metu ir nezinau tiksliai ar as budama vaikas jo nesugrauzciau... biggrin.gif

smile.gif taip, nulis vietoj. Jei kalbetume apie 1 metus, tai nieko stebetino nebutu. Meduoliai laisvai tiek issilaiko. Is principo jie kaip ir nesensta, tik vat ko gera issikvepia po truputi prieskoniai ir svetimu kvapu prigeria per daug laiko...
Mes jau 25 metus meduolius kas metai kepam. Vakar ieskojau nuotraukos kokios ikelti kaip per ta laika keitesi marginimo rastai ir stiliai, bet neradau ant greituju. Siaip ar taip kita savaitgali marginsim, tai pafotkinsiu ir ikelsiu.
O vat namuka tai pirma karta siais metais kepsim. Nusiziurejau cia nuo jusu, o seimynai ideja patiko biggrin.gif
Atsakyti
Ne , tai as zinau , kad jie stovi ilgai ( ir 100m. gali), bet valgyti tokius ...... g.gif , na svarbu jiems nieko nenutiko ( vaikams) biggrin.gif
Atsakyti
O su kuom jus piesiat ant meduoliuku? g.gif Ta prasme glaju su kuom tepat. As dariau balta glaju is cukraus pudros ir citrinos sulciu, bet ji uztepus jis kazkos labai sviesus ne ryskiai baltas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelė snaudalė @ 2008 12 03, 10:47)
Aš kepu pagal šitą (radau internete, receptainės puslapy):

2 tryniai 
1 kiaušinis 
100 g cukraus 
100 g grietinės 
100 g sviesto 
80 g medaus 
500 g miltų 
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio (aš dedu kokius 3 kupinus)

Puošimui: 50 g šokolado 
1 baltymas 
1 stiklinė cukraus pudros 
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą) 

Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą (man kuo plonesni, tuo skanesni). Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros.
Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus arba išlydyto šokolado. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.

Aš šiuos meduolius kepiu ,tai jie man kieti kol kas antra diena,šeip skoniu tikrai thumbup.gif ,bet norėtusi,kad suminkštėtu iki Kalėdų.Ar suminkštės?
Atsakyti
Is tikro, tai ir paprasti pirktiniai meduoliai ilgai laikosi, kai sukieteja, tai i mikrobange idedi, arba i orkaite, ir kaip mat suminksteja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 12 04, 14:35)
O su kuom jus piesiat ant meduoliuku? g.gif  Ta prasme glaju su kuom tepat. As dariau balta glaju is cukraus pudros ir citrinos sulciu, bet ji uztepus jis kazkos labai sviesus ne ryskiai baltas schmoll.gif

Aš imbieriniam sausainiam irgi dariau iš cukraus pudros ir citrinos sulčių, dar pieno dėjau porą šaukštų, tai irgi balkšvas gavosi schmoll.gif Kalbėjo čia kažkas, kad reikia baltymus išplakt, dėt cukraus pudrą ir truputį citrinos rūgšties, tada gausis tas aikinamas baltumas ax.gif Pabandysiu šįkart taip. O tepiau nukirpus maišelio patį kampelį mažą - neblogai visai gaunasi (maišelį imt reiktų ne tą tokį plonytį, bet kaip būdavo seniau tokie storo celofano, dabar kur būna su užsegimo juostele), tik po kiek laiko nuo rankų sušyla glajus ir suskystėja g.gif O vakar vaistinėj pirkau 20ml švirkštų, tai bandysiu su jais paišyt biggrin.gif Kažkas dėjo nuotrauką labai dailiai išpaišytų meduoliukų ir sakė, kad būtent su medicininiu švirkštu piešta rolleyes.gif
Atsakyti
Tai va as irgi svirskstu uzsipirkau ivairiausiu dydziu biggrin.gif Vaistininke keista ziurejo lotuliukas.gif o kaip pasakiau, kad meduoliam paisyti, isviso pasake "pfff" biggrin.gif Kita karta sakysiu leistis narkotikus lotuliukas.gif

Tesla jau saldytuve (pagal peles snaudales receptuka), kad tik gautusi iskepti ir neprarastu formeles g.gif O sakykite merginos, kiek laiko mazdaug reikia kad iskaistu dujine orkaite? Matot pas mane nerodo nei laiko, nei temperaturos, net skaiciuku nera, kur reguliuoti temperatura, tai manau per viduti kazkur karsti nustatyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 12 04, 17:54)
Tai va as irgi svirskstu uzsipirkau ivairiausiu dydziu biggrin.gif Vaistininke keista ziurejo lotuliukas.gif o kaip pasakiau, kad meduoliam paisyti, isviso pasake "pfff" biggrin.gif  Kita karta sakysiu leistis narkotikus lotuliukas.gif

Tesla jau saldytuve (pagal peles snaudales receptuka), kad tik gautusi iskepti ir neprarastu formeles g.gif  O sakykite merginos, kiek laiko mazdaug reikia kad iskaistu dujine orkaite? Matot pas mane nerodo nei laiko, nei temperaturos, net skaiciuku nera, kur reguliuoti temperatura, tai manau per viduti kazkur karsti nustatyti? g.gif

Į mane irgi keistai žiūrėjo lotuliukas.gif Sakau, didžiausių man, kokių turit bigsmile.gif Na, argi kam ateitų į galvą, kokiais dar tikslais tokį daiktą galima naudot biggrin.gif Nieko, pripras, kai tokių pirkėjų daugiau atsiras tongue.gif Meduolių dar nekepiau, laukia vakaro tešla, tai neturiu ką dekoruot. Pabandžiau, kaip ten gaunasi paišyt su švelniąja varške, nes glajaus gi nedarysi specialiai pabandymui tongue.gif Nugi tikrai graži linija gaunasi, apvali, ir suvaldyt tokį švirkštą daug lengviau nei didelį konditerinį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2008 12 03, 17:37)
Mano Kaledinis namukas skirta krikstasuniui ( darem kartu su draugu)

QUOTE(kristina2006 @ 2008 12 03, 17:56)
Parasysiu drauges duota recepta. Nesunkiai padaromas ir labai skanus meduoliukai gaunasi  thumbup.gif  Puikiai tinka namelio "statybai".

Aciu mergaites 4u.gif
Atsakyti
na ka , mano meduoline tesla jau saldytuve. Maisiau pagal peles snaudales recepta, dariau is puses normos, kaip pirmam kartui. Tik jauciu busiu miltu padauginusi, kazkaip pasirode, kad skysta tesla. Na ziuresim
Atsakyti
Meduoliai[http[URL=http://user posted image]My Webpage[/URL]://i187.photobucket.com/albums/x302/sausine/PC034689-2.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sausine: 04 gruodžio 2008 - 19:40
Nu vsio kepsiu rytoj ta garsuji kaledini pyraga ax.gif vaisiai jau supjaustyti ir mirksta rome tongue.gif mergaites kurios jau kepet norejau paklausti, o tas zieveles reikia nutarkuoti ar geriau nupjaustyti g.gif
Atsakyti