Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

Dekui mergaites uz komplimentus mano nameliui 4u.gif
Buvo labai malonu ji daryti. Uztrukau 2 dienas ax.gif
Sunkiausia budavo nuvaikyti mazuosius gudruolius. Vienas priejes mamos demesi atitraukdavo, o kitas nuo stalo saldainius vogdavo. doh.gif Tada abu pabega i kita kambari pasidalina grobi ir vienas uz kita garsiau megaujasi lotuliukas.gif Man toks vaizdas, kad jie po kilograma saldumynu suvalge doh.gif


QUOTE(Muske @ 2008 12 03, 17:27)
Gera vakareli,

Atlekiu su klausimu. Kriksto dukrytei noriu padaryt mazyte pasakele Kaledom - nameli iskept. Nesu kepus niekad. Gal galit pasidalint patirtim sava, kokiu bandytu ir tinkamu receptu, kad butu ir skaniai valgomas, nenoriu kad butu tik dekoracija. Noretus, kad ir vaizdu dziaugtusi ir galetu stoga ir duris valgyt  biggrin.gif


Parasysiu drauges duota recepta. Nesunkiai padaromas ir labai skanus meduoliukai gaunasi thumbup.gif Puikiai tinka namelio "statybai".
500 g miltu
100 g. sviesto
200 g. medaus
140 g. cukraus
100 g. grietnes
1 a.s. kepimo milteliu
1 s meduoliu prieskoniu misinio
Sviesta medu ir 100 g. cukru sudedame puoda ir kaitiname ant virykles kol viskas issilydys ir susimaisys. Tuomet truputi atausiname ir sudedame grietine.
I kita metalini indeli supilame likusi cukru ir kaitiname. Kuomet cukrus susikaramelizuoja atsargiai pilame toki pati kieki vandens. Svarbu buti ypac atsargiai ir saugoti rankas, nes gauta mase labai tyska. Cukraus ir vandens mase kaitinti tol kol ji tampa juoda. Neissigaskite, deginamas cukrus labai ruks. Sis triukas reikalingas norint gauti tamsia meduoliuku spalva mirksiukas.gif
Deginta cukru supilti i medaus mase ir ismaisyti.
Galiausiai beriame prieskonius, kepimo miltelius ir miltus. Mase sumaisome ir paliekame saldytuve per nakti. Kita diena tesla kociojame ir formuojame meduoliukus. Kepame 170 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 10-15 minuciu.
Na, o nameliu pavyzdziu gali rasti susitemintoje temoje "tortu, pyragu ir kt. skanumynu puosimas". Cia ta kur puslapio virsuje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristina2006: 03 gruodžio 2008 - 17:04
yerena labai grazus tavo namelis thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 12 03, 17:13)
Tik vat suabejojau, ar galima ji buvo karsta suvynioti - kazin, nesupelis tie vaisiai? g.gif Bet kas padaryta, tai padaryta. Gal kitos irgi karsta susukot ir issilaike? Nepakenktu paguoda  ax.gif


Pataisykit, jei klystu, bet manau, kad tikrai nelabai gerai karštą vyniot schmoll.gif Nežinau, ar nuo to jis nesilaikys, bet kad perdrėks nuo kondensacijos, tai tikrai g.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2008 12 03, 16:37)
Mano Kaledinis namukas skirta krikstasuniui ( darem kartu su draugu)


Ispudingas namelis thumbup.gif
Atsakyti
Atsiprašau už kvailą klausimą,o kada puošti meduolius?Aš prisikepiau šiandien,sudėjau karštus į sandarią dėžutę ir galvoju,kada man čia juos puošt ar prieš kalėdas ar dabar g.gif Ir jei daryti su spalvotu Danisco cukrumi glajų jis sukietėtu ant meduolių,ar nebūtų lipnus g.gif
Papildyta:
QUOTE(kristina2006 @ 2008 12 03, 16:56)
Dekui mergaites uz komplimentus mano nameliui 4u.gif
Buvo labai malonu ji daryti. Uztrukau 2 dienas  ax.gif
Sunkiausia budavo nuvaikyti mazuosius gudruolius. Vienas priejes mamos demesi atitraukdavo, o kitas nuo stalo saldainius vogdavo.  doh.gif  Tada abu pabega i kita kambari pasidalina grobi ir vienas uz kita garsiau megaujasi  lotuliukas.gif  Man toks vaizdas, kad jie po kilograma saldumynu suvalge  doh.gif
Parasysiu drauges duota recepta. Nesunkiai padaromas ir labai skanus meduoliukai gaunasi  thumbup.gif  Puikiai tinka namelio "statybai".
500 g miltu
100 g. sviesto
200 g. medaus
140 g. cukraus
100 g. grietnes
1 a.s. kepimo milteliu
1 s meduoliu prieskoniu misinio
Sviesta medu ir 100 g. cukru sudedame puoda ir kaitiname ant virykles kol viskas issilydys ir susimaisys. Tuomet truputi atausiname ir sudedame grietine.
I kita metalini indeli supilame likusi cukru ir kaitiname. Kuomet cukrus susikaramelizuoja atsargiai pilame toki pati kieki vandens. Svarbu buti ypac atsargiai ir saugoti rankas, nes gauta mase labai tyska. Cukraus ir vandens mase kaitinti tol kol ji tampa juoda. Neissigaskite, deginamas cukrus labai ruks. Sis triukas reikalingas norint gauti tamsia meduoliuku spalva  mirksiukas.gif
Deginta cukru supilti i medaus mase ir ismaisyti.
Galiausiai beriame prieskonius, kepimo miltelius ir miltus. Mase sumaisome ir paliekame saldytuve per nakti. Kita diena tesla kociojame ir formuojame meduoliukus. Kepame 170 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 10-15 minuciu.
Na, o nameliu pavyzdziu gali rasti susitemintoje temoje "tortu, pyragu ir kt. skanumynu puosimas". Cia ta kur puslapio virsuje.

O šitie meduoliai pastovėję būna minkštučiai?Gal juos būtu galima dabar išsikepti Kalėdoms?
Atsakyti
QUOTE(GITANA.B @ 2008 12 03, 21:52)
Atsiprašau už kvailą klausimą,o kada puošti meduolius?Aš prisikepiau šiandien,sudėjau karštus į sandarią dėžutę ir galvoju,kada man čia juos puošt ar prieš kalėdas ar dabar g.gif Ir jei daryti su spalvotu Danisco cukrumi glajų jis sukietėtu ant meduolių,ar nebūtų lipnus  g.gif
O šitie meduoliai pastovėję būna minkštučiai?Gal juos būtu galima dabar išsikepti Kalėdoms?

Prisidėsiu ir aš prie klausimo ax.gif Jeigu meduolius galima laikyt, sako, ilgai, tai gal jau galima pradėt kept kalėdom, nes tiek, kiek esu numačius, vargiai spėsiu prieš pat šventes iškept ir papuošt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 03, 22:03)
Prisidėsiu ir aš prie klausimo ax.gif Jeigu meduolius galima laikyt, sako, ilgai, tai gal jau galima pradėt kept kalėdom, nes tiek, kiek esu numačius, vargiai spėsiu prieš pat šventes iškept ir papuošt rolleyes.gif



Tai zinoma galima kept. Mes visuomet kepam pries koki menesi. Paskui sekanti savaitgali puosiam. O paskui dar pora savaiciu tai maziausiai stovi iki kaledu. Pabaigiam valgyti dar po kokio menesio. O yra buve, kad stovejo musu dovanoti meduoliukai gal kokius 10 metu, kai paskui juos vaikai nuziurejo ir suvalge. Ir sake labai skanus buvo. Ir nenumire

Velnias, tai ka daryti su tuo pyragu? Isvynioti ir padziovinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 03 gruodžio 2008 - 21:27
10 metu g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Man atrodo cia nuliukas nereikalingas unsure.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(GITANA.B @ 2008 12 03, 21:52)
O šitie meduoliai pastovėję būna minkštučiai?Gal juos būtu galima dabar išsikepti Kalėdoms?


Taip, nuo stovejimo sie meduoliai suminksteja. As juos kepiau praejusi savaitgali ir laikysiu iki Kaledu mirksiukas.gif Jauciu reikes dar karta siuo darbu uzsiimti doh.gif

QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 03, 22:03)
Prisidėsiu ir aš prie klausimo ax.gif Jeigu meduolius galima laikyt, sako, ilgai, tai gal jau galima pradėt kept kalėdom, nes tiek, kiek esu numačius, vargiai spėsiu prieš pat šventes iškept ir papuošt rolleyes.gif


Pats laikas suskubti kepti meduoliukus mirksiukas.gif

Beje, noriu pamineti, kad meduolius ruosiu is 3-gubos normos, nei yra pateikta recepte. Man tokia norma nera per daug didele, ypac kaip si karta kepiau nameli, tai po to meduoliuku ne tiek daug ir gavosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristina2006: 03 gruodžio 2008 - 22:54
QUOTE(kristina2006 @ 2008 12 03, 23:48)
Pats laikas suskubti kepti meduoliukus  mirksiukas.gif


Tokiu atveju dar šiandien užsimaišysiu tešlą, kad prieskoniai įsigertų iki rytojaus vakaro, kol kepsiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(tetuke @ 2008 12 03, 21:56)
10 metu g.gif  g.gif  g.gif



QUOTE(cipciukas @ 2008 12 03, 22:40)
Man atrodo cia nuliukas nereikalingas unsure.gif

user posted image

o man atrodo ten ir nulis vietoj biggrin.gif pas mano mociute irgi bufietuke stovi meduolis... nzn tiksliai kiek jam metu ir nezinau tiksliai ar as budama vaikas jo nesugrauzciau... biggrin.gif
Atsakyti