Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(Danguolė @ 2008 11 30, 22:52)
noriu paklausti, kur Vilniuje galima įsigyti prieskonių mišinio meduoliams arba atskirų šio mišinio sudedamųjų dalių? Šiandien buvau Akropolio Maximoje ir neradau (na nebent ne toj vietoj ieškojau

Nusiperki įvairių prieskonių atskirai - ieškai prieskonių lentynoje. Yra ir maltų(nereikia namie malt, bet nesmulkinti būna gal aromatingesni) ir dedi pagal skonį. Na man pačiai susimalt taip ir neišeina. Gvazdikėliai ir su kavamale niekaip nepasiduoda. Tai dar išrenku likusiais stambias daleles. O muskato riešutą reikia tarkuoti smulkia tarkele. Aš dedu muskatą, kardamoną, imbierą, kvep. pipirus, cinamoną

QUOTE(violence @ 2008 12 01, 13:12)
vat butent bea meduolius ir kepiautrumpiau laikiau laiko nei rekomenduoja, kitaip sudegtu kepu per viduri smile.gif bet ant kepimo funkcijos, o ne ant ventiliatoriaus  nu bandysiu kitu kartu su ventiliatoriumi 


Ir aš kepu per viduriuką kepimo funk. be ventiliatoriaus 200c.


QUOTE(mereveja @ 2008 12 02, 12:15)
Aciu labai  Eisiu pabandyti :  O mergaites, kiek laiko mazdaug kepa meduoliukai - sausainiukai kalediniai? blush2.gif  Zurnale radau 15 min, tikrai tiek mazai? ax.gif  Ir gal patarsite ar orkaites virsuje ar per viduri deti? unsure.gif
Papildyta:
Kazka padariau blogai, nes meduoliukai orkaitele iskystejo ir prarado formas

Dariau pagal si receptuka, rasta zurnale:

100 g skysto medaus
300 g miltu
ziupsnelis kepimo milteliu
50 g smulkintu riesutu
0,5 saukstelio cinamono
150 g cukraus milteliu
200 g sviesto

Per nakti, kaip rase palikau tesla susukta folijoje saldytuve, siandien iskociojau kepti, bet nesigavo..Gal orkaite per karsta buvo? : Pas mane nerodo skaiciuku tai nznau kiek turi buti, is akies per viduri uzstatau  O gal jie turi minksti buti, poto sukieteja? :  Nieko neismanau

Jech verysad.gif



Kepa greitai. Manau gal per šalta orkaitė g.gif

QUOTE(triule @ 2008 12 02, 19:55)
grazutis o jau darbo turbut tuos namukus tai as cia pirma kart SM ir pamaciau neseniai, net nezinojau apie tokius :sakykit, o juos po to suvalgote, ar 'groziui' paliekate


Mes praėjusiais metais tai šuniukui atidavėm. Kietas jau buvo ir žinoma nudulkėjęs apie du mėnesius stovėjo, nykštukų laukė. Tai šiemet mąstau kokią pigią tešlą padaryt, nes paskui vistiek nevalgysim.
Atsakyti
noriu paklausti apie kaledini pyraga, siandien issikepiau is visos porcijos, gavosi labai grazios splavos, neapsviles, buvau istacius inda su vandenuku, perskaiciau, kad taip reikia, bet mane domina jo laikymas, ar galima ji laikyti balkone, saldytuve nera vietos man ji laikyti, sandeliuke nera oro cirkuliacijos, tai sumasciau i balkona isnesti, suvyniojau i popieriu ir padejau. Kaip manot nieko neatsitiks, jei iki kaledu ji laikysiu balkone?
Atsakyti
QUOTE(ew_a @ 2008 12 02, 22:24)
Kaip manot nieko neatsitiks, jei iki kaledu ji laikysiu balkone?


Tai kad gal per drėgna jam bus balkone g.gif nebent įstiklintas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 02, 21:56)
Tai kad gal per drėgna jam bus balkone g.gif  nebent įstiklintas blush2.gif

jo balkonas istiklintas. bet gal tada geriau jo ten nelaikyti, gaila kad nesugestu, visdelto nemazai darbo su juom yra
Atsakyti
Spinteleje kokioje irgi vietos neatsirastu? juk buvo rasyta, kad galima irgi g.gif nors as pati i saldytuva dejau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 12 02, 22:34)
Spinteleje kokioje irgi vietos neatsirastu? juk buvo rasyta, kad galima irgi  g.gif nors as pati i saldytuva dejau...  ax.gif

aš įkišau į "kalabutkę" vadinamą biggrin.gif suviniojus į porą sluoksnių folijos rolleyes.gif
gali nepavykt kažkas taip? unsure.gif neturiu šaldytuve tiek vietos, kad tilptų du pyragai doh.gif

o balkone, manau iki kalėdų bus ir minusas naktimis, tai ir įtiklinimas nepadės g.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 12 02, 18:34)
O gal galetum pasidalinti meduoliuku receptuku?  ax.gif  Nes man jau antra skarda nesigavo, istizta praranda forma ir apdega verysad.gif  Kiek laiko juos kepti kazi reikia? Ir kokioje temperaturoje...


Aš kepu pagal šitą (radau internete, receptainės puslapy):

2 tryniai
1 kiaušinis
100 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
80 g medaus
500 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio (aš dedu kokius 3 kupinus)

Puošimui: 50 g šokolado
1 baltymas
1 stiklinė cukraus pudros
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą)

Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą (man kuo plonesni, tuo skanesni). Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros.
Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus arba išlydyto šokolado. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.

Atsakyti
QUOTE(kristina2006 @ 2008 12 02, 19:49)

pasirodau Kaledu namuka, kepta is meduoliuku teslos  ax.gif


Fantastika wub.gif As net meduoliu nesugebu ikepti, o cia tokie meno kuriniai... rolleyes.gif

QUOTE(Pelė snaudalė @ 2008 12 03, 11:47)
Aš kepu pagal šitą (radau internete, receptainės puslapy):

2 tryniai 
1 kiaušinis 
100 g cukraus 
100 g grietinės 
100 g sviesto 
80 g medaus 
500 g miltų 
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio (aš dedu kokius 3 kupinus)
 
Puošimui: 50 g šokolado 
1 baltymas 
1 stiklinė cukraus pudros 
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą) 

Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą (man kuo plonesni, tuo skanesni). Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros.
Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus arba išlydyto šokolado. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.


Aciu, bandyiu kepti trecia karta, gal pavyks biggrin.gif
Atsakyti
Patikrintas Kalėdinis pyragas ( 20x20 cm) is Didziosios kulinarijos enciklopedijos:

user posted image

250 g nesudyto sviesto;
1 st. cukraus;
4 truputi paplakti kiausiniai;
1 arb. saukstelis vaniles esencijos;
1 arb. saukstelis apelsinu marmelado;
1 valg. saukstas sviesaus kukuruzu sirupo;
1.25 kg ivairiu dziovintu vaisiu ir riesutu;
2 st. miltu, sumaisytu su 1 arb. sauksteliu kepimo milteliu;
2 arb. sauksteliai prieskoniu misinio;
1 arb. saukstelis cinamono;
0.5 st. romo, brendzio ar portveino.

Dubenelyje iki purumo issukite sviesta ir cukru. Po truputi sudekite kiausinius ir po kiekvienos porcijos kruopsciai issukite. Supilkite sirupa, esencija, sudekite marmelada ir ismaisykite. Imaisykite miltus, prieskonius ir alkoholi. I gauta mase suberkite dziovintus vaisius ir riesutus ir gerai ismaisykite. Sudekite tesla i isklota kepimo popieriumi forma, dregna ranka islyginkite pavirsiu. Skarda svelniai stuktelkite pora kartu, kad tesla uzpildytu pilnai forma.
Ikaitinkite orkaite iki 150 C, kepkite pyraga 2-2.5 val arba tol, kol i pyraga ibestas ir istrauktas medinis smaigas bus svarus.
Atsakyti
Issikepiau ir as vakar ta zymuji kaledini-vaisini pyraga. Du vakarus su sunum vaisius pjaustem ir riesutus smulkinom biggrin.gif Vaisus paskui susmulkintus mirkiau rome. Nu tai jau skonis to romo, kai nupyliau - fantastika - eilute susirikiavo biggrin.gif
A, o citrusinias zieveles tai irgi pries tai ismirkiau, ispjausciau ir isviriau cukraus sirupe. tai man to pyrago skaniausios vietos, kur zieveles pasitaiko...
Pyragas tai man minkstas gavosi. Net suskilo verciant is skardeles. Tik vat suabejojau, ar galima ji buvo karsta suvynioti - kazin, nesupelis tie vaisiai? g.gif Bet kas padaryta, tai padaryta. Gal kitos irgi karsta susukot ir issilaike? Nepakenktu paguoda ax.gif

dabar ketinu kepti ta "vokiska"pyraga. Bet iskilo klausimas kiek laiko ji brandinti reikia? T.y. - prie kiek laiko kepti? Ar dvi savaites tai normalu, ar anksciau reikia? Ar dar kas kepet? kaip gavosi?
Atsakyti
Gera vakareli,

Atlekiu su klausimu. Kriksto dukrytei noriu padaryt mazyte pasakele Kaledom - nameli iskept. Nesu kepus niekad. Gal galit pasidalint patirtim sava, kokiu bandytu ir tinkamu receptu, kad butu ir skaniai valgomas, nenoriu kad butu tik dekoracija. Noretus, kad ir vaizdu dziaugtusi ir galetu stoga ir duris valgyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2008 12 03, 16:27)
Gera vakareli,

Atlekiu su klausimu. Kriksto dukrytei noriu padaryt mazyte pasakele Kaledom - nameli iskept. Nesu kepus niekad. Gal galit pasidalint patirtim sava, kokiu bandytu ir tinkamu receptu, kad butu ir skaniai valgomas, nenoriu kad butu tik dekoracija. Noretus, kad ir vaizdu dziaugtusi ir galetu stoga ir duris valgyt  biggrin.gif


Mano Kaledinis namukas skirta krikstasuniui ( darem kartu su draugu)
user posted image
user posted image
Draugas is kieto kartono padare visa karkasa, kartu aptraukeme maistine plevele, ispjoveme langus, padareme jiems remus, uzuolaideles, nusipirkome ivairiu saldainiu, sausainiu, siaudeliu ir pan. Pasigaminau visa dubeni "kliju"- baltymai, cukrus, citrinos rugstis ir teptuku klijavome saldumynus. Darbas visam vakarui.

P.S. Cia jei nenorite kepti visu sienu mirksiukas.gif
Atsakyti