QUOTE(Danguolė @ 2008 11 30, 22:52)
noriu paklausti, kur Vilniuje galima įsigyti prieskonių mišinio meduoliams arba atskirų šio mišinio sudedamųjų dalių? Šiandien buvau Akropolio Maximoje ir neradau (na nebent ne toj vietoj ieškojau
Nusiperki įvairių prieskonių atskirai - ieškai prieskonių lentynoje. Yra ir maltų(nereikia namie malt, bet nesmulkinti būna gal aromatingesni) ir dedi pagal skonį. Na man pačiai susimalt taip ir neišeina. Gvazdikėliai ir su kavamale niekaip nepasiduoda. Tai dar išrenku likusiais stambias daleles. O muskato riešutą reikia tarkuoti smulkia tarkele. Aš dedu muskatą, kardamoną, imbierą, kvep. pipirus, cinamoną
QUOTE(violence @ 2008 12 01, 13:12)
vat butent bea meduolius ir kepiautrumpiau laikiau laiko nei rekomenduoja, kitaip sudegtu kepu per viduri bet ant kepimo funkcijos, o ne ant ventiliatoriaus nu bandysiu kitu kartu su ventiliatoriumi
Ir aš kepu per viduriuką kepimo funk. be ventiliatoriaus 200c.
QUOTE(mereveja @ 2008 12 02, 12:15)
Aciu labai Eisiu pabandyti : O mergaites, kiek laiko mazdaug kepa meduoliukai - sausainiukai kalediniai? Zurnale radau 15 min, tikrai tiek mazai? Ir gal patarsite ar orkaites virsuje ar per viduri deti?
Papildyta:
Kazka padariau blogai, nes meduoliukai orkaitele iskystejo ir prarado formas
Dariau pagal si receptuka, rasta zurnale:
100 g skysto medaus
300 g miltu
ziupsnelis kepimo milteliu
50 g smulkintu riesutu
0,5 saukstelio cinamono
150 g cukraus milteliu
200 g sviesto
Per nakti, kaip rase palikau tesla susukta folijoje saldytuve, siandien iskociojau kepti, bet nesigavo..Gal orkaite per karsta buvo? : Pas mane nerodo skaiciuku tai nznau kiek turi buti, is akies per viduri uzstatau O gal jie turi minksti buti, poto sukieteja? : Nieko neismanau
Jech
Papildyta:
Kazka padariau blogai, nes meduoliukai orkaitele iskystejo ir prarado formas
Dariau pagal si receptuka, rasta zurnale:
100 g skysto medaus
300 g miltu
ziupsnelis kepimo milteliu
50 g smulkintu riesutu
0,5 saukstelio cinamono
150 g cukraus milteliu
200 g sviesto
Per nakti, kaip rase palikau tesla susukta folijoje saldytuve, siandien iskociojau kepti, bet nesigavo..Gal orkaite per karsta buvo? : Pas mane nerodo skaiciuku tai nznau kiek turi buti, is akies per viduri uzstatau O gal jie turi minksti buti, poto sukieteja? : Nieko neismanau
Jech
Kepa greitai. Manau gal per šalta orkaitė
QUOTE(triule @ 2008 12 02, 19:55)
grazutis o jau darbo turbut tuos namukus tai as cia pirma kart SM ir pamaciau neseniai, net nezinojau apie tokius :sakykit, o juos po to suvalgote, ar 'groziui' paliekate
Mes praėjusiais metais tai šuniukui atidavėm. Kietas jau buvo ir žinoma nudulkėjęs apie du mėnesius stovėjo, nykštukų laukė. Tai šiemet mąstau kokią pigią tešlą padaryt, nes paskui vistiek nevalgysim.