dėkui už receptuką
Skambina man šiandien mama ir sako: kur slėpt pyragą, kad iki Kalėdų išsaugot, bo skanus be proto maniškį, kuris kiek per minkštas gavosi, suragavom jau seniai, tai praeitą savaitę mama bandė kept kitą, kad šventėm būtų. Dėjo džiovintų greipfrutų, razinų, obuoliukų, papajų, svarainių, žemės riešutų, kelių citrinų ir apelsinų žieveles nutarkavo, sulčių irgi nepagailėjo, mat maniškis prieš tai gavosi kiek per saldus Dar sutarkavo visą imbiero šaknį (sakau, ar pablūdai, gi per daug , bet kaip tokiam kiekiui ingridientų, pats tas, pasirodo, žinoma, kas mėgsta).
Aš šiandien irgi prisirinkau vaisių, kepsiu vakare
Aš šiandien irgi prisirinkau vaisių, kepsiu vakare
Siemet kepiau pagal sita recepta, jau visas menuo stovi ir tik pusike beliko, teks kepti dar, bet kepsiu pagal tradicini, nes sitas man lyg ir cukraus truksta, nors valgant vaisiai saldumo duoda
3 kiaušiniai
100g sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos žievelė
175 g miltų
150 g graikinių riešutų
200 g džiovintų abrikosų
200 g žaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 šaukstai cinamono
po 0,5 šaukstelio imbiero, kardamono, maltų gvazdikėlių, maltų muskatų
1 arb. šaukstelis kepimo miltelių
Graikinius riešutus ir abrikosus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su papajom ir malta citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusę šio mišinio supilti į vaisius. Kambario temperatūros sviestą išsukti, sukant dėti medų, kiaušinius, po truputį imaiįyti miltus. Suberti džiov. vaisius ir išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 150 t 45 min. Tuomet uždengti pyrago viršų folija ir kepti dar 45 min. Iškepusį atvesinti ir įvynioti į foliją, palikti 3 dienoms. ši pyragą galima laikyti 2 mėn.
. Pyragą galima sulaistyti romu ar konjaku, bet tuomet jį reiktų suvartoti per savaitę.
[attachmentid=165560]
Aš pati į pyragą dėjau daugiau ir įvairių džiovintų vaisių ir riešutų, visumoj gavosi apie kilogramą , būtina dėti džiovintų citrusinių vaisių, dėjau citrinos žievelę, džiovintus kinkanus, džiovintus greifrutus, vyšnias, spanguoles, kriaušes, abrikosus, slyvas,ananasus, papajas, melionus, figas, razinas, jas palaikiau brendyje. Riešutus naudojau graikiškus ir migdolus.Kepiau apie 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, palaukiau kol apkepė, o tada uždėjau silikoninį padėkliuką ant viršaus, kad neperkeptų. Kepė apie 2 valandas.
3 kiaušiniai
100g sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos žievelė
175 g miltų
150 g graikinių riešutų
200 g džiovintų abrikosų
200 g žaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 šaukstai cinamono
po 0,5 šaukstelio imbiero, kardamono, maltų gvazdikėlių, maltų muskatų
1 arb. šaukstelis kepimo miltelių
Graikinius riešutus ir abrikosus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su papajom ir malta citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusę šio mišinio supilti į vaisius. Kambario temperatūros sviestą išsukti, sukant dėti medų, kiaušinius, po truputį imaiįyti miltus. Suberti džiov. vaisius ir išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 150 t 45 min. Tuomet uždengti pyrago viršų folija ir kepti dar 45 min. Iškepusį atvesinti ir įvynioti į foliją, palikti 3 dienoms. ši pyragą galima laikyti 2 mėn.
. Pyragą galima sulaistyti romu ar konjaku, bet tuomet jį reiktų suvartoti per savaitę.
[attachmentid=165560]
Aš pati į pyragą dėjau daugiau ir įvairių džiovintų vaisių ir riešutų, visumoj gavosi apie kilogramą , būtina dėti džiovintų citrusinių vaisių, dėjau citrinos žievelę, džiovintus kinkanus, džiovintus greifrutus, vyšnias, spanguoles, kriaušes, abrikosus, slyvas,ananasus, papajas, melionus, figas, razinas, jas palaikiau brendyje. Riešutus naudojau graikiškus ir migdolus.Kepiau apie 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, palaukiau kol apkepė, o tada uždėjau silikoninį padėkliuką ant viršaus, kad neperkeptų. Kepė apie 2 valandas.
Sveikos, na zinoma pasirodysiu kaip durnele,bet gal galetumet imest nuoroda to kaledinio pyrago? ir dar kur ji laikyt reik? ar yra tam tikra temperatura ar kokios kitokios tam tikros jo laikymo salygos? zodziu papasakokit ka man reiks su juo daryt kai istrauksiu is orkaites?
Is anksto dekoju
Is anksto dekoju
QUOTE(Piene* @ 2008 11 28, 17:22)
pas mane tik sausos mielės, gal kuri žinot, kaip su jomis reikia? turbūt nereikia su cukrum maišyti? o kildinti reikia su tom sausom mielėm?
Sausas mieles reikia berti į pašildytą pieną su cukrum (bet ne karštą, ne daugiau +40C!). Tik cukraus daug dėti nereikia, kelis šaukštus Ir palaukti apie 15-20 min kol mielės pradės augti, pamatysi kaip pradės augti O toliau minkyti paprastai. Kildinti mielinę tešlą aišku, kad reikia
QUOTE(Monika_150 @ 2008 11 28, 21:06)
Sveikos, na zinoma pasirodysiu kaip durnele,bet gal galetumet imest nuoroda to kaledinio pyrago? ir dar kur ji laikyt reik? ar yra tam tikra temperatura ar kokios kitokios tam tikros jo laikymo salygos? zodziu papasakokit ka man reiks su juo daryt kai istrauksiu is orkaites?
Is anksto dekoju
Is anksto dekoju
Receptas 1-am psl.
O del laikymo tu pasiskaitinek sitoje temoje, tikrai rasi atsakymu
dar vienas klausimukas.. jei tarkim riesutu nedeciau,skonis labai pasikeistu ar ne?
QUOTE(Monika_150 @ 2008 11 29, 10:19)
jei tarkim riesutu nedeciau,skonis labai pasikeistu ar ne?
Na, aišku, kažkiek pasikeistų, bet gi čia skonio reikalas - dedi tai, kas patinka
Savo pyragą šiandien kepiau iki pusės 4ryto Dariau iš trečdalio normos. Prieš tai pusę vaisių sulaisčiau romu, palaikiau gal 5val. Kepiau valandą, žiūriu, viršus ruoduoja, pagaliuku patikrinus lyg ir nežalia, tai ir išjungiau Atėjau čia, paskaičiau, ką vakar prirašėte, kad kept valandą, o po to dar tiek pat uždengus, tai vis tik, sakau, reiktų dar pakept - o ir prapjovus jis toks minkštas nuo vaisų sulčių atrodė, nors gal ir ne žalias jau. Tai vat taip su pertrauka, kol įkaito iš naujo orkaitė, prablūdijau iki paryčių Šįryt paragavau - skonis pasakiškas - matyt kažką gero duoda ir mirkymas rome, ir tai, kad sulčių įspaudžiau reikiamą kiekį, nes toks saldžiarūgštis gavosi Dar sutarkavau gabalą imbiero šaknies, nuo jos kvepas Turiu įtarimą, kad gali nesulaukt ir šitas pyragas Kalėdų (nes pirmasis laaabai jau daug ragautojų komplimentų sulaukė), tai šiąnakt bandysiu kept dar vieną
Na ir dar prie visos litanijos pridėsiu - miltų, rodos, įdėjau tiek, kiek reikia, bet man jis anaiptol nesigavo sausas Tai kaip čia yra - gal kad skarda mano siaura ir aukšta (35-12-8) ir ta drėgmė iš vaisių niekur neišgaruoja, nes mama kepė plačioj skardoj, tai jai gavosi tokia trapi, smėlinė tešla
Ir mes jau pradėjom kalėdinius kepimus. Kaip visada Bea meduoliukai . Iš kart kepam dvi normas, nes labai greitai naikinam.